Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
iza776 wrote:Oliwcia duphaston to progesteron raczej to więzadeł nic nie ma... Na mój rozum przynajmniej. Spróbuj duża dawkę magnez włączyć mi pomaga na wszelkie ciągnięcia klocia i twardnienia macicy. Biorę mag lek
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Duphaston czy luteina ma też działanie relaksujące na macicę, stąd się ją przyjmuje też na twardnienia.
Ból więzadeł wydaje się normalny w ciąży, w końcu wszystko się rozrasta. Jeśli nie masz skurczy to zmniejszyłabym dawkę wg zaleceń lekarza.zubii lubi tę wiadomość
-
Ja biore magne b6 max 5 tabl dziennie , aspargin 3x1 , luteina 100 2x1 spasmolina 3×1i meteospasmyl 2x1 .... a i tak brzuch mi sie stawia. Tez jestem szczupła i to niestety ma wpływ. Monako tak naprawde juz nieduzo Ci zostalo , po 30 tyg mozna juz pomału odetchnac , a Ty masz juz 22 tyg
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Oliwcia, spokojnie, ja jak odstawialam dupka to też mialam schizy, myśle że gin wie co robi skoro kazał ci go odstawić
mnie więzadła ciągną praktycznie od pozytywnego testu, czasem wiecej, czasem mniej, zależy od dnia
0202oliwcia lubi tę wiadomość
-
Agaciora wrote:Witajcie Kochane,
a witam się (wg belly) w 6 miesiącu ciąży !A niemalże przed chwilą robiłam test ciążowy a tu 6 miesiąc... Już bliżej niż dalej, uff
-
0202oliwcia wrote:słonko ja biorę Slow Mag plus to co mam w femibionie i ostatnio dawki magnezu nie zmieniałam jak miałam ten cyrk z więzadłami to gin kazał mi brać właśnie magnez plus ten duphaston zresztą ja już sama nie wiem bo ja go biorę od pozytywnego testu ciążowego w dawce 3*1 i nie wiem czy po prostu głowa mi nie fiksuje na sam fakt że zmniejszyłam ta dawkę boje się buuuu.......
-
Ja dzisiaj byłam na drugiej wizycie na kanałowym, pierwsza trwała 1.5 godziny, dzisiejsza 30min z odbudowaniem zęba na włóknie szklanym czy coś takiego, 650zl wydałam..no cóż najważniejsze, że nie będzie już boleć i mam to z głowy, z Panem stomatologiem pogadałam sobie jeszcze o ciąży bo ma 4 miesięczną córkę także kilka rad mi udzielił co do porodu hehe:) facet nie rodził a opowiadał jakby to on rodził:d
perfectangel85, MrsKiss, Annie1981, Zorganizowana:), nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Widzialyscie post na fb Blog Ojciec na temat upriwadzenia dziecka? To eksperyment społeczny, nawet jeśli teraz niektórym jescze sie nie przyda myśle że warto go obejrzeć, obstawiam że moj synek też pobiegł by za panem z psiakiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 12:46
-
Annie1981 wpadłam Ci Kochana podziękować, zrobiłam podobnie jak Ty - powiedziałam, że mam uraz po SN i się boję taki poród mieć szczególnie po CC, dali mi ulotki do poczytania o jednym i drugim, ale sama mam zdecydować co chcę mieć💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Odebrałam dzisiaj aptt i po miesiącu brania heparyny jest dokładnie takie samo 22.3
nie wiem co jest grane: (
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Cameline. Dziękuję Ci za opinie. Myślę, ze większe dziecko to nawet woli jechać przodem, ale nie wiem jak taki maluszek. Boję się, że jak przesiadzie sie z gondoli do spacerówki i straci mamę z oczu to będzie płacz tak jak Twoje.
Espoir. Cieszę się, ze moje rady sie przydały i ze możesz sama zdecydowaćNa pewno jesteś spokojniejsza
Mi nie dali ulotek tylko odesłali do lekarza, który wytłumaczył ryzyko. Zapisał mi jednak w karcie, że zrobi CC, więc ja już odetchnelam z ulgaCameline lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
aleksandrazz wrote:Ja biore magne b6 max 5 tabl dziennie , aspargin 3x1 , luteina 100 2x1 spasmolina 3×1i meteospasmyl 2x1 .... a i tak brzuch mi sie stawia. Tez jestem szczupła i to niestety ma wpływ. Monako tak naprawde juz nieduzo Ci zostalo , po 30 tyg mozna juz pomału odetchnac , a Ty masz juz 22 tyg
I masz rację, już 22 tygodnie skończne, ale ja takie minimum to licze na 32 rc. Jestem dobrej myśli -
natty85 wrote:Odebrałam dzisiaj aptt i po miesiącu brania heparyny jest dokładnie takie samo 22.3
nie wiem co jest grane: (
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Bacardi90 wrote:Witajcie
U mnie dziś wizyta połówkowa i już stresik jest.
A tak wyglądamy obecnie ( wszystko mi w biodra idzezły znak )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/525bba6d1d29.jpgmkl, Bacardi90, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r.