WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    https://zapodaj.net/340ba460f3bd2.png.html .
    . . . . . . https://zapodaj.net/caab4bbcd5fb0.png.html
    Ale u Ciebie to chyba rabat taki, bo to wszytko rzeczy z wyprzedaży, czy mialas jeszcze jakies kody? Ja złozylam zamowienie na 350zl, a zaplacilam 215zl. 3 rzeczy na 10 mialam z wyprzedaży i wtedy faktycznie wyszły w takich smiesznych cenach :D

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z wyprzedaży ale do tego jeszcze dwa kody 0030 - 10% i 0067 -10% i darmowa dostawa. Wyszły rzeczy od 9-22zl/szt :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    https://zapodaj.net/340ba460f3bd2.png.html .
    . . . . . . https://zapodaj.net/caab4bbcd5fb0.png.html

Jak Ty to zrobiłaś?

Przecież nawet rabat 20% nie daje z 300 zł na 80...
    Ja też tak chcę :)

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Tak z wyprzedaży ale do tego jeszcze dwa kody 0030 - 10% i 0067 -10% i darmowa dostawa. Wyszły rzeczy od 9-22zl/szt :)
    Aaa no to tak samo, już myslalam, ze dalam ciala, ze moglam jeszcze jakiś kod wpisać :D Teraz tylko mam nadzieję, ze paczka dojdzie dopóki jestem w Polsce :D Chyba musze sobie nalozyć jakiś ban na h&m bo przy ostatniej takiej akcji obkupiłam siebie, męża i córkę i mialam wiecej nic nie kupowac :P

zubii, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mi się udało, zapłaciłam 174,58 zamiast 249,40 i miałam darmową dostawę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 14:47

zubii, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:

Jakbyś założyła nowe konto to dostaje się kolejne -10%

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Wlasnie założyłam ale nie zadziałał jeszcze ten dla nowych. Ostatecznie kupiłam ze starego konta skoro nie dało mi to nic ale i tak super promka :)

zubii lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    A robiłaś tak? Ja zalozylam nowe konto, ale wtedy dalo sie skorzystac tylko z tego rabatu dla nowych kont, tamte kody nie działaly :/, wiec bardziej mi sie oplacalo kupic na starym koncie.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ten kod 0067 na darmowa wysylke nie zadzialal. Może przez to, że to nowe konto?

3jgx9jcg88a7v963.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam tak wpisałam pierw kod 0030 wylogować zalogowałem usunęłam wpisałam 0067 zapisałam wylogować zalogowałem usunęłam ! I wtedy dopiero wybrałam ten za założenie konta i poszło.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 0067 nie wchodzi. Niepoprawny kod :(

16udvfxmplx8ab54.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten 0067 chyba teraz po prostu wyłączyli. A jak się założy nowe konto to trzeba chwilę poczekać aż się aktywuje ten kod H&M Club. Mi się udało wykorzystać trzy kody, cieszę się, bo i tak miałam kupić u nich parę rzeczy :)

różowo, zubii lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Moja prawie (maj) 6latka nosi 110. Ale my z tych mniejszych :) nie znam wzrostu a waga wciąż nie przekracza 17kg, mimo że bardzo dużo je od urodzenia do teraz.
    Justaw my też ok.74 jak skończyła roczek.

moja córka ma 7 lat w kwietniu ostatniego i wzrost 126 a waga 24 kg a ciuchy na 134m kupujemy

zubii lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne te promocje, ale ja nie potrafie ciuchów kupować przez internet, ja muszę wszystko na żywo widzieć, nie muszę przymierzać ale nie ma szans, żebym dobrze kupiła przez neta

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, trzymajcie za mnie kciuki bo na 18 przyjmie mnie mój lekarz z powodów bólów w podbrzuszu. Wzięłam no spe, trochę odpoczywałam i chyba jest lepiej, ale skoro już powiedział że mam przyjechać to dla swojego spokoju pojadę się skonsultować.
    Mam nadzieje, że wyjazd okaże się tylko wieczorną, wycieczką do wielkiego miasta, a moja córa ma się świetnie, a te pobolewania to uroki "błogosławionego stanu" :)

zubii, Maja83 lubią tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora daj znać jak po lekarzu. A te bóle dość mocne, że się zdecydowałaś pójść do lekarza?

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :) Daawno mnie nie było, ale nie miałam za bardzo czasu na forumowanie :(

Ja miałam w zeszłym tygodniu wycieczkę do Wrocławia i kupiłam i outlecie cocodrillo kombinezon typowo zimowy na 68. W sumie to odpinana z przodu kurteczka, a część na nóżki jest połączona i można ją dopiąć lub odpiąć na zamek wg. uznania. Jestem z niego mega zadowolona :) Na pierwsze dni chcę kupić coś mniejszego i cieńszego, ale teściowa mi przebąkiwała, że coś znalazła, więc najpierw chcę obejrzeć co ona kupiła :P Wydaje mi się, że teraz priorytet to kupić zimowy, bo są przeceny, a za niedługo będzie trudno coś grubego dostać. A na te lżejsze będzie jeszcze okazja zapolować po sezonie wiosennym :)

Widzę, że szalejecie w h&m xD Ja póki co odpuszczam, trochę rzeczy już mam. W kwietniu chcę ciut odpuścić, w maju malowanie pokoju i wtedy ciąg dalszy :P

Co do ruchów to czuję od jakiegoś czasu. Do tej pory musiałam się na nie "naczekać". Budziłam się rano i leżałam bez ruchu 20 minut, czasem był jeden ruch, czasem nic. Lekarz powiedział, że to dosyć szybko, ale na usg stwierdził, że przy tak ułożonym łożysku na tylnej ścianie i mojej szczupłej sylwetce to rzeczywiście powinnam czuć je szybko i wyraźnie. Powiedział, że jeszcze 2 tyg. i mam zacząć liczyć.

Ktoś pytał o wyniki krwi, kojarzę hematokryt 30 z hakiem... Lekarz mi tłumaczył, że w ciąży krew mamy trochę rozrzedzoną, więc wyniki lecą w dół.. Jeśli oscylujecie około dolnej granicy to nie ma tragedii. Wpływ na dzidziusia ma to spory, jeśli wyniki lecą w dół to zarówno Wy jak i dzidzie jesteście niedotlenieni. Wszystkie te wyniki są w pewien sposób ze sobą powiązane... Jeśli macie niskie żelazo, to od razu zacznie Wam spadać hemoglobina (bo żelazo buduje hemoglobinę), spadek hemoglobiny to spadek erytrocytów (bo hemoglobina z kolei buduje erytrocyty), a wtedy leci też w dół hematokryt (który mówi ile % Waszej krwi to "gęste" ciałka, a ile to płyn). Ale jak mówiłam, przy ogólnie rozrzedzonej krwi wyniki wydają się gorsze, ważne by nie spadły za bardzo poniżej norm :P o wzorowych wynikach możemy zapomnieć. Jak raz poza ciążą miałam wyniki takie jak teraz to czułam się fatalnie, a teraz funkcjonuję ok :)

Co do bólu głowy to też miewam, ale wypijam słabą kawę i zwykle pomaga. Taki ból tylko z jednej strony to może z niewyspania, miałam tak z tyłu głowy zanim przyszła mi poducha, no i ogólnie poza ciążą też się zdarzało jak źle spałam.

U gina byłam we wtorek, wszystko super, Stasiu jest nadal Stasiem :)

aswalda, Maja83, Brave, ew101 lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja tez mam takie bóle głowy i wątpie czy z niewyspania? jak spię te 8 godzin zawsze, czasami dłużej a u mnie to chyba jest tak czy będę spać 6 h czy 12h to i tak będę niewyspana.
    Dzisiaj z głową spokój, ale wczoraj od 14 ból z tyłu glowy po prawej stronie.

Ja też wiedziałam, że jak spada żelazo to tak samo jest z hemoglobiną, miałam tak w 1 ciąży. Teraz jak narazie hemoglobina wzorowa bo 13,2.

Ja narazie żadnych ciuszków nie kupuję, znalazłam fajny wózek na olx używany 3w1 w cenie 700 zł i tak się zastanawiam czy kupować czy nie za wcześnie jeszcze.

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie. Cale szczescie bylo USG, bo w UK to nie takie oczywiste :)

4e05ebddeadb455cmed.jpg

Lekarz powiedzial, ze dziecko jest juz za duze na ladne zdjecie, wiec troche slabo widac ;) Z lewej strony jest glowka, a ta biala linia, ktora idzie u gory to kregoslup :) Lekarz byl zadowolony z USG i nie widzial tam nic niepokojacego. Mialam tedt potrojny i mam nadzieje, ze w krwii tez wyjdzie niskie ryzyko syndromu Downa :)
    Musialam juz dzis zdecydowac czy bede chciala amniopunkcje jak wyjdzie wysokie ryzyko. Powiedzialam, ze wole wtedy zrobic Nifty, bo nie wiaze sie z ryzykiem poronienia. Pytalam czy oba badania sa tak samo skuteczne to powiedzial, ze tak, ale on tez az tak bardzo sie nie znal na Nifty, bo tego nie robia (musialabym zrobic prywatnie). Musze jeszcze doczytac jak to jest.
    W kazdym razie widzialam glowke, serduszko, nozki, raczke :)
    Jezeli chodzi o plec i ruchy to lekarz powiedzial, ze to zdecydowanie za szybko. Cos poczuc moge dopiero w 20tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 17:03

Princesska, miffy, ⚘Kwiatuszek, Ja86, aswalda, justa., joaska1985, Maja83, Viriki, Brave, Bąbelek1980, Zorganizowana:), nowamamusia lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Kinga ja tez mam takie bóle głowy i wątpie czy z niewyspania? jak spię te 8 godzin zawsze, czasami dłużej a u mnie to chyba jest tak czy będę spać 6 h czy 12h to i tak będę niewyspana.
    Dzisiaj z głową spokój, ale wczoraj od 14 ból z tyłu glowy po prawej stronie.

Ja też wiedziałam, że jak spada żelazo to tak samo jest z hemoglobiną, miałam tak w 1 ciąży. Teraz jak narazie hemoglobina wzorowa bo 13,2.

Ja narazie żadnych ciuszków nie kupuję, znalazłam fajny wózek na olx używany 3w1 w cenie 700 zł i tak się zastanawiam czy kupować czy nie za wcześnie jeszcze.

Miałam raczej na myśli niewygodną pozycję do spania... Ja mam czasem tak, że zasnę głęboko i nawet nie czuję jak się powykręcam, a potem bolą mnie plecy, kark i głowa właśnie tylko z jednej strony (w zależności jak spałam). Jak boli mnie od ciśnienia, albo z ogólnego niewyspania, bo nie mogłam zasnąć to zwykle bolała mnie ogólnie cała... No ale niestety, ból głowy to objaw tak niespecyficzny, przyczyn mogą być setki i dlatego to taki problem dla wielu osób :( U Ciebie na bank nie z anemii, hemoglobinę masz świetną :) A wózek bym brała, jeśli Ci odpowiada, nowy zawsze zdąży się kupić w sklepie i nawet bez sensu brać za wczas, bo gwarancja... A okazja z używanym może się nie powtórzyć

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ