Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja byla kapana w emolium od poczatku , a po kapaniu smarowalam ja cala balsamem z emolium bo nie chcialo mi sie babrac oliwka. Bez problemu jak skonczyla rok przeszlam na ziaje , nie miala do tej pory zadnych problemow ze skora.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Dziewczyny, z tym uruchamianiem po cesarce nie jest tak do końca. Tak naprawdę wszystko zależy od rodzaju znieczulenia. Jak jest w podpajeczynowkowym to powinno się leżeć płasko 24h żeby nie dopuścić do zespołu popunkcyjnego. Z narkoza jest jeszcze inaczej. Tak czy siak trzeba słuchać lekarzy, co do zakrzepow też sytuacja jest inna gdy kobieta miała np.Np ciążę zagrożona i przed porodem leżała już kilka tyg, a inna gdy była aktywna. Wtedy napewno zakrzepy jej tak nie grożą. Nas uczyli że szybka pionizacja jest ważna głównie że względu na grawitacje która powoduje szybsze oczyszczanie macicy z resztek pologowych
-
aleksandrazz wrote:Moja byla kapana w emolium od poczatku , a po kapaniu smarowalam ja cala balsamem z emolium bo nie chcialo mi sie babrac oliwka. Bez problemu jak skonczyla rok przeszlam na ziaje , nie miala do tej pory zadnych problemow ze skora.
-
Ja użyłam może z 3 razy oliwki jak skórka się łuszczyła. Niczym nie smarowałam.
ZZalecenia są różne, jedne położne mówią o natłuszczaniu, inne wręcz przeciwnie. Tak naprawdę ani z jednych ani z drugich zaleceń dzieci nie są chore z tego powodu. Trzeba dopasować do siebie.
My mamy lekką postać azs, ale to następstwo alergii pokarmowych, kolejnym krokiem jest astma w marszu alergicznym. Ale nie ma to nic wspólnego czy jako niemowlak była natłuszvzana oliwką czy nie.
W każdym temacie nie raz tu powtarzane hasło - nie dajmy się zwariować
Jak będzie sucha skórka aż popękana to przecież nie zostawimy tak jej bo położna zaleciła nie natłuszvzanie tylko posmarujemy czymś. I odwrotnie, kiedy ciepło, skórka normalna to nie nałożymy oliwki bo skórka się zaparzy i mogą powstać potówki a to nic przyjemnego dla malucha.
Mimo jakichkolwiek naszych założeń trzeba wziąść poprawki pod zastaną rzeczywistość.perfectangel85 lubi tę wiadomość
-
Jak skór jest zdrowa to bez olejków czy balsamów sie obejdzie. A kapanie najlepiej w samej wodzie bez plynow. Mytak kapalismy prawie do roku małego, niczym nie smarowalismy chyba ze wyskakiwaly plamy (niby azs) to wtedy tylko nawilżanie balsamem. A tak to bez niczego. Teraz uzywamy tylko plynu do kąpieli i szamponu z babydream bo Marcel musi miec Full piany:d ale po kąpieli niczym nie smarujemy. I skora jest fajna delikatna.
-
Ja tez osobiscie uwazam ze u mnie duzo dalo branie w ciazy keasow dha w dawce 1200 mg. Zero jakiejkolwiek alergii , nigdy jej po niczym nie wysypalo , ze drowiem tez mysle ze ok , przez rok dea razy brala antybiotyk w tym raz przeze mnie bo ja przegrzalam a drugi raz zarazila sie od kuzynki z ktora bawila sie caly dzien... do pupy dla mnie najlepszy alantan a na odparzenia wiekse neodex tylko ta masc trudno dostac. Umowilam sie z mama dzis w lidlu na polowanie , ona poluje na body i legi dla Maryski a ja chce wziasc dla siebie sukienke i haremki. Ciekawe czy sie uda :d
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualny
-
Melduje się! Boleści przeszły, mimo to noc nieprzespana - nie daję rady spać w szpitalu. Wyniki w porządku, czyli szwankowal "tylko" żołądek. Najprawdopodobniej po - uwaga - mizerii! Bez skórki ogóry byly!
Mam nadzieje, że wypisza mnie z własnej i nieprzymuszonej woli, bo nie widzę sensu zajmowania łóżka, gdy nic mi już nie jest.
Dziękuję Wam za ciepłe słowa!
-
Bylam w tym lidlu ale musze podjechac jeszcze raz moze uda mi sie wymienic sukienke. Wzielam sobie harmemki bo byly fajniejsze i tansze niz te typowe ciazowe , kombinezon rozmiar wiekszy zwykle nosze s ale wzielam m bo gumka jest pod brzuchem i byly fajne luzne sukienki ale m jednak bedzie duza nawet na potem
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Witam się na całego w trzecim trymestrze. Niestety nie zaczął się dla mnie łaskawie. Kiepsko się czuję, nie wiem, czy nie przyplątała mi się jakaś infekcja. Ciągną mnie nogi, bolą pachwiny, nie wysypiam się. Weekend miałam bardzo pracowity, niestety również w związku z pracą zawodową. Ogólnie cały czas bardzo dużo pracuję i jutro chyba zagadam do lekarza o zwolnienie. Nie pozwoli mi to niestety położyć się i leżeć, ale chociaż trochę zwolnię. Stresuję się tym bardzo, bo mam wrażenie, że to zwolnienie naciągane. Powiedzcie mi, że nie mam racji.
perfectangel85 lubi tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:Witam się na całego w trzecim trymestrze. Niestety nie zaczął się dla mnie łaskawie. Kiepsko się czuję, nie wiem, czy nie przyplątała mi się jakaś infekcja. Ciągną mnie nogi, bolą pachwiny, nie wysypiam się. Weekend miałam bardzo pracowity, niestety również w związku z pracą zawodową. Ogólnie cały czas bardzo dużo pracuję i jutro chyba zagadam do lekarza o zwolnienie. Nie pozwoli mi to niestety położyć się i leżeć, ale chociaż trochę zwolnię. Stresuję się tym bardzo, bo mam wrażenie, że to zwolnienie naciągane. Powiedzcie mi, że nie mam racji.
Kobietonie ma czegos takiego jak naciagane zwolnienie w ciazy :)olbrzymie zmiany w organizmie wystarcza do tego aby miec powód do odpoczynku
tym bardziej ze trzeba odpoczac przed armagedonem ktory niebawem sie zacznie
a u Ciebie juz 28 tydzień za pasem....Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Emila92 wrote:Czesc dziewczyny:)
My wczoraj robilismy urodziny Synka i jestem wykonczona... Spalam z Synkiem od 22 do 9:) chyba pobilam rekord snu...
Celulit tez mam, ale ja zdecydowanie za malo pije:(
Dziewczyny a mozna pic herbate zielona? -
Jestem po wizycie przytyłam w miesiąc 400g więc tyle co mały poprzednio miał 378g a dzisiaj 774g wszystko ok ułożony główka w dół trochę po skosie. Nie widzieliśmy jedynie buzi bo się schował.
Chciałam wam powiedzieć, że od dziś nie będę miała neta także jak tylko nam podłącza to się odezwę. Buziaki :*Emila92, ⚘Kwiatuszek, perfectangel85, Bacardi90, Ja86, Cameline, justa., Lunka, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
A jeszcze mam pytanie odnośnie CC
Jak znieczulenie puściło i lezalyscie to bardzo bolało ? Czy taki ból można porównać do jakiegos innego ?
Gdzies przeczytałam, że jest podobny fo bardzo mocnych zakwasóe ale nie wiem czy to prawda
Hahahah a najlepsze co przeczytałam to, że po CC jakiejś dziewczynie kładli worek z piaskiem na ranę żeby sie nie rozeszła hahahah