Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja spodni na allegro nie kupuje.boje sie ze nie trafie z rozmiarem.na te chwile mam spodnie w gumke z pepco w ktorych chodze non stop i jedne spodnie z pasem ktore upolowalam w ciuchach ale poki co sa jeszcze za duze tzn.ten pas mi spada.obecnie jestem na etapie poszukiwania ladne dzinsowej spodnicy i nigdzie trafic nie moge
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 16:56
buka03 lubi tę wiadomość
-
Zapomnialam napisac ze teraz w h m sa wyprzedaze i na ich stronie jest dostepna za 30 zl czarna,ciazowa,letnia sukienka.Zamowilam L i na mnie lezy jak ulal.(rozm 42-44) takze polecam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 16:59
zubii, ⚘Kwiatuszek, buka03 lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja już po wizycie
225g i nadal mamy siusiakaTakże powoli godzę się z dwoma chłopakami
Massa, Biedronka trzymam kciuki
Co do ciuchów ja ostatnio kupiłam
http://allegro.pl/9-monate-szmzjerka-ciazowa-jeans-40-42-sale-90-i6761475558.html?snapshot=MjAxNy0wNC0wMlQxODoxMDowMFo7YnV5ZXI7MDY1MjFjOWZlMDEyYmZjNDdkMDE2ZGQ1MTYyZDI0NWQwOTE0YzljYmVlYWM2YzcyZTRiOWFhMTc0MmY0OWMyYw%3D%3D
http://allegro.pl/9-monate-cudowna-szyfonowa-ciazowa-40-42-sale-90-i6761511129.html?snapshot=MjAxNy0wNC0wMlQxODoyMDowMFo7YnV5ZXI7ODJmZTI0NTgwZTczOWQzNTE2MmVjMGU2YTIwMzVhN2FhYWRhYWFlOGViMGQ2NjBkYmVmMDA1MTBjYzI2MGMwZA%3D%3D
Wzięłam 40/42 bo pewnie do takiego rozmiaru do lata dojdę (zwłaszcza, że sprawdziłam biust, który dostałam spory i wpasował się w 40/42)
Co do wagi masakra
Startowałam 61,5 a dziś u lekarza 68... Z tym, że mierzone na innych wagach (pamiętacie, że zmieniłam lekarza) także może jest rozbieżność...Z drugiej strony biust naprawdę mi się powiększył, a to też wpływa na wagę.
A na wadze u mnie w domu cały czas 65...
Ech jak słyszę Wasze 2,5 to umieram
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 17:14
zubii, joaska1985, perfectangel85, Justaw, justa., majju, shelby*, ⚘Kwiatuszek, Bąbelek1980, Ja86, buka03, aswalda, falka, Rusałka*, Brave, Maja83, Zorganizowana:), nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Ja przy ostatniej kumulacji kodów rabatowych
kupilam między innymi te spodnie http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0345466001.html#Ciemnoszary fajne! tylko żaluje, ze wzięłam 38, a nie 36, bo jak to len, szybko robią się luźne
Poza nimi mam też h&m 2 pary jeansów, joggersy i 2 pary legginsów i szorty, więc chyba mi na razie wystarczy
W poprzedniej ciązy kupilam chyba ze 3 party legginsów na allegro (od 2 roznych sprzedawców) i to byla megta porażka. Po jednym dniu robily sie zmechacone, a po pierwszym praniu wychodziły dziury na szwachNigdy więcej!! Chociaz jakieś 3/4 by mi się przydały do łazenia po domu
Karolka super, ze wszytko dobrzeja już się oswoiłam z myślą, ze będa 2 dziewczyny
-
zubii wrote:Przy kp szybko waga leci. Ja mam plan zrzucić kg z ciąży i jeszcze kolejne 10 w dol
A w ciąży do 10-12 kg w zasadzie nie jest to żadne TYCIE, tylko PRZYBIERANIE NA WADZE. Można liczyć średnio 3,5 kg dziecko, macica - 1 kg, łożysko - 0,8 kg, płyn owodniowy - 1,2 kg, piersi - 0,5 kg, woda zatrzymana w organizmie - 1,5 kg, zwiększona ilość osocza krwi - 1,5 kg.
Powyżej tego można mówić o tyciu, w sensie tkanki tłuszczowej.
Ja w pierwszej ciąży przybrałam 12 kg, więc w zasadzie nie utyłam. Miałam założoną kartę ciąży w 12 t.c i wpisane 78 kg, ostatni wpis 89 kg. Mam 173 cm wzrostu i spodnie przed ciążą nosiłam w rozmiarze 40, ciążowe też 40 i chodziłam w nich do końca. Z tym, że u mnie ponadprzeciętny % wagi zawsze stanowi biust.
Kilka dni po porodzie przez chwilę ważyłam 80 kg, a potem... już tylko więcej, dopóki nie przestałam karmić piersią (przez 1,5 roku).
Takich rozmiarów staników jakie nosiłam karmiąc, nie produkują.
Musiałam przerabiać 85 M (tak, to nie literówka, M jak Maria) na 75 M.
Oczywiście każdej z nas życzę z całego serca, żebyśmy szybko schudły po ciąży, ale naprawdę różnie może być.
Oczekiwania, tudzież wyobrażenia mogą się kompletnie mijać z rzeczywistością.
Świetny filmik w tym temacie:
https://www.facebook.com/search/top/?init=quick&q=motherhood%20expectations%20vs%20reality&tas=0.6385437396443969
Teraz zaczęłam ciążę o 3 kg lżejsza niż pierwszą. W 11 tc mam wpisane 75 kg, w 13 tc 76, a dziś (16 tc) 76,5. Spodnie w h&m kupiłam w rozmiarze 38. Pewnie nie dadzą rady do końca, bo są trochę obcisłe, ale takie chciałam. W stanik 70 HH nadal się mieszczę. Oby tak dalej!
A po, jestem pewna, że nie będzie tak jak po pierwszej.
massa, Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 18:07
zubii, Maja83, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
-
My po wizycie, lekarz stwierdził że na 99% dziewczynka, więc proszę o wpisanie na listę
I to by było na tyle z dobrych wieści...
Niestety wykrył też problem: zespół taśm owodniowych. To taśma łącząca przednią i tylną ścianę owodni, powiedział, że trzeba obserwować, na razie dziecko ma miejsce ale może być różnie może się w nią zaplątać! ;( w internecie piszą, że często kończy się to np. deformacją kończyn, zniekształceniami a nawet śmiercią dziecka. Z drugiej strony, wiele osób pisze, że się wchłonęły. Nigdy o tym nie słyszałam wcześniej. Nie jest to ,,popularna" przypadłość. Na belly był o tym wątek ale umarł rok temu. Może któraś z Was była w takiej sytuacja, słyszała coś w swoim otoczeniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 18:12
zubii, joaska1985, justa., Brave, nowamamusia lubią tę wiadomość
Aniołek 7t3d (*) -
A mi wczoraj z h&m przyszły i jestem zadowolona. Czarne rurki
w koncu taka wygoda. Juz jak Bidok wyglądałam
z tą gumką na guziku.
Nie umiem określić czy czuje juz ruchyostatnio zauważyłam takie dziwne cos co czuje ale tak ciezko mi to określić.. możliwe ze to poprostu jakies rewolucje z powiększającej sie macicy itp.. i ze ,,czuje ruchy" bo sobie to wmowilam
niby jak by cos sie przesuwalo- no sama nie wiem co tam czuje.. i to nie boli ale takie dziwne jest.
A juz jak mam napisane ze kosmowka na przedniej ścianie co = z poniejszym czuciem to juz sama nie wiem. Zgłupieć moznaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 18:15
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Matka Rocku ja jestem jedną z tych które tyły karmiąc piersią niestety
Mialam takie ssanie karmiac, ze jadlam non stop i mialo to efekty
Spodnie kupilam w H&M tylko online, wzielam chyba ze 4 pary z czego dwie oddalam, nienawidze przymierzac w sklepach rzceyz. Ja musze sie w tym zobaczyc we wlasnnym lustrze. Także kocham zakupy online
Daniel
-
Matka Rocku wrote:Niestety, nie zawsze. Bywa, że wręcz przeciwnie. Znam kilka osób (oprócz samej siebie), które nie przytyły w ciąży, tylko dopiero po i to karmiąc piersią.
A w ciąży do 10-12 kg w zasadzie nie jest to żadne TYCIE, tylko PRZYBIERANIE NA WADZE. Można liczyć średnio 3,5 kg dziecko, macica - 1 kg, łożysko - 0,8 kg, płyn owodniowy - 1,2 kg, piersi - 0,5 kg, woda zatrzymana w organizmie - 1,5 kg, zwiększona ilość osocza krwi - 1,5 kg.
Powyżej tego można mówić o tyciu, w sensie tkanki tłuszczowej.ja przytyłam w ciązy ksiązkowe 11-12kg. Do szpitala pojechałam z wagą 74kg, a jak wrócilam do domu po 5 dniach to mialam na liczniku 70,5. Karmiłam piersią 3 tygodnie i w tym czasie zgubiłam raptem 2kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 18:36
-
Wydaje mi siè że to mit. Ktoś tyje, ktoś chudnie, gospodarka hormonalna mocno zachwiana, karmienie nie ma nic do rzeczy.
Ja nie karmiłam (niby 2 tyg.ale dokarmiałam butlą), schudłam bardzo szybko. Chrzest był po 3,5 tygodniach a ja musiałam kupić sobie ciuch bo te sprzed ciąży na mnie wisiały. Przytyłam 13kg w ciąży a w ciągu 2 tyg.waga spadła o 16kg. Ciągle na obrotach bo nie spała tylko ciągle na rękach bo wrzeszczała, nawet nie miałam jak dojeść. -
Princesska. Mi sie wydawalo, ze czuje ruchy w 14 tyg, ale dziewczyny mi tu pisaly, ze to moga byc jelita. Faktycznie czulam cos bardzo nisko, ale potem zdarzalo sie i wysoko, wiec to nie moze byc dziecko. Chyba ze i dziecko i jelita
Tez mam lozysko na przedniej scianie i zglupiec mozna od tego wkrecania sobie
W koncu przestalam to obserwowac i czekam na kopniaki, zeby juz nie bylo watpliwosci
Ja spodnie ciazowe kupilam w New Look i jestem bardzo zadowolona. Mega wygodne i chodze w nich od kilku dni.
Przez internet bym sie bala, ze nie dopasuje rozmiaru.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Princesska wrote:A mi wczoraj z h&m przyszły i jestem zadowolona. Czarne rurki
w koncu taka wygoda.
Viriki wrote:Spodnie kupilam w H&M tylko online, wzielam chyba ze 4 pary z czego dwie oddalam, nienawidze przymierzac w sklepach rzceyz. Ja musze sie w tym zobaczyc we wlasnnym lustrze. Także kocham zakupy online
Które kupiłyście?
Ja takie czarne rurki z przeszyciami na kolanach, które nadają im "motocyklowy" wygląd. Nie widzę ich w sklepie online. Od razu na nie zachorowałam jak tylko zobaczyłam, chodziły za mną kilka tygodni.Jestem bardzo zadowolona i bardzo mi w nich wygodnie.
To mój pierwszy ciążowy zakup, teraz jeszcze długo nic nie kupię.
Dla siebie w sumie nic więcej nie przewiduję, mam staniki do karmienia po pierwszej ciąży, a dla dzidzia zacznę pewnie w trzecim trymestrze, ale też bez szaleństw, bo większość mamy. (Wózek, łóżeczko, nawet trochę ciuszków).
Tak się na razie prezentuję. Z przodu jeszcze nie widać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 19:18
mkl, aswalda, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Justaw wrote:Ja przy ostatniej kumulacji kodów rabatowych
kupilam między innymi te spodnie http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0345466001.html#Ciemnoszary fajne! tylko żaluje, ze wzięłam 38, a nie 36, bo jak to len, szybko robią się luźne
Poza nimi mam też h&m 2 pary jeansów, joggersy i 2 pary legginsów i szorty, więc chyba mi na razie wystarczy
W poprzedniej ciązy kupilam chyba ze 3 party legginsów na allegro (od 2 roznych sprzedawców) i to byla megta porażka. Po jednym dniu robily sie zmechacone, a po pierwszym praniu wychodziły dziury na szwachNigdy więcej!! Chociaz jakieś 3/4 by mi się przydały do łazenia po domu
Karolka super, ze wszytko dobrzeja już się oswoiłam z myślą, ze będa 2 dziewczyny
to ja może sobie jedną pare na razie zamówie
Ale te poprzednie spodnie co kupilam na allegro ekstra są, pralam je juz z 10 razy i puki co wyglądają ok i noszą się też ok ufff -
Zrobilam przed chwilą podejscie do uszucia spodni dla dzidzi(puki co ze starej bluzki), ale ten wykrój jakis zawyżony wygląda mi na roz 68, musze kupic jakies portki w roz 62 i wtedy sobie porównać, ale nie bylo tak zle z szyciem takich malych portek, tylko w pasie sciagacza juz nie wszywalam bo mi sie nie chcialo, wiec mysle że moge zamawiac za kilka dni troche materialu
zubii, MrsKiss, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja dziś byłam na wizycie i jestem cała szczęśliwa bo lekarz mówi, że wszystko dobrze z dzidzią, i mam potwierdzenie, że będzie dziewczynka
na dodatek na badania z krwi co mi wyszło lekko obniżone żelazo, stwierdził, że wystarczy że będę jadła więcej mięsa
poza tym powiedział mi, że wg niego to spokojnie mogę sobie zmniejszyć dawkę letroxu i teraz nie wiem w sumie co robić bo endo mówiła by zostawić
a mała kopie mnie i to czuję już b. wyraźnie, dziś nawet się tak wypychała że miałam taką gulę po 1 str brzucha, później już schowała
dziewczyny a czy kupowała może któraś z Was te legginsy?
http://allegro.pl/2023-getry-leginsy-legginsy-ciazowe-dlugie-m-38-i6769481351.html
tanie są, ale nie wiem czy dobre?
joaska1985, zubii, justa., Annie1981, Brave, Maja83, Ja86, Bąbelek1980, Zorganizowana:), aswalda, nowamamusia lubią tę wiadomość