X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po glukozie. Wypicie nawet ok, ale kolejne 2 godz.mnie mdliło i kręciło się w głowie. Wciąż się słabo czuję. Na dodatek przy ostatnim wkłuciu pękła mi żyła, krwiak ogromny ale mi żal tej żyły bo to jedyna z której wszyscy pobierali (mam słabe żyły, uciekające i pękające), już się martwię jak będę oddawać krew do badania.

Z dobrych wieści, zaszalałam ostatnio z ciuszkami i mam prawie wszystko na rozm.56 i 62. Czapeczki brakuje i pewnie coś jeszcze. Ale poza tym nie mam nic :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Emila92 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki prześlij oczywiście linki do ubranek:)

Jeśli chodzi o pampersy i chusteczki to może dziewczyny nie róbcie jakiś mega dużych zapasów, bo nie wiadomo czy dzieciaki uczulenia nie będą miały. Ja jak chodziłam na szkołę rodzenia to położna mi mówiła żeby wstrzymać z zakupami pampersów, chusteczek nawilżanych, emulsji do kąpieli, proszków do prania, płynów do płukania i pokupować najmniejsze paczki, bo w razie wystąpienia uczulenia nie będę miała co z nimi zrobić.

3jvzi09kj5du0dsk.png
    zi13dqk3zbt7s260.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z Was stosowała może produkty do pielęgnacji niemowląt firmy momme? Srokao.pl bardzo je zachwala i się zastanawiam nad zakupem

• majju Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    dziewczyny czy któraś z Was stosowała może produkty do pielęgnacji niemowląt firmy momme? Srokao.pl bardzo je zachwala i się zastanawiam nad zakupem
    Rzeczywiście wydają się fajne ale niestety​ ta cena to nie dla mnie ;)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do rozdania kupony o wartości 13zł na zakup pielusze Pampers z internetu (strona Feedo.pl) .Kwota jest odejmowana od zestawu 168sztuk pampersów rozmiar 1 albo 2) każdy kupon ważny do 31 sierpnia 2017 roku

mam ich tylko 7 sztuk i oddam za free 7 osobą:)

a i mam jeszcze 9 przewodników pt:
    "Przewodnik edukacyjny -przebieg porodu i narodzin dziecka"

dość fajny bo właśnie przeglądam.

pozdrawiam Listopadówka 2017:)

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Rzeczywiście wydają się fajne ale niestety​ ta cena to nie dla mnie ;)
    no właśnie cenę mają zniechęcającą dlatego wolę się upewnić czy warto. Koleżanki mi polecają zamiast tego emolienty ale nie chcę ich stosować dopóki małej nic nie będzie się złego ze skórą działo. i mam dylemat co wybrać.. :/

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki.

A ja od wczoraj trochę stresu przechodzę.

Szymek jest coś mało aktywny, były momenty, że długo Go nie czułam...

Już prawie jechałam na IP, ale się trochę potem rozbujał...

Nie zmienia to faktu, że cały czas o tym myślę :(

Bacardi ja będę kupowała Weledę oraz olejek migdałowy. Ale tylko do kąpieli, już niczym smarować nie będę - mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby ;)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia to jest oficjalny sklep Cartersa
    https://www.aliexpress.com/store/2618003

trzeba obserwowac bo jak ja zamawialam to bylo kilka rzeczy z darmową wysyłką i wtedy byly promocje, np dresik 3 częściowy za 8-9$ czy 5pak body za 10$
    aha i carters ma dosć małą rozmiarówkę - 3m to jest wg mnie 0-3m

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Ja już po wizycie...moja Marysia dalej jest Marysią i waży 690g, przytyłam 5-5,5kg.... mam pełno zdjęć buźki, ma takie pełne usta ( po tatusiu), normalnie jak Angelina Jolie heh, jestem przeszczęśliwa...:)

Mamciu, 690g, mój Stasiek 22+5 miał już 720g no wielkolud normalnie.. Ciekawe ile stuknie dzisiaj, ale pewnie ponad kg luźno, z tego co widzę to tylko Monako ma takie spore brzdące oprócz mnie, a przecież też jest trochę do przodu ode mnie.. Jak ja go wypluję o.O

Dzisiaj na wizycie czeka mnie jeszcze zastrzyk w dupcię z anty RhD

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka Danek też miał kilka dni temu taki dzień, że się zastanawialam czy wszystko ok. Zazwyczaj wieczorami daje do wiwatu a wtedy nic, cala noc kiepsko spalam i rano nasluchiwalam czy go tam czuć czy nie. Dopiero kolo poludnia się rozbrykał.
    A potem np dwa dni mial takie, ze ja nie wiem czy on w ogole coś spał :D

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Cameline Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki też różnie rosną, raz wolniej, raz szybciej przybierają. I to tylko waga orientacyjna m.in. po obwodzie brzuszka. On czasen też może być nieco bardziej wypełniony.
    Znajomej córeczka od początku 2 tyg.mniejsza niż powinna, a od 36tc nadrobiła dużo bo urodziła się w terminie 4200!
    Błąd pomiaru też może być. Jak byłam na amnio i tam usg to lekarz nie mierzył od punktu do punktu tylko taki luz 2mm zostawiał. Niektórzy odwrotnie, nieco "wyjezdzają" za linię. To też robi sporą różnicę.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z głupich pytań przyszłej i kompletnie zielonej mamy... stosujecie zasypkę/puder/mąkę ziemniaczaną czy jeszcze coś innego w tym stylu??

Bo mnie tu matka męczy żebym o mące ziemniaczanej pamiętała a ja do niej że przecież nie będę stała przy garach i żadnych klusek robić nie będę jak się mała urodzi :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 13:18

• Cameline Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz nie znam wagi ale zobaczyłam u pierwszej córki w karcie ciąży. Usg w 24 i 4 dniu miała 520g i lekarz nie robił problemów. Urodziła się 2870g miesiąc przed czasem, więc z normalną jeszcze wagą.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąka ziemniaczana jest bardzo dobra na odparzenia. My ich nigdy nie mieliśmy na pupci. Ale zdarzyły się w lato pod pachami i posypywałam wtedy mączką na noc, rano skórka już idealna. Teraz kiedy ma 6 lat i czasem twierdzi że szczypie ją w kroku (b.rzadko oddaje mocz i stąd czasem problemy) to sama biegnie po mąkę i się obsypuje ;)
    Ale trzeba uważać z nią, bo nie może dostać się do środka przy cewce moczowej bo może zakleić. Zewnętrznie jak najbardziej ok.

Bacardi90 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Mamciu, 690g, mój Stasiek 22+5 miał już 720g no wielkolud normalnie.. Ciekawe ile stuknie dzisiaj, ale pewnie ponad kg luźno, z tego co widzę to tylko Monako ma takie spore brzdące oprócz mnie, a przecież też jest trochę do przodu ode mnie.. Jak ja go wypluję o.O

Dzisiaj na wizycie czeka mnie jeszcze zastrzyk w dupcię z anty RhD
    Moja corcia w 23t1d tez miala 720g Chyba duza jak na dziewuszke

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • setti Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt.

Cameline, ja też się jakoś słabo czuję, ale nie wiem, czy po glukozie.
    W ogóle miałam przeboje... Najpierw córki nie mogłam dobudzić, później nie chciała wstać, histeryzowała przy ubieraniu... Wreszcie, gdy odstawiłam ją do żłobka i dotarłam do przychodni, okazało się, że zmieniły się przepisy i trzeba mieć skierowanie na test obciążenia glukozą (dwa lata temu było inaczej, wystarczyło dać glukozę i zapłacić). Zapytałam, czy wystarczy, jeśli zadzwonię do ginekologa i on potwierdzi, że mnie wysłał na to badanie. Babeczka odparła, że tak, ale nic z tego nie wyszło, bo się nie dodzwoniłam. Na szczęście przypomniałam sobie, że mam skierowanie sprzed dwóch miesięcy od ginki, do której chodziłam na NFZ jakiś czas temu. Zapytałam, czy może być, dodając, że jeśli już nieaktualne, oczywiście zapłacę za badanie. Potwierdziła, więc pognałam do domu.
    Gdy piłam glukozę (zagryzając cytryną) była już 8.45. Pobrania miałam dwa, w międzyczasie żadnych sensacji.
    Za to w domu, gdy wreszcie dorwałam się do śniadania, poczułam straszne uderzenie gorąca. Zrobiło mi się bardzo słabo i do tej pory czuję się nieszczególnie.

Powiem Wam, że ludzie nie są zbyt wyrozumiali dla ciężarnych. Nikt mnie nie przepuścił w kolejce (a zabrakło mi asertywności, by się wbijać przed grupę emerytów), a jedna baba zacmokała z irytacją i zniecierpliwieniem, gdy rozmawiałam z panią w okienku... Trochę to przykre.

Bacardi, znajomi bardzo sobie chwalą mąkę ziemniaczaną. ja do pupy małej stosuję bepathen baby.

jgf871u.png

t6748sh.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie, witam sie w juz oficjalnie w 3 trymestrze i 7 miesiącu ciąży :-) mała waży 1034g :-) i to tyle dobrych wiadomosci, ostatnio mialam ciezkie i dupne 3 tyg bo wszystko sie pierdzieli, niestety wizyta tez nie polepszyla mi humoru :-( mam skierowanie do szpitala, blizna znowu sie zwęzila, powinna miec niby od 3,5 mm w góre, moja ma 2 mm, w porywach 2,3 mm, w czwartek ide do szpitala by tak ocenili dokladnie blizne i ryzyko ewentualnego rozejscia :-( gin chcial by by podali mi starydy na rozwój płucek :-/ ale pocieszal że 27 tydz to dzidzia jest juz dosc duża i silna w razie czego, choc podkreslał też że byc może spokojnie donosze małą do 37 tyg

Annie1981 lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Setti to u nas dziś podobnie. Mała wstała z wielkim problemem i ona dziś nie będzie się ubierać, czesać itd. Po 10 min.buntu stwierdziłam że i tak pojedzie do przedszkola w rakim stanie jakim jest, nieuczesana, rozczochrana, nieubrana i nie pojedzona (mąż jedzie do pracy to ją zabieta a dziś i mnie na glukozę, więc się spieszyło nieco nam). Dostała takiego ataku histerii, krzyków i było jeszcze gorzej. Jak już z oporami wsiadła do auta po 30 min opoznienia to znow nie chciala z niego wyjsc pod przedszkolem.
    Nigdy nie zdarzyła nam się taka sutuacja jeśli chodzi o przedszkole.
    Pogoda jakaś czy co... ja wciąż się słabo czuję i też jakaś rozdrażniona chodzę.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ostatnio lekko stresowo - sporo skurczy a w nocy po raz kolejny ślady żywej krwi na papierze.
    Po 8 już bylam u gina. Na szczęście poza tym epizodem czysto, wszystko pozamykane, twarde. MAm jeszcze bardziej się oszczędzać, dołożyć drugi preparat magnezowy, pilnować ciśnienia (wczoraj mimo leków kilka godzin mialam podniesione).

Ale najważniejsze: Tosia rośniejak na drożdżach, w 27+6 wazy 1276 g, a wagę zawyżają nam długaśne nozyska hehe. Główka idealnie na 50 centyl, brzuszek mały (już kolejny raz, 3x gin mierzył, bo mu się mały wydaje) na 16 centyl a giry powyżej 97 centyla! (30w4d).
    Będzie długa glizda moja kochana.
    Wg gina z wcześniakami powyżej 1,5 kg lekarze sobie świetnie radzą, wiec za 2 tygodnie wrzucamy na luz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 13:58

Annie1981, Ja86, aswalda lubią tę wiadomość

7u22vfxm0lh292be.png
  • Siemka Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Byly w lidlu dzis haremki ciazowe , ale z jasnych 36 juz nie bylo wiec wzielam granatowe zwykle

Dzięki wielkie za info, też je kupiłam, granatowe 36 jasnych już nie było i ta rozmiarówka jakaś zaniżona, bo ja normalnie to pewnie 40 już noszę.

W oczekiwaniu na naszą małą księżniczkę
    uwo9tqywggs22bor.png
    Emilka <3
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ