Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Wszystkim
Chciałam zapytać czy przyjmiecie mnie do siebie, bo szukam sobie miejsca na forum a u Was bardzo milutko
U mnie termin na 26 sierpnia ( ale penie urodzę znacznie wcześniej) ale blizej mi tu do Waszych ciążowych rozterek niż na sierpnióweczkach bo tam ciąże już znacznie bardziej zaawansowane...
Przeczytałam forum od początku więc teraz postanowiłam sie odezwać. Tym bardziej że jest temat bliźniaków
W sktórcie napiszę że jestem po IVf. W 4t3d było u mnie widać maleńką kropeczkę- pęcherzyk a w 6t2d pięknie biło serduszko. Jedno
Wczoraj byłam na kolejnej wizycie czyli 7t2d i bardzo martwiłam się czy serduszko nadal bije bo jestem po 4 ciążach biochemicznych. Tak więc serduzko biło nie jedno a dwa!!!
Dowiedziałam sie wczoraj i chyba jeszcze to do mnie nie dotarło.
Z gorszych wiadomości to takie że muszę leżeć bo jest krwiak ( leżę już od sylwestra) i w dodatku ta ciąża bliźniacza jest tą najmniej spotykaną i bardzo trudną...ale muszę wierzyć że się uda, że wszystko bedzie dobrze. Do wczoraj martwiłam się wszystkim ale koniec z tym. Tylko pozytywne myślenie pozwoli nam cieszyć się z naszych maluszków.
Dodam, że jestem z Poznania i mam 31 lat, a to będą moje pierwsze dzieciDreamy, nowamamusia, Karolka12345, Bacardi90, justa., Suri_, Gosia1989, joaska1985, Zołzimagic, Gosiaczek, Plastelina, Saori lubią tę wiadomość
-
Karolka12345 wrote:Łejery Ty mnie nie strasz. Nie wczytywałam się, ale myślałam, że jeden pęcherzyk= jedna Fasolka
-
Dreamy dziękuję za miłe przyjęcie- co do ciąży to moja ciąża jest jednojajowa-jednokosmówkowa- jednoowodniowa.
W skrócie ( wczoraj tak tłumaczyłam rodzicom )
brzuch to dom- często zdarza się tak że dzieci mieszkają w jednym domu, ale każde ma swój pokój ( łożycko) i swoje łóżko(owodnia). Nikt nikomu nie zabiera kołderki- bliżniaki dwujajowe.
Czasem zdarza się tak że dzieci mieszkają w jednym domu, w jednym pokoju ale każde ma swoje łóżko- nikt nikomu nie zabiera kołderki- bliżniaki jednojajowe.
I bardzo rzadko zdarza sie tak że dziecie mieszkają w jednym domu, w jednym pokoju i spią w jednym łóżku- jedno drugiemu może zabierać kołderkę...
I ja właśnie jestem w tej ostatniej ciąży. Czytałam dziś trochę i dotarło do mnie że to bedzie naprawdę trudna ciąża ale jestem w dobtrych rękach i naprawdę wierzę że się uda
Dreamy, Gosiaczek lubią tę wiadomość
-
teraz już trochę poczytałam i faktycznie jeden pęcherzyk dwa zarodki w środku :>
No zobaczymy za 9 dni wizyta to zobaczymy ile serduszek bije...
Witam Monako w naszych skromnych wrześniowych progach
Masz ciążę jednojajową jednokosmówkową i jednoowodniową? -
Dziewczyny ale żeście naskrobały
Gratuluje serduszek!!!
Gratuluje też bliźniaków!
Ja w poniedziałek byłam w labo na te badania glukoza i morfologia + mocz tylko tyle mi zleciła i dopłaciłam 16 zł na to TSH. Dzisiaj odebrałam wyniki i TSH mam za wysokie . Podskoczyłam po pracy do ogólnego lekarza i babka mnie przyjęła i zleciła resztę badań tych tarczycowych. Dzwoniłam zapisać się do endo i u Nas w mieście najbliższy prywatny! termin na maj nie mówiąc oczywiście o terminach z NFZ to już na za rok, masakra, będę musiała chyba podjechać do innego miasta. Ale juz się naczytałam i się martwię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 16:50
-
To rzeczywiście trochę skomplikowane ale ważne, że jesteś w dobrych rękach
Ja znam jedna parę, która miała taką ciążę. Rozwiązana w 33tygodniu więc całkiem długo posiedziały w brzuszku. I dzieciaczki zdrowe. Chociaż faktycznie jedno chyba trochę zabieralo drugiemu bo różnica wagowa była dosyć spora. Teraz już nie pamiętam ile.
Ale po za tym wszystko było ok.
I u ciebie też na pewno bedzie:)MoNaKo lubi tę wiadomość
Stella
-
nick nieaktualny
-
JEST JEST SEERDUSZKO malenstwo ma 5,7 mm a termin na 2 wrzesnia
Gosia1989, Dreamy, miffy, justa., Karolka12345, gosia_9020, nowamamusia, MoNaKo, zubii, Zołzimagic, Gdziejestmieszko, Gosiaczek, Bacardi90, karm3lka, joaska1985, Saori lubią tę wiadomość