Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja sie ciesze, ze Belly nie działało, bo przynajmniej nie mam dużo do nadrabiania
W weekendy raczej nie mam czasu, żeby czytać forum i potem nadrabiam przez 2-3 dni
Monako. Ja mam lusterko. Dostałam w komplecie z fotelikiem od znajomej, więc na pewno będę używać.
Karolcia. Ja mam Cybex Aton. Dostałam używany od koleżanki, która sobie chwaliła.
Bacardi. Setti. Gratuluję III trymestru
W sobotę pierwszy raz na papierze toaletowym znalazłam plamke krwi wielkości 5 groszy. Nic więcej od tamtej pory się nie pojawiło, więc się nie martwię, ale ciekawa jestem co to mogło być.
Właśnie wracam z glukozy. Z tego co słyszałam to w UK jest inna niż w PL i faktycznie. Była bardzo dobra, smakuje jak zimna, nie stężała galaretka i wcale nie jest słodka
Nie miałam żadnych sensacji tyle tylko, ze Emilka stała się mocno ruchliwaTeraz czuje delikatną zgage, ale pewnie jak coś zjem to przejdzie.
Wyniki będą za tydzień, ale będą się kontaktować tylko jak coś będzie nie tak.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
perfectangel85 wrote:Karolcia ja w pierwszej ciąży też miałam niski wynik po 2 godzinach i lekarz nie kazał mi nic z tym robić.
Też muszę iść na krzywa ale taaaa mi się nie chce
ooo to mam nadzieję, ze ja tez nie dostane żadnych leków -
natty85 wrote:Biore juz acard i heparyne 0.6 Teraz prwnie dojdzie insulina
Ciagle cos
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:Witaj w klubie,clexane 0,6,akard,metyle i cukrzyca ciazowa
Bierzesz insuline? Mozna brav insuline przy acardzie?
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
perfectangel85 wrote:Miałam tylko jeść regularnie, tak żeby nie było przerw między posiłkami większych niż 3 godziny. Miałam wynik 59 wtedy.
A to dobrze, muszę się właśnie pilnować z tymi posiłkami... -
Karooolcia :) wrote:Hej dziewczyny!
Myślałam, że ta przerwa już się nie skończy...
Byłam na tej glukozie wczoraj... jakoś to wypiłam ale niestety 10 minut przed ostatnim pobraniem krwi trochę zwróciłam. Pielęgniarka powiedziała, że pobierze od razu krew żebym nie musiała ponawiać badania i wyszło mi tak:
75 mg/dl
133 mg/dl
60 mg/dl
I mam taki komentarz do badania: Wynik wskazuje na hipoglikemię reaktywną, nie spełnia kryteriów rozpoznania cukrzycy ciężarnych. Wskazana konsultacja diabetologa celem omówienia postępowania.
Może dobrze by było powtórzyć badanie, ze względu na to, że zwymiotowałaś?
Ja dostałam wyniki już chwile temu i za tydzień dopiero mam je omawiać z moją ginekolog,
a mam niższe wyniki niż ty i żadnego "komentarza".
-
Karolka12345 wrote:Kinia jeśli to pierwszy fotelik 0-13 to musi być zapięty tyłem, nie ma innej opcji, zatem i isofix musi byc do tego przystosowany
A jaki masz pierwszy fotelik?
Ja będę miała fotelik z Mercedesa, tata się zaoferował, że da mi w prezencie. Produkuje dla nich Roemer z tego co wiem. Pytałam tatę o ISOFIX i mówił, że ma, więc skoro tak mówisz to wierzę, że będzie można wpiąć go w fotel tyłem. Zależy mi na tym, bo jak sobie pomyślę, że mam rozkminiać pół godziny jak przeprowadzić te pasy to dziękuję bardzo, potem i tak martwiłabym się ciągle czy zrobiłam to dobrze. Przymierzać raczej nie muszę, bo akurat jeździmy Mercedesem, więc nie martwię się czy będzie pasował do fotela08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
natty85 wrote:Nie mam juz sily
Bierzesz insuline? Mozna brav insuline przy acardzie?
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Ja już po wizycie, posłuchałam serduszka i wszystko jest ok
Ja też mam krew w nosie jak smarkam a smarkam prawie non stopMały kopie już coraz częściej, super uczucie
a jak mu popukam w miejsce gdzie mnie kopnął to odda ze zdwojoną siłą
My już mamy gotowy pokój dla dziecka, ubranka powypierane, wyprasowane i ułożone w komodzie
Jeszcze tylko dokupić pare rzeczy typu termometr do ciała, pieluszki itp. no i dla mnie piżama i jeszcze kilka drobnych rzeczy i możemy czekać na przyjście małego na świat
zubii, majju, miffy, Justaw, Cameline, Ja86, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość
-
Maja83 wrote:Ja już po wizycie, posłuchałam serduszka i wszystko jest ok
Ja też mam krew w nosie jak smarkam a smarkam prawie non stopMały kopie już coraz częściej, super uczucie
a jak mu popukam w miejsce gdzie mnie kopnął to odda ze zdwojoną siłą
My już mamy gotowy pokój dla dziecka, ubranka powypierane, wyprasowane i ułożone w komodzie
Jeszcze tylko dokupić pare rzeczy typu termometr do ciała, pieluszki itp. no i dla mnie piżama i jeszcze kilka drobnych rzeczy i możemy czekać na przyjście małego na świat
A ja się właśnie zastanawiałam czy to jeszcze nie za wcześnie na pranie ubranek... W przyszłym tygodniu będę mieć meble do pokoiku i chciałabym już zacząć porządkować wszystko, ale boję się, że ubranka do września zdążą się zakurzyć... -
miffy wrote:A ja się właśnie zastanawiałam czy to jeszcze nie za wcześnie na pranie ubranek... W przyszłym tygodniu będę mieć meble do pokoiku i chciałabym już zacząć porządkować wszystko, ale boję się, że ubranka do września zdążą się zakurzyć...
Ja już też poprałam ubranka i poprasowałam. Myślę, że nie zakurzą sięja powkładałam w lniane woreczki stardte mydło bambino i powkładałam pomiędzy ubranka żeby miały delikatny zapaszek
Maja83 lubi tę wiadomość
-
miffy wrote:A ja się właśnie zastanawiałam czy to jeszcze nie za wcześnie na pranie ubranek... W przyszłym tygodniu będę mieć meble do pokoiku i chciałabym już zacząć porządkować wszystko, ale boję się, że ubranka do września zdążą się zakurzyć...
Ubranka jak przejdą domowymi bakteriami to nawet lepiej dla maleństwa. Też będę nie długo prac dzisiaj przyszedł mi proszek jutro tz ustawi komodę na miejsce i złożymy łóżeczko o ile znajdę śrubki i do łóżeczka łoże graty malego. -
Witajcie słonka ja dzis byłam na glukozie myslalam ze będzie gorzej ale dalam rade u mnie pozwolono na cytrynke ale tylko trochę one same ja dozowaly i oczywiście miałam roztwór robiony w ciepłej wodzie najgorzej było z tym że strasznie chciało mi się spac a mała mega tańcowała i czekamy na wyniki jutro są do odbioru aż sie stresuje
Na dodatek od wczoraj boli mnie cały lewy pośladek noge ciągam za sobą makabra
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe