X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też kiepsko dzien zaczynam, wyprawka stoi w miejscu a moj instynkt caly czas każe mi sprzątac bo po remoncie jeszcze masa sprzątania zostala, moj znowu mnie wyzywa że w szpitalu wyląduje wiec bajzel z połączeniu z nieogarniętą wyprawką sprawia że chodze wsciekla całe dnie... Czekamy za zwrotem podatku by szafe zamówic dla małej i troche zakupów zrobic bo teraz to i tak nie miala bym gdzie upychac rzeczy które kupie, synek płacze bo chce rowerkiem jezdzic a ja juz nie mam sily by za nim biegac... Na korytarzu bajzel bo moj stwierdzil że on bedzie go jeszcze malował (no ciekawe kiedy, juz mu 3 razy mówilam by wszystko powstawial spowrotem bo wiele tego nie ma a w razie czego sie wyniesie w godzinke), tak jak zawsze jestem raczej oazą spokoju tak teraz mam juz wszystkiego po dziurki w nosie! :-/ a w pokoju nadal nie wisi firanka bo moj stwierdzil że po wyplacie kupi nowy karnisz bo starego juz nie bedzie przywieszal, a okno od ulicy, żebym ze złości rodzic nie zaczela!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 09:49

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy wrote:
    Wypisują mnie! Nawet nie musiałam się o to dopominac. ☺

Herbatę piję tylko Rooibos. Nie tylko w ciąży, ale ogólnie.
    Super wiadomosc :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, czekam na drugie pobranie glukozy. Jeszcze 40min. Siedzę i się nie ruszam tak mnie mdli i słabo mi. :( z wypiciem nie było problemu. Kupilam cytrynowa glukoze. Wypiłam na raz ale po ok 30 min zaczęłam się tak źle czuć. Mam nadzieję że to żaden zły znak tylko za dużo słodkiego z rana :) mała szaleje za to ;) jutro wywoze mojego męża na miesiąc do szpitala na rehabilitację. Pamiętacie pewnie o Jego wypadku samochodowym,wiec zostaje sama z moim 3latkiem w domku ale jakos damy radę. Mam nadzieję :) gratki wizyt i trzeciego trymestru już niektórym Wrześniowkom :) ale nam leci :)

zubii, Marcia1989, mkl, aswalda lubią tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leci, leci.. ja jeszcze trochę do trzeciego trymestru..

Jak widzę dziewczyny, że jeszcze zastanawiacie się czy brać S czy M to Wam zazdroszczę xD Ja zawsze nosiłam XS a teraz niektóre M są małe.. Zależy od fasonu oczywiście, ale ostatnio przyszły mi krótkie spodenki jeansowe, ciążowe z HM rozm. M i nie daję już rady w nich usiąść... Do końca trymestru dobiję do równych 10kg na plusie, mało już brakuje..

A są specjalne haremki ciążowe? Ja latam w moich starych, bardzo wygodne :)

rzepakowepole, myślę, że bez wyrzutów możesz wziąć zwolnienie... Nawet jeśli i tak masz wysokie tempo to jednak można jakoś sobie robotę dopasować jak nie musisz iść i być dyspozycyjna od do... Ja nie chciałam iść na zwolnienie, a teraz to doceniam.. Jak się czuję dobrze to idę w borówki i pracuję kilka godzin, ale jak jest trochę gorzej to siadam z tyłkiem na kanapie i mogą mi naskoczyć.

U nas wizyta jutro.. Coś czuję, że Stasiek zakręci się całkiem sporo ponad kilogram xD

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek, ja wlasnie tez miałam zjazd po 30 min. Pozwolili pol kubka wody sie napić o przeszło.
    Mi zostało na szczescie 5 min czekania na ostatnie kłucie i ide po kabanosy :)

⚘Kwiatuszek, shelby* lubią tę wiadomość

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka - ja tez ostatnio nie w humorze chodzę... wszystko mnie wkurza :/ I też ciągle sprzątam i sprzątam. Mój D. stwierdził, że musi mi kupić taki 400 litrowy kosz na śmieci bo ten co mamy to już cały zapchany a jeszcze tydzień do wywożenia śmieci :P

Do kiedy trzeba zrobić glukozę? Ja dostałam już skierowanie na to i w tygodniu się wybieram :P

Ostatnio kupiłam sobie w pepco takie spodenki materiałowe w rozmiarze L i myślałam, że będą ok a tu zonk bo okazały się sporo za duże :/ Musiałam je oddać, bo nie było rozmiaru na wymianę :(

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byly w lidlu dzis haremki ciazowe , ale z jasnych 36 juz nie bylo wiec wzielam granatowe zwykle

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciazy mialam zjazd po glukozie straszny. Nagle zrobilo mi sie słabo, zimne poty, serce mi zaczelo łomotac. Myslalam ze tam padne. wynik mialam niby prawidlowy, choc nawet ciut za niski bo chyba 59 po 2 godzinach a norma do 60. Gin nic nie mówil.
    Teraz sie bardziej boje bo od poczatku cizy mnie ciagnie do słodyczy i ciekawe jak ten cukier... a dziadek od strony mamy jest cukrzykiem. Obym nie miala takiego zjazdu bo to było straszne :/

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    buka - ja tez ostatnio nie w humorze chodzę... wszystko mnie wkurza :/ I też ciągle sprzątam i sprzątam. Mój D. stwierdził, że musi mi kupić taki 400 litrowy kosz na śmieci bo ten co mamy to już cały zapchany a jeszcze tydzień do wywożenia śmieci :P

Do kiedy trzeba zrobić glukozę? Ja dostałam już skierowanie na to i w tygodniu się wybieram :P

Ostatnio kupiłam sobie w pepco takie spodenki materiałowe w rozmiarze L i myślałam, że będą ok a tu zonk bo okazały się sporo za duże :/ Musiałam je oddać, bo nie było rozmiaru na wymianę :(
    Do 28 tygodni bodajże; )

16udvfxmplx8ab54.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cellulitu to ja tez mam na nogach. To jest dramat jakis, ja nigdy nie mialam. Juz mi wyskoczyl w 1 trymestrze, placz byl wtedy niesamowity, teraz juz sie przyzwyczailam. Ktoras tu pisala ze to cwllulit wodny i zniknie po porodzie. Bardzo uwierzylam w te słowa i bardzo mocno trzymam za to dla nas wszystkich kciuki! ;) ale problemjest dosyc częsty chyba w ciąży bo moja przyjaciolka jest w 13 tyg i tez juz placze ze z dnia na dzień przestala patrzec na swoje nogi.. takze oby tak bylo jak tu ktoras z Was napisala! Nie pamietam która! ; )

16udvfxmplx8ab54.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam cellulit :/ zawsze mialam ale teraz to juz masakra a wydaje mi sie ze duzo pije...

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Co do cellulitu to ja tez mam na nogach. To jest dramat jakis, ja nigdy nie mialam. Juz mi wyskoczyl w 1 trymestrze, placz byl wtedy niesamowity, teraz juz sie przyzwyczailam. Ktoras tu pisala ze to cwllulit wodny i zniknie po porodzie. Bardzo uwierzylam w te słowa i bardzo mocno trzymam za to dla nas wszystkich kciuki! ;) ale problemjest dosyc częsty chyba w ciąży bo moja przyjaciolka jest w 13 tyg i tez juz placze ze z dnia na dzień przestala patrzec na swoje nogi.. takze oby tak bylo jak tu ktoras z Was napisala! Nie pamietam która! ; )

Ja pisałam :) i też chcę w to bardzo wierzyć xD

Marcia1989, perfectangel85 lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole wczoraj wieczorem poznym polozylismy sie juz do lozka i jeszcze cos tam czytalam i na plecach lezalam i nagle czuje takie wybrzuszenie taka gule tzw, ;) podnosze koszulke a tam zaraz obok pepka po prawej stronie taki guuz spory, dotykam lekko bo mój sie bal haha a to twarde mega i po chwili juz uciekl i sie zrobilo miekko normalnie, pewnie dupke Nikuś sobie wypiął, tak podejrzewamy;) a jeszcze taki zbieg a moze nie zbieh okoliczności, ze szukalam jakichs fajnych aplikacji chwile przed tym na tableta i wyskoczyly mi kolysanki to sciagnelam na chwile i mowie posluchamy, sie smialam do mojego ze zobaczymy czy go uśpią;) wlaczylam na 2 minuty i wylaczylam i wlasnie zaraz po tym to wybrzuszenie zauwazylam. Wiec moze młody zareagowal na kolysanke ;) nie wiem sama. Pierwszy raz takie cos widzieliśmy, ald pieknie uczucie dla nas obojga!;)

Agaciora lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Hejka, czekam na drugie pobranie glukozy. Jeszcze 40min. Siedzę i się nie ruszam tak mnie mdli i słabo mi. :( z wypiciem nie było problemu. Kupilam cytrynowa glukoze. Wypiłam na raz ale po ok 30 min zaczęłam się tak źle czuć. Mam nadzieję że to żaden zły znak tylko za dużo słodkiego z rana :) mała szaleje za to ;) jutro wywoze mojego męża na miesiąc do szpitala na rehabilitację. Pamiętacie pewnie o Jego wypadku samochodowym,wiec zostaje sama z moim 3latkiem w domku ale jakos damy radę. Mam nadzieję :) gratki wizyt i trzeciego trymestru już niektórym Wrześniowkom :) ale nam leci :)

ja też dziś byłam na tej glukozie, wypiłam bez problemu bez cytryny, ale po około 20 min zrobiło mi się słabo, gorąco,,czułam że zaraz zemdleje, dlatego też weszłam do gabinetu gdzie miałam pobraną krew i położyłam się na kozetce, po 15 min było już ok

mam już wyniki:
    Glukoza na czczo 82,59 mg/dl
    Glukoza po 1 godz. 130,54 mg/dl
    Glukoza po 2 godz. 137,98 mg/dl

chyba ok co nie?

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    ja też dziś byłam na tej glukozie, wypiłam bez problemu bez cytryny, ale po około 20 min zrobiło mi się słabo, gorąco,,czułam że zaraz zemdleje, dlatego też weszłam do gabinetu gdzie miałam pobraną krew i położyłam się na kozetce, po 15 min było już ok

mam już wyniki:
    Glukoza na czczo 82,59 mg/dl
    Glukoza po 1 godz. 130,54 mg/dl
    Glukoza po 2 godz. 137,98 mg/dl

chyba ok co nie?

Do 140 jest norma. Trochę mnie dziwi, że po dwóch godzinach masz wyższy cukier niż po godzinie. Ale lekarz na pewno rozwieje wątpliwości.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miałyście doczynienia z butelkami avent? moja siostra używała i bez problemu karmiła piersią i butelką równocześnie, są tańsze niż calma, mam też z avent laktator od siostry dlatego też chyba kupie butelki tej samej firmy

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Niesia86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś studniówka :)

Mkl ja korzystalam z aventu i karmiłam kp, a butla tylko jak mnie nie było tatuś podawał. I to napewno już po ustabilizowaniu laktacji, nie w pierwszym miesiącu. Moja znajoma od pierwszych dni dokarmiala aventem bo miała za mało pokarmu i niestety bardzo szybko jej córka odrzuciła pierś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 14:18

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna nic dziwnego z workiem z piaskiem. Mi też kładli i wielu znajomym w innych szpitalach. To na obkurczanie macicy + oksytocyna.
    Ja po 2 dniach wyszłam nieomal z płaskim brzuchem ale też z niewiele większym szłam do porodu.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    W ogole wczoraj wieczorem poznym polozylismy sie juz do lozka i jeszcze cos tam czytalam i na plecach lezalam i nagle czuje takie wybrzuszenie taka gule tzw, ;) podnosze koszulke a tam zaraz obok pepka po prawej stronie taki guuz spory, dotykam lekko bo mój sie bal haha a to twarde mega i po chwili juz uciekl i sie zrobilo miekko normalnie, pewnie dupke Nikuś sobie wypiął, tak podejrzewamy;) a jeszcze taki zbieg a moze nie zbieh okoliczności, ze szukalam jakichs fajnych aplikacji chwile przed tym na tableta i wyskoczyly mi kolysanki to sciagnelam na chwile i mowie posluchamy, sie smialam do mojego ze zobaczymy czy go uśpią;) wlaczylam na 2 minuty i wylaczylam i wlasnie zaraz po tym to wybrzuszenie zauwazylam. Wiec moze młody zareagowal na kolysanke ;) nie wiem sama. Pierwszy raz takie cos widzieliśmy, ald pieknie uczucie dla nas obojga!;)

Mój się tak wypycha już od kilku tygodni, bardzo sobie upodobał siedzenie na przedniej ścianie macicy tylko strony zmienia co jakiś czas. Super uczucie jak mogę go już tak dotknąć, położyć mu rękę na plecach czy pupie :) I chyba jest przeważnie głową w dół bo na dole czuję głównie takie smyranie lub czkawkę, a nad pępkiem nieźle potrafi przykopać i nogi pcha pod żebra jak siedzę.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline, myslalam że to kolejny mit ciążowy :)

Cameline lubi tę wiadomość

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ