WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    I jaki rozmiar jak myslicie?62 czy 68??
    Kombinezon cudny:) ja brałabym 68 we wrześniu może się nie przydać a będziesz miała w razie czego na dłużej:)

zubii lubi tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, Dlugo mnie tu nie bylo,brak czasu po prostu,ale teraz nadrobie chyba.ja już znowu siedzę w domu.W niedziela wieczorem miałam bóle jak na okres i trochę brąz plamienia.w poniedziałek rano nic.ide do pracy ale potem coraz gorzej, mialam dziwne bole na dole brzucha usisk i krzyz mnie tez tak inaczej bolal a potem napinanie brzucha jak przy skurczach,pojechalam na pogotowie ale oczywiscie po spedazeniu 5h nic nie zrobili,nawet mnie na oddzial nie wzieli,tylko dali Anty D zastrzyk w razie poronienia, bo mam krew ujemna i mówili że na drugi dzień zadzwonia rano i powiedza o ktorej kogos przysla zeby posluchac tetna i czy dziecko żyje. no spoko. ja myślałam że tu olewaja ciążę do 12tyg ale nie, przed 20stym wcale nie wezmą cie do szpitala. I tak we wtorek miałam planowane spotkanie z polozna swoją, to mówię im że może ona to zrobi, nie, mam czekać w domu.oczywiscie nikt nie zadzwonił, nie przyjechał. poszłam do poloznej ona już wszystko wiedziała bo do niej zadzwonili , mnie nikt nie poinformował

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już w 19 tygodniu i nadal nic nie czuje, ani gulek zadnych ank kopniec. Na dodatek nie wiem jak to jest bo to 1wsza ciąża :/ ehh 13.04 mam połówkowe mam nadzieje ze wszysyko w porządku...

16udvfxmplx8ab54.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ucielo mi post

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna sprawdzila wszystko,serducho bije dobrze.rusza się też. zresztą czulam od rana ciągle z innej strony.uciekal od tego detektora. Powiedziala ze moje mięśnie brzucha są słabe , juz niemam 20 lat i nic nie cwicze,a dzidzia coraz większą dlatego mogę taki ucisk odczuwać na dole.skurcze i te brazowe sluz niewiadomo ale może być po seksie, mogło być przez długotrwały stres, 2 ostatnio. mies w pracy były straszne.tyg.dopietoi mam zrobić sobie wolne i odpoczywać.od piatku mam przerwe swiateczna 2 tyg, to odpoczne.No to by było na tyle, ale się rozpisalam.Mam nadzieje ze wszystkie ciaze przebiegaja u was dobrze,fajnie ze wiekszosc zna juz plec,ja mam za dwa tyg polskiego lekarza ,a potem 08.05 polowkowe w szpitalu,zaraz nadrobie i poczytam ostatni miesiac. pozdrowienia

Marcia1989, zubii, aswalda lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze mam bol lewego posladka. Ubierajac buty na ten nodze stanac nie moge. Teraz mi troche przeszlo ale jakies 1.5 m temu bol taki ze promieniowal na biodro i na cala noge. Podobno to jest podobne do rwy kulszowej.

Marcia ja jestem w 2 ciazy i tez nie wiedzialam jak rozpoznac te pierwsze ruchy, ale dzisiaj poczulam wyraznie i moj maz tez, wiec takie cos jak dzisiaj mialam juz tydzien temu tylko bardziej delikatne.
    Takie uczucie rozpierania macicy a tu jednak dynus sie ruszal, dzisiaj dokladnie poczulam tak jakby przejechal reka w brzuchu

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Ja jeszcze mam bol lewego posladka. Ubierajac buty na ten nodze stanac nie moge. Teraz mi troche przeszlo ale jakies 1.5 m temu bol taki ze promieniowal na biodro i na cala noge. Podobno to jest podobne do rwy kulszowej.

Marcia ja jestem w 2 ciazy i tez nie wiedzialam jak rozpoznac te pierwsze ruchy, ale dzisiaj poczulam wyraznie i moj maz tez, wiec takie cos jak dzisiaj mialam juz tydzien temu tylko bardziej delikatne.
    Takie uczucie rozpierania macicy a tu jednak dynus sie ruszal, dzisiaj dokladnie poczulam tak jakby przejechal reka w brzuchu
    Ehh no mam nadzieje, ze niedługo i my poczujemy; ) mnie od wczoraj rana bolą z tylu uda, tak jakbym miala zakwasy, takie uczucie. Myslalam sobie ze od sprzątania, bo odebdalismy mieszkanie, jest nowe, wykończone i od tygodnia jade na szmacie bo ciągle wylazi mi ten bialy pył. Zresztą wiadomo jak jest jak trzeba wysprzatac cale po remoncie. Ale nigdy nie mialam zakwasow w tym miejscu, wxzoraj zaczelam czytac i bylo tam napisane ze podobno normalne, ale nie woem ;) i co o tej rwie kulszowej wlasnie ale ja problemow z takimi schorzeniami nigdy nie mialam

16udvfxmplx8ab54.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez nie mialam nigdy takich bolow jak na rwe kulszowa a tu prosze

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!Witam się w 20 tygodniu :) melduję,że mała dała dzisiaj czadu na fotelu dentystycznym i poczułam 100% kopniaki.Myślę,że pozycja półleżąca pomogła wypchnąć macicę w stronę brzucha.Fantastyczna sprawa bo do dzisiaj czułam tylko smyranie i bulgotanie i nie dałbym głowy uciąć,że to TO,teraz mam pewność.Jeszcze 12 dni i USG półówkowe,nie mogę się doczekać.

Annie1981, AsiaPoli, joaska1985, Maja83, nowamamusia lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Pl ,moze wam sie przyda:
    są kody w HM
    WBIJAMY KOD 0030 I SIĘ WYLOGOWUJEMY.
    przechodzimy do koszyka i USUWAMY POPRZEDNI KOD I WBIJAMY KOD 0067
    0067 darmowa dostawa i 10%
    0030 - 10%
    za nowe konto też 10%

⚘Kwiatuszek, zubii, aswalda lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam mi się udało nadrobić i widzę,że o gulkach piszecie.Też mi się mała tak wypchnęła ostatnio,aż sie wystraszyłam :D Pomiziałam i uciekła :D
    Mam straszne skurcze nóg od kilku dni,suplementuję się,ograniczyłam kawę na amen ale nie pomaga.W pracy non stop latam i nie wiem co mam robić z tym fantem...
    Z ciekawostek,wczoraj wyczytałamm,że na ewentualne hemoroidy pomaga drobno starta marchewka zawinęta w chusteczkę i przyłożona do wiadomych miejsc,ponoć lepiej działa niż produkty z apteki

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Mi sis tez taka guła czasem wypycha :) jutro dzwonię dopytać co z mim połówkowy usg
    Dziewczyny a jeśli ja mam kres - i mąż tez ujemna to dlaczego chcą mi dawać ten zastrzyk na przeciwciała ?
    Tez mam minus. Maz plus. W pierwszej ciazy od razu powiedzialam ze maz pplus a lekarzz do mnie ze maz ich nie interesuje. Zawsze jak mama ma minus to sie traktuje jakby ojciec byl plus. Pewnie byly wypadki ze maz byl minus a ojciec dziecka byl inny i mama sie nie przyznala:)

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    są kody w HM
    0030 - 10%
    za nowe konto też 10%

udało Ci się teraz tak zrobić? Bo jak wpsiuję 0030 to wyświetla się, że "Niepoprawny kod. Spróbuj ponownie." :/

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja odebrałam wyniki krwi. I ostatni nie było juz za wesoło. A teraz znów poszło w dół. Od dziś biorę się porzadnie za te buraki. Bo ostatni miesiąc tak w kratkę piłam. Hemoglobina 11.5, hematokryt 32.2, erytrocyty 3.55 ktoś miał podobnie? :( a no i żelazo poniżej 80. Za 2 tygodnie takiej ścisłej diety buraczanej zrobię powtórkę. Chyba po takim czasie powinna być poprawa? Nie wiecie czy zbyt długie za niskie wartości wyników działają negatywnie na dzidziusia? :( mam nadzieję, że on zabiera to dobre wszystko i tylko u mnie pojawia się problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 11:41

3jgx9jcg88a7v963.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowo wrote:
    Też go kupilam i czekam właśnie na dostawę! :) dokupilam też sliczny malutki sweterek i 2pack chyba pajacykow.
    Dziewczyny jaki rozmiar wzielyscie?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różowo wrote:
    udało Ci się teraz tak zrobić? Bo jak wpsiuję 0030 to wyświetla się, że "Niepoprawny kod. Spróbuj ponownie." :/
    Udało mi się
    :) zrobiłam zakupy za 81zl a rabatu 192 zł. Dostawa za darmo :) dokładnie tak zrobiłam jak pisze AsiaPoli. Dziękuję i poproszę o takie info na przyszłość. A propos super promocji w Rosmannie jest z kartą rosne - 20% na pieluchy i 2+2 na kosmetyki do pielęgnacji dziecka, w tym chusteczki mokre, płyny do kąpieli, kremy itp Wychodzi baaardzo korzystnie a zapasy już można pomału robić. Ja jadę na druga turę zakupow do roska.

zubii lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Udało mi się
    :) zrobiłam zakupy za 81zl a rabatu 192 zł. Dostawa za darmo :) dokładnie tak zrobiłam jak pisze AsiaPoli. Dziękuję i poproszę o takie info na przyszłość. A propos super promocji w Rosmannie jest z kartą rosne - 20% na pieluchy i 2+2 na kosmetyki do pielęgnacji dziecka, w tym chusteczki mokre, płyny do kąpieli, kremy itp Wychodzi baaardzo korzystnie a zapasy już można pomału robić. Ja jadę na druga turę zakupow do roska.
    Jak wy to domladnie robicie? Kuzwa w ktorym miejscu sie wpisuje ten kod jak ja wpisuje i robie dodaj to w ogole nic sie nie dzieje musze wyłączyć

16udvfxmplx8ab54.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Mam kupiłam wlasnie taki biały z h&m na rozmiar 56 i ciemny na rozmiar 62 :P ale ja używane znalazłam w bardzo dobrym stanie. Wyglądają jak by nigdy założone nie były. Dałam za każdy 25 zł. Ae myśle ze weź 62. Nie ma co aż tak wybiegać w przyszłość :) jak wyrośnie kupisz nowy :) w 68 moze sie na początku ,,utopić"

No wlasnie wydaje mi sie ze 68 bedzie za duzy a planuje go uzywac wrzesien/pazdziernik.

Dzieki dziewczyny☺

Princesska lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave wrote:
    Hej!Witam się w 20 tygodniu :) melduję,że mała dała dzisiaj czadu na fotelu dentystycznym i poczułam 100% kopniaki.Myślę,że pozycja półleżąca pomogła wypchnąć macicę w stronę brzucha.Fantastyczna sprawa bo do dzisiaj czułam tylko smyranie i bulgotanie i nie dałbym głowy uciąć,że to TO,teraz mam pewność.Jeszcze 12 dni i USG półówkowe,nie mogę się doczekać.

Ja tez dzis poczulam kopniaki po zjedzenie nalesnikow☺jeszcze leciutkie ale jestem pewna ze to jest to☺

Brave lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    są kody w HM
    0030 - 10%
    za nowe konto też 10%

jak myślicie marynarka 46 dla faceta h&m to odpowiednik jakiego rozmiaru? Nigdzie nie ma tabeli rozmiarów:/ potrzebuje rozmiaru L/xl i nie wiem jaki wybrać, wymiarów też nie ma:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 12:19

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ