Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MoNaKo wrote:Dziewczyny nie da się ukryć, brzuszek rośnie- mam już 103 cm w obwodzie!
Córy też duże bo w 26+6 ważyły 1200 i 1100 a jutro wizta i ciekawa jestem jak będzie teraz
Dodam jeszcze ze na plusie jestem 10 kg i nie przytyłam nigdzie oprócz tego że brzuszek urósł. Nawet cycki mi nie urosły z czego akurat się cieszę
Monako, jesteś z terminem do przodu i w ciąży bliźniaczej, a przytyłaś tyle co ja...
Ja też w sumie sam brzuch, cycki minimalnie i delikatnie uda... Martwię się tylko tempem, najbardziej boję się rozstępów
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9de76bc40ad6.jpg
A tak przerobiłam swój brzusio ostatnio, bawiąc się aplikacją w telefonie xD
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16d920fbee84.jpgBacardi90, miffy, ⚘Kwiatuszek, Lisa85, Cameline, Annie1981 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ale ładne brzuszki! Monako a u Ciebie jak na ciążę bliźniaczą nie jest wcale taki duży i figurka super
Mi niestety mocno w tyłek idzie.
Pokazałabym Wam mój brzucholec ale przez remont mam wszystkie lustra w domu tak ufajdolone, że własnego odbicia nie widzę. W ogóle już mam tego remontu po dziurki w nosie ale już bliżej niż dalej. -
setti wrote:Monako, ale zgrabną masz pupę! Przepraszam, że tak walę prosto z mostu, ale taka była moja pierwsza myśl... ja mam d... jak szalupę
Podjęłam "męską" decyzję i jutro idę na test glukozowy. W poprzedniej ciąży wzrost (po dwóch godzinach) miałam bardzo nieznaczny: z 73 na 82. Ciekawe, jak będzie tym razem. Cytrynka już przygotowanaTosty na śniadanie po badaniu również.
Poppy, to się stresu najadłaś. Dobrze, że już Cię wypuścili.
Mkl, e-mail doszedł???
Was też męczy zgaga???
tak doszedł, bardzo dziękuję:* -
Monako super wygladasz ! No i suwaczek tez ladnie , pomalu mozesz odetchnac
Js trudnosci w przekrecaniu mialam gdzies tak po 32 tyg .
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Marcia1989 wrote:Ja robie tsh co miesiac jestem pod stala opieka endokrynologa odkad w ciazy mam podwyzszone tsh.. monako przyjmujesz jakies leki?? Bo maja 3,6 to nue jest dobry wynik jak na ciążę. Aleeee na tym etapie na dziecko juz tarczyca w zaden sposob nie wplywa;) natomiast jak to mowi moja endo: komfortowe warunki dla zycia dziecka to to nie są,.
Marcia jestem na lekach- przez 5 dni biorę euthyrox 37,7 a przez dwa dni biorę 50.
Badali mi tarczyce miesiąc temu w szpitalu i miałam 2,26 więc było super. Jutro wizyta i zobaczymy co dr z tym zrobi ale też czytałam że tarczyca w ciągu doby bywa zmienna i pytanie gdybym zbadała jutro ta jaki byłby wynik...? -
Kinga a czym się smarujesz? Bo brzuszek masz sliczny- mój jest taki bardzo żylasty ale bez rozstępów. Ja smaruję się kilka razy dziennie- tzn brzuch i plecy. Razy olejkiem baybydream, olejem kokosowym i migdałowym. Czasem też używam balsamu elancyl. Ale wiem że jak rozstępy mają się pojawić to się pojawią. Moja mama w pierwszej ciąży nie miała a w drugiej juz tak.
Kochana wrzuć link co to za aplikacja bo zdjęcie super!!!
majju ja też mam lustra upierniczone bo od kiedy jestem w ciąży to sprzata mój mąż, zazwyczaj w sobotę. I zazwyczaj zapomina o myciu luster. Ale juz sie tym nie wkurzam- zaczynam powoli oswajać sie z nieporządkiem w domu bo jak będą dzieci to na pewno nie bedzie tak jak było iedy jeszcze ja dbałam o porządek.
Tak więc nie przejmuj się lustrem tylko cykaj fotę!!!!
aleksandrazz, powolutku zaczynam nabierać spokoju. Ale zobaczymy co będzie jutro na wizycie. Z wyprawką już u mnie coraz lepiej więc niedługo będę pakować torbę bo w 34 tc to już na pewno idę na oddział- dr bedzie chciał mnie mieć na oku. A czas leci mi naprawdę niesamowicie szybko w ciąży pomimo tego że prawie całą przeleżałam. -
Dziewczyny, czym będziecie przykrywać w nocy wasze maluszki w pierwszych miesiącach życia? mam wielki dylemat czy moja córcia ma spać w rożku, czy w śpiworku czy pod kocykiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 19:37
Princesska lubi tę wiadomość
-
mkl wrote:Dziewczyny, czym będziecie przykrywać w nocy wasze maluszki w pierwszych miesiącach życia? mam wielki dylemat czy moja córcia ma spać w rożku, czy w śpiworku czy pod kocykiem...
mkl lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Śliczne macie brzuszki, wszystkie zgrabne jak się patrzy - ale brzuch Monako faktycznie najbardziej imponujący
Mnie też już solidniej wybrzuszyło, zaczyna mi się powoli robić ciężko i czuję córę dużo intensywniej. Jutro mam wizytę więc dowiemy się ile urosłaZaczyna mnie też mocno ciągnąć skóra, mimo, że smaruję się regularnie.
A to moja kuleczka:
http://i1153.photobucket.com/albums/p518/superunkn0wn/20170604_081542-kopia_1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 19:52
Princesska, mkl, Lisa85, Marcia1989, Cameline, ⚘Kwiatuszek, wisienka1212, Bacardi90, Annie1981, aswalda lubią tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:Mkl ja mam cienkie otulacze ale myślę o śpiworkach lub o cińszych rożkach.
miffy ale z Ciebie laska!!!
Princeska ja wszystko zamówiłam w niedzielę w Gemini. Czekam na przesyłkę.jedyne co mi przez myśl przeszło to to czy chusteczki nawilżane nie wyschną do września
aleMonako Ty w sumie jesteś prawie w 30 tyg, ja ledwo 25 zaczęłam
Z tym ze ja chce już kupić wanienkę, smoczki butelki, proszki do prania, kosmetyczne poporodowe rzeczy itpWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 20:08
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
http://allegro.pl/tega-wanna-wanienka-anatomiczna-komfort-i5416413922.html
ja kupię tą wanienkę, moja siostra używała przy dwójce dzieci i była nią zachwycona, nie trzeba trzymać dziecka, leży sobie wygodnie jak na leżaczku:) -
miffy wrote:Śliczne macie brzuszki, wszystkie zgrabne jak się patrzy - ale brzuch Monako faktycznie najbardziej imponujący
Mnie też już solidniej wybrzuszyło, zaczyna mi się powoli robić ciężko i czuję córę dużo intensywniej. Jutro mam wizytę więc dowiemy się ile urosłaZaczyna mnie też mocno ciągnąć skóra, mimo, że smaruję się regularnie.
A to moja kuleczka:
http://i1153.photobucket.com/albums/p518/superunkn0wn/20170604_081542-kopia_1.jpg[/QU
Jaka laska ! Zawsze zazdroscilam takiej figury w ciazy, tez myslalam ze taka bede bo nigdy nie mialam skłonności do tycia a w ciazy sie zaczelo, juz na etapie gdy jeszcze nie wiedziałam; ) w ogole fajna kiecka!miffy lubi tę wiadomość
-
Monako smaruję tylko tą oliwką z babydream, bardzo ją lubię, jak czuję że skóra mnie ciągnie to zawsze sobie wymasuję i pomaga
uwielbiam olej kokosowy, ale mój słoiczek się przeterminował i coś mam opory żeby smarować nim brzuch, zostawiłam sobie i używam na włosy (jak mi się chce), a nowy słoiczek pewnie kupię dla małego... Plecki też smarujesz?
Ja takie kosmetyczne rzeczy kupię jak udziergam koszyk na komodę na kosmetyki xD Na szydełkowej grupie dziewczyny chwalą sznurek wędliniarski do takich prac i chyba sobie kupię, bo to cenowo super wychodzi i ma swój taki surowy urok.. Tylko z kolorami bida, podobno są farbki do tkanin.. zubii, buka, Wy sporo szyjecie, próbowałyście kiedyś same farbować materiały?08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Ja już powoli kompletuję pampersy i chusteczki, jak są fajne promocje to czemu nie. O ile opakowania nie otworzysz to nic się im nie stanie przez dwa miesiące, terminy przydatności mają długie, tak samo kosmetyki
zamówienie z Gemini też będę robić ale głównie pod kątem leków dla dziecka (przeciwgorączkowe, coś na kolkę itp), nie chce mi się w tutejszych aptekach szukać odpowiedników. No i w 35-36 tyg chcę mieć spakowane torby do szpitala więc do swojej poporodowej wyprawki też za chwilę zacznę kupować. Wolę mieć je gotowe dużo wcześniej, inaczej bym się codziennie stresowała, że zacznę rodzić a połowa rzeczy jeszcze w sklepie :p
Karooolcia :), Princesska lubią tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*]