X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wrote:
    A ja mam zrobić glukoze przed kolejna wizyta. To będzie 21+6, czyli pójdę na badanie około 21. Wydaje mi się trochę wcześnie w porównaniu do tego jak wiekszosc z Was ma. No ale kazał lekarz to zrobię. Może on ma jakąś inną teorie.

No i masz rację bo i na belly pisze że robi się między 24tc a 28tc także jak kazał to zrób koleżanka też miała wcześniej i musiała powtarzać.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Hm to ja chyba mam skutki uboczne przyjmowania magnezu bo mam biegunki przy zleceniu 3x2, zmniejszyłam do 3x1 i jest trochę lepiej ale nadal mam problemy z jelitami. Jak liczę juz po zmniejszeniu biorę 450mg samego magnezu. W środę mam wizytę więc muszę o to spytać bo na twardnienie i skurcze trzeba magnez brać ale moje jelita cierpią :( co do wózka mamy po synku Bebetto Luca (szary z białym stelażem) 2w1 i dodatkowo Elodie Details - wózek spacerowy (parasolka) Stockholm Stroller Graphic Grace. Fotelik mamy maxi cosi, a wg producenta żywotność to 7lat,wiec po synku używany 3lata temu będzie ok a potem do kosza. Oba wózki polecam :) pamiętam ile czytałam i studiowałam temat wózków, ciężko znaleźć ten idealny, bo każdy jeździ po innej nawierzchni i ma inne oczekiwania, do tego trzeba wybrać idealny kolor fury ;) na szczęście nasze nadal mi się podobają :) więc mogę dokupić inne poerdoly z wyprawki dzięki temu że teraz się córka szykuje. :)

Kwiatuszku, a gfdzie przechowywałaś fotelik?
    Bo jeśli np. piwnica czy strych to fotelik raczej nie jest do użycia...

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    W domu normalnie w szafie stoi. W piwnicy itp bałabym się pleśni, grzybów.

Karolka12345 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • mkl Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21 tygodniu:) Jutro połówkowe, jestem dobrej myśli, nie mam żadnych dolegliwości typu ból czy twardnienie brzucha, Stasiu praktycznie cały czas buszuje w brzuchu więc nie ma opcji, musi być dobrze!

⚘Kwiatuszek, MrsKiss, Zorganizowana:), Marcia1989, Bacardi90, Lisa85, nowamamusia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :) a ja się witam z wami z... przeziębieniem :( Byliśmy weekend na weselu i taka chrypa mnie złapała i przeziębienie, że szok :(

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Karolcia :( całusy chorowitku :*

Karooolcia :) lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że jak kupię syrop jakiś ti mi przejdzie :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:

A dlaczego jest nie do uzycia???ja mam fotelik po pierwszym synu ktory lezy na strychy od nastu lat i zamierzam go wyprac i uzywac,podobnie jak wozek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:43

010idqk3hkbcgs9f.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po wizycie. Solidna dziewczyna rośnie, już 420g :) Ja jestem bardzo drobna, ale mąż wysoki, może się w niego wrodzi ;) Ogólnie wszystko w porządku, mamy fajne zdjęcia 3d, a podczas USG widzieliśmy jak sobie ziewnęła i przewróciła się na drugą stronę, urocze :D
    Glukozę mam zrobić standardowo, czyli po 24 tygodniu.

zubii, ⚘Kwiatuszek, perfectangel85, natty85, Kasia02, mkl, aswalda, Bacardi90, Bąbelek1980, Cameline, czekolada, Lisa85, Ja86, Annie1981, joaska1985, Suri_, nowamamusia lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia współczuję, bo ja dopiero dochodzę do siebie. Tydzień mi to zajęło ;/ katar jeszcze mi schodzi, ale już jest ogólnie nieźle. Boję się powrotu do pracy żeby czegoś znów nie złapać no, ale to już niezależne ode mnie :(

Zubii, ale w takiej sytuacji to bez sensu, że mi już kazał zrobić. Ale przecież nie będę z nim się kłócila, że nie zrobię. Tym bardziej, że glukoze bez obciążenia miałam ok. No, ale ja się nie znam lekarzem nie jestem. Może jest w tym jakiś cel. Okaże się. Bo jak będę 2 razy miala pić to nie będę zachwycona ;/

3jgx9jcg88a7v963.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 24 tyg to najnowsze zalecenia. Tak mi gin powil, ze wczesniej po 21, a tera miedzy 24-28tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:59

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Po 24 tyg to najnowsze zalecenia. Tak mi gin powil, ze wczesniej po 21, a tera miedzy 24-28tyg

Wcześniej też było od 24 tc tzn 3 lata temu.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    A dlaczego jest nie do uzycia???ja mam fotelik po pierwszym synu ktory lezy na strychy od nastu lat i zamierzam go wyprac i uzywac,podobnie jak wozek

No ja uważam, żeby byłby to błąd, ale to każdego indywidualna decyzja. Ja też chciałam użyć fotelik po synu z piwnicy. Nie zrobię tego, poczytałam trochę.
    Od wózka nie zależy życie, od fotelika już tak.

Poniżej kilka artykułów:

http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/07/dlaczego-fotelik-z-piwnicy-nie-nadaje.html

http://szczypiorki.pl/10-najczesciej-popelnianych-bledow/#

http://www.agumama.pl/czy-fotelik-samochodowy-ma-termin-waznosci/

miffy, zubii lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W skrócie: materiały, z których foteliki są wykonane starzeją się i z czasem tracą swoje właściwości, mogą np. stawać się bardziej kruche i nie spełniać swojej roli w razie wypadku. Nieodpowiednie przechowywanie może przyspieszać ten proces "starzenia", a piwnice, strychy niestety mają swoją specyficzną wilgotność, temperaturę i mogą być w przyczyną przedwczesnego zużycia materiału. Oczywiście foteliki powypadkowe też odpadają, bo w środku struktura mogła się uszkodzić nawet jeśli na zewnątrz wygląda ok (to taka sama zasada jak w przypadku kasków).

Ja będę miała fotelik z Mercedesa, ale nie pamiętam tej firmy, która dla nich produkuje.

Karolka12345, ⚘Kwiatuszek, Justaw lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wzielabym fotelika po kimś albo takiego co dluuuugo gdzies stał.
    Z racji tego, ze sporo jezdzimy to zarowno dla pierwszej coreczki jak i teraz kupimy nowy.
    Moja tesciowa chciala do swojego samochodu kupic Heli fotelik w tesco, zeby byl u niej w razie potrzeby, na szczescie osoba ktora z nia wtedy byla w tym tesco odwiodla ja od tego pomyslu... Nigdy nie patrzylam na foteliki w supermarketach ale nie wydaje mi sie, zeby byly tam jakies RWF...chyba, ze sie myle.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez chcieliśmy kupić fotelik nowy, nie chciałam używanego ale, mam ze sprawdzonego źródła:) Po moim chrześniaku półtorarocznym szwagierka nam Teutonię oddaje. Ma 4 gwiazdki i wiem, ze nigdy nie mieli żadnego wypadku ani nawet stłuczki wiec się zdecydowałam:)

Ostatni na warsztatach dla mam Pani z BeSafe mówiła, ze zgłosiła się do nich Pani, bo kupiła fotelik używany ale był bez pasów czy mogłaby dokupić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 13:51

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję opini o dwóch wózkach bo jest u mnie promocja minus 15% Pierwszy to tutek grander play a drugi anex sport. Te dwa mi się bardzo spodobały

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka całe szczęście Teściowa nie kupiła :)
    Na pewno w Tesco nie ma RWF-ów :P

W ogóle ostatnio widziałam crash test fotelika no name...Oraz właśnie na tej grupie osiem gwiazdek - jeden z adminów jest też ratownikiem medycznym. Wrzucił zdjęcie co stało się z fotelikiem za 150 zł przy stłuczce...normalnie się rozleciał...MASAKRA!

Zorganizowana - jeżeli z wiadomego źródła i wiesz, że fotelik ma faktycznie rok czy dwa, był kupiony nowy, bezwypadkowy to zupełnie inna kwestia :)

Natty niestety nie znam tych wózków :(

Zorganizowana:), Magda_lenka lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    \
    Poza tym co napisałam wcześniej i napisała Kinia:

Jeżeli Twój fotelik ma kilkanaście lat - to był tworzony z zupełnie innych materiałów, na zupełnie inne ulice (mniej ruchu). Wszystko ewoluuje, zmienia się, dopasowuje, ulepsza.Także tamten fotelik raczej do dzisiejszych czasów nie jest dopasowany.

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi Cosi mówi o żywotności swoich foteli na 7 lat. Nie wiem z jakiej firmy masz Emma? Maxi cosi zapewnia że po takim czasie (7lat)zaczyna się poporostu rozkładać surowiec a taki fotelik nie ma już swoich funkcji. Na każdym foteliku jest naklejka na której jest kod a część liczb to data produkcji danego fotelika. Można mieć dzięki temu pewność ile lat ma dany fotelik nawet nowy kupiony na mega wyprzedaży w sklepie internetowym :)

Karolka12345, zubii, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ