X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • mnk Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/1d4dd7b8d66de.jpg.html

ja mialam taki przed porodem xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 16:40

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    https://zapodaj.net/1d4dd7b8d66de.jpg.html

ja mialam taki przed porodem xD

eh nie umiem wstawiac zdjec;d

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzony synek ! Wazy 165g i jest starszyo jedwn dzien ;) a ja przez miesiac przytylam 200g :p od poczatku ciazy 1,2 kg wiec super :) badania znowu idealne a polowkowe 08.05.

mkl, Gdziejestmieszko, justa., miffy, falka, Annie1981, aswalda, różowo, majju, Ja86, Karolka12345, natalka1988, MrsKiss, MoNaKo, joaska1985, Justaw, Maja83, ⚘Kwiatuszek, Rusałka*, buka03, Bąbelek1980, Lisa85, mnk, stay, Brave, nowamamusia lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę małych brzuszków. Ja już mam konkretny, a pod koniec pierwszej ciąży się praktycznie zataczłam, ale jestem niska więc pewnie dlatego brzuch wydaje się większy.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu Was nadrobilam :) Gratuluje udanych i wizyt i pieknych brzuszkow :)

Moj tez juz sie pokazuje. Do tej pory chodzilam w tych samych spodniach, ale pod koniec poprzedniego tygodnia zaczely mnie juz cisnac. Kupilam sobie spodnie ciazowe i dzis pierwszy raz bylam w nich w pracy :) Ladnie podkreslaja brzuszek, bo nic go nie krepuje :)

Staram sie troche czytac o wyprawce, ale niewiele mam czasu jak pracuje. Czasami sie boje, ze nie zdaze ;)
    W weekend bylam na warsztatach o kupowaniu wozka. Generalnie byla to promocja sklepu, ale i tak jestem zadowolona, bo przynajmniej widzialam na zywo jak sie tego wszystkiego uzywa i sklada. To moja pierwsza ciaza, wiec jestem kompletnie zielona.
    Dostalam tez body dla maluszka gratis i kupon na jakies ubranko ze sklepu :)

Justaw, Maja83, Lisa85 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super macie te brzuszki, ja moze w tym tyfobiu wrzuce swoj:)

Justaw brzuszek miec taki pod koniec ciazy to super, ja w pierwszej ciazy mialam taki w 5 miesiacu:)
    Teraz widze ze mam mniejszy niz w 1 ciazy w tym tygodniu.

Justaw a jak duze dziecko urodzilas?
    Moja znajoma teraz urodzila dziewczynke malutka, a po wielkosci brzucha by sie wydawalo ze naprawde bedzie spora. Wazyla 2700 i 49 cm, a naprawde lubiala sobie pojesx.

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziekuję za Wasze opinie odnośnie strzyżenia kotów. Nie wiem jeszcze co zrobię- mam termin na czwartek. Walczyłam już nie raz z kołtunami a teraz nie jestem w stanie na bierząco o to dbać a taki paskudny kołtun moze pojawić się z dnia na dzień....
    Wiem, że latem w tym futrze to dla nich udręka, wiem też że u fryzjera dadzą radę- bardziej obawiam się tych kilku dnia akcepacji nowego wygladu.
    Mąż jest za strzyżeniem. Jutro pojedzie do naszego weta i pogada co on o tym myśli.

Zubii gratuluję wspaniałych wieści i synka :)

Co do brzuszka to tak jak pisałam- mój jest spory i śmieję się że nawet jeśli dr póżniej pozwoli mi wstać z łóżka i normalnie chodzić to i tak nie będę w stanie :)

zubii lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Super macie te brzuszki, ja moze w tym tyfobiu wrzuce swoj:)

Justaw brzuszek miec taki pod koniec ciazy to super, ja w pierwszej ciazy mialam taki w 5 miesiacu:)
    Teraz widze ze mam mniejszy niz w 1 ciazy w tym tygodniu.

Justaw a jak duze dziecko urodzilas?
    Moja znajoma teraz urodzila dziewczynke malutka, a po wielkosci brzucha by sie wydawalo ze naprawde bedzie spora. Wazyla 2700 i 49 cm, a naprawde lubiala sobie pojesx.
    Córka była malutka, bo ważyła 2820g :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, a może warto pomysleć o odkurzaczu typu Roomba? Mi roomba bardzo ułatwia życie odkad mam małe dziecko. Włączam ją, idę na spacer i wracam do odkurzonego mieszkania. Z kocią siercia chyba powinna sobie dobrze radzić.

perfectangel85 lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw no nie taka malutka:)
    Ale brzuszek pod koniec ciazy super, ja to bede pewnie wygladac jak slonica:)

Justaw lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, ze tak bezposrednio, ale 2 dni temu odbylam z mezem stosunek i tak szczerze nie za bardzo mi sie podobalo. Czulam w pochwie przy stosunku, ze cos w tym brzuchu jest i wcale to przyjemne nie bylo. Stwierdze nawet, ze momentami w pochwie czulam dyskomfort.

Podobno seks w II trymestrze mial byc super ale dla mnie nic przyjemnego nie bylo

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw mysleliśmy o tym ale niestety sierść jest też w innych miejscach, na kanapie, na pościeli i na ciuchach. Teraz jest najgorzej bo one gubia sierść zimową na lato. Później bedzie z tym mniejszy kłopot ale teraz jest to dokuczliwe i najgorsze jest to że ja nie mogę codziennie odkurzać bo tak to jak sprzatałam regularnie- nie było aż takiego problemu.
    Odkurzacz roomba to juz dawno w mojej głowie siedzi i zaraz pogadam o tym z mężem. Bo tak czy inaczej- jest to rozwiązanie które mogłoby sporo pomóc :)
    Chyba mąż pojedzie tylko na pielęgnację, obcięcie pazurków i wycięcie kołtunów. No nie mam serca im tego robić...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie śliczne te brzuszki :) ja już mam dość spory i każdy go zauważa a tu dopiero 4 miesiąc :) aż się boję tego jak będę wyglądać na końcówce :p

Mam pytanko odnośnie tych szczepionek, za 2 miesiące ma do nas przyjechać rodzinka z dwoma 6-letnimi chłopcami, nie wiem czy byli chłopcy szczepieni na odrę, różyczkę itp. Ja przechodziłam ospę albo odrę w dzieciństwie (ale nie pamiętam co to było dokładnie,jedynie co pamiętam to czerwone swędzące plamy,które mama smarowała mi takim fioletowym płynem), świnkę chyba też miałam a różyczkę na pewno. Czy jest jakieś ryzyko że się od nich czymś zarażę jeśli jeszcze nie byli szczepieni albo jak już byli szczepieni? Przepraszam może głupie pytanie ale nie daje mi to spokoju, po prostu nie znam się na tym a boję się o zdrowie dziecka i swoje.

• Cameline Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja ja nie widzę problemu dla którego 6letni dzieci mieli by Cię nie odwiedzić. W sklepie, przychodni i wszędzie też spotykamy szczepionych i nieszczepionych ludzi. Wcześniej w rozmowach chodziło o świeże szczepienie typu wczoraj, kilka dni temu bo to świeży wirus.
    A w młodości przechodziłaś ospę :)

Maja83, zubii lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline dziękuję za wyjaśnienie :)

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :)

Jeżeli chodzi o brzuszek to ja już mam zauważaly i widac ze to nie ciaza spozywcza :P ale co najlepsze przed ciaza ważyłam 66 kg, potem schudłam w miesiac do 63 kg i na dzień dzisiejszy ważę 64,2 kg :P

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy was czuje sie jak jakiś czołg, juz 6 kg na plusie, w sumie waże teraz 67kg :-O a dzisiaj jeszcze bylismy na ognisku i zjadlam tyle że że jak o tym pomyśle to aż mi słabo, i wszystko popijałam mirindą :-O 3 mln kcal... za to mała chyba byla zachwycona bo brykała w brzuchu jak szalona :-P

perfectangel85, Marcia1989, Maja83 lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to chyba wszystko od organizmu zależy, bo ja jem dosłownie wszystko i serio nie ograniczam sie jakoś bardzo a widocznie dziecko ciągnie wszystko ze mnie. A brzuszek mam już nawet całkiem niezły. Mam przyjaciółkę, która ma bliźniaki i do 5 miesiąca nie było widać, że w ciązy jest i na wadze 3 kg mniej. A potem do końca ciąży przybyło jej 20 kg. A teraz 4 miesiące po ciąży nawet 1 kg jej nie został.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 20:38

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka nie przejmuj się :) bedziemy się wspierać w odchudzaniu po ciąży :) razem damy rade :P

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988, Może jeszcze nastąpi to "super". Generalnie około drugiego trymestru zaczyna się odczuwać zwiększone ukrwienie i wrażenie jakby narządy były lekko opuchnięte/powiększone. A to zwiększa wrażliwość na bodźce.
    Ja bardzo miło wspominam seks w pierwszej ciąży, ale teraz jeszcze nie ma tego efektu "wow", bo jeszcze nie mam tego wrażenia opuchnięcia.
    Generalnie, jeśli odczułaś dyskomfort, to trzeba kombinować tak, żeby było delikatniej i bez zbyt głębokiej penetracji. ;)

zubii, MrsKiss lubią tę wiadomość

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ