X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wierzę,że z Waszymi dzieciątkami będzie wszystko dobrze!Musi być!!!
    massa nie poddawaj się, musisz być silna i przezwyciężyć te wszystkie problemy, trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki!! :*

zubii ja kiedyś też fajnie chudłam ale byłam na diecie Dukana, trochę się po niej męczyłam ale i szybko dopadał mnie efekt jojo niestety,zauważyłam że u mnie dużo robi dieta, to co jem i w jakich ilościach, bo ruszam się nawet dość często. Też mam zamiar schudnąć po ciąży nie tylko to co wraz z ciążą przytyłam ale też tak jak Ty te 10 kg co najmniej :) Trzymam za nas kciuki :)

Annie1981 oo dobrze wiedzieć że jest nas więcej do walki z kilogramami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 09:35

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Maja83 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Ja zaczęłam z wagą 50 kg. Aktualnie mam 52,5 :) myśle ze tak źle nie bedzie.. :P
    piękna waga :) aż zazdroszczę ;)

Ja się dziś rano zważyłam i moja waga pokazała mi 76kg tyle co waga u położnej 2 miesiące temu :P

• zubii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    Dziewczyny wierzę,że z Waszymi dzieciątkami będzie wszystko dobrze!Musi być!!!
    massa nie poddawaj się, musisz być silna i przezwyciężyć te wszystkie problemy, trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki!! :*

zubii ja kiedyś też fajnie chudłam ale byłam na diecie Dukana, trochę się po niej męczyłam ale i szybko dopadał mnie efekt jojo niestety,zauważyłam że u mnie dużo robi dieta, to co jem i w jakich ilościach, bo ruszam się nawet dość często. Też mam zamiar schudnąć po ciąży nie tylko to co wraz z ciążą przytyłam ale też tak jak Ty te 10 kg co najmniej :) Trzymam za na kciuki :)

Annie1981 oo dobrze wiedzieć że jest nas więcej do walki z kilogramami :)

Dukan to nie dla mnie wytrzymałam tylko pierwsza fazę :p. Teraz mój mąż wymyślił fajna dietę i to dzięki niej z moim bratem schudli po 1pkg a później ja :).

Ale dziś mój wynik aktywny :)

Maja83 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dolaczam do tych co się będą odchudzać po ciąży. Startuje z wagą 5 kg większą niż w pierwszej i przytylam już prawie 3 kg... teraz waze tyle co w 9 miesiącu w ciąży z F! Strasznie źle się z tym czuję, dodatkowo jestem niska więc wyglądam jak beczka... także ten... do zrzucenia to co przytyje teraz plus jakieś 8 kg...

Maja83 lubi tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos nie wierze e te diety cud :-P zwykle potem pojawia sie efekt jojo, u mnie bylo super do puki ćwiczylam, zdrowo sie odżywialam, odpowoednia ilosc wenglowodanow i bialka, dużo warzyw, czasem szalalam i wcinalam sobie fastfooda, wręcz rozpierała mnie energia, niestety potem brak czasu na ćwiczenia i stawalam sie coraz bardziej leniwa znowu a potem w planach juz druga dzidzia wiec stwierdzilam że teraz odpuszcze sobie a wezme sie ostro za siebie po 2 dzidzi ;-) ja cwiczylam w domu, zaczynalam od skalpela, potem sklpel+ mel b, potem turbo spalanie, i w końcu trafilam na p90x3 kocham te treningi, a jaki mialam 6cio pak, miesnie pieknie mi sie wyrzezbily :-D wiec mam plan wrocic do tego :-D

Maja83 lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja jakos nie wierze e te diety cud :-P zwykle potem pojawia sie efekt jojo, u mnie bylo super do puki ćwiczylam, zdrowo sie odżywialam, odpowoednia ilosc wenglowodanow i bialka, dużo warzyw, czasem szalalam i wcinalam sobie fastfooda, wręcz rozpierała mnie energia, niestety potem brak czasu na ćwiczenia i stawalam sie coraz bardziej leniwa znowu a potem w planach juz druga dzidzia wiec stwierdzilam że teraz odpuszcze sobie a wezme sie ostro za siebie po 2 dzidzi ;-) ja cwiczylam w domu, zaczynalam od skalpela, potem sklpel+ mel b, potem turbo spalanie, i w końcu trafilam na p90x3 kocham te treningi, a jaki mialam 6cio pak, miesnie pieknie mi sie wyrzezbily :-D wiec mam plan wrocic do tego :-D

Dokładnie jedynie po tej wymyślonej przez mojego męża nie ma tego efektu mój brat ważył 105 kg a teraz waży 70 kg plus minus schudł 2 lata.

Maja83 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle ze trzeba zachować zdrowy umiar.. nie obżerać sie słodyczami itp. Chociaz wiem ze nie tylk od tego sie tyje. Mnie troche ratuje cukrzyca - tylko zdrowe jedzenie. Nie bede miała szansy na zachcianki :P no moze sporadycznie.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ecd45d8e005.jpg
    o tak wyglądałam rok po porodzie, i mam plan znowu tak wyglądać :-) to jest moja motywacja! sory za upierdolone lustro wtedy :-P

perfectangel85, zubii, Marcia1989, Bąbelek1980, miffy, Justaw, ⚘Kwiatuszek, aswalda, MrsKiss, Maja83, nowamamusia lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wtedy na poprzednim forum z dziewczynami razem zrobilysmy akcje odchudzanie, byla tabelka z wagą i wymiarami i wszystkie cwiczylysmy i zdrowo sie odżywalysmy, niektóre cwiczą do dziś :-)

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka respekt :-)

buka03 lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wierze w diety. Potem zawsze pojawia sie efekt jojo.
    Jedyna dobra dieta to zdrowe odzywianie i to na cale zycie, a nie na czas chudniecia.
    Przed ciaza wprowadzalam po malu te zasady i troszke udalo sie schudnac. Nie za duzo, bo to trwa, ale za to efekt bedzie dluzszy.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • majju Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny, że ja startowałam z 62 a teraz już 65,5... a gdzie tu do września...
    Od wczoraj Młody mnie trochę niepokoi bo ostatnio już czułam codziennie ruchy, szczególnie po jedzeniu a wczoraj i dziś kompletna cisza :( W dodatku cokolwiek zjem od razu łapie mnie kolka.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Powiem Wam dziewczyny, że ja startowałam z 62 a teraz już 65,5... a gdzie tu do września...
    Od wczoraj Młody mnie trochę niepokoi bo ostatnio już czułam codziennie ruchy, szczególnie po jedzeniu a wczoraj i dziś kompletna cisza :( W dodatku cokolwiek zjem od razu łapie mnie kolka.

Też tak miałam w tamtym tygodniu w poniedziałek czułam a od wtorku do czwartku cisza a teraz od czwartku znowu codziennie więc widocznie mało aktywny jest :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, że jestem straszną panikarą a Młody już mnie trochę przyzwyczaił do codziennego smyrania :) No nic, czekam na rozwój sytuacji.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Problem w tym, że jestem straszną panikarą a Młody już mnie trochę przyzwyczaił do codziennego smyrania :) No nic, czekam na rozwój sytuacji.
    Nie martw sie, może dzidzia szalała w nocy jak spałaś? Moja lubi szalec wlasnie w nocy :-) czasem jak sie obudze do wc okolo 3 to potem czuje jak mnie kopie :-) a potem w ciagu dnia jej za wiele nie czuje ;-)
    Ps. mała sie przed chwilą coś tam ruszyla i dotkliwie poczulam parcie na pęcherz...
    Kiedys czytalam że dzieci w brzuchu mają takie aktywne pory i po porodzie im to zostaje, jakos aktywna pora w nocy nie napawa mnie radością :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 12:02

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Nie martw sie, może dzidzia szalała w nocy jak spałaś? Moja lubi szalec wlasnie w nocy :-) czasem jak sie obudze do wc okolo 3 to potem czuje jak mnie kopie :-) a potem w ciagu dnia jej za wiele nie czuje ;-)
    Ps. mała sie przed chwilą coś tam ruszyla i dotkliwie poczulam parcie na pęcherz...
    Kiedys czytalam że dzieci w brzuchu mają takie aktywne pory i po porodzie im to zostaje, jakos aktywna pora w nocy nie napawa mnie radością :-P

U nas to się nie sprawdziło bo w brzuchu szalała ok 22/24 a po porodzie nie było problemu teraz Fifi podobnie kopię.

buka03 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 00:18

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Ze mną na patologii leżała dziewczyna która przed ciążą ważyła 56 kg a w ciąży przytyła 30 kg !

Ja właśnie dziś mam do odebrania przeciwciała ale ja mam rh plus i tz też więc to tylko rutynowa kontrola.

Zubi to chyba o mnie piszesz:p ja przed 1 ciaza z wagi 56 kg doszlam do 85.

Teraz w 2 ciazy waga startowa 65 kg a jest nuz 67

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • zubii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś u mnie w skrzynce :)

Metkowiec i karta kontrastowa dla malucha

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac363719f530.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:22

aswalda, Maja83 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    U nas to się nie sprawdziło bo w brzuchu szalała ok 22/24 a po porodzie nie było problemu teraz Fifi podobnie kopię.
    No to ufff... przynam że juz nie pamiętam kiedy synek najwięcej kopał wiec nie potrafie porównac :-P

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ