X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    Nie mogę na tym tel dodawać wiadomosci:/
    Możesz, tylko nie używaj żadnych emotikonów oprócz takich, które możesz wpisać ręcznie.
    To forum nie trawi postów, które zawierają gotowe emotikony ze smartfonów i wszelkie bardziej skomplikowane od średniowiecznych. ;)
    wisienka1212 wrote:
    Miałaś leczenie kanałowe? Mi dentystka powiedziała, że w żadnym wypadku nie wolno i wysłała mnie na chirurgie żeby usunąć
    To nieprawda. Właśnie wczoraj zakończyłam leczenie kanałowe, które rozpoczęłam jeszcze zanim wiedziałam, że jestem w ciąży. Trochę się rozwlekło w czasie. ;)
    Odbudowę mam zrobioną jakoś tak, że mam się zgłosić jeszcze po ciąży na Rtg i jest możliwość poprawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 18:10

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    Gdziejestmieszko.imie jakie macie dla synka jest super

Dziękuję <3 zgadzam się :)

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • mkl Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza776 wrote:
    Mkl ja też miałam leczone pod mikroskopem i to nie była 1 wizyta... Zresztą prawidłowość leczenia to możesz ocenić dopiero po zdjęciu rtg którego teraz pewnie nie zrobisz. Ja bym nawet nie zdecydowała na kosztowna odbudowę zęba bez rtg

po ciąży mam się zgłosić na rtg i jeśli będzie coś nie tak to poprawią bez dodatkowych kosztów, co do ilości wizyt, u mnie najwięcej wizyt do kanałowego to dwie wizyty, wizyty trwają do 2godzin, ja dzsiaj miałam 1,45h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 19:24

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Princesska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 h na izbie przyjęć, jestem taka padnięta ze sobie nie wyobrażacie.. dostałam luteinę 2xdziennie i nospe 3x dziennie, zero seksu ani wymarzonego basenu tylko leżeć i odpoczywać..
    jeszcze mam gorszy okres w trzymaniu diety i poranne cukru znowu są tragiczne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 20:59

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    5 h na izbie przyjęć, jestem taka padnięta ze sobie nie wyobrażacie.. dostałam luteinę 2xdziennie i nospe 3x dziennie, zero seksu ani wymarzonego basenu tylko leżeć i odpoczywać..
    jeszcze mam gorszy okres w trzymaniu diety i poranne cukru znowu są tragiczne :/
    Princeska co się dzieje ?

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic poważnego na szczęście :) czułam twardnienie macicy i miałam czasem bole jak na miesiączkę.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze ze nic poważnego ale lepiej sprawdzić ! Odpoczywaj !

Princesska lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Dziewczyny ktore maja juz dzieci czy po raz drugi macie zamiar uczeszczac do szkoly rodzenia??ja rodzilam daawno temu ale po raz drugi sie nie wybieram a moze powinnam?co myslicie?
    ja w poprzedniej ciazy nie byłam i teraz nie pójdę. Chociaż ciekawa jestem jak takie zajęcia wyglądają. Gdybym miala jak dojechać to może i bym sie zdecydowala teraz z ciekawosci

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • mnk Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie bylam na SR bo u nas to się odbywa tak ze są dwa spotkania z polozna i placu sie za to kupę forsy. Tym razem tez sie nie wybieram:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Szkola rodzenia jestvbeznadziejna, w poprzedniej ciąży bylam ze 3 razy i uznałam że mi starczy, na sali gorąco, bo klimy brak, przyklejałam sie do krzesełka, pani tez nie powiedziala mi nic nowego bo wszystkio juz zdąrzylam mniej wiecej w internecie ogarnac co mnie interesowalo, wiec odpuscilam ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy z mężem na wizycie u lekarza. Strasznie sie denerwowałam, ale na szczęście jest wszystko dobrze.
    Dziecko tak sie ruszało, ze nie mógł na 100% ocenić płci, ale według niego dziewczynka. Także sama juz nie wiem co myślec. Ale ta wersja bardzo przypadła mi do gustu.
    Dziewczyny, Wam lekarz mówi przy każdej wizycie jak duże jest wasze dziecko i ile wazy?

Zorganizowana:), Brave, aswalda, Lisa85, Leonore, justa., Kimmy lubią tę wiadomość

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczko nam lekarz zawsze mówi jak duże jest dziecko,na ostatniej wizycie podał też wagę,poza tym CRL i obwód brzuszka,długość kości udowej itd wpisuje do książeczki.Jeżeli na każdej wizycie masz USG to chyba nie ma powodu,żeby Ci nie mówił takich podstawowych informacji o Twoim dziecku? Ja bym z pewnością pytała.
    Pisałyście o porodach,mój na początku ciąży był na nie,ale raczej z powodu niewiedzy czego bym od niego oczekiwała.W DE jest to standardem,że mąż jest przy porodzie,ja chcę go wykorzystać m.in do masażu i podawania wody.Już teraz ma zakaz zaglądania w okolice krocza,nie wiem zresztą,czego by miał w tamtych okolicach szukać podczas akcji.Ale też nie wyobrażam sobie,że gdyby "tam" zerknął,miałby poczuć do mnie obrzydzenie czy miał mieć uraz na stałe...Po 9 latach razem,po poczęciu dziecka "w próbówce" chyba już mogę własnemu mężowi wierzyć,że zdaje sobie sprawę,że poród to fizjologia
    Do szkoły rodzenia też się wybieramy,z tym,że mamy na tyle komfortową sytuację,że ja mam za darmo,a dla mojego kasa dopłaci do 80 e,więc choćby z tego powodu skorzystamy z Crashkursu w jeden weekend.Może się czego fajnego dowiemy,a może fajnych ludzi w ciąży poznamy :)
    We wtorek rano mam ginekologa (swoją drogą ciekawa jestem jak duża jest moja mała,bo bardzo wyraźnie ją czuję :D ),a później jedziemy na wieczór informacyjny do szpitala,zobaczę porodówkę,popytam o położną i właśnie do szkoły rodzenia się zapiszemy,więc totalnie ciążowy wtorek nas czeka :D
    Przy okazji życzę Wam wszystkim udanych i wiosennych Świąt :) ja niestety pracuję,więc pewnie w biegu później zajrzę.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumkowiczka. Mi w UK wcale nie mówią. Teraz jak się zapytałam ile mierzy to lekarz powiedział, ze na tym etapie ciąży już się tego nie bada. Mówił też, że dziecko już jest za duże na ładne zdjęcie, więc rośnie i tego się będę trzymać ;)
    Na pierwszym USG byłam w polskiej klinice to wtedy się dowiedziałam ile mierzy, ale nie mowili ile waży.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może gdybym zapytała go jak robił badanie to by mi powiedział, a ja pytałam juz po, jak wypisywał zwolnienie.
    No nic, najważniejsze ze jest zdrowe. I zaś muszę sie wstrzymać z kupnem rzeczy bo nie wiem jakie :p

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowicze ja też się wstrzymuje z kupnem :) chcielibysmy chłopca ale mam przeczucie na 3cia dziewczynkę :) a jak u Ciebie?

74709jcgjiz14w6b.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumkowiczka. Ja kupiłam dwa pajace w neutralnym kolorze, ale z resztą też sie wstrzymuje. Tu ciągle mi mówi, że za szybko na określenie płci, więc dopiero się dowiem na polowkowych albo tych badaniach DNA jak się na nie w końcu zdecyduje ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczko to znaczy, ze wcześniej mial być chłopiec a teraz dziewczynka tak?
    Mnie wymiarów lekarz nie mowi, ale chodzę na nfz. Jak zapytam to powie. Teraz nie wiem jak dzidzia będzie mierzył, powinien obwody i ew wage ale czy to wszystko zmierzy nie wiem. Jutro ide prywatnie i tez ciekawa jestem czego sie dowiem. Do 18 chyba uschnę :D

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • paula876 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na każdej wizycie lekarz powinien zmierzyć kość udowa,obwód główki i obwód brzuszka.
    Na podstawie tych pomiarów jest w stanie określić czy dziecko prawidłowo się rozwija.
    Co do zdjęć to prawda, teraz już ciężko zrobić ładne, ale najważniejsze żeby na badaniu sprawdzić tę najważniejsze parametry dziesiątka:)

zubii lubi tę wiadomość

👩🏽‍💼 27l. 🙋🏽‍♂️35l. 👧🏼 4l.

f2w3csqv213i3mbp.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonka wy moje powiedzcie mi czy ja jestem jakąś stuknieta i przewrazliwiona czy moze mam racje dzis od rana byłam w labo zrobić sobie morfologię ogolna i TSH dodał ze bez zaleceń lekarza ..... Morfologie miałam ostatnio jakoś w 10-11 TC a mój gin mówił ze na razie nie trzeba robic a co do tsh to miałam w czerwcu w zeszłym roku będę spokojniejsza jak dostane wyniki
    Jak często macie zleca morfologie i badania podstawowe ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 09:43

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • zubii Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Słonka wy moje powiedzcie mi czy ja jestem jakąś stuknieta i przewrazliwiona czy moze mam racje dzis od rana byłam w labo zrobić sobie morfologię ogolna i TSH dodał ze bez zaleceń lekarza ..... Morfologie miałam ostatnio jakoś w 10-11 TC a mój gin mówił ze na razie nie trzeba robic a co do tsh to miałam w czerwcu w zeszłym roku będę spokojniejsza jak dostane wyniki
    Jak często macie zleca morfologie i badania podstawowe ???

W pierwszej ciąży miałam co miesiąc wyniki były średnie a teraz mam idealne więc dostałem skierowanie co dwa miesiące. TSH mi skoczyło i zwiększył mi dawkę za 2 tygodnie pójdę znowu zobaczyć czy spada.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ