Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:Z h&m na poczatek spokojnie mozna 50 brac. W zasadzie tylko w tym sklepie takie giganty, a mam z roznych
-
baassiia wrote:Ad wyprawki dziewczyny. Ostrzegam przed rozmiarowka :p hm& vs pepco. Oba ciuchy 56...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ac02f2aa2a6.jpgStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Widzicie dziewczyny, co lekarz to opinia, ja teraz z tematem twardnień akurat na czasie, zaczęły się jakoś tydzien temu, czasem w godzine wystąpią 3 takie skurcze, a czasem caly dzien cisza, na dodatek w sumie ich nie czuje, orientuje sie tylko jak akurat trzymam sobie rękę na brzuchu .. wiec nawet nie wiem ile tak naprawdę ich jest.
Moja lekarka mówi, ze dopoki jest 1/ godzine to jest ok, a jak wylądowałam na Sorze bo mialam taką serie skurczy plus plamienie to lekarz patrzyl na mnie jak na histeryczke bo szyjka twarda 4 cm i w ogole co ja wymyslam. Tak czy siak przepisał mi luteine dopochwowo bo powiedzial ze to jedyne lekarstwo na te skurcze i no-spe. No i dodał ze jeśli nie skraca sie szyjka to moge to ignorować.. a w każdej książce pisze, ze po 20tyg występują te skurcze fizjologiczne, ktore nie prowadza do skrócenia szyjki i człowiek juz glupieje, w sumie gdyby nie forum i internet to bym to olała wierząc książkom.
a pochwale się pierwszym powaznym zakupem - udało nam sie upolować przewijak i wanienke Chicco Cuddle Bubble za 250zł używana w idealnym stanie, gdzie nowa chodzi po 500zł. Czekam na kuriera -
Basia rzeczywiście różnica o 2 rozmiary.
W lidlu też duże wychodzą.
W c&a chyba normalne ale dla noworodków nie jestem pewna.
A nie macie zwykłych sklepów, nie sieciówki? Są tam bardzo dobre jakościowo Pinokio, Fixoni. Byłoby porównanie bo one dla mnie były takie odpowiadające rozmiarowi. -
Hej Dziewczyny
Ale pogoda Znów pada
Co do wanienki to też chciałam kupić podobną, ale doszłam do wniosku, że nie nadaje się do kąpania w pojedynkę. Zawsze musi być druga osoba. No bo jak położyć na swoje miejsce przewijak jak obiema rękoma trzymamy mokre dziecko?
Ostatecznie kupię komodę z przewijakiem i wannę zwykłą z ikea. Kąpać będę na stole i przenosić na komodę. Nie mam już miejsca na wannę na stelażu. To i tak tylko na kilka miesięcy, potem będą się chłopaki kąpać razem w wannie
Miłego dnia! -
Ja narzekalam na twardnienia w ciazy z corka a teraz to jest porazka...nie dosc ze twardnieje to boli z kazdej strony. Iza luteina Ci nie zaszkodzi , wiem ze to uciazliwe , ja od poczatku ciazy ja biore ale jesli sie martwisz twardnieniami moze akurat Ci pomoze ? Ja biore mase lekow i niestety nic mi to nie pomaga , ciekawa jestem kontroli szyjki u mojego gina we wtorek...a porod faktycznie jakby nie krwotok pozniej to lepszego nie moglam sobie wymarzyc , badzo szybko poszlo.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Mnk, wiem o czym mówisz. Wyprawkę dla syna kompletowałam sama większośc ubranek firmowcyh i żal mi było się z nimi rozstawać, no ale co mam zrobić z typowo męskimi koszulami?albo spodenkami szkoda żeby leżało.
Natty, ja miałam ubranka na 56 z hm body i z początku były za długie syn urodził się ze wzrostem 56cm ale posłużyły mi na 2-3 miesiące tak samo jak ze smyka więc ja bardzo lubie body z hm i smykowe. Jak dla mnie pepco ma mega zaniżoną rozmiarówkę a Lidl bardzo zawyżoną
Wisienka, odpoczywaj.
-
Cameline wrote:Basia rzeczywiście różnica o 2 rozmiary.
W lidlu też duże wychodzą.
W c&a chyba normalne ale dla noworodków nie jestem pewna.
A nie macie zwykłych sklepów, nie sieciówki? Są tam bardzo dobre jakościowo Pinokio, Fixoni. Byłoby porównanie bo one dla mnie były takie odpowiadające rozmiarowi.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Hej słonka my juz po wizycie corcia zostaje corcia mój doktorek stwierdził ze jest dzisiaj mega niegrzeczna nie chciała współpracować w ogole pukal ja stukal sztural a ta nic ulozyla sie na brzuchu machala rękami nogami i miała wszystkich Gdzieś ale są i kiepskie wieści gwiazda malo przybiera na wadze .... Ostatnio byla dwa dni w tył z OM a USG a dsis jest juz Tydzień w tył
Długość 14 cm waga 251 gWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 11:47
justa. lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Ja byłam na usg 19t1d i Mała miała 14cm i gin powiedziała że prawie 300g. Jaki oni oceniają wagę? Na oko? Czy na podstawie długości? Mi nic nie mówiła ze za mała a tez 14 cm.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Bacardi90 wrote:A jak wygląda rozmiarówka z C&A? Chciałam zamówić trochę ciuszków online a nie mam jak sprawdzić rozmiarów bo u mnie w mieście nie ma sklepu stacjonarnego
Bacardi90 lubi tę wiadomość
-
MrsKiss wrote:Hejka dziewczyny, czytam Wasze rozważania na temat chust, ale to całe motanie chyba mnie na chwilę obecną trochę przerasga... Wiecie mkże czy istnieje jakieś dobre nosidełko nadające się dla Maluszka? Chciałabym nosić Bobasa, więc szukam alternatywy. A tak btw to pozdrawiam z jednej z bezsennych nocy Oczy niby się kleją, a spania nie ma
Nosidla sa dla dzieci siadajacych. Dla takich maluszkow tylko chusta. -
0202oliwcia wrote:Natty za mała czyli chodzilo o To ze wagowo malo przybieraStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Czesc dziewczyny:) podczytuje prawie Was caly czas, od czwartku jestem na l4 takze czesciej bede sie udzielac:)
Camelaine ciesze sie bardzo ze z coreczka wszystko dobrze:)
Mam do Was pytanie, czy Was tez boli w biodrach, tak jakby sie rozchodzily? To moja druga ciaza ale w pierwszej nie miałam takiej przypadlosci...Cameline lubi tę wiadomość