X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja tez juz po wizycie. Chłopak na 100% :) jak było tak zostało. 170 gram, 11 cm :) strasznie ruchliwy ❤ szkoda ze nie czuje :( no i wszystko w porządku i zapisałam sie na usg połówkowe na maj. To bedzie równo 21 tydzien :)
    W ostatnim czasie +1kg na wadze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 20:41

zubii, miffy, natalka1988, ⚘Kwiatuszek, Maja83, joaska1985, Bąbelek1980, falka, Lisa85, Rusałka*, stay, Annie1981, Brave, aswalda, Zorganizowana:), nowamamusia lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska - widze imię wybrane. Strasznie mi się podoba Aleksander i też właśnie myślimy nad tym imieniem jeżeli będzie chłopiec :P Mojemu D. podoba się jeszcze Oskar ale mnie właśnnie bardziej ujmuje Aleksander :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynalam z wagą 57kg teraz na liczniku 61.700 . Czuje się jak hipopotam ^^ :)

74709jcgjiz14w6b.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Princesska - widze imię wybrane. Strasznie mi się podoba Aleksander i też właśnie myślimy nad tym imieniem jeżeli będzie chłopiec :P Mojemu D. podoba się jeszcze Oskar ale mnie właśnnie bardziej ujmuje Aleksander :)
    Imię juz wybrane bo od początku chciałam jakos do niego mowic :P do brzuszka itp. Ale napewno juz zostanie. Juz cała rodzina sie przyzwyczaiła a przede wszystkim ja z mężem. Imię niby banalne a ciekawe.. i tyle zdrobnień :P

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:

Aleksander bardzo ładne imię, ale moj mąż mowi juz do brzuszka Oskar i chyba tak zostanie:)

Princesska lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek ma tak na imię - Aleksander <3

Princesska, stay, nowamamusia lubią tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam krwawienie i jestem w szpitalu ale jeszcze nic nie wiem :(

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie przybierania to mam 1,5 kg na plusie. Aktualnie ważę 53kg. Czy widać brzuch, chyba średnio. Może uda mi się jutro strzelic fotkę
    :) gratuluję dobrych nowin po wizytach
    :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • zubii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:

O kurcze mam nadzieję, że to nic poważnego trzymaj się :* i daj znać co i jak.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Co się stalo, tak nagle? Kochana może to krwiak wylazi. Bądź dobrej myśli. Dzidzia na pewno będzie silna!

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Nie mam pojęcia co jest nie tak. Zaczęło się od delikatnego plamienia a dziś pojechałam do miasta popatrzyć za spodniami i musiałam wracać bo zaczęłam krwawić. Dziecia póki co jeszcze czuje się ruszać.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • weal Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7, martwimy się i czekamy na dobre wieści ! przesyłam uściski !

• perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka trzymam kciuki żeby szybko się wyjaśniło co i jak żebyś się nie stresowala. Dawaj znać.

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 jeśli Ty teraz ważysz 67kg to co ja mam powiedzieć jak ważę ponad 76kg przy 162cm wzrostu :P położna ważyła mnie dwa miesiące temu także waga na pewno mi podskoczyła :P aż muszę się jutro z rana zważyć :P Przy waszych wagach dziewczyny to ja powinnam czuć się jak słonica :P a co będzie we wrześniu?? o mamuniu aż boję się pomyśleć :P kilka dni temu w końcu kupiłam spodnie ciążowe z wysokim pasem i już mnie nic nie uciska :) jestem tylko ciekawa jak długo w nich pochodzę :P

Biedronka7 trzymaj się! Na pewno wszystko będzie dobrze i tego Wam życzę!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 21:56

• zubii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    buka03 jeśli Ty teraz ważysz 67kg to co ja mam powiedzieć jak ważę ponad 76kg przy 162cm wzrostu :P położna ważyła mnie dwa miesiące temu także waga na pewno mi podskoczyła :P aż muszę się jutro z rana zważyć :P Przy waszych wagach dziewczyny to ja powinnam czuć się jak słonica :P a co będzie we wrześniu?? o mamuniu aż boję się pomyśleć :P kilka dni temu w końcu kupiłam spodnie ciążowe z wysokim pasem i już mnie nic nie uciska :) jestem tylko ciekawa jak długo w nich pochodzę :P

Biedronka7 trzymaj się! Na pewno wszystko będzie dobrze i tego Wam życzę!!

Kochana nie jesteś sama ! Ja zaczynałam z wagą 78,8 także będziemy razem chudy po ciąży :) z córką startowałem z tą samą wagą i robiłam do 88 miesiąc po miałam już tylko 3 kg na plusie także nie martw się będzie dobrze :*

Maja83 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Kochana nie jesteś sama ! Ja zaczynałam z wagą 78,8 także będziemy razem chudy po ciąży :) z córką startowałem z tą samą wagą i robiłam do 88 miesiąc po miałam już tylko 3 kg na plusie także nie martw się będzie dobrze :*
    Szczerze mówiąc to mnie pocieszyłaś :) Dziękuję :* Dobrze wiedzieć,że nie tylko ja mam taką wagę :) Razem będzie raźniej :) Ja się tylko modlę by po ciąży szybko wrócić do kg z przed ciąży bo będzie ciężko :P mojej mamie zostały już kg i mojej siostrze też ale ja mam zamiar się pilnować :) Jak się zmobilizuję to potrafię zrzucić parę kilo więc mam nadzieję,że i po porodzie też dam radę :)

• zubii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    Szczerze mówiąc to mnie pocieszyłaś :) Dziękuję :* Dobrze wiedzieć,że nie tylko ja mam taką wagę :) Razem będzie raźniej :) Ja się tylko modlę by po ciąży szybko wrócić do kg z przed ciąży bo będzie ciężko :P mojej mamie zostały już kg i mojej siostrze też ale ja mam zamiar się pilnować :) Jak się zmobilizuję to potrafię zrzucić parę kilo więc mam nadzieję,że i po porodzie też dam radę :)

Przy kp szybko waga leci. Ja mam plan zrzucić kg z ciąży i jeszcze kolejne 10 w dol :) w tamtym roku ważyłam tyle co w ciąży i schudłam przed ciążą te 10 kg w 4 miesiące zmieniłam jedynie dietę i starałam się dużo ruszać.

Maja83 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka 7, mocno trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego. Daj znać jak będzie wiadomo skąd to krwawienie.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka trzymaj się ciepło! Wszystko będzie dobrze. Czekamy na wiadomości jak będziesz coś wiedziała.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoolcia, Natalka... mój mąż też chce nazwać Oskar jeśli będzie syn. Takie wybraliśmy już gdy byłam w 1 ciąży (była dziewczynka), on dalej to utrzymuje a mi się nieco odwidziało :)
    Teraz tylko myślę czy zdrowe, jak otrzymam wyniki z amnio o prawidłowym kariotypie to spasuję, będzie mi już obojętne imię

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ