X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja miałam test obciążenia glukoza już w 16 tc (ze względu na cukrzycę w poprzedniej ciąży) i wyszedł ok i jestem mega zdziwiona bo lekarz powiedział że już nie będziemy go powtarzać, więc myślę że raczej nie będziesz musiała dwa razy tego przechodzić.

Natty85 ja co prawda nie miałam Play ale miałam tutek grander lift, podobny. Ogólnie byłam zadowolona, gondola ok, spacerowka też, super daszek i podnozek, amortyzacja, super się prowadził. Jedyny mankament w tym wózku jak dla mnie to był kosz na zakupy, niby do 4.5 kg, zakryty ale tak skonstruowany, że zaczepy się ciągle urywały. Nie wiem jak to jest w Play, ale jeśli są na takie zwykłe zatrzaski to pewnie bedzie tak samo.

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i dobrych wieści :) ja juz wyczekuje. Jutro wizyta u mojego gina- pewnie sie niczego nie dowiem jak zwykle, ale za 3 dni połówkowe! Ciekawe czy potwierdzi sie dziewczynka i oby wszystko było dobrze...

Tez sie zastanawiam co u Monako.

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka jakby kupiła to kazalibyśmy jej zwrócić.. :P

Karolka12345 lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ciekawe co się dzieje u Monako... Jeju jak mnie męczą jakieś mdłości... nie wiem czy to od przeziębienia czy coś mi zaszkodziło :(

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wracam pociągiem z połówkowych.

Dzidź jest na 100% chłopcem, wszystko ma na miejscu, prawidłowe i zdrowe.
    Waży 370 g, położenie miednicowe, łożysko na tylnej ścianie, szyjka super 45 mm.
    :D :D :D

Wrzucę później fotkę, bo dostałam mnóstwo i płytkę z filmem, a wszystko na NFZ. :)

⚘Kwiatuszek, Lunka, Magda_lenka, natty85, miffy, aswalda, perfectangel85, Zorganizowana:), Cameline, shelby*, Karolka12345, mkl, justa., Niesia86, Bąbelek1980, MrsKiss, zubii, czekolada, smeg, Kasia02, Lisa85, Ja86, Justaw, Maja83, Annie1981, Bacardi90, joaska1985, Suri_, nowamamusia lubią tę wiadomość

• natty85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę kilka godzin i czytam o fotelikach. Zgupialam już nie wiem co kupić: /. Myślę nad maxi cosi pebble plus z bazą 2wayfix albo kiddy evolution z bazą. To jest trudniejsze niż myślałam ;) jakieś rady ? :)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Siedzę kilka godzin i czytam o fotelikach. Zgupialam już nie wiem co kupić: /. Myślę nad maxi cosi pebble plus z bazą 2wayfix albo kiddy evolution z bazą. To jest trudniejsze niż myślałam ;) jakieś rady ? :)

Natty a masz FB?

Jeśli tak to naprawdę polecam tę grupę "zapytaj osiem gwiazdek"

Mnóstwo ludzi z fajnym doświadczeniem.

Możesz zapytać tam gdzie w pobliżu swojej miejscowości znajdziesz dobry punkt, gdzie pomogą Ci wybrać.

Ja tak jak pisałam mam 2-3 typy ale wybiorę się do sklepu i na podstawie rozmowy podejmę ostateczną decyzję :)

natty85 lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,ja dzis mialam polowkowe,bedzie dziewczynka :),trzecia...no coz,przynajmniej wszystkie ciuszki mam :P.wszystko jest w porzadku,chociaz tak sie dziwnie ulozyla ze ani fotki,ani serducha nie mozna bylo sprawdzic,wiec za 2 tyg do powtorki,wypiela dupke a glowa mi sie wbijala w kosc ogonowa..;)nic nie dalo skakanie ani bujanie brzuchem,nie przekrecila sie,ma 18 cm,u nas wagi nie podaja,wszystkie pomiary i reszta narzadow ok.Chyba bedzie Julka,ale jeszcze sie nie przywiazuje do imienia,bo ostatnio zmienialismy po urodzeniu ,hehe,zobaczymy czy bedzie Julia do niej pasowac.jestem od swiat na zwolnieniu i juz raczej zostane do konca,mam problemy z kregoslupem a moja robota za ciezka.Pozdrawiamy mamusie i bable :))

natty85, Niesia86, Cameline, Karooolcia :), miffy, perfectangel85, mkl, Magda_lenka, shelby*, czekolada, Karolka12345, ⚘Kwiatuszek, Kasia02, Lisa85, Bąbelek1980, aswalda, Ja86, Maja83, Annie1981, Bacardi90, joaska1985, Suri_, nowamamusia lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach wrzucę Wam kobiety co mnie udało się już skompletować z wyprawki. Na razie to takie zakupy "przy okazji" głównie w Lidlu, a część to prezenty :)
    e12c922f88deda9cmed.jpg
    7e5e8ddc6fa79c7cmed.jpg
    cae2450f85a1edd7med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 21:17

perfectangel85, Biedronka7, ⚘Kwiatuszek, Kasia02, Lisa85, aswalda, Maja83, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do was dziewczyny odnośnie pokoiku dla dziecka, a konkretnie tego gdzie macie zamiar trzymać te wszystkie ciuszki, kosmetyki itp. Ja teraz mam remont kuchni, pewnie w sierpniu będzie remont pokoiku, nie chce od razu kupować zestawu mebli typu szafa itp. dla dziecka. Za dużo wydatków po prostu;p, mam zamiar kupić pojemną komodę, postawić łóżeczko, fotel do karmienia i z ikei regał z otwartymi kwadratowymi półkami... nie wiem czy wszystko zmieszczę w komodę;p

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• zubii Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Mam pytanie do was dziewczyny odnośnie pokoiku dla dziecka, a konkretnie tego gdzie macie zamiar trzymać te wszystkie ciuszki, kosmetyki itp. Ja teraz mam remont kuchni, pewnie w sierpniu będzie remont pokoiku, nie chce od razu kupować zestawu mebli typu szafa itp. dla dziecka. Za dużo wydatków po prostu;p, mam zamiar kupić pojemną komodę, postawić łóżeczko, fotel do karmienia i z ikei regał z otwartymi kwadratowymi półkami... nie wiem czy wszystko zmieszczę w komodę;p

Mam komode dla corki teraz dla synka tez bedziem mieli akurat rodzice chca sie swojej pozbyc.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was odczuwa już takie konkretne ruchy na zasadzie, że czujecie gdzie są nóżki, abo że się obkręca się dziecko? Ja na razie czuje praktycznie przez cały czas pukanie od środka, aż brzuch mi podskakuje, ale nie jestem w stanie określić położenia dziecka. Zastanawiam się kiedy zaczyna się to czuć:)

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• zubii Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Czy któraś z was odczuwa już takie konkretne ruchy na zasadzie, że czujecie gdzie są nóżki, abo że się obkręca się dziecko? Ja na razie czuje praktycznie przez cały czas pukanie od środka, aż brzuch mi podskakuje, ale nie jestem w stanie określić położenia dziecka. Zastanawiam się kiedy zaczyna się to czuć:)

Tak i to od 16tc akurat dzien przed wizyta czulam jak sie przekreca i na usg wlasnie tak lezal teraz tydzien temu tez sie przekrecil kopie mnie po pecherzu co tez dzisiaj na usg sie potwierdzilo w tej ciazy jest mi latwiej to okrealic niz w pierwszej.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy od tygodnia, na razie głównie pukanie, czasem czuję też miejsce położenia dziecka w brzuchu. Ale nie aż tak, żeby czuć gdzie są nóżki, a gdzie główka :P

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline bardzo sie cieszę z dobrych wieści! Teraz w końcu możesz odetchnąć i zacząć cieszyć się ciąża!
    Wisienka co tam u ciebie ? Dalej jesteś w szpitalu? Powiedz jak często miałaś te twardnienia brzucha ?
    NovaMamusia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia !
    Agaciora śliczne te ubranka, szczególnie ta sukieneczka w kokardki! Skąd masz jeśli można zapytać ?

Cameline lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 11:49

perfectangel85 lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Ja czuję ruchy (a raczej pukanie, podskoki i wymachy kończynami) już konkretnie i co raz bardziej z dnia na dzień, ale w życiu bym sama nie wpadła na to co gdzie jest.
    Dopiero dziś na połówkowych jak zobaczyłam i pan mi objaśnił (na razie mamy położenie miednicowe), to faktycznie poczułam i uświadomiłam sobie, że główka jest u góry, mniej więcej na wysokości mojego pępka, może wyżej, ciut poniżej łaskoczą mnie łapki, a najwyraźniej oczywiście czuć kopniaczki, wymachy i rozpychanie się girami, nisko. ;)

perfectangel85, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 11:49

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuje jak Tośka się rusza, ale nie jestem w stanie stwierdzić co gdzie ma...Czasami czuje jak przepływa i się odwraca albo uderza nie wiem czy nogą czy ręką czy inną częścią ciała;)po prostu czuje jako uderzenie od środka.

A mam do Was pytanie dziewczyny pisałyście kiedyś o twardej, lekko wypukłej kulce na brzuchu, i się zastanawiam czy na tym etapie to już dziecko czy mam się czym martwić? Bo zauważyłam u siebie ostatnio twardnienia brzucha na szczęście nie częste, ale dodam że nie biorę żadnej dodatkowej dawki magnezu.

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam wizytę i całe szczęście bo juz sie martwię. Nie czuje ruchów dziecka :(

uwo9yx8dxx93zdk2.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ