Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Potwierdzony synek ! Wazy 165g i jest starszyo jedwn dzien
a ja przez miesiac przytylam 200g :p od poczatku ciazy 1,2 kg wiec super
badania znowu idealne a polowkowe 08.05.
mkl, Gdziejestmieszko, justa., miffy, falka, Annie1981, aswalda, różowo, majju, Ja86, Karolka12345, natalka1988, MrsKiss, MoNaKo, joaska1985, Justaw, Maja83, ⚘Kwiatuszek, Rusałka*, buka03, Bąbelek1980, Lisa85, mnk, stay, Brave, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
W koncu Was nadrobilam
Gratuluje udanych i wizyt i pieknych brzuszkow
Moj tez juz sie pokazuje. Do tej pory chodzilam w tych samych spodniach, ale pod koniec poprzedniego tygodnia zaczely mnie juz cisnac. Kupilam sobie spodnie ciazowe i dzis pierwszy raz bylam w nich w pracyLadnie podkreslaja brzuszek, bo nic go nie krepuje
Staram sie troche czytac o wyprawce, ale niewiele mam czasu jak pracuje. Czasami sie boje, ze nie zdaze
W weekend bylam na warsztatach o kupowaniu wozka. Generalnie byla to promocja sklepu, ale i tak jestem zadowolona, bo przynajmniej widzialam na zywo jak sie tego wszystkiego uzywa i sklada. To moja pierwsza ciaza, wiec jestem kompletnie zielona.
Dostalam tez body dla maluszka gratis i kupon na jakies ubranko ze sklepuJustaw, Maja83, Lisa85 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Super macie te brzuszki, ja moze w tym tyfobiu wrzuce swoj:)
Justaw brzuszek miec taki pod koniec ciazy to super, ja w pierwszej ciazy mialam taki w 5 miesiacu:)
Teraz widze ze mam mniejszy niz w 1 ciazy w tym tygodniu.
Justaw a jak duze dziecko urodzilas?
Moja znajoma teraz urodzila dziewczynke malutka, a po wielkosci brzucha by sie wydawalo ze naprawde bedzie spora. Wazyla 2700 i 49 cm, a naprawde lubiala sobie pojesx.
-
Kochane dziekuję za Wasze opinie odnośnie strzyżenia kotów. Nie wiem jeszcze co zrobię- mam termin na czwartek. Walczyłam już nie raz z kołtunami a teraz nie jestem w stanie na bierząco o to dbać a taki paskudny kołtun moze pojawić się z dnia na dzień....
Wiem, że latem w tym futrze to dla nich udręka, wiem też że u fryzjera dadzą radę- bardziej obawiam się tych kilku dnia akcepacji nowego wygladu.
Mąż jest za strzyżeniem. Jutro pojedzie do naszego weta i pogada co on o tym myśli.
Zubii gratuluję wspaniałych wieści i synka
Co do brzuszka to tak jak pisałam- mój jest spory i śmieję się że nawet jeśli dr póżniej pozwoli mi wstać z łóżka i normalnie chodzić to i tak nie będę w staniezubii lubi tę wiadomość
-
natalka1988 wrote:Super macie te brzuszki, ja moze w tym tyfobiu wrzuce swoj:)
Justaw brzuszek miec taki pod koniec ciazy to super, ja w pierwszej ciazy mialam taki w 5 miesiacu:)
Teraz widze ze mam mniejszy niz w 1 ciazy w tym tygodniu.
Justaw a jak duze dziecko urodzilas?
Moja znajoma teraz urodzila dziewczynke malutka, a po wielkosci brzucha by sie wydawalo ze naprawde bedzie spora. Wazyla 2700 i 49 cm, a naprawde lubiala sobie pojesx. -
Monako, a może warto pomysleć o odkurzaczu typu Roomba? Mi roomba bardzo ułatwia życie odkad mam małe dziecko. Włączam ją, idę na spacer i wracam do odkurzonego mieszkania. Z kocią siercia chyba powinna sobie dobrze radzić.
perfectangel85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przepraszam, ze tak bezposrednio, ale 2 dni temu odbylam z mezem stosunek i tak szczerze nie za bardzo mi sie podobalo. Czulam w pochwie przy stosunku, ze cos w tym brzuchu jest i wcale to przyjemne nie bylo. Stwierdze nawet, ze momentami w pochwie czulam dyskomfort.
Podobno seks w II trymestrze mial byc super ale dla mnie nic przyjemnego nie bylo
-
Justaw mysleliśmy o tym ale niestety sierść jest też w innych miejscach, na kanapie, na pościeli i na ciuchach. Teraz jest najgorzej bo one gubia sierść zimową na lato. Później bedzie z tym mniejszy kłopot ale teraz jest to dokuczliwe i najgorsze jest to że ja nie mogę codziennie odkurzać bo tak to jak sprzatałam regularnie- nie było aż takiego problemu.
Odkurzacz roomba to juz dawno w mojej głowie siedzi i zaraz pogadam o tym z mężem. Bo tak czy inaczej- jest to rozwiązanie które mogłoby sporo pomóc
Chyba mąż pojedzie tylko na pielęgnację, obcięcie pazurków i wycięcie kołtunów. No nie mam serca im tego robić... -
Dziewczyny macie śliczne te brzuszki
ja już mam dość spory i każdy go zauważa a tu dopiero 4 miesiąc
aż się boję tego jak będę wyglądać na końcówce :p
Mam pytanko odnośnie tych szczepionek, za 2 miesiące ma do nas przyjechać rodzinka z dwoma 6-letnimi chłopcami, nie wiem czy byli chłopcy szczepieni na odrę, różyczkę itp. Ja przechodziłam ospę albo odrę w dzieciństwie (ale nie pamiętam co to było dokładnie,jedynie co pamiętam to czerwone swędzące plamy,które mama smarowała mi takim fioletowym płynem), świnkę chyba też miałam a różyczkę na pewno. Czy jest jakieś ryzyko że się od nich czymś zarażę jeśli jeszcze nie byli szczepieni albo jak już byli szczepieni? Przepraszam może głupie pytanie ale nie daje mi to spokoju, po prostu nie znam się na tym a boję się o zdrowie dziecka i swoje. -
Maja ja nie widzę problemu dla którego 6letni dzieci mieli by Cię nie odwiedzić. W sklepie, przychodni i wszędzie też spotykamy szczepionych i nieszczepionych ludzi. Wcześniej w rozmowach chodziło o świeże szczepienie typu wczoraj, kilka dni temu bo to świeży wirus.
A w młodości przechodziłaś ospęMaja83, zubii lubią tę wiadomość
-
hej kochane
Jeżeli chodzi o brzuszek to ja już mam zauważaly i widac ze to nie ciaza spozywczaale co najlepsze przed ciaza ważyłam 66 kg, potem schudłam w miesiac do 63 kg i na dzień dzisiejszy ważę 64,2 kg
-
Przy was czuje sie jak jakiś czołg, juz 6 kg na plusie, w sumie waże teraz 67kg
a dzisiaj jeszcze bylismy na ognisku i zjadlam tyle że że jak o tym pomyśle to aż mi słabo, i wszystko popijałam mirindą
3 mln kcal... za to mała chyba byla zachwycona bo brykała w brzuchu jak szalona
perfectangel85, Marcia1989, Maja83 lubią tę wiadomość
-
Hmm to chyba wszystko od organizmu zależy, bo ja jem dosłownie wszystko i serio nie ograniczam sie jakoś bardzo a widocznie dziecko ciągnie wszystko ze mnie. A brzuszek mam już nawet całkiem niezły. Mam przyjaciółkę, która ma bliźniaki i do 5 miesiąca nie było widać, że w ciązy jest i na wadze 3 kg mniej. A potem do końca ciąży przybyło jej 20 kg. A teraz 4 miesiące po ciąży nawet 1 kg jej nie został.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 20:38
-
natalka1988, Może jeszcze nastąpi to "super". Generalnie około drugiego trymestru zaczyna się odczuwać zwiększone ukrwienie i wrażenie jakby narządy były lekko opuchnięte/powiększone. A to zwiększa wrażliwość na bodźce.
Ja bardzo miło wspominam seks w pierwszej ciąży, ale teraz jeszcze nie ma tego efektu "wow", bo jeszcze nie mam tego wrażenia opuchnięcia.
Generalnie, jeśli odczułaś dyskomfort, to trzeba kombinować tak, żeby było delikatniej i bez zbyt głębokiej penetracji.zubii, MrsKiss lubią tę wiadomość