Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
iza776 wrote:Zdawałam sobie sprawę z wagi. No niby tylko 1kg cięższy ale czuć. Tez wzięłam plusa
no trudno będę się ratować stelażem najwyżej a nie noszeniem w ręku. Jednak możliwość rozłożenia na płasko i dania dziecku odpocząć przewyższa ta wagę w mojej opinii
i fajny daszek
, ale i tak jak córka miala 10 miesięcy, mimo, ze mega chudzina z niej to robiła straszne awantury i przesiadła sie do Recaro Zero
-
Witajcie po przerwie Dziewczyny
Liczyłam, że po modernizacji pojawi się w końcu wersja na tablet ale niestety
Za nami pracowity weekend, pokój Młodego pomalowany, dzisiaj przyjadą mebelki. Odebrałam też moje zamówienie wyposażenia łóżeczka i wyszło fantastycznie! Wstawię Wam potem zdjęcie.
Dziś zaczynam 29tc i liczenie ruchów dziecka, tylko jak ja mam liczyć kiedy był 10 ruch jak ten mój gałganek się rusza prawie cały czasAż czasem się martwię, że za mało śpi.
-
Ja jestem po wizycie , w szpitalu nie robili mi usg dopochwowego , teraz wyszlo ze juz robi sie wew rozwarcie i szyjka skrocila sie o 2 cm. Jedyny plus to taki ze lekarz kazal zamowic pessar wiec nie musze z tym kombinowac. Wlasnie go zamowilam wiec w piatek lub pon powinien przyjsc
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Również witam się w III trymestrze
poppy wrote:Wypiłam ten ulepek. U mnie nie wolno cytryny wciskać, a jeszcze glukozę pani rozpuścila mi w ciepłej wodzie! Obrzydlistwo!
Też dostałam ciepły roztwór. Bardziej śmierdziNa szczęście mogłam zagryzać cytryną (tzn. nie pytałam, ale nikt się nie sprzeciwił).
Wam też przy logowaniu pojawia się ostrzeżenie o niezabezpieczonym połączeniu?? Aż obawiam się wchodzić na forum (wcześniej też tak miałam, ale pytam teraz).
-
chcebardzobycmama wrote:Mozna kupic cytrynowa glukoze. Ja taka pilam i powiem ze nawet mi smakowala
nie byla slodka ,czuc bylo cytrynke i pani w aptece powiedziala ze wynikow nie zakloca
Wgl bardzo pozno macie robiona glukoze ,albo ja bardzo wczesnie bo w 23tyg :p
Ja nie miałam wyboru, bo nie kupowałam. U mnie się porostu dostaje w laboratorium glukozę. -
Hej
Ależ odwyk od forum
Powiem Wam, że wczoraj wyłączyło się też tak, jakby w ogóle strona zniknęła z serwera. I pomyślałam sobie - jak to tak nie będziemy wiedzieć co u której się dzieje, jak rozwiązanie etc... Całe szczęście forum wróciło
Ja dziś byłam na echo serduszka z powodu podejrzenia nieprawidłowej osi serca. Okazało się, że wszystko w porządku i najwidoczniej wcześniej Szymek był źle ułożony, stąd błędne wrażenie. Jednak nie zaszkodziło sprawdzić
Aleksandrazz jaką masz teraz długość szyjki? Zostawiają Cię w szpitalu?
zubii, aswalda, Justaw, perfectangel85, Bacardi90, miffy, majju, Annie1981, Cameline, justa., ⚘Kwiatuszek, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
też było mi ciężko wytrzymać bez forum hah
U mnie przygotowania troche ruszyły, dostałam ogromną ilość ciuszków i zamowilismy szafkę na rzeczy dla dzidzia;)
A i jeszcze jeśli któraś z Was ma problem ze stanikiem ( tak jak ja niestety ) To ogromnie polecam staniki z TESCO (F&F) jest piękna kolekcja bezstalkowych staników o normalnych miseczkach, szukałam takich całe wieki bo sportowego nie chcialam na codzien nosić bo jednak przy duzym biuście troche spłaszcza, a staniki ze stalkami gdy siedze zaczynają mi się wpijać w brzuch. Wczoraj bylam zachwycona bo ten pieknie trzyma biust, jest mięciutki i żadnych drutów. W dodatku jest -30% na bielizne i zaplacilam tylko 27złSą 3 kolory nude biały i czarny wiec jak ktoraś z Was ma problem z kupnem wygodnego stanika a nie chce być skazana na topy to ogromnie polecam
-
To dobrze ze wszystko okej z serduszkiem
w trzy i pol tyg skrocila sie z 5 do 3,5 cm , a oprocz tego robi sie wew rozwarcie tzw. lejek. Bylam tydzien w szpitalu , wyszlam wczoraj a w nieskonczonosc lezec nie moge bo mam male dziecko. Pessar bd miec zakladany u mojego gina prywatnie za tydzien .
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Też ubolewałam nad brakiem belly, zwłaszcza, że chciałam podpytać bukę i zubii skąd biorą wykroje na swoje prace
skończyłam prawie pierwszy sweterek, muszę jeszcze tylko obrobić dookoła, ale to musi poczekać aż dobiorę guziczki, wygląda tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e71bfdf481ce.jpg
Teraz szukam inspiracji na drugi, z brązowej włóczki.
O dziwo, mój mąż wiedział o tym, że pierwsze foteliki zapina się tyłem, w sumie ciekawa jestem skąd xD Teraz zastanawiam się czy mój fotelik ma taki isofix żeby zapiąć go tyłem, bo wolę to niż mocowanie pasami..perfectangel85, Bacardi90 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Hej dziewczyny
ja poleguje sobie całe dnie teraz bo mąż ma urlop. jak to dobrze sie złożyło... niestety coraz czesciej twardnieje mi brzuch, mała kopie po pecherzu i szyjce i martwie sie jaki bedzie jej stan w poniedziałek na wizycie... po cichu licze,ze zatrzyma sie na tych 29mm...nie wyobrażam sobie takiego trybu życia do końca ciąży.
-
nick nieaktualnymi też brzuch zaczął się spinać. Ostatnio na krótkim spacerze myślałam że mi eksploduje . Chyba czas trochę zwolnić, przynajmniej do wizyty.
Czy Wy tez macie ciągle krew w nosie? U mnie albo skrzepy co rano albo się lejenie wiem co z tym fantem zrobić...
-
Ja wczoraj wizytowalam. Młody waży 1140gram. Pani dr powiedziala ze akurat jest posrodku normy:) na początku ciąża z usg wychodzila mlodsza o tydz a teraz termin z usg wychodzi na 04.09 a mialam na 06.09. W sumie bym wolala nawet troszke wcześniej; ) ciaza ksiazkowa. Usg 3 tym. Mialam juz robione. Wszystko gra
)) biore sie za ogarnianie tego wszystkiego. Duzo ciuszkow juz mam, ale pranko, prasowanko. Komode malemu musimy zwolnic, bo kupiona dla niego a rodzice sie wpakowali:))
Bacardi90, Cameline lubią tę wiadomość
-
Bacardi90 wrote:mi też brzuch zaczął się spinać. Ostatnio na krótkim spacerze myślałam że mi eksploduje . Chyba czas trochę zwolnić, przynajmniej do wizyty.
Czy Wy tez macie ciągle krew w nosie? U mnie albo skrzepy co rano albo się lejenie wiem co z tym fantem zrobić...
Bacardi90 lubi tę wiadomość
-
No i mam cukrzyce
jestem zalamana
Na czczo 92
Po 1h 200
Po 2h 160
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Marcia1989 wrote:kochana ja mam skrzepy w nosie.. kilka razy mi leciala krew.nigdy nic groźnie nie wygladalo. Cala ciaze praktycznie problemy ze skrzepami krwi w nosie. Zwlaszcza po nocy. Ale podobno jest to norma w ciazy. Nie ma co sie obawiac.
Mam dokładnie to samo, pytałam o to lekarza, podobno to normalne:) -
nick nieaktualny
-
Ja mam to samo z tymi skrzepami, szczególnie rano, i to praktycznie od początku ciąży. Lekarz mówił, że to norma.
Hurra, belly wróciło! Ale dziwnie było mi bez zaglądania na forum przez tyle czasu.
Co do tego rozkładanego fotelika Cybex, to ja właśnie myślę o Kiddy z tego samego powodu. Muszę obejrzeć oba i porównać. -
Biore juz acard i heparyne 0.6 Teraz prwnie dojdzie insulina
Ciagle cos
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤