X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wierzę,że z Waszymi dzieciątkami będzie wszystko dobrze!Musi być!!!
    massa nie poddawaj się, musisz być silna i przezwyciężyć te wszystkie problemy, trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki!! :*

zubii ja kiedyś też fajnie chudłam ale byłam na diecie Dukana, trochę się po niej męczyłam ale i szybko dopadał mnie efekt jojo niestety,zauważyłam że u mnie dużo robi dieta, to co jem i w jakich ilościach, bo ruszam się nawet dość często. Też mam zamiar schudnąć po ciąży nie tylko to co wraz z ciążą przytyłam ale też tak jak Ty te 10 kg co najmniej :) Trzymam za nas kciuki :)

Annie1981 oo dobrze wiedzieć że jest nas więcej do walki z kilogramami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 09:35

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Maja83 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Ja zaczęłam z wagą 50 kg. Aktualnie mam 52,5 :) myśle ze tak źle nie bedzie.. :P
    piękna waga :) aż zazdroszczę ;)

Ja się dziś rano zważyłam i moja waga pokazała mi 76kg tyle co waga u położnej 2 miesiące temu :P

• zubii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    Dziewczyny wierzę,że z Waszymi dzieciątkami będzie wszystko dobrze!Musi być!!!
    massa nie poddawaj się, musisz być silna i przezwyciężyć te wszystkie problemy, trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki!! :*

zubii ja kiedyś też fajnie chudłam ale byłam na diecie Dukana, trochę się po niej męczyłam ale i szybko dopadał mnie efekt jojo niestety,zauważyłam że u mnie dużo robi dieta, to co jem i w jakich ilościach, bo ruszam się nawet dość często. Też mam zamiar schudnąć po ciąży nie tylko to co wraz z ciążą przytyłam ale też tak jak Ty te 10 kg co najmniej :) Trzymam za na kciuki :)

Annie1981 oo dobrze wiedzieć że jest nas więcej do walki z kilogramami :)

Dukan to nie dla mnie wytrzymałam tylko pierwsza fazę :p. Teraz mój mąż wymyślił fajna dietę i to dzięki niej z moim bratem schudli po 1pkg a później ja :).

Ale dziś mój wynik aktywny :)

Maja83 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dolaczam do tych co się będą odchudzać po ciąży. Startuje z wagą 5 kg większą niż w pierwszej i przytylam już prawie 3 kg... teraz waze tyle co w 9 miesiącu w ciąży z F! Strasznie źle się z tym czuję, dodatkowo jestem niska więc wyglądam jak beczka... także ten... do zrzucenia to co przytyje teraz plus jakieś 8 kg...

Maja83 lubi tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos nie wierze e te diety cud :-P zwykle potem pojawia sie efekt jojo, u mnie bylo super do puki ćwiczylam, zdrowo sie odżywialam, odpowoednia ilosc wenglowodanow i bialka, dużo warzyw, czasem szalalam i wcinalam sobie fastfooda, wręcz rozpierała mnie energia, niestety potem brak czasu na ćwiczenia i stawalam sie coraz bardziej leniwa znowu a potem w planach juz druga dzidzia wiec stwierdzilam że teraz odpuszcze sobie a wezme sie ostro za siebie po 2 dzidzi ;-) ja cwiczylam w domu, zaczynalam od skalpela, potem sklpel+ mel b, potem turbo spalanie, i w końcu trafilam na p90x3 kocham te treningi, a jaki mialam 6cio pak, miesnie pieknie mi sie wyrzezbily :-D wiec mam plan wrocic do tego :-D

Maja83 lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja jakos nie wierze e te diety cud :-P zwykle potem pojawia sie efekt jojo, u mnie bylo super do puki ćwiczylam, zdrowo sie odżywialam, odpowoednia ilosc wenglowodanow i bialka, dużo warzyw, czasem szalalam i wcinalam sobie fastfooda, wręcz rozpierała mnie energia, niestety potem brak czasu na ćwiczenia i stawalam sie coraz bardziej leniwa znowu a potem w planach juz druga dzidzia wiec stwierdzilam że teraz odpuszcze sobie a wezme sie ostro za siebie po 2 dzidzi ;-) ja cwiczylam w domu, zaczynalam od skalpela, potem sklpel+ mel b, potem turbo spalanie, i w końcu trafilam na p90x3 kocham te treningi, a jaki mialam 6cio pak, miesnie pieknie mi sie wyrzezbily :-D wiec mam plan wrocic do tego :-D

Dokładnie jedynie po tej wymyślonej przez mojego męża nie ma tego efektu mój brat ważył 105 kg a teraz waży 70 kg plus minus schudł 2 lata.

Maja83 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle ze trzeba zachować zdrowy umiar.. nie obżerać sie słodyczami itp. Chociaz wiem ze nie tylk od tego sie tyje. Mnie troche ratuje cukrzyca - tylko zdrowe jedzenie. Nie bede miała szansy na zachcianki :P no moze sporadycznie.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ecd45d8e005.jpg
    o tak wyglądałam rok po porodzie, i mam plan znowu tak wyglądać :-) to jest moja motywacja! sory za upierdolone lustro wtedy :-P

perfectangel85, zubii, Marcia1989, Bąbelek1980, miffy, Justaw, ⚘Kwiatuszek, aswalda, MrsKiss, Maja83, nowamamusia lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wtedy na poprzednim forum z dziewczynami razem zrobilysmy akcje odchudzanie, byla tabelka z wagą i wymiarami i wszystkie cwiczylysmy i zdrowo sie odżywalysmy, niektóre cwiczą do dziś :-)

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka respekt :-)

buka03 lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wierze w diety. Potem zawsze pojawia sie efekt jojo.
    Jedyna dobra dieta to zdrowe odzywianie i to na cale zycie, a nie na czas chudniecia.
    Przed ciaza wprowadzalam po malu te zasady i troszke udalo sie schudnac. Nie za duzo, bo to trwa, ale za to efekt bedzie dluzszy.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • majju Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że ja startowałam z 62 a teraz już 65,5... a gdzie tu do września...
    Od wczoraj Młody mnie trochę niepokoi bo ostatnio już czułam codziennie ruchy, szczególnie po jedzeniu a wczoraj i dziś kompletna cisza :( W dodatku cokolwiek zjem od razu łapie mnie kolka.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Powiem Wam dziewczyny, że ja startowałam z 62 a teraz już 65,5... a gdzie tu do września...
    Od wczoraj Młody mnie trochę niepokoi bo ostatnio już czułam codziennie ruchy, szczególnie po jedzeniu a wczoraj i dziś kompletna cisza :( W dodatku cokolwiek zjem od razu łapie mnie kolka.

Też tak miałam w tamtym tygodniu w poniedziałek czułam a od wtorku do czwartku cisza a teraz od czwartku znowu codziennie więc widocznie mało aktywny jest :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, że jestem straszną panikarą a Młody już mnie trochę przyzwyczaił do codziennego smyrania :) No nic, czekam na rozwój sytuacji.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Problem w tym, że jestem straszną panikarą a Młody już mnie trochę przyzwyczaił do codziennego smyrania :) No nic, czekam na rozwój sytuacji.
    Nie martw sie, może dzidzia szalała w nocy jak spałaś? Moja lubi szalec wlasnie w nocy :-) czasem jak sie obudze do wc okolo 3 to potem czuje jak mnie kopie :-) a potem w ciagu dnia jej za wiele nie czuje ;-)
    Ps. mała sie przed chwilą coś tam ruszyla i dotkliwie poczulam parcie na pęcherz...
    Kiedys czytalam że dzieci w brzuchu mają takie aktywne pory i po porodzie im to zostaje, jakos aktywna pora w nocy nie napawa mnie radością :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 12:02

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Nie martw sie, może dzidzia szalała w nocy jak spałaś? Moja lubi szalec wlasnie w nocy :-) czasem jak sie obudze do wc okolo 3 to potem czuje jak mnie kopie :-) a potem w ciagu dnia jej za wiele nie czuje ;-)
    Ps. mała sie przed chwilą coś tam ruszyla i dotkliwie poczulam parcie na pęcherz...
    Kiedys czytalam że dzieci w brzuchu mają takie aktywne pory i po porodzie im to zostaje, jakos aktywna pora w nocy nie napawa mnie radością :-P

U nas to się nie sprawdziło bo w brzuchu szalała ok 22/24 a po porodzie nie było problemu teraz Fifi podobnie kopię.

buka03 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 00:18

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Ze mną na patologii leżała dziewczyna która przed ciążą ważyła 56 kg a w ciąży przytyła 30 kg !

Ja właśnie dziś mam do odebrania przeciwciała ale ja mam rh plus i tz też więc to tylko rutynowa kontrola.

Zubi to chyba o mnie piszesz:p ja przed 1 ciaza z wagi 56 kg doszlam do 85.

Teraz w 2 ciazy waga startowa 65 kg a jest nuz 67

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • zubii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś u mnie w skrzynce :)

Metkowiec i karta kontrastowa dla malucha

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac363719f530.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:22

aswalda, Maja83 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    U nas to się nie sprawdziło bo w brzuchu szalała ok 22/24 a po porodzie nie było problemu teraz Fifi podobnie kopię.
    No to ufff... przynam że juz nie pamiętam kiedy synek najwięcej kopał wiec nie potrafie porównac :-P

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ