Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunka ja miałam test obciążenia glukoza już w 16 tc (ze względu na cukrzycę w poprzedniej ciąży) i wyszedł ok i jestem mega zdziwiona bo lekarz powiedział że już nie będziemy go powtarzać, więc myślę że raczej nie będziesz musiała dwa razy tego przechodzić.
Natty85 ja co prawda nie miałam Play ale miałam tutek grander lift, podobny. Ogólnie byłam zadowolona, gondola ok, spacerowka też, super daszek i podnozek, amortyzacja, super się prowadził. Jedyny mankament w tym wózku jak dla mnie to był kosz na zakupy, niby do 4.5 kg, zakryty ale tak skonstruowany, że zaczepy się ciągle urywały. Nie wiem jak to jest w Play, ale jeśli są na takie zwykłe zatrzaski to pewnie bedzie tak samo. -
Gratuluje udanych wizyt i dobrych wieści ja juz wyczekuje. Jutro wizyta u mojego gina- pewnie sie niczego nie dowiem jak zwykle, ale za 3 dni połówkowe! Ciekawe czy potwierdzi sie dziewczynka i oby wszystko było dobrze...
Tez sie zastanawiam co u Monako. -
Właśnie wracam pociągiem z połówkowych.
Dzidź jest na 100% chłopcem, wszystko ma na miejscu, prawidłowe i zdrowe.
Waży 370 g, położenie miednicowe, łożysko na tylnej ścianie, szyjka super 45 mm.
Wrzucę później fotkę, bo dostałam mnóstwo i płytkę z filmem, a wszystko na NFZ.⚘Kwiatuszek, Lunka, Magda_lenka, natty85, miffy, aswalda, perfectangel85, Zorganizowana:), Cameline, shelby*, Karolka12345, mkl, justa., Niesia86, Bąbelek1980, MrsKiss, zubii, czekolada, smeg, Kasia02, Lisa85, Ja86, Justaw, Maja83, Annie1981, Bacardi90, joaska1985, Suri_, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Siedzę kilka godzin i czytam o fotelikach. Zgupialam już nie wiem co kupić: /. Myślę nad maxi cosi pebble plus z bazą 2wayfix albo kiddy evolution z bazą. To jest trudniejsze niż myślałam jakieś rady ?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Siedzę kilka godzin i czytam o fotelikach. Zgupialam już nie wiem co kupić: /. Myślę nad maxi cosi pebble plus z bazą 2wayfix albo kiddy evolution z bazą. To jest trudniejsze niż myślałam jakieś rady ?
Natty a masz FB?
Jeśli tak to naprawdę polecam tę grupę "zapytaj osiem gwiazdek"
Mnóstwo ludzi z fajnym doświadczeniem.
Możesz zapytać tam gdzie w pobliżu swojej miejscowości znajdziesz dobry punkt, gdzie pomogą Ci wybrać.
Ja tak jak pisałam mam 2-3 typy ale wybiorę się do sklepu i na podstawie rozmowy podejmę ostateczną decyzjęnatty85 lubi tę wiadomość
-
hej,ja dzis mialam polowkowe,bedzie dziewczynka ,trzecia...no coz,przynajmniej wszystkie ciuszki mam .wszystko jest w porzadku,chociaz tak sie dziwnie ulozyla ze ani fotki,ani serducha nie mozna bylo sprawdzic,wiec za 2 tyg do powtorki,wypiela dupke a glowa mi sie wbijala w kosc ogonowa..;)nic nie dalo skakanie ani bujanie brzuchem,nie przekrecila sie,ma 18 cm,u nas wagi nie podaja,wszystkie pomiary i reszta narzadow ok.Chyba bedzie Julka,ale jeszcze sie nie przywiazuje do imienia,bo ostatnio zmienialismy po urodzeniu ,hehe,zobaczymy czy bedzie Julia do niej pasowac.jestem od swiat na zwolnieniu i juz raczej zostane do konca,mam problemy z kregoslupem a moja robota za ciezka.Pozdrawiamy mamusie i bable )
natty85, Niesia86, Cameline, Karooolcia :), miffy, perfectangel85, mkl, Magda_lenka, shelby*, czekolada, Karolka12345, ⚘Kwiatuszek, Kasia02, Lisa85, Bąbelek1980, aswalda, Ja86, Maja83, Annie1981, Bacardi90, joaska1985, Suri_, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Ach wrzucę Wam kobiety co mnie udało się już skompletować z wyprawki. Na razie to takie zakupy "przy okazji" głównie w Lidlu, a część to prezenty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 21:17
perfectangel85, Biedronka7, ⚘Kwiatuszek, Kasia02, Lisa85, aswalda, Maja83, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie do was dziewczyny odnośnie pokoiku dla dziecka, a konkretnie tego gdzie macie zamiar trzymać te wszystkie ciuszki, kosmetyki itp. Ja teraz mam remont kuchni, pewnie w sierpniu będzie remont pokoiku, nie chce od razu kupować zestawu mebli typu szafa itp. dla dziecka. Za dużo wydatków po prostu;p, mam zamiar kupić pojemną komodę, postawić łóżeczko, fotel do karmienia i z ikei regał z otwartymi kwadratowymi półkami... nie wiem czy wszystko zmieszczę w komodę;p
-
mkl wrote:Mam pytanie do was dziewczyny odnośnie pokoiku dla dziecka, a konkretnie tego gdzie macie zamiar trzymać te wszystkie ciuszki, kosmetyki itp. Ja teraz mam remont kuchni, pewnie w sierpniu będzie remont pokoiku, nie chce od razu kupować zestawu mebli typu szafa itp. dla dziecka. Za dużo wydatków po prostu;p, mam zamiar kupić pojemną komodę, postawić łóżeczko, fotel do karmienia i z ikei regał z otwartymi kwadratowymi półkami... nie wiem czy wszystko zmieszczę w komodę;p
Mam komode dla corki teraz dla synka tez bedziem mieli akurat rodzice chca sie swojej pozbyc. -
Czy któraś z was odczuwa już takie konkretne ruchy na zasadzie, że czujecie gdzie są nóżki, abo że się obkręca się dziecko? Ja na razie czuje praktycznie przez cały czas pukanie od środka, aż brzuch mi podskakuje, ale nie jestem w stanie określić położenia dziecka. Zastanawiam się kiedy zaczyna się to czuć
-
mkl wrote:Czy któraś z was odczuwa już takie konkretne ruchy na zasadzie, że czujecie gdzie są nóżki, abo że się obkręca się dziecko? Ja na razie czuje praktycznie przez cały czas pukanie od środka, aż brzuch mi podskakuje, ale nie jestem w stanie określić położenia dziecka. Zastanawiam się kiedy zaczyna się to czuć
Tak i to od 16tc akurat dzien przed wizyta czulam jak sie przekreca i na usg wlasnie tak lezal teraz tydzien temu tez sie przekrecil kopie mnie po pecherzu co tez dzisiaj na usg sie potwierdzilo w tej ciazy jest mi latwiej to okrealic niz w pierwszej. -
Cameline bardzo sie cieszę z dobrych wieści! Teraz w końcu możesz odetchnąć i zacząć cieszyć się ciąża!
Wisienka co tam u ciebie ? Dalej jesteś w szpitalu? Powiedz jak często miałaś te twardnienia brzucha ?
NovaMamusia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia !
Agaciora śliczne te ubranka, szczególnie ta sukieneczka w kokardki! Skąd masz jeśli można zapytać ?Cameline lubi tę wiadomość
Będzie córeczka -
mkl wrote:Czy któraś z was odczuwa już takie konkretne ruchy na zasadzie, że czujecie gdzie są nóżki, abo że się obkręca się dziecko? Ja na razie czuje praktycznie przez cały czas pukanie od środka, aż brzuch mi podskakuje, ale nie jestem w stanie określić położenia dziecka. Zastanawiam się kiedy zaczyna się to czuć
Dopiero dziś na połówkowych jak zobaczyłam i pan mi objaśnił (na razie mamy położenie miednicowe), to faktycznie poczułam i uświadomiłam sobie, że główka jest u góry, mniej więcej na wysokości mojego pępka, może wyżej, ciut poniżej łaskoczą mnie łapki, a najwyraźniej oczywiście czuć kopniaczki, wymachy i rozpychanie się girami, nisko.perfectangel85, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
-
Ja też czuje jak Tośka się rusza, ale nie jestem w stanie stwierdzić co gdzie ma...Czasami czuje jak przepływa i się odwraca albo uderza nie wiem czy nogą czy ręką czy inną częścią ciała;)po prostu czuje jako uderzenie od środka.
A mam do Was pytanie dziewczyny pisałyście kiedyś o twardej, lekko wypukłej kulce na brzuchu, i się zastanawiam czy na tym etapie to już dziecko czy mam się czym martwić? Bo zauważyłam u siebie ostatnio twardnienia brzucha na szczęście nie częste, ale dodam że nie biorę żadnej dodatkowej dawki magnezu.