Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunka wrote:A ja mam zrobić glukoze przed kolejna wizyta. To będzie 21+6, czyli pójdę na badanie około 21. Wydaje mi się trochę wcześnie w porównaniu do tego jak wiekszosc z Was ma. No ale kazał lekarz to zrobię. Może on ma jakąś inną teorie.
No i masz rację bo i na belly pisze że robi się między 24tc a 28tc także jak kazał to zrób koleżanka też miała wcześniej i musiała powtarzać. -
⚘Kwiatuszek wrote:Hm to ja chyba mam skutki uboczne przyjmowania magnezu bo mam biegunki przy zleceniu 3x2, zmniejszyłam do 3x1 i jest trochę lepiej ale nadal mam problemy z jelitami. Jak liczę juz po zmniejszeniu biorę 450mg samego magnezu. W środę mam wizytę więc muszę o to spytać bo na twardnienie i skurcze trzeba magnez brać ale moje jelita cierpią co do wózka mamy po synku Bebetto Luca (szary z białym stelażem) 2w1 i dodatkowo Elodie Details - wózek spacerowy (parasolka) Stockholm Stroller Graphic Grace. Fotelik mamy maxi cosi, a wg producenta żywotność to 7lat,wiec po synku używany 3lata temu będzie ok a potem do kosza. Oba wózki polecam pamiętam ile czytałam i studiowałam temat wózków, ciężko znaleźć ten idealny, bo każdy jeździ po innej nawierzchni i ma inne oczekiwania, do tego trzeba wybrać idealny kolor fury na szczęście nasze nadal mi się podobają więc mogę dokupić inne poerdoly z wyprawki dzięki temu że teraz się córka szykuje.
Kwiatuszku, a gfdzie przechowywałaś fotelik?
Bo jeśli np. piwnica czy strych to fotelik raczej nie jest do użycia... -
Witam się w 21 tygodniu:) Jutro połówkowe, jestem dobrej myśli, nie mam żadnych dolegliwości typu ból czy twardnienie brzucha, Stasiu praktycznie cały czas buszuje w brzuchu więc nie ma opcji, musi być dobrze!
⚘Kwiatuszek, MrsKiss, Zorganizowana:), Marcia1989, Bacardi90, Lisa85, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Kwiatuszku, a gfdzie przechowywałaś fotelik?
Bo jeśli np. piwnica czy strych to fotelik raczej nie jest do użycia...
A dlaczego jest nie do uzycia???ja mam fotelik po pierwszym synu ktory lezy na strychy od nastu lat i zamierzam go wyprac i uzywac,podobnie jak wozekWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:43
-
Ja już też po wizycie. Solidna dziewczyna rośnie, już 420g Ja jestem bardzo drobna, ale mąż wysoki, może się w niego wrodzi Ogólnie wszystko w porządku, mamy fajne zdjęcia 3d, a podczas USG widzieliśmy jak sobie ziewnęła i przewróciła się na drugą stronę, urocze
Glukozę mam zrobić standardowo, czyli po 24 tygodniu.zubii, ⚘Kwiatuszek, perfectangel85, natty85, Kasia02, mkl, aswalda, Bacardi90, Bąbelek1980, Cameline, czekolada, Lisa85, Ja86, Annie1981, joaska1985, Suri_, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Karolcia współczuję, bo ja dopiero dochodzę do siebie. Tydzień mi to zajęło ;/ katar jeszcze mi schodzi, ale już jest ogólnie nieźle. Boję się powrotu do pracy żeby czegoś znów nie złapać no, ale to już niezależne ode mnie
Zubii, ale w takiej sytuacji to bez sensu, że mi już kazał zrobić. Ale przecież nie będę z nim się kłócila, że nie zrobię. Tym bardziej, że glukoze bez obciążenia miałam ok. No, ale ja się nie znam lekarzem nie jestem. Może jest w tym jakiś cel. Okaże się. Bo jak będę 2 razy miala pić to nie będę zachwycona ;/ -
Emma 32 wrote:A dlaczego jest nie do uzycia???ja mam fotelik po pierwszym synu ktory lezy na strychy od nastu lat i zamierzam go wyprac i uzywac,podobnie jak wozek
No ja uważam, żeby byłby to błąd, ale to każdego indywidualna decyzja. Ja też chciałam użyć fotelik po synu z piwnicy. Nie zrobię tego, poczytałam trochę.
Od wózka nie zależy życie, od fotelika już tak.
Poniżej kilka artykułów:
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/07/dlaczego-fotelik-z-piwnicy-nie-nadaje.html
http://szczypiorki.pl/10-najczesciej-popelnianych-bledow/#
http://www.agumama.pl/czy-fotelik-samochodowy-ma-termin-waznosci/miffy, zubii lubią tę wiadomość
-
W skrócie: materiały, z których foteliki są wykonane starzeją się i z czasem tracą swoje właściwości, mogą np. stawać się bardziej kruche i nie spełniać swojej roli w razie wypadku. Nieodpowiednie przechowywanie może przyspieszać ten proces "starzenia", a piwnice, strychy niestety mają swoją specyficzną wilgotność, temperaturę i mogą być w przyczyną przedwczesnego zużycia materiału. Oczywiście foteliki powypadkowe też odpadają, bo w środku struktura mogła się uszkodzić nawet jeśli na zewnątrz wygląda ok (to taka sama zasada jak w przypadku kasków).
Ja będę miała fotelik z Mercedesa, ale nie pamiętam tej firmy, która dla nich produkuje.Karolka12345, ⚘Kwiatuszek, Justaw lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ja nie wzielabym fotelika po kimś albo takiego co dluuuugo gdzies stał.
Z racji tego, ze sporo jezdzimy to zarowno dla pierwszej coreczki jak i teraz kupimy nowy.
Moja tesciowa chciala do swojego samochodu kupic Heli fotelik w tesco, zeby byl u niej w razie potrzeby, na szczescie osoba ktora z nia wtedy byla w tym tesco odwiodla ja od tego pomyslu... Nigdy nie patrzylam na foteliki w supermarketach ale nie wydaje mi sie, zeby byly tam jakies RWF...chyba, ze sie myle. -
My tez chcieliśmy kupić fotelik nowy, nie chciałam używanego ale, mam ze sprawdzonego źródła:) Po moim chrześniaku półtorarocznym szwagierka nam Teutonię oddaje. Ma 4 gwiazdki i wiem, ze nigdy nie mieli żadnego wypadku ani nawet stłuczki wiec się zdecydowałam:)
Ostatni na warsztatach dla mam Pani z BeSafe mówiła, ze zgłosiła się do nich Pani, bo kupiła fotelik używany ale był bez pasów czy mogłaby dokupić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 13:51
-
Dziewczyny potrzebuję opini o dwóch wózkach bo jest u mnie promocja minus 15% Pierwszy to tutek grander play a drugi anex sport. Te dwa mi się bardzo spodobałyStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Magdalenka całe szczęście Teściowa nie kupiła
Na pewno w Tesco nie ma RWF-ów
W ogóle ostatnio widziałam crash test fotelika no name...Oraz właśnie na tej grupie osiem gwiazdek - jeden z adminów jest też ratownikiem medycznym. Wrzucił zdjęcie co stało się z fotelikiem za 150 zł przy stłuczce...normalnie się rozleciał...MASAKRA!
Zorganizowana - jeżeli z wiadomego źródła i wiesz, że fotelik ma faktycznie rok czy dwa, był kupiony nowy, bezwypadkowy to zupełnie inna kwestia
Natty niestety nie znam tych wózków
Zorganizowana:), Magda_lenka lubią tę wiadomość
-
Emma 32 wrote:A dlaczego jest nie do uzycia???ja mam fotelik po pierwszym synu ktory lezy na strychy od nastu lat i zamierzam go wyprac i uzywac,podobnie jak wozek
Poza tym co napisałam wcześniej i napisała Kinia:
Jeżeli Twój fotelik ma kilkanaście lat - to był tworzony z zupełnie innych materiałów, na zupełnie inne ulice (mniej ruchu). Wszystko ewoluuje, zmienia się, dopasowuje, ulepsza.Także tamten fotelik raczej do dzisiejszych czasów nie jest dopasowany. -
Maxi Cosi mówi o żywotności swoich foteli na 7 lat. Nie wiem z jakiej firmy masz Emma? Maxi cosi zapewnia że po takim czasie (7lat)zaczyna się poporostu rozkładać surowiec a taki fotelik nie ma już swoich funkcji. Na każdym foteliku jest naklejka na której jest kod a część liczb to data produkcji danego fotelika. Można mieć dzięki temu pewność ile lat ma dany fotelik nawet nowy kupiony na mega wyprzedaży w sklepie internetowym
Karolka12345, zubii, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość