Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
perfectangel85 wrote:Dziewczyny czy dobrze pamiętam,że któraś z Was wypowiadała sie na temat spacerówki Valco Snap? to była dobra opinia, prawda?
Nie pamiętam kto, ale tak - opinia pozytywna zdecydowanie
Ja gdyby nie to, że zakochałam się z Mutsy Nexo, kupiłabym tąperfectangel85 lubi tę wiadomość
-
perfectangel85 wrote:Dziewczyny czy dobrze pamiętam,że któraś z Was wypowiadała sie na temat spacerówki Valco Snap? to była dobra opinia, prawda?
podobno teraz baby design wpuściło fajna spcerówke ważącą 6kg. jak znajde ja to wrzuce. -
perfectangel85 wrote:A foteliki do auta jakie bierzecie?
Ktoś jest na bieżąco z testami bezpieczeństwa?
Ja będę szukała koniecznie z bazą.
Ja albo Maxi Cosi Cabriofix albo Besafe Izi go. Rozważam jeszcze Axkid Babyfix.
Natomiast nad bazą się jeszcze zastanawiam.
Nie posłuży ona do późniejszego fotela (na pewno będę brać tyłem do kierunku jazdy fotel od 9 kg), a z bazą kosztują już ok 1200 -1300 zł. Axkid z bazą to koszt ok. 800 zł, a yo bardzo dobry fotel więc też to rozważam.
Polecam grupę na FB zapytaj 8 gwiazdek - spece od fotelików i bezpieczeństwaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2017, 21:30
perfectangel85, Ako_99_2017 lubią tę wiadomość
-
Axkidy to najbezpieczniejsze foteliki. Przeszły najostrzejszy szwedzki test - test plus. Są porządnie wykonane i na długo starszają (np. ten minikid - kupujesz jako drugi fotelik i dziecko jeżdzi nawet do 6-7 lat)
Z tego co patrzyłam w maxi cosi baza np. family fix pasuje do późniejszego fotelika, ale... on już jest przodem do kierunku jazdy.
A ja już jestem pewna, że będę wozić Szymka tyłem do co najmniej 4 lat.
Na pewno wybiorę się do chłopaków w Poznaniu. A ty Smeg masz gdzieś blisko polecany salon?smeg lubi tę wiadomość
-
Magne b6 zawiera 48 jonów magnezu.
Ja biorę slow-mag (64 jony magnezu) 6 tabl. ale lekarz kazał zmniejszyć do max.3x1. Przy dłuższym stosowaniu magnez w dużych dawkach może mocno obciążać wątrobę, a ja biorę ten nieszczęsny antybiotyk nonstop na toxoplazmozę.⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość
-
My po połówkowym:) ułożenie miednicowe, jednak łożysko na przedniej ściance waga 385g wg lekarza nie bedzie wazyl wiecej niz 3200g czyli podobnie jak siostra. Po za tym wszystko ok kolejna wizyta 05.06 a przed nia test glukozy. Szyjka 4 cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 08:07
⚘Kwiatuszek, Brave, Cameline, joaska1985, shelby*, Karolka12345, Magda_lenka, Bacardi90, Bąbelek1980, natty85, Ja86, miffy, perfectangel85, Zorganizowana:), Kasia02, aswalda, justa., Lisa85, Annie1981, Suri_, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My już też po polowkowym Na 100% dziewczynka 400g i ma 5 dni do przodu. Wszystko prawidłowe. Położenie miednicowwe. Łożysko wysoko na przedniej ścianie. Jesteśmy przeszczesliwi.
Bacardi90, Karolka12345, Ja86, Bąbelek1980, ⚘Kwiatuszek, shelby*, MrsKiss, zubii, mkl, Lunka, miffy, smeg, perfectangel85, Cameline, Zorganizowana:), Kasia02, aswalda, justa., czekolada, Lisa85, Annie1981, joaska1985, Suri_, nowamamusia lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Hm to ja chyba mam skutki uboczne przyjmowania magnezu bo mam biegunki przy zleceniu 3x2, zmniejszyłam do 3x1 i jest trochę lepiej ale nadal mam problemy z jelitami. Jak liczę juz po zmniejszeniu biorę 450mg samego magnezu. W środę mam wizytę więc muszę o to spytać bo na twardnienie i skurcze trzeba magnez brać ale moje jelita cierpią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 00:23
-
Ja bore magne b6 max 3x2 i aspargin 2×2 ale nie bardzo mi to pomaga....wczoraj juz plakac mi sie chcialo od tego twardnienia. Dobrze ze jutro wizyta bo mam wrazenie ze mojej szyjki juz wogole nie ma.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka