X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Dziewczyny, też wam się robi taki cellulit w ciąży? Wcześniej prawie nie miałam, a teraz dosłownie z dnia na dzień mi wyszedł. Można coś zdziałać żeby zmniejszyć jego widoczność?

Ja tez ma ogrooooomny cellulit na pupie i na brzuchu niestety...

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Ja póki co cellulitu nie mam, ale za to mam ogromne pragnienie. Potrafię 3-4 butelki wody wypić w ciągu dnia. I wcale nie czuje się ,,opita"
    A wy czujecie już czkawkę dziecka ? Bo już podobno powinno się ją czuć, a ja przynajmniej ani razu nie skojarzyłam żeby jakieś rytmiczne ruchy to była właśnie czkawka :P

Ja czuje czkawke i to niestety ciągle . Mały chyba straszny zarłok bo średnio 3 razy dziennie go czka . Nawet raz udało mi się nagrać filmik jak brzuch rytmiczne podskakuje, to strasznie urocze :D

Princesska lubi tę wiadomość

• poppy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez czkawka za czkawką. Ale pozostała dwójka tez tak miala.

Shelby - ja też okropnie wspominam ból macicy przy karmieniu, ale po drugim dziecku dopiero. Nieraz ratowałam się paracetamolem jak juz miałam naprawdę dość.

qb3chdgezj308xv3.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje czkawke, na szczescie nie trwa dlugo☺

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Im późniejsza pioznizacja tym większa sznasa na uniknięcie powikłań po znieczuleniu :) Mnie w Szwajcarii pionizowali po 24h ;), .

A ja słyszałam zupełnie coś innego. Czym później tym gorzej bo ta krew tak długo w nas jest i może wystąpić infekcja czy zakażenie. Krew wylatuje jak się wstanie, przy leżeniu niewiele się krwawi.
    Ale.... my i tak na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Trzeba trzymać się zdania lekarzy i położnych na które trafimy.

Justaw, poppy, zubii, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy wrote:
    U nas tez czkawka za czkawką. Ale pozostała dwójka tez tak miala.

Shelby - ja też okropnie wspominam ból macicy przy karmieniu, ale po drugim dziecku dopiero. Nieraz ratowałam się paracetamolem jak juz miałam naprawdę dość.

Tak, tak przy drugim porodzie. Podobno po kolejnych jeszcze gorzej...
    Paracetamol w szpitalu dostawałam co 2 godziny.

74709jcgjiz14w6b.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    A ja słyszałam zupełnie coś innego. Czym później tym gorzej bo ta krew tak długo w nas jest i może wystąpić infekcja czy zakażenie. Krew wylatuje jak się wstanie, przy leżeniu niewiele się krwawi.
    Ale.... my i tak na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Trzeba trzymać się zdania lekarzy i położnych na które trafimy.
    To info od anestejzlogoa, z którym mialam spotkanie na dzien przed porodem. Nie zgadzam sie z tym, ze przy leżeniu sie mnie krwawi, do mnie co chwilę przychodziły pielęgniarki i lekko masowały macicę, zeby się szybciej oczyszczała i wtedy zmieniały podkłady. Po wstaniu krwawilam tak samo, jak podczas leżenia. Nic się nie ze mnie nie lało.
    A co do pionizacji to anestezjolog powiedział, ze minimum to 15-18 godzin, a ze ja mialam się stawić w szpitalu o 6 rano, córę wyjęli o 7:36, to od razu powiedział, ze spionizują mnie nastepnego dnia rano. A na moje zdziwienie, ze z tego co wiem w Polsce pionizują dużo szybciej to wzruszył ramionami i powiedział, ze nie zna takich praktyk, ale to pewnie tylko dla wygody personelu, bo dla pacjentek nie jest to dobre.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pionizacja dobra jest tez dla unikniecia zakrzepow,zatorow itp tak mi sie wydaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 15:33

zubii, Cameline, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, leżenie pooperacyjne zwiększa ryzyko zakrzepów, zwłaszcza w kończynach dolnych, ale 24h raczej nie są czasem, który jakoś mega to ryzyko zwiększa. Wszystko ma swoje plusy i minusy i lekarze mają różne upodobania, podobnie jak my kobiety mamy różne upodobania co do różnych rzeczy :P chyba niewiele się na to poradzi...

Pamiętacie jak ostatnio poruszałyśmy temat kotów i sterylnego wychowywania dzieci? :P Zobaczcie, super filmik: https://www.facebook.com/YesThisWorldisAmazing/videos/1393926450689554/?hc_ref=NEWSFEED

Annie1981 lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Ale pionizacja dobra jest tez dla unikniecia zakrzepow,zatorow itp tak mi sie wydaje...
    Być może :), ale przeciez zawsze po CC dostaje się zastrzyki z heparyny...
    Nie jestem lekarzem, napisałam tylko co mówią tutejsi lekarze i jak to wygląda w CH :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy znacie jakieś opinie o przenośnych monitorach oddechu? Takich mocowanych do pieluszki??
    http://www.babyland.pl/pl/product/31915,snuza-hero-md-monitor-oddechu-dla-noworodkow-i-niemowlat

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinam się pod pytanie Monako ;)
    cały czas się biję z myślami czy kupować czy odpuścić. Podobno Monitor oddechu Babysense jest bardzo fajny bo bez żadnych kabelków itp. Pytanie jak będzie działał jeżeli pod materacem będzie poduszka klin.

• poppy Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wylądowałam w szpitalu. Z bólami żołądka, woreczka żółciowego lub trzustki - jestem w trakcie badań. Na noc zostaję napewno. Zastrzyk w dupsko dostałam, pod kroplówą leżę. Boli mniej ale nie przestało jeszcze.
    Na szczęście z syneczkiem wszystko dobrze.

qb3chdgezj308xv3.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    To prawda, leżenie pooperacyjne zwiększa ryzyko zakrzepów, zwłaszcza w kończynach dolnych, ale 24h raczej nie są czasem, który jakoś mega to ryzyko zwiększa. Wszystko ma swoje plusy i minusy i lekarze mają różne upodobania, podobnie jak my kobiety mamy różne upodobania co do różnych rzeczy :P chyba niewiele się na to poradzi...

Pamiętacie jak ostatnio poruszałyśmy temat kotów i sterylnego wychowywania dzieci? :P Zobaczcie, super filmik: https://www.facebook.com/YesThisWorldisAmazing/videos/1393926450689554/?hc_ref=NEWSFEED

Bardzo fajny ten filmik :)

Ja dziś byłam na komunii mojego chrześniaka... Boże jak się objadłam :P i nagadałam hehe :)

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy, ściskamy mocno :* koniecznie dawaj znać

skończyłam mój letni kapelusz na szydełku, ale czeka mnie jeszcze krochmalenie ronda, bo sobie za szerokie wymarzyłam i mi oklapuje... A potem słońce mojej głowie nie straszne :) Już złapałam się za sweter dla młodego, włóczką z Ali robi się genialnie i chyba zamówię więcej :)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny a czy znacie jakieś opinie o przenośnych monitorach oddechu? Takich mocowanych do pieluszki??
    http://www.babyland.pl/pl/product/31915,snuza-hero-md-monitor-oddechu-dla-noworodkow-i-niemowlat
    My mamy, jak dla mnie rewelacja! gdybym miala wybierac raz jeszcze to znowu kupila bym snuze! :-) przez pierwsze 3 miesiace gdy jechalismy gdzies na wiekszosc dnia to bralismy go ze sobą :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy wrote:
    Wylądowałam w szpitalu. Z bólami żołądka, woreczka żółciowego lub trzustki - jestem w trakcie badań. Na noc zostaję napewno. Zastrzyk w dupsko dostałam, pod kroplówą leżę. Boli mniej ale nie przestało jeszcze.
    Na szczęście z syneczkiem wszystko dobrze.
    Zdrówka i wracaj szybko do domu!

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poppy zdrówka !

Która jutro ze mną wizytuje ? Już się nie mogę doczekać...dobrze że mam na 8 a później o 17 przewozimy meble także to nasza ostatnia noc w kawalerce po babci.

perfectangel85, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :)

Weekend zabiegany, ale co nieco podczytywałam :)

U mnie po CC pionizacja była po 12h. Oprócz zawrotów głowy zniosłam ją całkiem spoko. Potem wiadomo rana ciągnęła, ale to pikuś z 12h skurczami na oksytocynie ;)

Co do butelek - ja wybrałam Calma. Znam siebie i wiem, że będę chciała czasem wyjść, czy coś dla siebie czy do klienta także mam nadzieję, że pomogą nie zaburzyć odruchu ssania u Szymka.

Monako - sama oczywiscie podejmiesz decyzję, ale emolienty nie są zalecane, gdy skóra jest zdrowa. Ja z Jaśkiem popełniłam ten błąd i traktowałam Go emolium jeszcze przed alergią. Teraz będzie woda, olejek migdałowy i ewentualnie Weleda z nagietkiem.

Co do cellulitu to już pisałam parę dni temu, że dosłownie z dnia na dzień pojawił mi się masakryczny (taki widoczny bez nacisku, nigdy takiego nie miałam :() Już wiem, że nóg latem nie pokażę... Ale wiem, że to kwestia wody i teraz z tą aplikacją water reminder piją od tych paru dni 2,5-3l wody (wcześniej może z 0,5)

Poppy trzymaj się dzielnie i dawaj znać :*

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poppy 3maj się tam! Oby szybko znaleźli przyczynę i bóle ustały. Zdrówka :)

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ