Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
aleksandrazz wrote:Taka kulka na tym etapie to nie jest dziecko . I lepiej jej nie dotykac zeby bardziej nie drażnić macicy.
Dokładnie, rozumiem, że dziewczyny się cieszą, ale ani kulka to nie dzidzi na tym etapie, ani nie da się czuć ruchów w 14tygodniu ciąży, jak tu kilka osób pisało :p
Ja tą "kulkę" konsultowałam z moją doktorką i zapisała mi magnez (2x3), po tym nigdy więcej się już nie pojawiła.
-
hm... jak mnie boli głowa to cała tylko najbardziej z tyłu głowy po tej prawej stronie wiec wątpie aby to była pozycja podczas spania. może ciśnienie? ja mam niskie bo 80/50 ale wczesniej przed ciaza ten mialam takie niskie cisnienie i nigdy glowa mnie nie bolala.
Jesli chodzi o wózek to nowego na pewno kupować nie będę, bo więcej dzieci nie planuję, dwójka starczy;] więc ja myślę, że dla mnie używany w zupełności na pewno wystarczy.
Messa- ja tydzien temu mialam taka kulke mniej więcej na wysokosci pępka, troszkę niżej, więc to nie jest ułożenie dziecka? Ja już ruchy czuje od paru dni, no ale to jest moja druga ciąża i może dlatego
-
natalka1988 wrote:hm... jak mnie boli głowa to cała tylko najbardziej z tyłu głowy po tej prawej stronie wiec wątpie aby to była pozycja podczas spania. może ciśnienie? ja mam niskie bo 80/50 ale wczesniej przed ciaza ten mialam takie niskie cisnienie i nigdy glowa mnie nie bolala.
Jesli chodzi o wózek to nowego na pewno kupować nie będę, bo więcej dzieci nie planuję, dwójka starczy;] więc ja myślę, że dla mnie używany w zupełności na pewno wystarczy.
Messa- ja tydzien temu mialam taka kulke mniej więcej na wysokosci pępka, troszkę niżej, więc to nie jest ułożenie dziecka? Ja już ruchy czuje od paru dni, no ale to jest moja druga ciąża i może dlategozubii, Princesska lubią tę wiadomość
-
natalka1988 wrote:hm... jak mnie boli głowa to cała tylko najbardziej z tyłu głowy po tej prawej stronie wiec wątpie aby to była pozycja podczas spania. może ciśnienie? ja mam niskie bo 80/50 ale wczesniej przed ciaza ten mialam takie niskie cisnienie i nigdy glowa mnie nie bolala.
Messa- ja tydzien temu mialam taka kulke mniej więcej na wysokosci pępka, troszkę niżej, więc to nie jest ułożenie dziecka? Ja już ruchy czuje od paru dni, no ale to jest moja druga ciąża i może dlatego
Taki malutki dzidziuś, w dodatku w całej tej osłonie, pływający w wodach, to niemożliwe.. To najprawdopodobniej macica, napięła się i taki jest skutek. Mi po jednym dniu brania magnezu nigdy więcej się nie pojawiła, więc jestem przekonana.
Ja właśnie patrzę na wózki, też chciałam kupić używany, ale w moim rejonie nie znalazłam nic wartego uwagiAle jeszcze jest czas, będę obserwować otoczenie
iza776 lubi tę wiadomość
-
Natalka, ja moje bóle głowy konsultowałam z ginem. Powiedział, że to może być kwestia zwiększonej ilości krwi, a co za tym idzie zwiększonym przepływów m.in. przez naczynia krwionośne w mózgu. U mnie z bólami głowy już trochę lepiej zdarzają się ale już nie tak często. Jeszcze dwa tygodnie temu miałam bóle prawie codziennie.
-
massa wrote:Dokładnie, rozumiem, że dziewczyny się cieszą, ale ani kulka to nie dzidzi na tym etapie, ani nie da się czuć ruchów w 14tygodniu ciąży, jak tu kilka osób pisało :p
Ja tą "kulkę" konsultowałam z moją doktorką i zapisała mi magnez (2x3), po tym nigdy więcej się już nie pojawiła.
Z tą kula to się zgodzę ale z ruchami już nieto moja druga ciąża i umiem rozróżnić ruchy dziecka od jelit są podobne ale nie identyczne...
Princesska, ⚘Kwiatuszek, buka03 lubią tę wiadomość
-
massa a to bardzo coś niepokojącego te wybrzuszenia? parę razy może z 3-4 mi się zdarzyło teraz w ostatnim czasie zaobserwować taką kulkę.
Brzuch w dole brzucha mnie często pobolewa, no ale tam wszystko rośnie więc się nie przejmowałam. A nie jestem z tych co panikują i co chwilę do lekarza chodzą.
Mówiłam lekarce o tych bólach to spytała się mnie czy mi brzuch twardnieje.. hm.. myslałam, że brzuch ciążowy jest twardy więc powiedziałam że nie wiem.
Kazała mi brać magnez ale coś zapominam tego magnezu brać. Czego nie zapominam to tabletek na tarczycę rano i witamin w ciąży, a że ja jestem wrogiem tabletek a tym bardziej ich połykania chyba chodzi o to przede wszystkim(stają mi w gardle) więc o tym magnezie zawsze zapominam
-
justa. wrote:Natalka, ja moje bóle głowy konsultowałam z ginem. Powiedział, że to może być kwestia zwiększonej ilości krwi, a co za tym idzie zwiększonym przepływów m.in. przez naczynia krwionośne w mózgu. U mnie z bólami głowy już trochę lepiej zdarzają się ale już nie tak często. Jeszcze dwa tygodnie temu miałam bóle prawie codziennie.
no to mam nadzieję, że też tak będzie i mi przejdzie, mam nadzieję, że jak najszybciej.
Bo naprawdę przed ciążą nie wiedziałam co to ból głowy
-
Dziewczyny pamiętajcie, że na tym etapie macica nie dochodzi jeszcze do pępka.
U mnie wczoraj (koniec 18 tyg) kończyła się ok. 2 cm poniżej pępka. Na wysokość pępka i powyżej przechodzi koło 22 tyg (info wczoraj od lekarza).
Mnie dzisiaj też coś głowa łupie...
Ale to pewnie przez praktycznie 3 dzień w domu (Młody ma ospę)zubii lubi tę wiadomość
-
Ja mam czasem taką kulkę jak mam wzdęcie
wlasnie w okolicy pępka. Myśle ze delikatne ruchy mozna odczuwać w postaci ,,smyrania" od środka, ale nie wypinanie sie dziecka ktore tak de facto nie ma aż tyle siły..
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Co do kulek wyżej to rzeczywiście wzdęcia
miałam tak często przed ciążą, teraz wyżej czuję dużo przesuwających bąbelków, ale nie ma kulek. Niżej to mogą być rzeczywiście skurcze macicy, ja miałam skurcz podczas usg, ale nie robiła się kulka, lekarz powiedział, że to norma. Jeśli aż tak to odczuwacie to chyba warto to skonsultować. Ja dzisiaj już czułam ruchy jak położyłam rękę na brzuchu, mój mąż też miał tą przyjemność, ale nie ma mowy o żadnych kulkach itp. Po prostu czuć, że coś się lekko poruszyło w środku (tak samo jak macie gazy to można czuć ten ruch jelit ręką, chociaż nic się nie wybrzusza). No a jak mówiłam, jestem mega szczupła i łożysko mam idealnie na tyle i lekarz powiedział, że jestem przez to w grupie kobiet, które ruchy odczuwają najprędzej i najwyraźniej. Dzisiaj zaczynam 18t i nie mam żadnych kulek
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kinga jestem w tym samym tygodniu co Ty i ja dzisiaj tez na pewno poczulam ruch dziecka. Imoj maz rowniez trzymajac trzymajac reke nabrzuchu to poczul. 10 dni temy bylam u gina i mi mowila zebym zwrocila uwage na ruchy bo za niedlugo powinnam czuc, no i poczulam:)
zubii lubi tę wiadomość
-
A ja myślę, że każda z nas jest w stanie sama określić co czuje i takie licytowanie się co jest możliwe a co nie jest bez sensu.
13 cm dziecko ważące ok 200g to już nie taki okruszek, to człowiek wielkości dłoni.zubii, ⚘Kwiatuszek, Maja83, natalka1988, Brave, ew101, baassiia lubią tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
natalka1988 wrote:Kinga jestem w tym samym tygodniu co Ty i ja dzisiaj tez na pewno poczulam ruch dziecka. Imoj maz rowniez trzymajac trzymajac reke nabrzuchu to poczul. 10 dni temy bylam u gina i mi mowila zebym zwrocila uwage na ruchy bo za niedlugo powinnam czuc, no i poczulam:)
Ja byłam we wtorek i powiedział, że za tydzień-dwa już mam liczyć ruchy08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
A ja dzisiaj zaczęłam 17 tydzień i nie czuję dosłownie nic,żadnych ruchów czy kopnięć, no jedynie przelewanie się jelit
A bóle głowy ciągle mnie męczą, wymioty też, dzisiaj prawie cały dzień spędziłam w łóżku bo wymiotowałam jak kot a do tego okropny ból głowy, całej głowy a potem po bokach, niestety nie obeszło się bez tabletek -
Emma 32 wrote:Ja sie zarejestrowalam na stronkach pampers,hipp i bebiko i czekam teraz na darmowe probki.Zobaczymy kiedy przyjda☺
Ja właśnie zarejestrowałam sie tam ale to jakiś formularz na próbki trzeba wypełnić czy po zarejestrowaniu się dostaje?