Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja 3 razy mialam robiona morfologie. Pierwszy raz zrobiłam sama żeby mieć na 1 wizytę a resztę mi zlecal lekarz. Teraz mi troche poleciala. Ja praktycznie co wizytę mam zlecone jakieś badania. Teraz np zalecil jeszcze mocz i żelazo a dodatkowo odpłatnie zrobiłam sobie magnez.
Tsh i ft4 badam co miesiąc z zalecenia endokrynologa. Również sie nie zgodzę, ze nie zmienia sie szybko wręcz przeciwnie. Ja znow musze mieć zwiększona dawke, bo znow skoczylo mimo leków a zaczynałam ciaze bez lekow z poziomem 2.577 czyli w granicy normy dla ciężarnych.zubii lubi tę wiadomość
-
Marcia chodze prywatnie i mam na prawdę zajebistego lekarza jak ja to sie smieje ze dzięki niemu jestem w ciąży
( nie ktore osoby potrafia wtedy zartowac ze moze na boczku cos z nim krecilam bo młody
) a tak na powaznie jest bardzo dokładny prowadzi mnie sumiennie i jedyne zastrzezenie jakie mam to to ze no wydawało mi sie ze badania będę miala częściej ....
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Mam wyniki i przyznam szczerze ze spodziewalam sie lepszej morfologii buuuu co myslicie ??? Wizyta 6 maja
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/428f284c0e7a.png
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
ja jestem zaskoczona, że moja morfologia jak do tej pory jest dobra, w zasadzie nic się nie zmienia ani w jedną ani w drugą, mam problem z piciem dużej ilości płynów i ostatnio byłam przekonana, że będzie coś nie tak, a tu znowu dobrze. Oczywiście bardzo się cieszę, ale nie wiem w sumie od czego to zależy.
-
Mi morfologia tez leci w dół, na razie jest jeszcze ok ale wyniki juz gorsze, poprzednio w 3 trymestrze przetesowalam chyba wszystkie żelaza w tabletkach
jak nie zaparcia to pol dnia nad kibelkiem...
teraz przynajmniej wiem ktore moj organizm toleruje
-
Ja też mam co miesiąc mocz i morfologia, tsh już robiłam w zeszły h miesiącach. Było okej więc nie powtarzali y. Miałam też HIV, toksoplazmoze, HCV.
Poprzednio lekarz mówił że wydaje mu się że chłopiec, natomiast wczoraj inny lekarz, że bardziej na dziewczynkę, ale potwierdzi to za miesiąc.
Szczerze mówiąc to zastanawiam się czy nie pójść do innego lekarza i nie zrobić usg. Ciekawe co ten by powiedział...
Byłam dzisiaj w pep o, ale u mnie taki słaby wybór że szok. Nie kupiłam nic, bo nic mi się nie spodobało. Muszę za to zaopatrzyć się w jakieś nowe bluzki bo rosne...w przeciągu miesiąca przytyłam 3kg :p ale jem non stop. Haha mój mąż się nadziwić nie może. Zawsze yla wręcz chuda k mało jadłam, teraz nadrabiam.
A jeśli chodzi o pomiar kości udowej i o wody brzuszka z głową to jak najbardziej lekarz to wykonuje. Chodziło mi o wagę i ogólny wzrost, że tego nie zrobił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 17:08
-
mkl wrote:ja jestem zaskoczona, że moja morfologia jak do tej pory jest dobra, w zasadzie nic się nie zmienia ani w jedną ani w drugą, mam problem z piciem dużej ilości płynów i ostatnio byłam przekonana, że będzie coś nie tak, a tu znowu dobrze. Oczywiście bardzo się cieszę, ale nie wiem w sumie od czego to zależy.
Mkl ja tez mam idealna.pozostaje nam sie cieszyc☺ -
Ja miałam tylko raz wyniki robione, wszystko było w porządku, więc nie kazał powtarzać. Od samego początku mówiłam mu, że jestem Rh ujemna, ale kazał robić mi to jeszcze raz, bo moja książeczka honorowego dawcy jest na panieńskie nazwisko i potrzebowałam wynik z obecnym. Teraz prawdopodobnie będziemy omawiać temat immunoglobulin i pewnie będę musiała jeszcze raz sprawdzić przeciwciała przed tym, więc może przy okazji każe mi też inne badania zrobić.08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
0202oliwcia wrote:Mam wyniki i przyznam szczerze ze spodziewalam sie lepszej morfologii buuuu co myslicie ??? Wizyta 6 maja
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/428f284c0e7a.png0202oliwcia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Dawno już nie zaglądałam. W zeszłym tygodniu byłam na wizycie i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Maleństwo ma 13,5cm i 165g
czuje już kopniaczki i jestem szczęśliwa
Zaczynamy 18 tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 19:54
Ja86, perfectangel85, aswalda, Annie1981, Brave, Bąbelek1980, Kimmy, nowamamusia lubią tę wiadomość
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016 -
wisienka1212 wrote:Dziewczyny a jakie macie objawy twardnienia macicy i co zalecał wam lekarz?
Bo mnie chyba dopadło i nie wiem czy leciec do lekarza czy jakos sama sie ratowac
Co do twardnienia to czułam jak by skurcz taki sie tworzył i jak dotykałam nad wzgórkiem to takie dziwne no twarde było, jak guz jakis.
Moze powinnaś pojsc do lekarza..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 20:20
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy