X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • miffy Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joaska1985 wrote:
    Witam serdecznie dziewczyny :)
    Wiem że nie na temat ale może pamiętacie też pisałam że mam dwie kotki :)
    No i wczoraj nadszedł ten dzień kiedy musieliśmy się pożegnać i uśpić nasza Lune (16lat)która była z nami od początku. Z nerwów już nie śpię i wiedziałam że ta chwila nadejdzie ale ,ze tak to przeżyję .
    Kurcze musiałam się wyzalic ;)

Współczuję Ci bardzo, wiem, że sama przeżywałabym to tak samo - nie wyobrażam sobie naszej rodziny bez naszej kotki :( Przeżyła z Wami długie lata, na pewno zapewniliście jej świetne kocie życie. Trzymaj się!
    Cameline wrote:
    Witam się dziewczyny ze szpitala.
    W poniedziałek po amniopunkcji czułam lekki ból brzucha (tak miało być), ale od wtorku mam silne skurcze (powikłania po amnio). To nie są skurcze że raz są raz nie ale brzuch stwardniał na cały czas a ból porównawczy do stanu po cięciu cesarskim. Nie mogłam ruszyć się, umierałam z bólu. W szpitalu stwierdzili że to cud że przy takich mocnych skurczach nie pękł pęcherz płodowy po aamnio. Jestem pod kroplówkami i jest znacznie lepiej. Ale mam bóle w pachwinacg jakby jajniki, aż trudno mi się poruszyć nawet na łóżku - naderwane mięśnie po takich skurczach.

Z dobrych wieści - wody nie uciekły, ładnie się po amnio odbudowały, dzieciak waży już 185g.

Aaha i szyjka 3cm, niby ok wg lekarzy. Ale ja szyjkę 36mm miałam w dużo dalszej ciąży z pierwszym dzieckiem. Nie wiem czy była dłuższa czy teraz się tak skróciła bo w szyjce mocno kłuło przy tych skurczach.

Wynikami się nie martwię, jestem dobrej myśli jeśli chodzi o wynik amnio, martwię się żeby nie stracić tego dzieciątka po amnio teraz.

Przepraszam że tak tylko o sobie... pozdrawiam Was cieplutko :)

Trzymaj się Cameline! Wysyłamy pozytywne myśli. Maluszek rośnie, na pewno jest silny i da sobie radę :)

Cameline lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne,
    ja również rozpoczynam nowy tydzień - juz 20 tc :0
    A jakby to było wczoraj wróciliśmy, w Nowy Rok z Sylwestra w górach, szybki test i II kreski:)
    Wczoraj stwierdziłam, że mogłabym być chodzącym przykładem dolegliwości/objawów ciążowych bo miałam chyba wszystkie (niektóre tylko raz lub sporadycznie). Ale oprócz popularnych mdłości, wymiotów, senności, bólów pleca i brzucha, przemęczenia to spotkało mnie także: krwawienie dziąseł, krwawienie z nosa, a wczoraj wieczorem doszło przeurocze "znikanie kostek" :D

7u22s65gu3gutoef.png
  • MagdaK. Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie!

Dawno się nie odzywalam. Jestem po wizycie u mojego lekarza prowadzącego. Nasza córeczka nadal pozostaje dziewczynka ale nie chciała za dużo pokazać i na 100% potwierdzenie czekamy jeszcze do polowkowego;)

Okazało się że tak jak w pierwszej ciąży mam znowu łożysko dwupłatowe. Jeden płat na ścianie tylnej drugi na przedniej. Jest to taka anomalia która sama w sobie nie wpływa na ciążę. Może się okazać że pomiędzy dwoma płatami utworzą się tzw. Naczynia przodujace co jest już niezwykle niebezpieczne dla dziecka... :( musimy to obserwować. Na szczęście w pierwszej ciąży nic takiego się nie wytworzylo i teraz też jestem dobrej myśli.

Poza tym miałam już posiew na GBS (paciorkowiec) i niestety okazał się dodatni.

Lekarz poinformował mnie że nie zgadza się na poród siłami natury i czeka mnie planowana cesarka. 2 lata temu urodziłam synka też przez cc i po cichu liczyłam że może teraz spróbujemy naturalnie. Jestem po 2 poronieniach i zabiegach łyżeczkowania do tego niedawne cc plus inne problemy i wg mojego lekarza lepiej nie ryzykować. W sumie to dobrze że już teraz o tym wiem i będę mogła psychicznie się przygotować ;)

Morfologia też u mnie gorsza - dostałam burak forte. Na twardnienia brzucha dodatkowo duphaston i lek rozkurczowy.

f2w3dqk3oeryzp9f.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Też szybko mi to przelecilalo, musze juz faktycznie zaczac robic liste co kupic, bo na razie mam aby z 10 par skarpetek, ze 3-4 body i półspiochy, jedną liste juz mialam zrobioną ale synek akurat mial radoche z nożyczek a że zostawilam ją na stole to znalazlam aby strzępy :-O

We wtorek w Lidlu będą fajne ciuszki chce kupić body spodenki ale te większe i dla siebie może coś upoluje.

A tak mam parę rzeczy po córce głównie krótki rękaw a jest tego nie wiele :/ mam dostać jeszcze od kuzynki ciuszki ale też po jej córce więc chcę typowo chłopięce kupić.

Listę mam na kartce rozpisane co na jaki miesiąc mam kupić więc polecam zrobić sobie taką listę może w końcu się zbiorem i ja przepisze na kompa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 09:49

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    We wtorek w Lidlu będą fajne ciuszki chce kupić body spodenki ale te większe i dla siebie może coś upoluje.

A tak mam parę rzeczy po córce głównie krótki rękaw a jest tego nie wiele :/ mam dostać jeszcze od kuzynki ciuszki ale też po jej córce więc chcę typowo chłopięce kupić.

Listę mam na kartce rozpisane co na jaki miesiąc mam kupić więc polecam zrobić sobie taką listę może w końcu się zbiorem i ja przepisze na kompa.
    No i chyba tak zrobie, wogole czekam na te materialy, cos sie opierdzielają, i jestem ciekawe ile mi spodenek z tego wyjdzie, a dzisiaj mi sie sniło że bylam sklepie dresówka.pl i chodzilam i szukalam fajnych wzorów a moj biegal za mna z koszykiem i wołał że są za drogie :-D

zubii lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    No i chyba tak zrobie, wogole czekam na te materialy, cos sie opierdzielają, i jestem ciekawe ile mi spodenek z tego wyjdzie, a dzisiaj mi sie sniło że bylam sklepie dresówka.pl i chodzilam i szukalam fajnych wzorów a moj biegal za mna z koszykiem i wołał że są za drogie :-D

Hehe świetny sen ! A gdzie je zamawiałam ? Ja kiedyś wycielam z burdy spodenki i nie mam kiedy ich uszyć :p

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline będzie wszystko w porządku trzymaj się ciepło! :*

3jgx9jcg88a7v963.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline jesteś bohaterka, dzidziuś na pewno da radę. Dobrze ze pomagają w szpitalu, a wyniki na pewno będą ok. Tak trzymaj dalej z pozytywnym myśleniem. Tule :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie są wątpliwości czy chłopak jest dalej chłopakiem - wtedy lekarz tak obstawial :) a teraz pasuje i na dziewczynkę i na chlopca więc dalej nic nie wiem :) na połowkowych za miesiąc powinno się wyjaśnić. Mam nadzieję :) bo już chciałabym coś kupić ;)

Brała któraś z Was zelazek? Bo lekarz mi zalecił akurat ten preparat. No i dużo wody, bo pewnie beda zaparcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 11:15

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline - kochana trzymam kciuki za Was :*

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • majju Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline trzymaj się dzielnie! Bądź dobrej myśli :*

My wczoraj podglądaliśmy syneczka, waży już 300 gram :)

Cameline, zubii, Ja86, Zorganizowana:), Kimmy lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline dużo siły życzę, na pewno będzie wszystko dobrze :) trzymam kciuki!

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • miffy Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapomniałam pochwalić, że już wyraźnie czuję ruchy :)

Dopiero co w poniedziałek rano pożaliłam się lekarzowi, że jeszcze nie czuję, albo nie potrafię jednoznacznie określić, że to już to - a tu buch, w poniedziałek późnym wieczorem dostałam chyba kopa w pęcherz :D I od tamtego czasu czuję te delikatne muśnięcia, zazwyczaj jak spokojnie usiądę albo się położę. Fajne uczucie... :)

Annie1981, aswalda lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie pisałam że od tygodnia czuję ruchy. Jakoś to z początku odpychałam od siebie przed amnio, ale wierzę w dobry wynik ;)
    W pierwszej ciąży czułam ruchy ok.16-17tc, teraz 15tc. I wciąż nie mam brzucha.

zubii, Annie1981, Karolka12345, aswalda, ⚘Kwiatuszek, Kimmy lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline napewno wynik będzie dobry, wiec bądź dobrej myśli i nie myśl za dużo :)
    Co do ruchów to od tygodnia czuje ze to jest to, wcześniej za każdym razem kiedy poczułam- nagle przelewalo mi się w jelitach :)

74709jcgjiz14w6b.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie tak ze jednego dnia czujecie a drugiego prawie nic?wczoraj chyba to było to,smyralo,ruszalo sie i pukalo,a dzis nic:/

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    A macie tak ze jednego dnia czujecie a drugiego prawie nic?wczoraj chyba to było to,smyralo,ruszalo sie i pukalo,a dzis nic:/
    u mnie też tak jest, że jednego dnia co chwilkę czuje maluszka a następnego cisza i tylko pojedyncze kopniaki

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili do mnie właśnie z informacją, ze test potrójny wykazał niskie ryzyko syndromu Downa! Wierzylam w to, ze będzie dobrze, ale jednak jak to potwierdzili to siedzę i ryczę; ) Jednak ten lęk musiał być we mnie gdzieś głęboko i teraz te emocje wychodzą.
    Jestem taka szczesliwa :) No i wyniki w tempie ekspresowym!
    Skoro Nifty nie beda konieczne to teraz poważnie zabieram sie za test DNA na płeć dziecka :)

aswalda, różowo, miffy, zubii, Zorganizowana:), perfectangel85, majju, Karolka12345, Cameline, ⚘Kwiatuszek, Kimmy lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • zubii Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz na jakiś czas czułam od 14 tc do 16tc od 16tc czuję codziennie a dziś jest jeden z najintensywniejszych dni gdzie czuję go cały czas. Dwa dni przed wizytą dam sobie głowę uciąć że się przekrecal zawsze na USG miał główkę z lewej strony a teraz był z prawej a w niedzielę właśnie bardzo się wiercil tak jakby zmieniał miejsce.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie mały się przekręca cały czas, jednego dnia kopie wysoko pod pępkiem, innego dnia bardzo nisko aż przy pachwinach, raz po prawej raz po lewej stronie :) ostatnie trzy dni był rozbrykany a dziś odpoczywa gdzieś głębiej

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ