X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupiłam sobie dzisiaj 2 pary najzwyklejszych czarnych getrów o rozmiar większych. Fajne, bo nie będą uciskać, są wygodne a do tego pasują do nich i balerinki i adidasy

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spodni na allegro nie kupuje.boje sie ze nie trafie z rozmiarem.na te chwile mam spodnie w gumke z pepco w ktorych chodze non stop i jedne spodnie z pasem ktore upolowalam w ciuchach ale poki co sa jeszcze za duze tzn.ten pas mi spada.obecnie jestem na etapie poszukiwania ladne dzinsowej spodnicy i nigdzie trafic nie moge

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 16:56

buka03 lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam napisac ze teraz w h m sa wyprzedaze i na ich stronie jest dostepna za 30 zl czarna,ciazowa,letnia sukienka.Zamowilam L i na mnie lezy jak ulal.(rozm 42-44) takze polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 16:59

zubii, ⚘Kwiatuszek, buka03 lubią tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja już po wizycie :)

225g i nadal mamy siusiaka :) Także powoli godzę się z dwoma chłopakami ;)

Massa, Biedronka trzymam kciuki <3

Co do ciuchów ja ostatnio kupiłam

http://allegro.pl/9-monate-szmzjerka-ciazowa-jeans-40-42-sale-90-i6761475558.html?snapshot=MjAxNy0wNC0wMlQxODoxMDowMFo7YnV5ZXI7MDY1MjFjOWZlMDEyYmZjNDdkMDE2ZGQ1MTYyZDI0NWQwOTE0YzljYmVlYWM2YzcyZTRiOWFhMTc0MmY0OWMyYw%3D%3D

http://allegro.pl/9-monate-cudowna-szyfonowa-ciazowa-40-42-sale-90-i6761511129.html?snapshot=MjAxNy0wNC0wMlQxODoyMDowMFo7YnV5ZXI7ODJmZTI0NTgwZTczOWQzNTE2MmVjMGU2YTIwMzVhN2FhYWRhYWFlOGViMGQ2NjBkYmVmMDA1MTBjYzI2MGMwZA%3D%3D

Wzięłam 40/42 bo pewnie do takiego rozmiaru do lata dojdę (zwłaszcza, że sprawdziłam biust, który dostałam spory i wpasował się w 40/42)

Co do wagi masakra :/

Startowałam 61,5 a dziś u lekarza 68... Z tym, że mierzone na innych wagach (pamiętacie, że zmieniłam lekarza) także może jest rozbieżność...Z drugiej strony biust naprawdę mi się powiększył, a to też wpływa na wagę.

A na wadze u mnie w domu cały czas 65...

Ech jak słyszę Wasze 2,5 to umieram :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 17:14

zubii, joaska1985, perfectangel85, Justaw, justa., majju, shelby*, ⚘Kwiatuszek, Bąbelek1980, Ja86, buka03, aswalda, falka, Rusałka*, nick nieaktualny, Maja83, Zorganizowana:), nowamamusia lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy ostatniej kumulacji kodów rabatowych ;) kupilam między innymi te spodnie http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0345466001.html#Ciemnoszary fajne! tylko żaluje, ze wzięłam 38, a nie 36, bo jak to len, szybko robią się luźne :( Poza nimi mam też h&m 2 pary jeansów, joggersy i 2 pary legginsów i szorty, więc chyba mi na razie wystarczy :)

W poprzedniej ciązy kupilam chyba ze 3 party legginsów na allegro (od 2 roznych sprzedawców) i to byla megta porażka. Po jednym dniu robily sie zmechacone, a po pierwszym praniu wychodziły dziury na szwach :D Nigdy więcej!! Chociaz jakieś 3/4 by mi się przydały do łazenia po domu :/

Karolka super, ze wszytko dobrze :) ja już się oswoiłam z myślą, ze będa 2 dziewczyny ;)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, u mnie wygląda na to, że też będzie drugi chłopak. Pocieszam się, że przynajmniej będzie ekonomicznie :)

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Przy kp szybko waga leci. Ja mam plan zrzucić kg z ciąży i jeszcze kolejne 10 w dol :)
    Niestety, nie zawsze. Bywa, że wręcz przeciwnie. Znam kilka osób (oprócz samej siebie), które nie przytyły w ciąży, tylko dopiero po i to karmiąc piersią.
    A w ciąży do 10-12 kg w zasadzie nie jest to żadne TYCIE, tylko PRZYBIERANIE NA WADZE. Można liczyć średnio 3,5 kg dziecko, macica - 1 kg, łożysko - 0,8 kg, płyn owodniowy - 1,2 kg, piersi - 0,5 kg, woda zatrzymana w organizmie - 1,5 kg, zwiększona ilość osocza krwi - 1,5 kg.
    Powyżej tego można mówić o tyciu, w sensie tkanki tłuszczowej.

Ja w pierwszej ciąży przybrałam 12 kg, więc w zasadzie nie utyłam. Miałam założoną kartę ciąży w 12 t.c i wpisane 78 kg, ostatni wpis 89 kg. Mam 173 cm wzrostu i spodnie przed ciążą nosiłam w rozmiarze 40, ciążowe też 40 i chodziłam w nich do końca. Z tym, że u mnie ponadprzeciętny % wagi zawsze stanowi biust.
    Kilka dni po porodzie przez chwilę ważyłam 80 kg, a potem... już tylko więcej, dopóki nie przestałam karmić piersią (przez 1,5 roku). :D
    Takich rozmiarów staników jakie nosiłam karmiąc, nie produkują.
    Musiałam przerabiać 85 M (tak, to nie literówka, M jak Maria) na 75 M.

Oczywiście każdej z nas życzę z całego serca, żebyśmy szybko schudły po ciąży, ale naprawdę różnie może być. ;)
    Oczekiwania, tudzież wyobrażenia mogą się kompletnie mijać z rzeczywistością.
    Świetny filmik w tym temacie:

https://www.facebook.com/search/top/?init=quick&q=motherhood%20expectations%20vs%20reality&tas=0.6385437396443969

Teraz zaczęłam ciążę o 3 kg lżejsza niż pierwszą. W 11 tc mam wpisane 75 kg, w 13 tc 76, a dziś (16 tc) 76,5. Spodnie w h&m kupiłam w rozmiarze 38. Pewnie nie dadzą rady do końca, bo są trochę obcisłe, ale takie chciałam. W stanik 70 HH nadal się mieszczę. Oby tak dalej!
    A po, jestem pewna, że nie będzie tak jak po pierwszej. ;)

massa, Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 18:07

zubii, Maja83, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

• Aguuuś Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, lekarz stwierdził że na 99% dziewczynka, więc proszę o wpisanie na listę ;) I to by było na tyle z dobrych wieści...

Niestety wykrył też problem: zespół taśm owodniowych. To taśma łącząca przednią i tylną ścianę owodni, powiedział, że trzeba obserwować, na razie dziecko ma miejsce ale może być różnie może się w nią zaplątać! ;( w internecie piszą, że często kończy się to np. deformacją kończyn, zniekształceniami a nawet śmiercią dziecka. Z drugiej strony, wiele osób pisze, że się wchłonęły. Nigdy o tym nie słyszałam wcześniej. Nie jest to ,,popularna" przypadłość. Na belly był o tym wątek ale umarł rok temu. Może któraś z Was była w takiej sytuacja, słyszała coś w swoim otoczeniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 18:12

zubii, joaska1985, justa., nick nieaktualny, nowamamusia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgr8ib3mwr.png

Aniołek 7t3d (*)
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wczoraj z h&m przyszły i jestem zadowolona. Czarne rurki :) w koncu taka wygoda. Juz jak Bidok wyglądałam :P z tą gumką na guziku.

Nie umiem określić czy czuje juz ruchy :( ostatnio zauważyłam takie dziwne cos co czuje ale tak ciezko mi to określić.. możliwe ze to poprostu jakies rewolucje z powiększającej sie macicy itp.. i ze ,,czuje ruchy" bo sobie to wmowilam :P niby jak by cos sie przesuwalo- no sama nie wiem co tam czuje.. i to nie boli ale takie dziwne jest.
    A juz jak mam napisane ze kosmowka na przedniej ścianie co = z poniejszym czuciem to juz sama nie wiem. Zgłupieć mozna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 18:15

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku ja jestem jedną z tych które tyły karmiąc piersią niestety
    Mialam takie ssanie karmiac, ze jadlam non stop i mialo to efekty

Spodnie kupilam w H&M tylko online, wzielam chyba ze 4 pary z czego dwie oddalam, nienawidze przymierzac w sklepach rzceyz. Ja musze sie w tym zobaczyc we wlasnnym lustrze. Także kocham zakupy online :)

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Justaw Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Niestety, nie zawsze. Bywa, że wręcz przeciwnie. Znam kilka osób (oprócz samej siebie), które nie przytyły w ciąży, tylko dopiero po i to karmiąc piersią.
    A w ciąży do 10-12 kg w zasadzie nie jest to żadne TYCIE, tylko PRZYBIERANIE NA WADZE. Można liczyć średnio 3,5 kg dziecko, macica - 1 kg, łożysko - 0,8 kg, płyn owodniowy - 1,2 kg, piersi - 0,5 kg, woda zatrzymana w organizmie - 1,5 kg, zwiększona ilość osocza krwi - 1,5 kg.
    Powyżej tego można mówić o tyciu, w sensie tkanki tłuszczowej.
    Ja się tak łudzilam, a to guzik prawda w moim przypadku ;) ja przytyłam w ciązy ksiązkowe 11-12kg. Do szpitala pojechałam z wagą 74kg, a jak wrócilam do domu po 5 dniach to mialam na liczniku 70,5. Karmiłam piersią 3 tygodnie i w tym czasie zgubiłam raptem 2kg :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 18:36

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi siè że to mit. Ktoś tyje, ktoś chudnie, gospodarka hormonalna mocno zachwiana, karmienie nie ma nic do rzeczy.

Ja nie karmiłam (niby 2 tyg.ale dokarmiałam butlą), schudłam bardzo szybko. Chrzest był po 3,5 tygodniach a ja musiałam kupić sobie ciuch bo te sprzed ciąży na mnie wisiały. Przytyłam 13kg w ciąży a w ciągu 2 tyg.waga spadła o 16kg. Ciągle na obrotach bo nie spała tylko ciągle na rękach bo wrzeszczała, nawet nie miałam jak dojeść.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska. Mi sie wydawalo, ze czuje ruchy w 14 tyg, ale dziewczyny mi tu pisaly, ze to moga byc jelita. Faktycznie czulam cos bardzo nisko, ale potem zdarzalo sie i wysoko, wiec to nie moze byc dziecko. Chyba ze i dziecko i jelita ;) Tez mam lozysko na przedniej scianie i zglupiec mozna od tego wkrecania sobie ;) W koncu przestalam to obserwowac i czekam na kopniaki, zeby juz nie bylo watpliwosci ;)

Ja spodnie ciazowe kupilam w New Look i jestem bardzo zadowolona. Mega wygodne i chodze w nich od kilku dni.
    Przez internet bym sie bala, ze nie dopasuje rozmiaru.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Zapomnialam napisac ze teraz w h m sa wyprzedaze i na ich stronie jest dostepna za 30 zl czarna,ciazowa,letnia sukienka.Zamowilam L i na mnie lezy jak ulal.(rozm 42-44) takze polecam.
    Też ją mam, polecam :)

Emma 32 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    A mi wczoraj z h&m przyszły i jestem zadowolona. Czarne rurki :) w koncu taka wygoda.
    Viriki wrote:
    Spodnie kupilam w H&M tylko online, wzielam chyba ze 4 pary z czego dwie oddalam, nienawidze przymierzac w sklepach rzceyz. Ja musze sie w tym zobaczyc we wlasnnym lustrze. Także kocham zakupy online :)

Które kupiłyście?
    Ja takie czarne rurki z przeszyciami na kolanach, które nadają im "motocyklowy" wygląd. Nie widzę ich w sklepie online. Od razu na nie zachorowałam jak tylko zobaczyłam, chodziły za mną kilka tygodni. ;) Jestem bardzo zadowolona i bardzo mi w nich wygodnie.
    To mój pierwszy ciążowy zakup, teraz jeszcze długo nic nie kupię.
    Dla siebie w sumie nic więcej nie przewiduję, mam staniki do karmienia po pierwszej ciąży, a dla dzidzia zacznę pewnie w trzecim trymestrze, ale też bez szaleństw, bo większość mamy. (Wózek, łóżeczko, nawet trochę ciuszków).

Tak się na razie prezentuję. Z przodu jeszcze nie widać. ;)

nsOi6yc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 19:18

mkl, aswalda, Annie1981 lubią tę wiadomość

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was wrzucała ostatnio super spacerówkę, lekką...6,4 kg bodajże

A któraś od razu taką kupiła :)

Pomóżcie co to było :) plis :)

Edit: Mam znalazłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 19:17

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Dziewczyny któraś z Was wrzucała ostatnio super spacerówkę, lekką...6,4 kg bodajże

A któraś od razu taką kupiła :)

Pomóżcie co to było :) plis :)

Edit: Mam znalazłam :)
    Valco Snap :)

Karolka12345 lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ja przy ostatniej kumulacji kodów rabatowych ;) kupilam między innymi te spodnie http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0345466001.html#Ciemnoszary fajne! tylko żaluje, ze wzięłam 38, a nie 36, bo jak to len, szybko robią się luźne :( Poza nimi mam też h&m 2 pary jeansów, joggersy i 2 pary legginsów i szorty, więc chyba mi na razie wystarczy :)

W poprzedniej ciązy kupilam chyba ze 3 party legginsów na allegro (od 2 roznych sprzedawców) i to byla megta porażka. Po jednym dniu robily sie zmechacone, a po pierwszym praniu wychodziły dziury na szwach :D Nigdy więcej!! Chociaz jakieś 3/4 by mi się przydały do łazenia po domu :/

Karolka super, ze wszytko dobrze :) ja już się oswoiłam z myślą, ze będa 2 dziewczyny ;)
    Nie strasz :-P to ja może sobie jedną pare na razie zamówie :-O
    Ale te poprzednie spodnie co kupilam na allegro ekstra są, pralam je juz z 10 razy i puki co wyglądają ok i noszą się też ok ufff ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam przed chwilą podejscie do uszucia spodni dla dzidzi(puki co ze starej bluzki), ale ten wykrój jakis zawyżony wygląda mi na roz 68, musze kupic jakies portki w roz 62 i wtedy sobie porównać, ale nie bylo tak zle z szyciem takich malych portek, tylko w pasie sciagacza juz nie wszywalam bo mi sie nie chcialo, wiec mysle że moge zamawiac za kilka dni troche materialu ;-)

zubii, MrsKiss, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dziś byłam na wizycie i jestem cała szczęśliwa bo lekarz mówi, że wszystko dobrze z dzidzią, i mam potwierdzenie, że będzie dziewczynka ;)
    na dodatek na badania z krwi co mi wyszło lekko obniżone żelazo, stwierdził, że wystarczy że będę jadła więcej mięsa ;)
    poza tym powiedział mi, że wg niego to spokojnie mogę sobie zmniejszyć dawkę letroxu i teraz nie wiem w sumie co robić bo endo mówiła by zostawić ;)

a mała kopie mnie i to czuję już b. wyraźnie, dziś nawet się tak wypychała że miałam taką gulę po 1 str brzucha, później już schowała ;)

dziewczyny a czy kupowała może któraś z Was te legginsy?
    http://allegro.pl/2023-getry-leginsy-legginsy-ciazowe-dlugie-m-38-i6769481351.html
    tanie są, ale nie wiem czy dobre?

joaska1985, zubii, justa., Annie1981, nick nieaktualny, Maja83, Ja86, Bąbelek1980, Zorganizowana:), aswalda, nowamamusia lubią tę wiadomość

Stdqp2.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ