WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Taka kulka na tym etapie to nie jest dziecko . I lepiej jej nie dotykac zeby bardziej nie drażnić macicy.

Dokładnie, rozumiem, że dziewczyny się cieszą, ale ani kulka to nie dzidzi na tym etapie, ani nie da się czuć ruchów w 14tygodniu ciąży, jak tu kilka osób pisało :p

Ja tą "kulkę" konsultowałam z moją doktorką i zapisała mi magnez (2x3), po tym nigdy więcej się już nie pojawiła.

w4sqskjorh0yfkun.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm... jak mnie boli głowa to cała tylko najbardziej z tyłu głowy po tej prawej stronie wiec wątpie aby to była pozycja podczas spania. może ciśnienie? ja mam niskie bo 80/50 ale wczesniej przed ciaza ten mialam takie niskie cisnienie i nigdy glowa mnie nie bolala.

Jesli chodzi o wózek to nowego na pewno kupować nie będę, bo więcej dzieci nie planuję, dwójka starczy;] więc ja myślę, że dla mnie używany w zupełności na pewno wystarczy.

Messa- ja tydzien temu mialam taka kulke mniej więcej na wysokosci pępka, troszkę niżej, więc to nie jest ułożenie dziecka? Ja już ruchy czuje od paru dni, no ale to jest moja druga ciąża i może dlatego

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    hm... jak mnie boli głowa to cała tylko najbardziej z tyłu głowy po tej prawej stronie wiec wątpie aby to była pozycja podczas spania. może ciśnienie? ja mam niskie bo 80/50 ale wczesniej przed ciaza ten mialam takie niskie cisnienie i nigdy glowa mnie nie bolala.

Jesli chodzi o wózek to nowego na pewno kupować nie będę, bo więcej dzieci nie planuję, dwójka starczy;] więc ja myślę, że dla mnie używany w zupełności na pewno wystarczy.

Messa- ja tydzien temu mialam taka kulke mniej więcej na wysokosci pępka, troszkę niżej, więc to nie jest ułożenie dziecka? Ja już ruchy czuje od paru dni, no ale to jest moja druga ciąża i może dlatego
    Dziecko, ktore waży +/- 200gramów nie jest w stanie tak się wypiąć. Ta kulka to napieta macica. Jesli się bedzie powtarzac to warto o tym wspomnieć lekarzowi.

zubii, Princesska lubią tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w ktorym miejscu wpisywałyście rabat?

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:

Taki malutki dzidziuś, w dodatku w całej tej osłonie, pływający w wodach, to niemożliwe.. To najprawdopodobniej macica, napięła się i taki jest skutek. Mi po jednym dniu brania magnezu nigdy więcej się nie pojawiła, więc jestem przekonana.

Ja właśnie patrzę na wózki, też chciałam kupić używany, ale w moim rejonie nie znalazłam nic wartego uwagi :( Ale jeszcze jest czas, będę obserwować otoczenie :D

iza776 lubi tę wiadomość

w4sqskjorh0yfkun.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Dziewczyny a w ktorym miejscu wpisywałyście rabat?

Płatność i rabaty (metody płatności)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, ja moje bóle głowy konsultowałam z ginem. Powiedział, że to może być kwestia zwiększonej ilości krwi, a co za tym idzie zwiększonym przepływów m.in. przez naczynia krwionośne w mózgu. U mnie z bólami głowy już trochę lepiej zdarzają się ale już nie tak często. Jeszcze dwa tygodnie temu miałam bóle prawie codziennie.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    massa wrote:
    Dokładnie, rozumiem, że dziewczyny się cieszą, ale ani kulka to nie dzidzi na tym etapie, ani nie da się czuć ruchów w 14tygodniu ciąży, jak tu kilka osób pisało :p

Ja tą "kulkę" konsultowałam z moją doktorką i zapisała mi magnez (2x3), po tym nigdy więcej się już nie pojawiła.

Z tą kula to się zgodzę ale z ruchami już nie ;) to moja druga ciąża i umiem rozróżnić ruchy dziecka od jelit są podobne ale nie identyczne...

Princesska, ⚘Kwiatuszek, buka03 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    massa a to bardzo coś niepokojącego te wybrzuszenia? parę razy może z 3-4 mi się zdarzyło teraz w ostatnim czasie zaobserwować taką kulkę.
    Brzuch w dole brzucha mnie często pobolewa, no ale tam wszystko rośnie więc się nie przejmowałam. A nie jestem z tych co panikują i co chwilę do lekarza chodzą.

Mówiłam lekarce o tych bólach to spytała się mnie czy mi brzuch twardnieje.. hm.. myslałam, że brzuch ciążowy jest twardy więc powiedziałam że nie wiem.
    Kazała mi brać magnez ale coś zapominam tego magnezu brać. Czego nie zapominam to tabletek na tarczycę rano i witamin w ciąży, a że ja jestem wrogiem tabletek a tym bardziej ich połykania chyba chodzi o to przede wszystkim(stają mi w gardle) więc o tym magnezie zawsze zapominam

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Natalka, ja moje bóle głowy konsultowałam z ginem. Powiedział, że to może być kwestia zwiększonej ilości krwi, a co za tym idzie zwiększonym przepływów m.in. przez naczynia krwionośne w mózgu. U mnie z bólami głowy już trochę lepiej zdarzają się ale już nie tak często. Jeszcze dwa tygodnie temu miałam bóle prawie codziennie.

no to mam nadzieję, że też tak będzie i mi przejdzie, mam nadzieję, że jak najszybciej.
    Bo naprawdę przed ciążą nie wiedziałam co to ból głowy

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie, że na tym etapie macica nie dochodzi jeszcze do pępka.

U mnie wczoraj (koniec 18 tyg) kończyła się ok. 2 cm poniżej pępka. Na wysokość pępka i powyżej przechodzi koło 22 tyg (info wczoraj od lekarza).

Mnie dzisiaj też coś głowa łupie...

Ale to pewnie przez praktycznie 3 dzień w domu (Młody ma ospę) :(

zubii lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasem taką kulkę jak mam wzdęcie :P wlasnie w okolicy pępka. Myśle ze delikatne ruchy mozna odczuwać w postaci ,,smyrania" od środka, ale nie wypinanie sie dziecka ktore tak de facto nie ma aż tyle siły..

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kulek wyżej to rzeczywiście wzdęcia :P miałam tak często przed ciążą, teraz wyżej czuję dużo przesuwających bąbelków, ale nie ma kulek. Niżej to mogą być rzeczywiście skurcze macicy, ja miałam skurcz podczas usg, ale nie robiła się kulka, lekarz powiedział, że to norma. Jeśli aż tak to odczuwacie to chyba warto to skonsultować. Ja dzisiaj już czułam ruchy jak położyłam rękę na brzuchu, mój mąż też miał tą przyjemność, ale nie ma mowy o żadnych kulkach itp. Po prostu czuć, że coś się lekko poruszyło w środku (tak samo jak macie gazy to można czuć ten ruch jelit ręką, chociaż nic się nie wybrzusza). No a jak mówiłam, jestem mega szczupła i łożysko mam idealnie na tyle i lekarz powiedział, że jestem przez to w grupie kobiet, które ruchy odczuwają najprędzej i najwyraźniej. Dzisiaj zaczynam 18t i nie mam żadnych kulek :P

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga jestem w tym samym tygodniu co Ty i ja dzisiaj tez na pewno poczulam ruch dziecka. Imoj maz rowniez trzymajac trzymajac reke nabrzuchu to poczul. 10 dni temy bylam u gina i mi mowila zebym zwrocila uwage na ruchy bo za niedlugo powinnam czuc, no i poczulam:)

zubii lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, że każda z nas jest w stanie sama określić co czuje i takie licytowanie się co jest możliwe a co nie jest bez sensu.
    13 cm dziecko ważące ok 200g to już nie taki okruszek, to człowiek wielkości dłoni.

zubii, ⚘Kwiatuszek, Maja83, natalka1988, Brave, ew101, baassiia lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Kinga jestem w tym samym tygodniu co Ty i ja dzisiaj tez na pewno poczulam ruch dziecka. Imoj maz rowniez trzymajac trzymajac reke nabrzuchu to poczul. 10 dni temy bylam u gina i mi mowila zebym zwrocila uwage na ruchy bo za niedlugo powinnam czuc, no i poczulam:)

Ja byłam we wtorek i powiedział, że za tydzień-dwa już mam liczyć ruchy

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Twoja pierwsza ciaza?
    Moja druga i moze dlatego mi juz gin powiedziala zebym zwrocila uwage na ruchy

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaczęłam 17 tydzień i nie czuję dosłownie nic,żadnych ruchów czy kopnięć, no jedynie przelewanie się jelit :/

A bóle głowy ciągle mnie męczą, wymioty też, dzisiaj prawie cały dzień spędziłam w łóżku bo wymiotowałam jak kot a do tego okropny ból głowy, całej głowy a potem po bokach, niestety nie obeszło się bez tabletek :(

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zarejestrowalam na stronkach pampers,hipp i bebiko i czekam teraz na darmowe probki.Zobaczymy kiedy przyjda☺

zubii lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Ja sie zarejestrowalam na stronkach pampers,hipp i bebiko i czekam teraz na darmowe probki.Zobaczymy kiedy przyjda☺

Ja właśnie zarejestrowałam sie tam ale to jakiś formularz na próbki trzeba wypełnić czy po zarejestrowaniu się dostaje?

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ