X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:
    JEST JEST SEERDUSZKO :-) malenstwo ma 5,7 mm a termin na 2 wrzesnia
    No pięknie! gratki :* A mam ci zmienić termin porodu na liście? Czy zostawić ten z om?

Suri_, Ja86 lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane raz jeszcze bardzo dziękuję za tak miłe przyjęcie do waszego grona :)

nowamamusia, Tobie dziękuję za informację o ciąży bliźniaczej znajomych- im więcej słyszę o szczęśliwych zakonczeniach tym bardziej mnie to cieszy i napawa optymizmem :)

Ja86 gratuluję serduszka :)

nowamamusia, Ja86 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Harmiah Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie!
    mam termin na 2 września.wizyta u ginekologa w czwartek i martwię sie straaaaasznie czy wszystko będzie ok bo objawy w zasadzie niewielkie tylko brak @ sennosc,czasem w podbrzuszu lekko mnie zaboli no i ogromne wzdęcie brzucha nawet wciągnąć się go nie da:)a poza tym nie czuje się za bardzo w ciąży czy wy tez tak macie?pozdrawiam wszczystkie wrześniòwki!

nowamamusia, Dreamy, Bacardi90, Suri_, Karolka12345 lubią tę wiadomość

3jgxskjolnm96jby.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej nas! Super :)

MoNaKo podwójne szczęście, pięknie :) Życzę Ci i maluchom dużo dużo siły i zdrówka, rośnijcie zdrowo!

Dziewczymy ja byłam dzisiaj na tej wizycie na NFZ, wszystko ok, zarodek 2,8 mm, ale serduszka jeszcze nie ma :( Tłumaczę sobie, że musiała być późno owulacja i implantacja ale tak bym już chciała usłyszeć albo zobaczyć bijące serduszko naszego bobka :( Następna wizyta w poniedziałek, już prywatnie.

Dreamy, Suri_ lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 gratuluje extta ale szybciutko serduszko juz jest ... A jak wrazenie u lekarza ?Monako gratuluje super ze szczescie jest podwojne teraz o siebie dbaj podwojnie

Ja86 lubi tę wiadomość

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harmiah wrote:
    Witam serdecznie!
    mam termin na 2 września.wizyta u ginekologa w czwartek i martwię sie straaaaasznie czy wszystko będzie ok bo objawy w zasadzie niewielkie tylko brak @ sennosc,czasem w podbrzuszu lekko mnie zaboli no i ogromne wzdęcie brzucha nawet wciągnąć się go nie da:)a poza tym nie czuje się za bardzo w ciąży czy wy tez tak macie?pozdrawiam wszczystkie wrześniòwki!
    Witamy :) Nie przejmuj się bo tu jest nas dużo bez objawów ;) Ja też nie mam. W terminie @ miałam też bóle brzucha, ciągnięcia i ból piersi ale potem to minęło. Piersi może mam bardziej wrażliwe.
    To będzie pierwsza wizyta?

<3 Stella <3
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Coraz więcej nas! Super :)

MoNaKo podwójne szczęście, pięknie :) Życzę Ci i maluchom dużo dużo siły i zdrówka, rośnijcie zdrowo!

Dziewczymy ja byłam dzisiaj na tej wizycie na NFZ, wszystko ok, zarodek 2,8 mm, ale serduszka jeszcze nie ma :( Tłumaczę sobie, że musiała być późno owulacja i implantacja ale tak bym już chciała usłyszeć albo zobaczyć bijące serduszko naszego bobka :( Następna wizyta w poniedziałek, już prywatnie.
    To w poniedziałek już będzie na pewno. Serduszko może być dopiero widoczne jak zarodek ma 5 mm.Czasami szybciej ale to gin musi mieć super sprzęt. Więc twoja fasolka ładnie urośnie do poniedziałku i będzie <3

majju lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuuu <3 jest widoczne gdy zarodek ma ok 5 milimetrów...prawdopodobnie jeszcze 2-3 dni i byś je zobaczyła :) A co mówił gin tak ogólnie?

majju lubi tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że jestem już po wizycie. Zaczęłam plamic i miałam wczoraj pierwsze usg. Widziałam pięknie bijące serduszko :) zarodek ma ok. 3 mm. muszę więcej wypoczywac co nie jest takie proste z dwulatkiem w domu

Monako ja też jestem z Poznania. Kojarzę Cię chyba z wątku MedART. U kogo będziesz prowadzic ciążę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:23

nowamamusia, majju, Dreamy, Bacardi90, Suri_, Karolka12345 lubią tę wiadomość

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Ja jestem 29dpt 3 dniowego zarodka.Nie mam pojecia ktory to tydzien ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:31

nowamamusia, Gosia1989, Dreamy, Bacardi90, Suri_, zubii lubią tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciakocia ale szybko Ci się udało zobaczyć <3 . A co z tym plamieniem?

<3 Stella <3
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Witajcie.Ja jestem 29dpt 3 dniowego zarodka.Nie mam pojecia ktory to tydzien ciazy
    Witamy :) może ustawisz sobie taki suwaczku jak my? Będzie pokazywalo automatycznie który tydzień i dzień ciąży :)

<3 Stella <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że w poniedziałek już będzie. Lekarz mówił, że wszystko ok, że jedyne czego mam unikać to papierosy, alkohol i promieniowanie. Kazał się zdrowo odżywiać, witamin prenatalnych nie muszę łykać bo to tylko ładne opakowania, lepiej zjeść pietruszkę i banana. Dał skierowanie na podstawowe badania. I kazał się pokazać za miesiąc. Chyba bym zwariowała przez miesiąc gdybym miała tyle czekać na następne zobaczenia mojego bobka :)

Dreamy lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, kojarzę Cię z sierpniowek, które podczytuje, bo ja mam z kolei termin na początku września i wydaje mi się, że na wrześniowym wątku dużo dziewczyn ma termin później niż ja i te różnice są widoczne. Ale to się wyrówna za parę tygodni.
    Niemniej miło Cię widzieć. Życzę dobrej ciąży,zwłaszcza, że jest tak wyjątkowa.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harmiah, Emma witamy :)

Kiciakocia gratuluję <3

Majju nie przejmuj się. U jednych szybciej u innych później ale serduszko będzie :)

U mnie z mdłościami już było trochę lepiej a przed chwilą zaliczyłam znowu rzyganko :.

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze urwalo mi posta.nie mam pojecia jak ustawic suwaka.
    Mam b niski prog.biore zastrzyki z prilutexu.w sb na wizycie widzialam kropka 2.3mm i bijace serducho

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:36

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie witamin prenatalnych.. bierzecie? jak tak to jakie?? Ja mam w domu opakowanie Femibion Natal 1 bo gin w poprzedniej ciąży mi zalecił brać i odkąd zobaczyłam dwie kreseczki to biorę i się zastanawiam czy sprowadzać z PL drugą paczkę czy sobie darować???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:37

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze witamin nie biore tylko kwas foliowy ale dzis kupilam sobie falvit☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:39

zubii lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Kurcze urwalo mi posta.nie mam pojecia jak ustawic suwaka.
    Mam b niski prog.biore zastrzyki z prilutexu.w sb na wizycie widzialam kropka 2.3mm i bijace serducho
    Kochana suwaczek można sobie zrobić np na stronie suwaczki.com i potem trzeba skopiować link na forum Bbcode który zaczyna się od [url... Skopiować i wkleić tutaj na forum w ustawienia - > społeczność. I tam w podpisie wkleja się link

Gratuluję tak szybkiego zobaczenia serduszka :)

<3 Stella <3
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki bardzo☺sprobuje tak zribic chociaz ze mnie to komputerowa oferma

010idqk3hkbcgs9f.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ