Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
⚘Kwiatuszek wrote:https://zapodaj.net/340ba460f3bd2.png.html .
. . . . . . https://zapodaj.net/caab4bbcd5fb0.png.html -
⚘Kwiatuszek wrote:Tak z wyprzedaży ale do tego jeszcze dwa kody 0030 - 10% i 0067 -10% i darmowa dostawa. Wyszły rzeczy od 9-22zl/szt
Teraz tylko mam nadzieję, ze paczka dojdzie dopóki jestem w Polsce
Chyba musze sobie nalozyć jakiś ban na h&m bo przy ostatniej takiej akcji obkupiłam siebie, męża i córkę i mialam wiecej nic nie kupowac
zubii, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość
-
zubii wrote:Jakbyś założyła nowe konto to dostaje się kolejne -10%
, wiec bardziej mi sie oplacalo kupic na starym koncie.
-
Ten 0067 chyba teraz po prostu wyłączyli. A jak się założy nowe konto to trzeba chwilę poczekać aż się aktywuje ten kod H&M Club. Mi się udało wykorzystać trzy kody, cieszę się, bo i tak miałam kupić u nich parę rzeczy
różowo, zubii lubią tę wiadomość
-
Cameline wrote:Moja prawie (maj) 6latka nosi 110. Ale my z tych mniejszych
nie znam wzrostu a waga wciąż nie przekracza 17kg, mimo że bardzo dużo je od urodzenia do teraz.
Justaw my też ok.74 jak skończyła roczek.
moja córka ma 7 lat w kwietniu ostatniego i wzrost 126 a waga 24 kg a ciuchy na 134m kupujemyzubii lubi tę wiadomość
-
Kobitki, trzymajcie za mnie kciuki bo na 18 przyjmie mnie mój lekarz z powodów bólów w podbrzuszu. Wzięłam no spe, trochę odpoczywałam i chyba jest lepiej, ale skoro już powiedział że mam przyjechać to dla swojego spokoju pojadę się skonsultować.
Mam nadzieje, że wyjazd okaże się tylko wieczorną, wycieczką do wielkiego miasta, a moja córa ma się świetnie, a te pobolewania to uroki "błogosławionego stanu"zubii, Maja83 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Daawno mnie nie było, ale nie miałam za bardzo czasu na forumowanie
Ja miałam w zeszłym tygodniu wycieczkę do Wrocławia i kupiłam i outlecie cocodrillo kombinezon typowo zimowy na 68. W sumie to odpinana z przodu kurteczka, a część na nóżki jest połączona i można ją dopiąć lub odpiąć na zamek wg. uznania. Jestem z niego mega zadowolonaNa pierwsze dni chcę kupić coś mniejszego i cieńszego, ale teściowa mi przebąkiwała, że coś znalazła, więc najpierw chcę obejrzeć co ona kupiła
Wydaje mi się, że teraz priorytet to kupić zimowy, bo są przeceny, a za niedługo będzie trudno coś grubego dostać. A na te lżejsze będzie jeszcze okazja zapolować po sezonie wiosennym
Widzę, że szalejecie w h&m xD Ja póki co odpuszczam, trochę rzeczy już mam. W kwietniu chcę ciut odpuścić, w maju malowanie pokoju i wtedy ciąg dalszy
Co do ruchów to czuję od jakiegoś czasu. Do tej pory musiałam się na nie "naczekać". Budziłam się rano i leżałam bez ruchu 20 minut, czasem był jeden ruch, czasem nic. Lekarz powiedział, że to dosyć szybko, ale na usg stwierdził, że przy tak ułożonym łożysku na tylnej ścianie i mojej szczupłej sylwetce to rzeczywiście powinnam czuć je szybko i wyraźnie. Powiedział, że jeszcze 2 tyg. i mam zacząć liczyć.
Ktoś pytał o wyniki krwi, kojarzę hematokryt 30 z hakiem... Lekarz mi tłumaczył, że w ciąży krew mamy trochę rozrzedzoną, więc wyniki lecą w dół.. Jeśli oscylujecie około dolnej granicy to nie ma tragedii. Wpływ na dzidziusia ma to spory, jeśli wyniki lecą w dół to zarówno Wy jak i dzidzie jesteście niedotlenieni. Wszystkie te wyniki są w pewien sposób ze sobą powiązane... Jeśli macie niskie żelazo, to od razu zacznie Wam spadać hemoglobina (bo żelazo buduje hemoglobinę), spadek hemoglobiny to spadek erytrocytów (bo hemoglobina z kolei buduje erytrocyty), a wtedy leci też w dół hematokryt (który mówi ile % Waszej krwi to "gęste" ciałka, a ile to płyn). Ale jak mówiłam, przy ogólnie rozrzedzonej krwi wyniki wydają się gorsze, ważne by nie spadły za bardzo poniżej normo wzorowych wynikach możemy zapomnieć. Jak raz poza ciążą miałam wyniki takie jak teraz to czułam się fatalnie, a teraz funkcjonuję ok
Co do bólu głowy to też miewam, ale wypijam słabą kawę i zwykle pomaga. Taki ból tylko z jednej strony to może z niewyspania, miałam tak z tyłu głowy zanim przyszła mi poducha, no i ogólnie poza ciążą też się zdarzało jak źle spałam.
U gina byłam we wtorek, wszystko super, Stasiu jest nadal Stasiemaswalda, Maja83, Brave, ew101 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga ja tez mam takie bóle głowy i wątpie czy z niewyspania? jak spię te 8 godzin zawsze, czasami dłużej a u mnie to chyba jest tak czy będę spać 6 h czy 12h to i tak będę niewyspana.
Dzisiaj z głową spokój, ale wczoraj od 14 ból z tyłu glowy po prawej stronie.
Ja też wiedziałam, że jak spada żelazo to tak samo jest z hemoglobiną, miałam tak w 1 ciąży. Teraz jak narazie hemoglobina wzorowa bo 13,2.
Ja narazie żadnych ciuszków nie kupuję, znalazłam fajny wózek na olx używany 3w1 w cenie 700 zł i tak się zastanawiam czy kupować czy nie za wcześnie jeszcze.
-
Jestem juz po wizycie. Cale szczescie bylo USG, bo w UK to nie takie oczywiste
Lekarz powiedzial, ze dziecko jest juz za duze na ladne zdjecie, wiec troche slabo widacZ lewej strony jest glowka, a ta biala linia, ktora idzie u gory to kregoslup
Lekarz byl zadowolony z USG i nie widzial tam nic niepokojacego. Mialam tedt potrojny i mam nadzieje, ze w krwii tez wyjdzie niskie ryzyko syndromu Downa
Musialam juz dzis zdecydowac czy bede chciala amniopunkcje jak wyjdzie wysokie ryzyko. Powiedzialam, ze wole wtedy zrobic Nifty, bo nie wiaze sie z ryzykiem poronienia. Pytalam czy oba badania sa tak samo skuteczne to powiedzial, ze tak, ale on tez az tak bardzo sie nie znal na Nifty, bo tego nie robia (musialabym zrobic prywatnie). Musze jeszcze doczytac jak to jest.
W kazdym razie widzialam glowke, serduszko, nozki, raczke
Jezeli chodzi o plec i ruchy to lekarz powiedzial, ze to zdecydowanie za szybko. Cos poczuc moge dopiero w 20tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 17:03
Princesska, miffy, ⚘Kwiatuszek, Ja86, aswalda, justa., joaska1985, Maja83, Viriki, Brave, Bąbelek1980, Zorganizowana:), nowamamusia lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
natalka1988 wrote:Kinga ja tez mam takie bóle głowy i wątpie czy z niewyspania? jak spię te 8 godzin zawsze, czasami dłużej a u mnie to chyba jest tak czy będę spać 6 h czy 12h to i tak będę niewyspana.
Dzisiaj z głową spokój, ale wczoraj od 14 ból z tyłu glowy po prawej stronie.
Ja też wiedziałam, że jak spada żelazo to tak samo jest z hemoglobiną, miałam tak w 1 ciąży. Teraz jak narazie hemoglobina wzorowa bo 13,2.
Ja narazie żadnych ciuszków nie kupuję, znalazłam fajny wózek na olx używany 3w1 w cenie 700 zł i tak się zastanawiam czy kupować czy nie za wcześnie jeszcze.
Miałam raczej na myśli niewygodną pozycję do spania... Ja mam czasem tak, że zasnę głęboko i nawet nie czuję jak się powykręcam, a potem bolą mnie plecy, kark i głowa właśnie tylko z jednej strony (w zależności jak spałam). Jak boli mnie od ciśnienia, albo z ogólnego niewyspania, bo nie mogłam zasnąć to zwykle bolała mnie ogólnie cała... No ale niestety, ból głowy to objaw tak niespecyficzny, przyczyn mogą być setki i dlatego to taki problem dla wielu osóbU Ciebie na bank nie z anemii, hemoglobinę masz świetną
A wózek bym brała, jeśli Ci odpowiada, nowy zawsze zdąży się kupić w sklepie i nawet bez sensu brać za wczas, bo gwarancja... A okazja z używanym może się nie powtórzyć
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej