Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nowamamusia wrote:Witamy Nie przejmuj się bo tu jest nas dużo bez objawów Ja też nie mam. W terminie @ miałam też bóle brzucha, ciągnięcia i ból piersi ale potem to minęło. Piersi może mam bardziej wrażliwe.
To będzie pierwsza wizyta? -
Z witamin biorę falvit plus dodatkowo kwas foliowy. Brałam juz wcześniej przed wizytą u gina ale wczoraj powiedział, żebym nadal tak brała.
Niektórzy zalecają, inni dopiero od 2 trymsetru. Zależy od gina. Ale też od was. Bo ja wiem, że moja dieta nie należała do idealnych i pewnie mialam/mam sporo witaminowych brakówzubii lubi tę wiadomość
Stella
-
Bacardi90 wrote:odnośnie witamin prenatalnych.. bierzecie? jak tak to jakie?? Ja mam w domu opakowanie Femibion Natal 1 bo gin w poprzedniej ciąży mi zalecił brać i odkąd zobaczyłam dwie kreseczki to biorę i się zastanawiam czy sprowadzać z PL drugą paczkę czy sobie darować???
-
Też właśnie miałam Was pytać o suplementy. Ja biorę tylko kwas foliowy (już od ponad 2 miesięcy) i staram się raczej rozsądnie odżywiać, więc zastanawiam się czy jakiekolwiek inne wspomagacze są jeszcze potrzebne.
Dostałam wynik bety, poziom zgodny z normą, uff. Jeszcze tylko w czwartek drugie badanienowamamusia, Emma 32, majju lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymiffy wrote:Też właśnie miałam Was pytać o suplementy. Ja biorę tylko kwas foliowy (już od ponad 2 miesięcy) i staram się raczej rozsądnie odżywiać, więc zastanawiam się czy jakiekolwiek inne wspomagacze są jeszcze potrzebne.
Dostałam wynik bety, poziom zgodny z normą, uff. Jeszcze tylko w czwartek drugie badanie -
Emma 32 wrote:Hmm wyliczylam ze wychodxi mi 6 tyd.jak Nowamamusia.na kiedy masz termin?☺
Dopisze cię do naszej listy. Jest na 1 stronie tego wątkuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:50
Stella
-
nick nieaktualnymajju wrote:Właśnie pisałam, że mi dziś gin (na NFZ) kazał brać tylko kwas foliowy i w miarę zdrowo się odżywiać, mówił że to tylko ładne opakowania. Z kolei gin u którego byłam w sobotę od razu mówił żebym zaczęła brać jakiś kompleks, polecił mi Pregna Plus.
-
nick nieaktualnydziś przeczytałam w książce o ciąży bardzo budującą myśl. Zeby się nie przejmować jak np. odrzuca kobietę od jedzenia albo ma silne wymioty bo dziecko i tak dostanie wszystko czego mu potrzeba. Kobieta może mieć niedobór i czuć się fatalnie a mimo wszystko jej organizm i tak na pierwszym miejscu zadowoli małego mieszkańca albo dwóch hehe taka fizjologiczna matczyna miłość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:55
miffy lubi tę wiadomość
-
Emma 32 wrote:Powiedzialyscie juz o ciazy rodzinie???u mnie nikt nic jeszcze nie wie.nie wiem kiedy powiedziec.boje sie zapeszyc..
Co do braku objawów to ja też nie mam żadnych.
Chociaż w poprzedniej ciąży zaczęły mi się strasznie mdłości od 6 tygodnia a teraz nic
Witam nowe mamusieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:56
-
nick nieaktualny
-
Emma 32 wrote:Powiedzialyscie juz o ciazy rodzinie???u mnie nikt nic jeszcze nie wie.nie wiem kiedy powiedziec.boje sie zapeszyc..Stella
-
Witam nowe koleżanki gratuluję serduszek i bliźniaków
Ja biorę Pregnacare + kw.fol + wit D. U mnie permanentny brak słońca więc suplementacja zalecana wszystkim. Mi się wydaje, że nie jestem w stanie z pożywienia wszystkiego dostarczyć, całość się nie wchłania, część znika podczas obrubki jedzenia, do tego picie kawy niedosypianie, dużo soli więc wole braćMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
nowamamusia no właśnie nie wiadomo. Ja biorę masę leków, bo jestem po ivf i może to jakieś naczynko.Krwiaka nie ma w każdym razie
Do 12 tc to powinnyśmy pilnowac kwasu foliowego i witaminy d.Kompleks witamin najlepiej od 2 trymestru, a że zalecają wcześniej to wiadomo dlaczego