X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny nie da się ukryć, brzuszek rośnie- mam już 103 cm w obwodzie!
    Córy też duże bo w 26+6 ważyły 1200 i 1100 a jutro wizta i ciekawa jestem jak będzie teraz :)
    Dodam jeszcze ze na plusie jestem 10 kg i nie przytyłam nigdzie oprócz tego że brzuszek urósł. Nawet cycki mi nie urosły z czego akurat się cieszę :)

Monako, jesteś z terminem do przodu i w ciąży bliźniaczej, a przytyłaś tyle co ja...

Ja też w sumie sam brzuch, cycki minimalnie i delikatnie uda... Martwię się tylko tempem, najbardziej boję się rozstępów :/

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9de76bc40ad6.jpg

A tak przerobiłam swój brzusio ostatnio, bawiąc się aplikacją w telefonie xD

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16d920fbee84.jpg

Bacardi90, miffy, ⚘Kwiatuszek, Lisa85, Cameline, Annie1981 lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • majju Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ładne brzuszki! Monako a u Ciebie jak na ciążę bliźniaczą nie jest wcale taki duży i figurka super :) Mi niestety mocno w tyłek idzie.
    Pokazałabym Wam mój brzucholec ale przez remont mam wszystkie lustra w domu tak ufajdolone, że własnego odbicia nie widzę. W ogóle już mam tego remontu po dziurki w nosie ale już bliżej niż dalej.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    setti wrote:
    Monako, ale zgrabną masz pupę! Przepraszam, że tak walę prosto z mostu, ale taka była moja pierwsza myśl... ja mam d... jak szalupę ;)

Podjęłam "męską" decyzję i jutro idę na test glukozowy. W poprzedniej ciąży wzrost (po dwóch godzinach) miałam bardzo nieznaczny: z 73 na 82. Ciekawe, jak będzie tym razem. Cytrynka już przygotowana :) Tosty na śniadanie po badaniu również. :)

Poppy, to się stresu najadłaś. Dobrze, że już Cię wypuścili.

Mkl, e-mail doszedł???

Was też męczy zgaga??? :/

tak doszedł, bardzo dziękuję:*

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako super wygladasz ! No i suwaczek tez ladnie , pomalu mozesz odetchnac :) Js trudnosci w przekrecaniu mialam gdzies tak po 32 tyg .

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Ja robie tsh co miesiac jestem pod stala opieka endokrynologa odkad w ciazy mam podwyzszone tsh.. monako przyjmujesz jakies leki?? Bo maja 3,6 to nue jest dobry wynik jak na ciążę. Aleeee na tym etapie na dziecko juz tarczyca w zaden sposob nie wplywa;) natomiast jak to mowi moja endo: komfortowe warunki dla zycia dziecka to to nie są,.

Marcia jestem na lekach- przez 5 dni biorę euthyrox 37,7 a przez dwa dni biorę 50.
    Badali mi tarczyce miesiąc temu w szpitalu i miałam 2,26 więc było super. Jutro wizyta i zobaczymy co dr z tym zrobi ale też czytałam że tarczyca w ciągu doby bywa zmienna i pytanie gdybym zbadała jutro ta jaki byłby wynik...?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a czym się smarujesz? Bo brzuszek masz sliczny- mój jest taki bardzo żylasty ale bez rozstępów. Ja smaruję się kilka razy dziennie- tzn brzuch i plecy. Razy olejkiem baybydream, olejem kokosowym i migdałowym. Czasem też używam balsamu elancyl. Ale wiem że jak rozstępy mają się pojawić to się pojawią. Moja mama w pierwszej ciąży nie miała a w drugiej juz tak.
    Kochana wrzuć link co to za aplikacja bo zdjęcie super!!!

majju ja też mam lustra upierniczone bo od kiedy jestem w ciąży to sprzata mój mąż, zazwyczaj w sobotę. I zazwyczaj zapomina o myciu luster. Ale juz sie tym nie wkurzam- zaczynam powoli oswajać sie z nieporządkiem w domu bo jak będą dzieci to na pewno nie bedzie tak jak było iedy jeszcze ja dbałam o porządek.
    Tak więc nie przejmuj się lustrem tylko cykaj fotę!!!!

aleksandrazz, powolutku zaczynam nabierać spokoju. Ale zobaczymy co będzie jutro na wizycie. Z wyprawką już u mnie coraz lepiej więc niedługo będę pakować torbę bo w 34 tc to już na pewno idę na oddział- dr bedzie chciał mnie mieć na oku. A czas leci mi naprawdę niesamowicie szybko w ciąży pomimo tego że prawie całą przeleżałam.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czym będziecie przykrywać w nocy wasze maluszki w pierwszych miesiącach życia? mam wielki dylemat czy moja córcia ma spać w rożku, czy w śpiworku czy pod kocykiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 19:37

Princesska lubi tę wiadomość

f2w3rjjge8qi32en.png

• Princesska Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo się tak zastanawiam. Pieluchy chusteczki i wszystkie kosmetyczne rzeczy kiedy będziecie kupowały ?:)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Dziewczyny, czym będziecie przykrywać w nocy wasze maluszki w pierwszych miesiącach życia? mam wielki dylemat czy moja córcia ma spać w rożku, czy w śpiworku czy pod kocykiem...
    z kocyka może się odkopać, najlepszy będzie albo śpiworek albo rożek :)

mkl lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • miffy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie brzuszki, wszystkie zgrabne jak się patrzy - ale brzuch Monako faktycznie najbardziej imponujący :)
    Mnie też już solidniej wybrzuszyło, zaczyna mi się powoli robić ciężko i czuję córę dużo intensywniej. Jutro mam wizytę więc dowiemy się ile urosła :) Zaczyna mnie też mocno ciągnąć skóra, mimo, że smaruję się regularnie.

A to moja kuleczka:
    http://i1153.photobucket.com/albums/p518/superunkn0wn/20170604_081542-kopia_1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 19:52

Princesska, mkl, Lisa85, Marcia1989, Cameline, ⚘Kwiatuszek, wisienka1212, Bacardi90, Annie1981, aswalda lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl ja na początku kocykiem, a potem śpiworek.

Ja dzisiaj zaczynam 3 trymestr :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mkl ja mam cienkie otulacze ale myślę o śpiworkach lub o cińszych rożkach.

miffy ale z Ciebie laska!!!

Princeska ja wszystko zamówiłam w niedzielę w Gemini. Czekam na przesyłkę.

miffy lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Mkl ja mam cienkie otulacze ale myślę o śpiworkach lub o cińszych rożkach.

miffy ale z Ciebie laska!!!

Princeska ja wszystko zamówiłam w niedzielę w Gemini. Czekam na przesyłkę.
    Uf ! Bo ja już sobie wszystko skompletowałam na str babyland i tylko się waham czy zamawiać już czy nie. Żebym nie wyszła na jakąś desperatkę Ahahah :P jedyne co mi przez myśl przeszło to to czy chusteczki nawilżane nie wyschną do września :P aleMonako Ty w sumie jesteś prawie w 30 tyg, ja ledwo 25 zaczęłam :)
    Z tym ze ja chce już kupić wanienkę, smoczki butelki, proszki do prania, kosmetyczne poporodowe rzeczy itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 20:08

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • mkl Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/tega-wanna-wanienka-anatomiczna-komfort-i5416413922.html

ja kupię tą wanienkę, moja siostra używała przy dwójce dzieci i była nią zachwycona, nie trzeba trzymać dziecka, leży sobie wygodnie jak na leżaczku:)

f2w3rjjge8qi32en.png

• ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik glukozy na czczo 75, po 2h 91. :) chyba ok.

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • justa. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Mam wynik glukozy na czczo 75, po 2h 91. :) chyba ok.
    Bardzo dobry wynik :)

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Śliczne macie brzuszki, wszystkie zgrabne jak się patrzy - ale brzuch Monako faktycznie najbardziej imponujący :)
    Mnie też już solidniej wybrzuszyło, zaczyna mi się powoli robić ciężko i czuję córę dużo intensywniej. Jutro mam wizytę więc dowiemy się ile urosła :) Zaczyna mnie też mocno ciągnąć skóra, mimo, że smaruję się regularnie.

A to moja kuleczka:
    http://i1153.photobucket.com/albums/p518/superunkn0wn/20170604_081542-kopia_1.jpg[/QU
    Jaka laska ! Zawsze zazdroscilam takiej figury w ciazy, tez myslalam ze taka bede bo nigdy nie mialam skłonności do tycia a w ciazy sie zaczelo, juz na etapie gdy jeszcze nie wiedziałam; ) w ogole fajna kiecka!

miffy lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miffy wow :) Ależ zazdroszczę :)

Mi poszło we wszystko :P W brzuch, cycki, uda, tyłek :P

Jem normalnie także taka widać moja natura...Organizm robi zapasy...

miffy lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako smaruję tylko tą oliwką z babydream, bardzo ją lubię, jak czuję że skóra mnie ciągnie to zawsze sobie wymasuję i pomaga :) uwielbiam olej kokosowy, ale mój słoiczek się przeterminował i coś mam opory żeby smarować nim brzuch, zostawiłam sobie i używam na włosy (jak mi się chce), a nowy słoiczek pewnie kupię dla małego... Plecki też smarujesz?

Ja takie kosmetyczne rzeczy kupię jak udziergam koszyk na komodę na kosmetyki xD Na szydełkowej grupie dziewczyny chwalą sznurek wędliniarski do takich prac i chyba sobie kupię, bo to cenowo super wychodzi i ma swój taki surowy urok.. Tylko z kolorami bida, podobno są farbki do tkanin.. zubii, buka, Wy sporo szyjecie, próbowałyście kiedyś same farbować materiały?

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powoli kompletuję pampersy i chusteczki, jak są fajne promocje to czemu nie. O ile opakowania nie otworzysz to nic się im nie stanie przez dwa miesiące, terminy przydatności mają długie, tak samo kosmetyki :) zamówienie z Gemini też będę robić ale głównie pod kątem leków dla dziecka (przeciwgorączkowe, coś na kolkę itp), nie chce mi się w tutejszych aptekach szukać odpowiedników. No i w 35-36 tyg chcę mieć spakowane torby do szpitala więc do swojej poporodowej wyprawki też za chwilę zacznę kupować. Wolę mieć je gotowe dużo wcześniej, inaczej bym się codziennie stresowała, że zacznę rodzić a połowa rzeczy jeszcze w sklepie :p

Karooolcia :), Princesska lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ