X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:
    JEST JEST SEERDUSZKO :-) malenstwo ma 5,7 mm a termin na 2 wrzesnia
    No pięknie! gratki :* A mam ci zmienić termin porodu na liście? Czy zostawić ten z om?

Suri_, Ja86 lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane raz jeszcze bardzo dziękuję za tak miłe przyjęcie do waszego grona :)

nowamamusia, Tobie dziękuję za informację o ciąży bliźniaczej znajomych- im więcej słyszę o szczęśliwych zakonczeniach tym bardziej mnie to cieszy i napawa optymizmem :)

Ja86 gratuluję serduszka :)

nowamamusia, Ja86 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Harmiah Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie!
    mam termin na 2 września.wizyta u ginekologa w czwartek i martwię sie straaaaasznie czy wszystko będzie ok bo objawy w zasadzie niewielkie tylko brak @ sennosc,czasem w podbrzuszu lekko mnie zaboli no i ogromne wzdęcie brzucha nawet wciągnąć się go nie da:)a poza tym nie czuje się za bardzo w ciąży czy wy tez tak macie?pozdrawiam wszczystkie wrześniòwki!

nowamamusia, Dreamy, Bacardi90, Suri_, Karolka12345 lubią tę wiadomość

3jgxskjolnm96jby.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej nas! Super :)

MoNaKo podwójne szczęście, pięknie :) Życzę Ci i maluchom dużo dużo siły i zdrówka, rośnijcie zdrowo!

Dziewczymy ja byłam dzisiaj na tej wizycie na NFZ, wszystko ok, zarodek 2,8 mm, ale serduszka jeszcze nie ma :( Tłumaczę sobie, że musiała być późno owulacja i implantacja ale tak bym już chciała usłyszeć albo zobaczyć bijące serduszko naszego bobka :( Następna wizyta w poniedziałek, już prywatnie.

Dreamy, Suri_ lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 gratuluje extta ale szybciutko serduszko juz jest ... A jak wrazenie u lekarza ?Monako gratuluje super ze szczescie jest podwojne teraz o siebie dbaj podwojnie

Ja86 lubi tę wiadomość

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harmiah wrote:
    Witam serdecznie!
    mam termin na 2 września.wizyta u ginekologa w czwartek i martwię sie straaaaasznie czy wszystko będzie ok bo objawy w zasadzie niewielkie tylko brak @ sennosc,czasem w podbrzuszu lekko mnie zaboli no i ogromne wzdęcie brzucha nawet wciągnąć się go nie da:)a poza tym nie czuje się za bardzo w ciąży czy wy tez tak macie?pozdrawiam wszczystkie wrześniòwki!
    Witamy :) Nie przejmuj się bo tu jest nas dużo bez objawów ;) Ja też nie mam. W terminie @ miałam też bóle brzucha, ciągnięcia i ból piersi ale potem to minęło. Piersi może mam bardziej wrażliwe.
    To będzie pierwsza wizyta?

<3 Stella <3
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Coraz więcej nas! Super :)

MoNaKo podwójne szczęście, pięknie :) Życzę Ci i maluchom dużo dużo siły i zdrówka, rośnijcie zdrowo!

Dziewczymy ja byłam dzisiaj na tej wizycie na NFZ, wszystko ok, zarodek 2,8 mm, ale serduszka jeszcze nie ma :( Tłumaczę sobie, że musiała być późno owulacja i implantacja ale tak bym już chciała usłyszeć albo zobaczyć bijące serduszko naszego bobka :( Następna wizyta w poniedziałek, już prywatnie.
    To w poniedziałek już będzie na pewno. Serduszko może być dopiero widoczne jak zarodek ma 5 mm.Czasami szybciej ale to gin musi mieć super sprzęt. Więc twoja fasolka ładnie urośnie do poniedziałku i będzie <3

majju lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuuu <3 jest widoczne gdy zarodek ma ok 5 milimetrów...prawdopodobnie jeszcze 2-3 dni i byś je zobaczyła :) A co mówił gin tak ogólnie?

majju lubi tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że jestem już po wizycie. Zaczęłam plamic i miałam wczoraj pierwsze usg. Widziałam pięknie bijące serduszko :) zarodek ma ok. 3 mm. muszę więcej wypoczywac co nie jest takie proste z dwulatkiem w domu

Monako ja też jestem z Poznania. Kojarzę Cię chyba z wątku MedART. U kogo będziesz prowadzic ciążę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:23

nowamamusia, majju, Dreamy, Bacardi90, Suri_, Karolka12345 lubią tę wiadomość

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Ja jestem 29dpt 3 dniowego zarodka.Nie mam pojecia ktory to tydzien ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:31

nowamamusia, Gosia1989, Dreamy, Bacardi90, Suri_, zubii lubią tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiciakocia ale szybko Ci się udało zobaczyć <3 . A co z tym plamieniem?

<3 Stella <3
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Witajcie.Ja jestem 29dpt 3 dniowego zarodka.Nie mam pojecia ktory to tydzien ciazy
    Witamy :) może ustawisz sobie taki suwaczku jak my? Będzie pokazywalo automatycznie który tydzień i dzień ciąży :)

<3 Stella <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że w poniedziałek już będzie. Lekarz mówił, że wszystko ok, że jedyne czego mam unikać to papierosy, alkohol i promieniowanie. Kazał się zdrowo odżywiać, witamin prenatalnych nie muszę łykać bo to tylko ładne opakowania, lepiej zjeść pietruszkę i banana. Dał skierowanie na podstawowe badania. I kazał się pokazać za miesiąc. Chyba bym zwariowała przez miesiąc gdybym miała tyle czekać na następne zobaczenia mojego bobka :)

Dreamy lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, kojarzę Cię z sierpniowek, które podczytuje, bo ja mam z kolei termin na początku września i wydaje mi się, że na wrześniowym wątku dużo dziewczyn ma termin później niż ja i te różnice są widoczne. Ale to się wyrówna za parę tygodni.
    Niemniej miło Cię widzieć. Życzę dobrej ciąży,zwłaszcza, że jest tak wyjątkowa.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harmiah, Emma witamy :)

Kiciakocia gratuluję <3

Majju nie przejmuj się. U jednych szybciej u innych później ale serduszko będzie :)

U mnie z mdłościami już było trochę lepiej a przed chwilą zaliczyłam znowu rzyganko :.

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze urwalo mi posta.nie mam pojecia jak ustawic suwaka.
    Mam b niski prog.biore zastrzyki z prilutexu.w sb na wizycie widzialam kropka 2.3mm i bijace serducho

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:36

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie witamin prenatalnych.. bierzecie? jak tak to jakie?? Ja mam w domu opakowanie Femibion Natal 1 bo gin w poprzedniej ciąży mi zalecił brać i odkąd zobaczyłam dwie kreseczki to biorę i się zastanawiam czy sprowadzać z PL drugą paczkę czy sobie darować???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:37

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze witamin nie biore tylko kwas foliowy ale dzis kupilam sobie falvit☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:39

zubii lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Kurcze urwalo mi posta.nie mam pojecia jak ustawic suwaka.
    Mam b niski prog.biore zastrzyki z prilutexu.w sb na wizycie widzialam kropka 2.3mm i bijace serducho
    Kochana suwaczek można sobie zrobić np na stronie suwaczki.com i potem trzeba skopiować link na forum Bbcode który zaczyna się od [url... Skopiować i wkleić tutaj na forum w ustawienia - > społeczność. I tam w podpisie wkleja się link

Gratuluję tak szybkiego zobaczenia serduszka :)

<3 Stella <3
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki bardzo☺sprobuje tak zribic chociaz ze mnie to komputerowa oferma

010idqk3hkbcgs9f.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ