Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie, Lacibios femina zawiera bakterie produkujące kwas mlekowy. Pałeczki kwasu mlekowego powodują kiszenie mleka, ogórków i kapusty, już nie raz wspominałam o tym jak mój lekarz mnie ciśnie o jedzenie kiszonek codziennie
Annie1981 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Annie ja przynajmniej po tym pierwszym praniu wyprasuje bo lubię to robić, będę miała czas no i chce żeby wszystko było super pięknie przygotowane hihi, zapewne jak maluch się urodzi to sobie prasowanie odpuszczę ;p Za to nie planuję kupować specjalnych proszków dla dzieci, nie chce mi się ściągać produktów do prania z Polski. Postawie po prostu na te Non Bio które są dostępne w UK, mam kilka próbek z bounty to sprawdze, który mi najbardziej przypadnie do gustu.
Annie1981 lubi tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Annie biorę lacibios femina już 2 miesiąc.
Justaw lactowaginal zakupiłam, czekam aż wyleczę infekcję albo podleczę, skończę antybiotyk.
W ppoprzednej ciazy nie miałam żadnej infekcji a nic nie brałam zapobiegawczo, ogólnie miałam chyba raz w życiu infekcję w wieku 18 lat.
Teraz przez potężne dawki rovamycyny mam non stop coś, albo w pochwie albo w drogach moczowych. Organizm ma już dość antybiotyku ale nie mogę go odstawić.
Oprócz probiotyków biorę nystatynę raz w tygodniu gdy wszystko ok. Gdy infekcja to krążę między duomoxem a pimucafin dopochwowo codziennie. Nie chcę znowu kolejnego antybiotyku dodatkowo i nie wiem jak to zrobić bo przestrzegam higieny, słodkiego nie jem. Trzeba przeczekać i wierzyć że nic złego się nie stanie.
Nawet gdybym chciała 3 dziecko to takiego stresu jak w tej ciąży od początku już nie jestem w stanie przejść. -
Maja83 wrote:Ja już nie mogę za długo stać na nogach bo mnie stopy okropnie bolą więc pranie i prasowanie rozłożyłam sobie na kilka razy
Jak będą upały nie wyobrażam sobie stania i prasowania tego wszystkiego choć muszę powiedzieć że naprawdę nie mam tego za wiele bo nie chcę przesadzać, jak będzie potrzeba to się dokupi
Komodę z przewijakiem i łóżeczko składaliśmy tydzień, bez pośpiechu
To w zasadzie tyle
Jeszcze muszę kupić wanienkę ze stojakiem, prześcieradła i takie tam pierdoły. Kosmetyki higieniczne dla siebie i dziecka już mam, tutaj zamawia się przez ubezpieczalnie i przysyłają Ci paczuszkę z potrzebnymi rzeczami na początek
Cieszę się,że mam już sporo rzeczy porobione bo im bliżej porodu to tym ciężej się czuję, już na rowerze jeżdżę jak ślimak
a temperatura 25 stopni daje mi w kość a tu lato dopiero się zaczyna
Ja wyszłam z tego samego założenia, że później mogę po prostu nie mieć siły na pranie i prasowanie, a nikt za mnie tego nie zrobiw sensie nie po mojemu hehe
Na ostatni miesiąc zaplanowałam sobie, że odwiedzę fryzjera, wybiorę się do kosmetyczki itp. I dosłownie będę leżeć i pachnieć
Maja83, zubii lubią tę wiadomość
-
Oszczędność w Gemini to kilka złotych na każdej rzeczy. Od jakiejś kwoty wysyłka jest za free. Moje zamówienie to już ponad 400 zł. Wszystko stamtąd biorę, nie tylko dla dzidziusia ale też ogólnie do domu. Np rennie czy paracetamol.
zubii lubi tę wiadomość
-
Cameline, niestety, ale bakterie są wszędzie, nie da się ich uniknąć bez naturalnych barier, jedyne co możesz zrobić to dbać o siebie żeby dodatkowo nie podnosić ryzyka... Nie obwiniaj się o to czy jesz słodkie czy nie, musisz po prostu przeczekać, wszystkie trzymamy kciuki
Ja założyłam właśnie konto na gemini i stwierdziłam, że pododaję rzeczy i nawet jak nie zamówię od nich to przynajmniej będę miała listę, ale... Zdecydowanie za dużo tego, przytłaczają mnie powoli te zakupy08.09.2017 - Staś
Kinga13 wrote:Cameline, niestety, ale bakterie są wszędzie, nie da się ich uniknąć bez naturalnych barier, jedyne co możesz zrobić to dbać o siebie żeby dodatkowo nie podnosić ryzyka... Nie obwiniaj się o to czy jesz słodkie czy nie, musisz po prostu przeczekać, wszystkie trzymamy kciuki
Ja założyłam właśnie konto na gemini i stwierdziłam, że pododaję rzeczy i nawet jak nie zamówię od nich to przynajmniej będę miała listę, ale... Zdecydowanie za dużo tego, przytłaczają mnie powoli te zakupy -
Ja już jedną częśc kupiłam w gemini (trochę na próbę) i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona. Paczka przyszła szybciutko, wszystko dobrze zapakowane
Ale co najważniejsze nie musze latać po aptekach i szukać, bo na stronie wszystko jest dobrze opisane i można na spokojnie się zastanowić co brać a co sobie odpuścić
zubii lubi tę wiadomość
-
Może dlatego, że wybieranie wózka czy ubranek czy łóżeczka sprawia nam pewnego rodzaju radość, to chyba naturalne. Jakoś wybieranie wkładek laktacyjnych i wkładów poporodowych nie wzbudza we mnie takich uniesień xD
Bąbelek1980 lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Ja biorę probiotyki i lekarka jeszcze mi poleciła Feminellę Vagi C, pierwsze opakowanie kupiłam w swojej aptece a później sprawdziłam cenę na gemini... Różnica w cenie 10 zł. I to rozwiało moje wątpliwości, wzięłam od nich probiotyki, witaminy i jeszcze jakieś kosmetyki jak narazie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 21:55
-
Hejka,
Witam was po masakrycznym weekendzie. W sobotę jak konczylam pracę złapał mnie potworny ból lewego pośladka, promieniujący aż do stopy. Doczytałam, ze któraś też tak miała?
No to jest to słynna rwa kulszowa w ciąży. W zależnosci jak się młody ułoży, uciska mi ten nerw kulszowy bardziej lub mniej. W sb i ndz miałam apogeum bólu, aż się popłakałam, bo nawet leżenie sprawiało mi ból. Tego nie polecam...
Dziś jest nawet nawet, jestem już w Polsce i jakby co to do neurologa z tym cudem trzeba się udać.
Co do ubranek ja spokojnie popiorę jak wrócę z Polski, to będzie połowa lipca. Nie ma się do czego spieszyć, zdążę.
Annie ja piorę w proszku Fairy, założę sie ze w UK też jest. Ja generalnie w nim piorę bo odpowiada mi zapach, a koleżanki mi tu uświadomily, że to tez tutejszy proszek dla dzieci także spoko.
Ja zdecydowanie mam juz zakaz kupowania cuszków, mam ich tyyyyyyyyle, ze chyba przesadzilamAle nie poradzę, że to takie slodkie wszystko. Teraz z grubszych rzeczy zostala mi do kupienia komoda, wanienka i przewijak, oraz te wlasnie wszystkie apteczne cuda na kiju.
Daniel
-
No właśnie ja też z ciekawości wczoraj założyłam konto w aptece gemini, napakowałam do koszyka produktów za ponad 200 zł (z czego wiele niepotrzebnych) i wyskoczyła mi wysyłka za 12 zł. Spodziewałam się bezpłatnej przy takiej kwocie.
Viriki, ja nie mam aż tak, ale też odczuwam ból w biodrach jak chwilę poleżę i chcę wstać albo się przekręcić. Czasem wstanie i zrobienie pierwszych kilku kroków zajmuje mi dużo czasu, bo nie mogę przenieść ciężaru na jedną nogę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 20:42
-
Cameline. Skoro bierzesz Lacibios Femina to już nie wiem co Ci poradzić. Może spróbuj jeszcze Lactovaginal albo te kiszonki, o których pisze Kinga.
Mnie też przerastają zakupy higieniczne zarówna dla siebie jak i dziecka. Nie wiem co mam brać, szczególnie w UK, a Gemini nie wysyła za granicę.
Odnośnie prasowania to ja na pewno nie będę tego robić ze względów estetycznych. Nie cierpię prasowania i nawet dla siebie unikam tego jak mogę (staram się tak rozwiesić pranie, żeby jak najmniej było prasowania).
Zastanawiam się nad tym tylko z tego względu, że podobno w ten sposób też zabija się bakterie. Z drugiej strony wydaje mi się, że pranie wystarczy a nie chcę dziecka wychowywać w super sterylnych warunkach.
perfectangel85 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyu nas pokoik dopiero odmalowany i podłoga położona u małej
będą meble to się zabiorę za pranie i prasowanie ciuszków ale nie wcześniej niż lipcu tak żeby z początkiem sierpnia wszystko było gotowe. W międzyczasie jeszcze nas czeka remont korytarza więc nie mam co się spieszyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 21:52
-
perfectangel85 wrote:Przypomnijcie co na zaparcia? Suszone śliwki pomogą?
Np. w formie całych ziaren zalanych wrzątkiem i odstawionych, żeby puściły "gluta". Można dodać do owsianki, płatków, musli, czy koktajlu owocowego.
Ja ostatnio dodaję do koktajli właśnie albo takie siemię, albo mielony ostropest plamisty, także rewelacyjne źródło błonnika.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 23:22
-
ja jestem do tyłu ze wszystkim...jeszcze kończymy remont kuchni..pokoiku nawet nie zaczęliśmy remontować, mam tylko kilka ciuszków dla małej, bujaczek z tiny love i wózek...i to w zasadzie wszystko...masa zakupów jeszcze przede mną..termin mam na 23 wrzesień także jeszcze czas;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 22:37
-
mkl, mam dokładnie taki sam termin i też nic jeszcze nie mam przygotowane.
A do tego w ogóle mi się nie spieszy, dla mnie te ponad trzy miesiące to kupa czasu.
Z tym, że my dużo rzeczy mamy po pierwszym synku. Wózek jest, łóżeczko musimy przywieźć z mieszkania które wynajmuję, kosz Mojżesza wróci do nas w sierpniu, bo teraz korzysta z niego dziecko z rodziny... pokoiku nie urządzamy, maluch dołączy do brata. Nasz "duży" synek i tak w ogóle nie korzysta ze swojego pokoju poza spaniem w nim, a nam totalnie nie przeszkadza jak jeden i/lub drugi będą spać z nami.
Na dużą pakę ubranek od przyjaciółki nadal czekam i nie mogę się doczekać, ale bardziej z ciekawości niż dlatego żeby to natychmiast prać i prasować.
Zamówienie z gemini pewnie kliknę w okolicach sierpnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 23:19