Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam zalecane co miesiąc morfologie i mocz ale ostatnio wszystko wyszło dobrze to miałam zrobić dopiero kolejna za miesiąc.
A tsh robiłam na samym początku gdy dowiedziałam się o ciąży z zaleceniami lekarza, i ponieważ wyszło dobrze to już mam nie powtarzać tego badania.👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
Paula no ja właśnie TSH nie robilam w ciąży tylko z 7 miesięcy przed zajściem w ciążę stwierdzialam ze zrobie bo na pewno mi to Noe zaszkodzi a sama sie uspokoje .
Ja chodze prywatnie ostatnia morfologia jakos w 10 TC teraz nic mi nie zlecił a kplejna wizyta ma byc ok 20 TC wiec tak trochę długo mi sie wydawałoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 09:54
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Oliwcia ja zrobiłam swoja druga maofologię, TSH w pierwsztym trymestrze dwa razy wyszlo super, wczorajsze ok 3, wiec sama zwiększyłam sobie dawke letroxu i zrobie morfologie za trzy tyg i tsh kolejny raz.Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Myślę że jeżeli wtedy TSH wyszło prawidłowe to nie masz się czym martwić bo to się tak szybko nie zmienia. Chyba że wtedy miałas nieprawidłowe wyniki to dla spokoju można sobie zawsze zrobić na własną rękę.
Ja też chodzę prywatnie, jakoś mam większe zaufanie. I właśnie teraz będę robiła morfologie po około 1,5 miesiąca więc też sporo czasu minęło.
Miałam jak na razie tylko jedna morfologie więc to chyba taki standard, tym bardziej że na początku jest masa innych badań.👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
nick nieaktualnyhej kochane
Mamy taką piękną pogodę 20-30 stopni, że codziennie gdzieś spaceruje albo ćwiczę i nie mam czasu Was nadrabiać. Mam nadzieje, że wszystko u Was oki
AAaa no i w końcu mój maluszek zaczął kopaćjesteśmy z M przeszczęśliwi a ja dużo spokojniejsza jak czuję ruchy.
Miłego dzionka!Karolka12345, perfectangel85, zubii, aswalda, Annie1981, Brave, shelby*, mkl, Leonore, ⚘Kwiatuszek, Kimmy, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Hej
My już na końcówce ospyCałe szczęście bo szału można dostać w domu
Z poziomem tsh nie zgodzę się - on właśnie jest bardzo zmienny. W cyklu, w którym zaszłam (7dpo) miałam 2,56, po 3 tygodniach już 3,3. Potem po miesiącu brania Euthyroxu 1,8 a po kolejnym miesiącu cały czas na lekach 2,5. Także co chwilę się zmienia, mimo brania leków.
Co do morfologii robię ją raz na miesiąc (żelazo itd też potrafi polecieć na łeb na szyję w ciąży)zubii lubi tę wiadomość
-
Mam zamiar umówić sie na usg polowkowe i teraz nie wiem czy 2d czy 3d. Jakie będziecie robiły?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
U mnie zwykle 180zl 3d/4d 240zlStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Ja takie badania robie średnio raz w mscu, czyli co wizyte mi zleca. I na lazda wizytę z wynikami musze juz byc;) dziwny Twoj gin w tej kwestii bo nawet w karcie ciazy mam wypisane jakie na którym etapie ciazy badania musza byc. Zgodnie z Polskim Towarzystwem Ginekologicznym;) Oliwcia prywatnie chodzisz?
-
paula876 wrote:Myślę że jeżeli wtedy TSH wyszło prawidłowe to nie masz się czym martwić bo to się tak szybko nie zmienia. Chyba że wtedy miałas nieprawidłowe wyniki to dla spokoju można sobie zawsze zrobić na własną rękę.
Ja też chodzę prywatnie, jakoś mam większe zaufanie. I właśnie teraz będę robiła morfologie po około 1,5 miesiąca więc też sporo czasu minęło.
Miałam jak na razie tylko jedna morfologie więc to chyba taki standard, tym bardziej że na początku jest masa innych badań.
TSH lepiej powtórzyć ją miałam w I trym poniżej 2 a teraz mam powyżej 4 więc lepiej skontrolowac.
-
Cześć dziewczyny. My już trzeci dzień w szpitalu. Najpierw badania na patologii ciąży dzięki Bogu wszystko dobrze z malutką..potem badania na chirurgii i teraz leżymy już na gastrologii. Podają leki i kroplowki. Tak bardzo się boję, żeby nie zaszkodziły dziecku ;(. Mam nadzieję,że wiedzą co robią ;(( narazie nic mi nie przechodzi..Diagnoza potwierdzona: wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Nigdy nie miałam czegoś takiego, a ciąża to uaktywniła ;(( bardzo się boję o dziecko
(
-
Zubii właśnie pytałam o to na wizycie i lekarka spojrzała że na początku było dobre i mówiła że nie trzeba w związku z tym ponawiac, zapytam w takim razie na kolejnej wizycie bo może faktycznie warto powtórzyć.
Bierzesz jakieś leki teraz żeby to unormowac ?👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
morfologie na razie miałam 2 x ale mam już skierowanie na 3 raz, ale to na początek maja mam iść, a TSH mam regularnie badane tak co 3/4 tyg ok
Karolka współczuję ospy jak synek przeszedł ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 11:11
-
paula876 wrote:Zubii właśnie pytałam o to na wizycie i lekarka spojrzała że na początku było dobre i mówiła że nie trzeba w związku z tym ponawiac, zapytam w takim razie na kolejnej wizycie bo może faktycznie warto powtórzyć.
Bierzesz jakieś leki teraz żeby to unormowac ?
Zrób na własną rękę ja biorę od pierwszej ciąży euthyrox 50 teraz mam zwiększoną dawkę.paula876 lubi tę wiadomość
-
Ew nie najgorzej... Cale szczęście nie swędziało Go mocno, choć krostek miał bardzo dużo (po kąpieli, przy smarowaniu skończyłam liczyć na 300....a jeszcze były nogi) Także wysypany mocno, ale nie swędziało masakrycznie. No i dwa dni miał z temperaturą (jeden dzień cały w łóżku przed bajkami bidulek).
Paula moja pierwsza lekarka też jak zobaczyła tSH 2,5 to powiedziała, że nie trzeba robić. Gdzie po 3 tyg miałam już 3,3 a to poziom bardzo niebezpieczny w I trymestrze -
paula876 wrote:To zrobię sobie to tsh bo teraz się wystraszylam, lepiej sprawdzić.
Kurcze chodzę do lekarki prywatnie, płace za wszystko, za wszystkie badania itd a tu się okazuje że nie koniecznie jest taka dobra jak myślałam...
Nadiaa nie martw sie wszystko bedzie dobrze!jestes pod dobrą opieką
u mnie w poprzedniej ciazy pojawila sie torbiel na tarczycy a w teraz znacznie sie powieksza, pozostaje mi aby czekac i liczyc że potem po porodzie na tabsach antybaby znowu przestanie sie powiekszac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 12:15
zubii lubi tę wiadomość