X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja tez juz po wizycie. Chłopak na 100% :) jak było tak zostało. 170 gram, 11 cm :) strasznie ruchliwy ❤ szkoda ze nie czuje :( no i wszystko w porządku i zapisałam sie na usg połówkowe na maj. To bedzie równo 21 tydzien :)
    W ostatnim czasie +1kg na wadze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 20:41

zubii, miffy, natalka1988, ⚘Kwiatuszek, Maja83, joaska1985, Bąbelek1980, falka, Lisa85, Rusałka*, stay, Annie1981, Brave, aswalda, Zorganizowana:), nowamamusia lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska - widze imię wybrane. Strasznie mi się podoba Aleksander i też właśnie myślimy nad tym imieniem jeżeli będzie chłopiec :P Mojemu D. podoba się jeszcze Oskar ale mnie właśnnie bardziej ujmuje Aleksander :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynalam z wagą 57kg teraz na liczniku 61.700 . Czuje się jak hipopotam ^^ :)

74709jcgjiz14w6b.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Princesska - widze imię wybrane. Strasznie mi się podoba Aleksander i też właśnie myślimy nad tym imieniem jeżeli będzie chłopiec :P Mojemu D. podoba się jeszcze Oskar ale mnie właśnnie bardziej ujmuje Aleksander :)
    Imię juz wybrane bo od początku chciałam jakos do niego mowic :P do brzuszka itp. Ale napewno juz zostanie. Juz cała rodzina sie przyzwyczaiła a przede wszystkim ja z mężem. Imię niby banalne a ciekawe.. i tyle zdrobnień :P

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:

Aleksander bardzo ładne imię, ale moj mąż mowi juz do brzuszka Oskar i chyba tak zostanie:)

Princesska lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek ma tak na imię - Aleksander <3

Princesska, stay, nowamamusia lubią tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam krwawienie i jestem w szpitalu ale jeszcze nic nie wiem :(

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie przybierania to mam 1,5 kg na plusie. Aktualnie ważę 53kg. Czy widać brzuch, chyba średnio. Może uda mi się jutro strzelic fotkę
    :) gratuluję dobrych nowin po wizytach
    :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • zubii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:

O kurcze mam nadzieję, że to nic poważnego trzymaj się :* i daj znać co i jak.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Co się stalo, tak nagle? Kochana może to krwiak wylazi. Bądź dobrej myśli. Dzidzia na pewno będzie silna!

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Nie mam pojęcia co jest nie tak. Zaczęło się od delikatnego plamienia a dziś pojechałam do miasta popatrzyć za spodniami i musiałam wracać bo zaczęłam krwawić. Dziecia póki co jeszcze czuje się ruszać.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • weal Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7, martwimy się i czekamy na dobre wieści ! przesyłam uściski !

• perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka trzymam kciuki żeby szybko się wyjaśniło co i jak żebyś się nie stresowala. Dawaj znać.

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 jeśli Ty teraz ważysz 67kg to co ja mam powiedzieć jak ważę ponad 76kg przy 162cm wzrostu :P położna ważyła mnie dwa miesiące temu także waga na pewno mi podskoczyła :P aż muszę się jutro z rana zważyć :P Przy waszych wagach dziewczyny to ja powinnam czuć się jak słonica :P a co będzie we wrześniu?? o mamuniu aż boję się pomyśleć :P kilka dni temu w końcu kupiłam spodnie ciążowe z wysokim pasem i już mnie nic nie uciska :) jestem tylko ciekawa jak długo w nich pochodzę :P

Biedronka7 trzymaj się! Na pewno wszystko będzie dobrze i tego Wam życzę!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 21:56

• zubii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    buka03 jeśli Ty teraz ważysz 67kg to co ja mam powiedzieć jak ważę ponad 76kg przy 162cm wzrostu :P położna ważyła mnie dwa miesiące temu także waga na pewno mi podskoczyła :P aż muszę się jutro z rana zważyć :P Przy waszych wagach dziewczyny to ja powinnam czuć się jak słonica :P a co będzie we wrześniu?? o mamuniu aż boję się pomyśleć :P kilka dni temu w końcu kupiłam spodnie ciążowe z wysokim pasem i już mnie nic nie uciska :) jestem tylko ciekawa jak długo w nich pochodzę :P

Biedronka7 trzymaj się! Na pewno wszystko będzie dobrze i tego Wam życzę!!

Kochana nie jesteś sama ! Ja zaczynałam z wagą 78,8 także będziemy razem chudy po ciąży :) z córką startowałem z tą samą wagą i robiłam do 88 miesiąc po miałam już tylko 3 kg na plusie także nie martw się będzie dobrze :*

Maja83 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Kochana nie jesteś sama ! Ja zaczynałam z wagą 78,8 także będziemy razem chudy po ciąży :) z córką startowałem z tą samą wagą i robiłam do 88 miesiąc po miałam już tylko 3 kg na plusie także nie martw się będzie dobrze :*
    Szczerze mówiąc to mnie pocieszyłaś :) Dziękuję :* Dobrze wiedzieć,że nie tylko ja mam taką wagę :) Razem będzie raźniej :) Ja się tylko modlę by po ciąży szybko wrócić do kg z przed ciąży bo będzie ciężko :P mojej mamie zostały już kg i mojej siostrze też ale ja mam zamiar się pilnować :) Jak się zmobilizuję to potrafię zrzucić parę kilo więc mam nadzieję,że i po porodzie też dam radę :)

• zubii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    Szczerze mówiąc to mnie pocieszyłaś :) Dziękuję :* Dobrze wiedzieć,że nie tylko ja mam taką wagę :) Razem będzie raźniej :) Ja się tylko modlę by po ciąży szybko wrócić do kg z przed ciąży bo będzie ciężko :P mojej mamie zostały już kg i mojej siostrze też ale ja mam zamiar się pilnować :) Jak się zmobilizuję to potrafię zrzucić parę kilo więc mam nadzieję,że i po porodzie też dam radę :)

Przy kp szybko waga leci. Ja mam plan zrzucić kg z ciąży i jeszcze kolejne 10 w dol :) w tamtym roku ważyłam tyle co w ciąży i schudłam przed ciążą te 10 kg w 4 miesiące zmieniłam jedynie dietę i starałam się dużo ruszać.

Maja83 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka 7, mocno trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego. Daj znać jak będzie wiadomo skąd to krwawienie.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka trzymaj się ciepło! Wszystko będzie dobrze. Czekamy na wiadomości jak będziesz coś wiedziała.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoolcia, Natalka... mój mąż też chce nazwać Oskar jeśli będzie syn. Takie wybraliśmy już gdy byłam w 1 ciąży (była dziewczynka), on dalej to utrzymuje a mi się nieco odwidziało :)
    Teraz tylko myślę czy zdrowe, jak otrzymam wyniki z amnio o prawidłowym kariotypie to spasuję, będzie mi już obojętne imię

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ