WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka rocku te kupiłam http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0262277011.html#Czarny .

Annie ja poobserwuje siebie pare dni. Jeśli miały by byc to ruchy beda sie powtarzać :P

Annie1981 lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska, O, też fajne i też z tego materiału "super stretch". To mi się najbardziej podoba, że są bardzo przylegające, ale przy tym nie cisną.
    Viriki wrote:
    Matka Rocku ja jestem jedną z tych które tyły karmiąc piersią niestety
    Mialam takie ssanie karmiac, ze jadlam non stop i mialo to efekty
    Ja też, miałam takie potworne ssanie, że musiałam jeść.
    Żarłam rzeczy, których normalnie, nigdy wcześniej ani później nie jadłam.
    Ciastka maślane i naleśniki z serem w kółko. :D
    Ale u mnie też zaważył fakt, że miałam na początku duże trudności z karmieniem i byłam przez cztery miesiące praktycznie przykuta do laktatora. Później też niewiele ruszałam się z domu. Nie miałam siły i nie potrafiłam się zorganizować logistycznie.
    To była bardzo duża zmiana po całym życiu pracy polegającej na ciągłym byciu w ruchu.
    Teraz jestem pewna, że będzie inaczej, dużo łatwiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 19:46

Princesska lubi tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Zrobilam przed chwilą podejscie do uszucia spodni dla dzidzi(puki co ze starej bluzki), ale ten wykrój jakis zawyżony wygląda mi na roz 68, musze kupic jakies portki w roz 62 i wtedy sobie porównać, ale nie bylo tak zle z szyciem takich malych portek, tylko w pasie sciagacza juz nie wszywalam bo mi sie nie chcialo, wiec mysle że moge zamawiac za kilka dni troche materialu ;-)

Polecam burde dla dzieci

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6771862635

W tym numerze jest body, spodnie, koszulki i wiele innych kupiłam ją rok temu dla dziewczynki piękne sukienki itd.

buka03 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ew101 wrote:
    Hej dziewczyny ja dziś byłam na wizycie i jestem cała szczęśliwa bo lekarz mówi, że wszystko dobrze z dzidzią, i mam potwierdzenie, że będzie dziewczynka ;)
    na dodatek na badania z krwi co mi wyszło lekko obniżone żelazo, stwierdził, że wystarczy że będę jadła więcej mięsa ;)
    poza tym powiedział mi, że wg niego to spokojnie mogę sobie zmniejszyć dawkę letroxu i teraz nie wiem w sumie co robić bo endo mówiła by zostawić ;)

a mała kopie mnie i to czuję już b. wyraźnie, dziś nawet się tak wypychała że miałam taką gulę po 1 str brzucha, później już schowała ;)

dziewczyny a czy kupowała może któraś z Was te legginsy?
    http://allegro.pl/2023-getry-leginsy-legginsy-ciazowe-dlugie-m-38-i6769481351.html
    tanie są, ale nie wiem czy dobre?

Kupiłam je w lutym i sa średnie już mam w nich dziurę bo materiał jest kiepski wszystko się do nich lepi także nie polecam.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Massa no mowilam Ci ze dodatnie przeciwciala masz przez to ze mialas zastrzyk z immunoglobuliny. Czyli to sa jakby sztuczne przeciwciala a nie ze sama wytwarzasz i mozesz dziecku zaszkodzic. Wiec spokojnie.
    Ja kupilam dwie par dzinsow hm rozm 38 i 40 ale jakos sie rozlazly i sa luzne a zawsze w waskich chodzilam. Kupiłam tez na allegro 2 pary jakis tanich legginsow i poki co spoko :)
    Bylam na wizycie dzis i prof widzi dziewczynke ale na polowkowych za 3tyg mamy potwierdzic tez u innego dr :) wszystko dobrze, szyjka dluga i zamknięta, dzidzia sie wierci i wyglada dobrze takze wszystko super. Pobralam tez cytologie. Lozysko mam na przedniej scianie i pytalam czy przez to moge pozniej poczuc ruchy to powiedzial ze to nie ma znaczenia... Dziwne zawsze mi sie wydawalo ze przez to ze lozysko tlumi dodatkowo to mozna czuć pozniej...
    Aha. Bedzie Lidka :)

justa., Annie1981, Princesska, zubii, Justaw, Maja83, buka03, Ja86, miffy, Bąbelek1980, Karolka12345, joaska1985, Zorganizowana:), nowamamusia lubią tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :) A ja dostałam dziś list ze szpitala. USG połówkowe będę miała 12 maja i to będzie 20+5. Jeszcze sporo czasu, ale cieszę się, że znam datę i będę miała na co czekać :)

Myślę po mału o wyprawce i na mojej liście raczej znajdzie się laktator, tylko nie wiem który wybrać. Jaki elektryczny polecacie?

zubii, Justaw, buka03 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Gratuluję udanych wizyt :) A ja dostałam dziś list ze szpitala. USG połówkowe będę miała 12 maja i to będzie 20+5. Jeszcze sporo czasu, ale cieszę się, że znam datę i będę miała na co czekać :)

Myślę po mału o wyprawce i na mojej liście raczej znajdzie się laktator, tylko nie wiem który wybrać. Jaki elektryczny polecacie?
    Elektryczny medela albo Lovi prolactis :) obydwa są super :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam medele mini electric i bylo ok, teraz tez ten bede miala

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii dziękuję Ci za informację :)

z laktatorów ja też polecam medela elektryczny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 20:38

zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość

Stdqp2.png
  • Ursa_Major Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! :)
    To jeszcze ja się dołączę :) Termin mam na 21 września i już wiem, że będzie to chłopiec - Leszek :) Na razie czekam z niecierpliwością na pierwsze 'znaki' od niego :) Bo wciąż jeszcze nic nie czuję :) A już bardzo bym chciała :)

zubii, ⚘Kwiatuszek, Karolka12345, 0202oliwcia, joaska1985, Rusałka*, Matka Rocku, justa., Bąbelek1980, Ja86, mkl, Zorganizowana:), Maja83, Annie1981, shelby*, aswalda, nowamamusia lubią tę wiadomość

Termin - 21.09.17 - Będzie Leszek ! :)
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny ja juz nie wiem co jest nie tak z moim łbem. Wczoraj i dzisiaj.. A bol z tyłu po prawej stronie, najbardziej boli przy poruszaniu się. Moze ten bol jest dlatego ze mam niskie cisnienie? Na ostatnich paru wizytach u gina bylo 80/50

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 21:10

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuuś wrote:
    My po wizycie, lekarz stwierdził że na 99% dziewczynka, więc proszę o wpisanie na listę ;) I to by było na tyle z dobrych wieści...

Niestety wykrył też problem: zespół taśm owodniowych. To taśma łącząca przednią i tylną ścianę owodni, powiedział, że trzeba obserwować, na razie dziecko ma miejsce ale może być różnie może się w nią zaplątać! ;( w internecie piszą, że często kończy się to np. deformacją kończyn, zniekształceniami a nawet śmiercią dziecka. Z drugiej strony, wiele osób pisze, że się wchłonęły. Nigdy o tym nie słyszałam wcześniej. Nie jest to ,,popularna" przypadłość. Na belly był o tym wątek ale umarł rok temu. Może któraś z Was była w takiej sytuacja, słyszała coś w swoim otoczeniu?
    Podczas mojej pierwszej ciąży jedna dziewczyna na forum miala te tasmy ale się wchlonely.

Aguuuś lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kupiliśmy dla syncia kombinezon w fajnej cenie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6306a69ed2c7.png

różowo, buka03, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    My dziś kupiliśmy dla syncia kombinezon w fajnej cenie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6306a69ed2c7.png
    Super! :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Aguuuś Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Magda_lenka zawsze to miło usłyszeć o kolejnym przypadku gdzie to się dobrze skończyło.

f2w3rjjgr8ib3mwr.png

Aniołek 7t3d (*)
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa_Major witaj :) Opowiedz coś o sobie :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki kuszą mnie te spodnie któraś kupowała może albo wie jak one w Realu sie noszą i w ogóle ??

http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-haremki-alladynki-rozmiar-38-i6426421338.html

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62082c455075.jpg

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wszystkim WAM bardzo dziękuje za wsparcie!!! Leżę cały dzień i nic nie robię według zaleceń, dupsko mnie już boli :/

0202oliwcia, perfectangel85, ⚘Kwiatuszek, mkl, Zorganizowana:), aswalda, nowamamusia lubią tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leż kochana leż i wegetuj Ty i dzidzio teraz jesteście najważniejsi <3 a pupskiem sie nie martw najwyżej podeslemy ci jakis kremik na odleżynki :-)

Biedronka7 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Massa no mowilam Ci ze dodatnie przeciwciala masz przez to ze mialas zastrzyk z immunoglobuliny. Czyli to sa jakby sztuczne przeciwciala a nie ze sama wytwarzasz i mozesz dziecku zaszkodzic. Wiec spokojnie.
    Ja kupilam dwie par dzinsow hm rozm 38 i 40 ale jakos sie rozlazly i sa luzne a zawsze w waskich chodzilam. Kupiłam tez na allegro 2 pary jakis tanich legginsow i poki co spoko :)
    Bylam na wizycie dzis i prof widzi dziewczynke ale na polowkowych za 3tyg mamy potwierdzic tez u innego dr :) wszystko dobrze, szyjka dluga i zamknięta, dzidzia sie wierci i wyglada dobrze takze wszystko super. Pobralam tez cytologie. Lozysko mam na przedniej scianie i pytalam czy przez to moge pozniej poczuc ruchy to powiedzial ze to nie ma znaczenia... Dziwne zawsze mi sie wydawalo ze przez to ze lozysko tlumi dodatkowo to mozna czuć pozniej...
    Aha. Bedzie Lidka :)

Tak, dobrze mówiłaś :) Ale powiedzieli mi, że bardzo dużo tych przeciwciał, więc dalej jest "stan alarmowy" i zostało mi na razie czekanie..
    Ale na prawdę jestem dobrej myśli. Mam przeczucie, że jednak będzie dobrze

Ew101 też miałam kilka razy taką kulkę na dole, ja nie myślałam, że to dzidzia. Powiem szczerze, że się wystraszyłam. Ale po takich przejściach to ja już się boję wszystkiego. Na tym etapie ciąży to nie jest możliwe, żeby to było dziecko.
    dostałam większą ilość magnezu i już się wiecej nie pojawiała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 22:43

w4sqskjorh0yfkun.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ