X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po dłuższej przerwie :) Nie nadrobiłam wszystkiego ale czasem Was podczytywałam. Dreamy trzymam za maleństwo mocno kciuki, nie potrafię sobie wyobrazić jakie to musi być trudne ale najważniejsze to być dobrej myśli! Trzymajcie się mocno!
    Dziewczyny śliczne macie brzuszki :)
    U nas wszystko dobrze, rośniemy i ja i nasz mały szkrab :) Ja urosłam dosłownie wszędzie ale chyba najbardziej poszło mi w piersi i tyłek :P W końcu zaczęłam czuć ruchy i delikatne kopnięcia, niesamowite uczucie! :) Powoli kompletujemy pokój,teraz tylko trzeba meble poskręcać :) Wyprawka już prawie gotowa, ciuszki zakupione :)
    Kilka dni temu złapało mnie przeziębienie ale już na szczęście jest lepiej, powiem Wam że czosnek działa cuda :)
    Mam pytanko, któraś z Was kiedyś wrzuciła taką ściągę ciuszków jak wyglądają body, śpioszki itd. chciałabym wydrukować taką ściągę i zawiesić w pokoju bo na pewno przyda się mi i mężowi :)Jakby co proszę podrzućcie :)
    Miłego wieczoru :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja te zdjęcia ciuszków wrzucone są na pierwszej stronie :)

Maja83 lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 o widzisz :) dziękuje, już ide zerknąć :)
    Ale jakby ktoś jeszcze miał inne, podobne to bardzo proszę o link albo zdjęcie :) Z góry dziękuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 22:02

• shelby* Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/eb62ece6b819b.jpg.html

⚘Kwiatuszek, miffy, Cameline, Lisa85 lubią tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam około 11 kg.
    Zaczynam się bać wagi!
    Czy to mozliwe ze mogę mieć skłonność do tycia w ciąży? To moja trzecia w poprzednich przytyłam po 30 kg.
    Z czego w drugiej 10 kg w ostatnie 4 tygodnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 22:19

74709jcgjiz14w6b.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17318788de4d.jpg
    A to moj brzuszek:)jutro wizyta, czekam na nia i nie moge sie doczekac:)
    Ja jeszcze nie mam nic z wyprawki:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 22:43

⚘Kwiatuszek, perfectangel85, Princesska, miffy, Cameline, Annie1981, Lisa85, aswalda lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa idealny brzuszek :)
    Ale Wam zazdroszczę że takie szczupłe jesteście... Ja się czuję jak wieloryb.

Też nie mam nic z wyprawki, tzn oprócz tego co mam po starszaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 22:53

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzusie! :D

Ja też używam olejku Babdream i czasem oleju kokosowego. Smaruję w zasadzie tylko brzuch (kilka razy dziennie), resztę ciała olejem kokosowym, lub zwykłym balsamem do ciała. U mnie 6 kg na plusie.
    ew101 wrote:
    Ja miałam Aventa i były ok, a też karmiłam piersią i butelką, i nawet dość długo się nam tak udało to ciągnąć, a tak straszyły mnie że tak się nie da i w ogóle ;)
    Butelki Avent są ok, da się karmić i butelką i piersią.
    Tu nie chodzi o to, żeby kogokolwiek straszyć, tylko uprzedzić jakie mogą być nieodwracalne konsekwencje.
    Trzeba podkreślić, że jeśli komuś ZALEŻY na karmieniu piersią, to lepiej poczekać kilka tygodni z wprowadzeniem butelki, bo jeśli się to zrobi za szybko, to dziecko może się wypiąć na jedzenie z piersi.
    Są dzieci, którym bez problemu można podawać odciągnięte mleko z butelki na przemian z karmieniem piersią (mój synek też do takich należał) ale jest też wiele takich, które po skosztowaniu butelki nie chcą wracać do piersi.
    Myślę, że warto uprzedzać młode mamy.
    ew101 wrote:
    Czy Wy też tak się obżeracie truskawkami ? ;)
    Tak!!! :D I arbuzami! ;)

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    Justa idealny brzuszek :)
    Ale Wam zazdroszczę że takie szczupłe jesteście... Ja się czuję jak wieloryb.

Też nie mam nic z wyprawki, tzn oprócz tego co mam po starszaku.
    Mam pytanie odnoscie wozka baby valcano snpa,gondole kupujesz razem z spacerowka?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Mam pytanie odnoscie wozka baby valcano snpa,gondole kupujesz razem z spacerowka?

Tylko spacerówka. Mam jeszcze x landera x move 2w1 - gondola i duuuza spacerówka po starszym synu, więc nie potrzebuje.
    Będę kupował dopiero na wiosnę. Rozważam jeszcze Jolie Literax jako alternatywę. Ma lepszą amortyzację ponoć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 23:05

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Marcia jestem na lekach- przez 5 dni biorę euthyrox 37,7 a przez dwa dni biorę 50.
    Badali mi tarczyce miesiąc temu w szpitalu i miałam 2,26 więc było super. Jutro wizyta i zobaczymy co dr z tym zrobi ale też czytałam że tarczyca w ciągu doby bywa zmienna i pytanie gdybym zbadała jutro ta jaki byłby wynik...?
    Kochana to Ty tak jak ja.. widzę ze skoczylo mimo przyjmowania lekow. Ja mialam okolo 3 przyjmowalam letrox 75 i nagle robie rutynowo miesiac pozniwj a tu 5,01! Ale ft4 robie tez systematycznie i mam je w normie, no ale i tak takie skoki mimo przyjmowania lekow? Tym bardziej ze ja wcześniej nigdy nid mialam do czynienia z tarczyca nic. Teraz biore letrox 125 i za jakis tydz ide zbadac tsh. Zobaczymy

16udvfxmplx8ab54.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam za wszystkie miłe komentarze :) Nawet nie wiem w tej chwili ile mi przybyło kilogramów, bo baterie w wadze padły, dowiem się dziś na wizycie. Ogólnie oprócz brzucha niewiele przytyłam, ale też przyznam, że nie mam za bardzo zachcianek, a jeśli już to raczej takie zdrowsze. Natomiast najbardziej smakuje mi to, co sama zrobię, więc ciągle siedzę w kuchni :D
    Żeby nie było tak różowo - na pewno muszę zwiększyć częstotliwość smarowania brzucha, bo już mi rozstępy już powoli wyłażą :( Do tej pory smarowałam dwa razy dziennie i jak widać u mnie to nie wystarcza. Skóra jest już bardzo napięta.

Co do zakupów to mam już trochę załadowany koszyk na Gemini, a kliknę jak już będziemy mieć meble, bo póki co nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać. Ubranek już trochę mam, ale leżą popakowane w mojej szufladzie i powoli zaczynają się z niej wysypywać ;)

A piszecie o którymś konkretnym modelu butelek Avent? Widzę Classic i Natural, pewnie Natural lepsze? Też się rozglądam co kupić na wszelki wypadek, myślę o Avent lub Medela Calma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 05:45

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja upatrzyłam sobie butelki lovi aktywne ssanie, kupię dwie 150 i 250 na początek. Jeśli chodzi o kp moje nastawienie jest takie ze jeśli się uda to fajnie, ale jeśli nie, to nie będę robiła z tego tragedi.. jeśli mam się męczyć ja albo dziecko i ma być to przypłacane nerwami płaczem to wole nie. Oczywiście spróbuje, ale nie chciałabym tego cudownego okresu kiepsko wspominać przez jakieś urazy spowodowane nieudanymi próbami :)

Przez ostatnie kilka dni nie mogę spać :/ zasypiam późno, wstaje wcześnie, i tylko się denerwuje mimo ze nie mam w ciągu dnia nic zaplanowane :/

Ja również smaruje brzuch 2 razy dziennie, albo i częściej jak mi się przypomni. Wieczorem oliwką, rano balsamem :) Póki co nie mam rozstępów aczkolwiek na biodrach zrobiły mi się białe linie.. jak by ta skóra tak rozciągnęła się.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z wyprawki nic nie mam oprocz rzeczy po corce , ale ma byc druga dziewczyna wiec kolo sierpnia pojde na strych i poogladam co tam jest i co mi jeszcze trzeba. Brzuch bd smarowac dopiero po 30 tc bo teraz wole nie prowokowac skurczy.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie smaruje, bo ciągle zapominam albo mi się mię chce... ;) oby nie skończyło się to źle,ale w poprzedniej ciąży też się smarowalam raz na kilka dni i nic się nie stało.

Pochwalę się ze udało mi się kupić książkę Po Prostu Piersią za jedyne 10 zł, stan jak nowa :) uwielbiam grupy lokalne na FB :)

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z regularnością smarowania brzucha nie najlepiej, staram się co wieczór smarować olejkiem z tołpa mum, na dzień muszę kupić coś innego bo mocno tłuste plamy zostawia.
    Mój Maćko się dziś wkurza i kopie niesamowicie bo przeszkadza mu hałas przy kładzeniu desek podłogowych. Przykryłam już brzucho poduszką może trochę stłumi hałas. Na szczęście dziś już ekipa skończy i w weekend będzie można odmalowywać pokój Młodego. Potem tylko skręcanie mebelków, urządzanie, układanie w szafach i... będzie wrzesień :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz ja pytałam mojego lekarza i pozwolił smarować pomimo tego ze brzuchol czesto mi twardniał. Ale kazał tak bardziej wklepytwać i już więcej nie miziać.
    Jakie to niesprawiedliwe- tyle czekałam na brzuszek i nawt głaskać nie można :(

Niesia też muszę kupić tą książkę i tez na nią poluję. Ale w takiej cenie jak Ty raczej nie znajdę :)

Dziewczyny czy miałyście podwyższone leukocyty?
    W dodatku w rozmazie mikroskopowym wyszły mi podwyższone granulocyty pałeczkowate i obniżone limfocyty.
    Czy któraś z Was to ogarnia?
    CRP wyszło mi 1,53 więc stanu zapalnego raczej nie ma...
    Badanie ogólne moczu jest super poza podwyższonym ph 8

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie...moja Marysia dalej jest Marysią i waży 690g, przytyłam 5-5,5kg.... mam pełno zdjęć buźki, ma takie pełne usta ( po tatusiu), normalnie jak Angelina Jolie heh, jestem przeszczęśliwa...:)

miffy, Princesska, Bacardi90, ⚘Kwiatuszek, natty85, MrsKiss, Cameline, majju, Karolka12345, MoNaKo, Bąbelek1980, Marcia1989, Rusałka*, Annie1981, wisienka1212, Lisa85, Zorganizowana:), aswalda, nowamamusia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Viriki Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my weekend mielismy przedłużony bo wolny poniedzialek, takze dużo czasu z dziecmi spedzone.
    Dzisiaj mi przyszły ciuszki z chińskiego Carters'a i są cudowne, jakość piękna, mięciutka bawelna, kolory cudne - no jestem zachwycona.
    Myślę, że na start mam dla małego z ciuchów już wsio. teraz jak coś będę kupowała od 6mc rozmiary.

Wczoraj mnie tknęło, zeby łóżeczko przemalowac, ale moj mnie tylko ochrzanil, że nie mam sobie czego dokladac na glowe tylko jeszcze sie z farbą uzerać i w sumie mi zapał przeszedł.
    Wkurzył mnie, faceci to jednak nie rozumieją niczego...

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• miffy Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już po wizycie :) Młodzież waży 840 g, a więc właściwie idealnie podwojona waga sprzed czterech tygodni. Ogólnie wszystko w porządku, szyjka jak trzeba, mamy fajne zdjęcie na którym widać jakby Młoda się uśmiechała, później spróbuję Wam wkleić. Pan doktor kazał nam rosnąć dalej :)

Na wadze od stanu przedciążowego +2,5 kg, a od wagi do której schudłam przez wymioty w pierwszym trymestrze +4,5 kg.

Cameline, majju, Bacardi90, Rusałka*, Bąbelek1980, ⚘Kwiatuszek, Ja86, Lisa85, aswalda lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ