X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Harmiah Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Witamy :) Nie przejmuj się bo tu jest nas dużo bez objawów ;) Ja też nie mam. W terminie @ miałam też bóle brzucha, ciągnięcia i ból piersi ale potem to minęło. Piersi może mam bardziej wrażliwe.
    To będzie pierwsza wizyta?
    Tak tak to pierwsza wizyta ale jak się baba naczyta w internetach tych historii o pustych pęcherzykach i ciazach pozamacicznych to aż spać się nie da:)chyba umrę ze strachu jak juz będę w poczekalni przed pierwsza wizyta

3jgxskjolnm96jby.png
  • nowamamusia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z witamin biorę falvit plus dodatkowo kwas foliowy. Brałam juz wcześniej przed wizytą u gina ale wczoraj powiedział, żebym nadal tak brała.
    Niektórzy zalecają, inni dopiero od 2 trymsetru. Zależy od gina. Ale też od was. Bo ja wiem, że moja dieta nie należała do idealnych i pewnie mialam/mam sporo witaminowych braków

zubii lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Emma 32 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole nie czuje sie jak w ciazy.boje sie ze na kolejnej wizycie dr mi powie ze tam nic nie ma..to chyba schizy ciazowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:43

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma a na którego Ci wyznacza termin?

<3 Stella <3
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzialyscie juz o ciazy rodzinie???u mnie nikt nic jeszcze nie wie.nie wiem kiedy powiedziec.boje sie zapeszyc..

010idqk3hkbcgs9f.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    odnośnie witamin prenatalnych.. bierzecie? jak tak to jakie?? Ja mam w domu opakowanie Femibion Natal 1 bo gin w poprzedniej ciąży mi zalecił brać i odkąd zobaczyłam dwie kreseczki to biorę i się zastanawiam czy sprowadzać z PL drugą paczkę czy sobie darować???
    Właśnie pisałam, że mi dziś gin (na NFZ) kazał brać tylko kwas foliowy i w miarę zdrowo się odżywiać, mówił że to tylko ładne opakowania. Z kolei gin u którego byłam w sobotę od razu mówił żebym zaczęła brać jakiś kompleks, polecił mi Pregna Plus.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Emma 32 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia.
    Jestem po crio na sxtucznym cyklu
    Za tydzien moze dowiem sie wiecej☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:46

010idqk3hkbcgs9f.png
  • miffy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie miałam Was pytać o suplementy. Ja biorę tylko kwas foliowy (już od ponad 2 miesięcy) i staram się raczej rozsądnie odżywiać, więc zastanawiam się czy jakiekolwiek inne wspomagacze są jeszcze potrzebne.

Dostałam wynik bety, poziom zgodny z normą, uff. Jeszcze tylko w czwartek drugie badanie :)

nowamamusia, Emma 32, majju lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm wyliczylam ze wychodxi mi 6 tyd.jak Nowamamusia.na kiedy masz termin?☺

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Nie mam pojecia.
    Jestem po crio na sxtucznym cyklu
    Za tydzien moze dowiem sie wiecej☺
    Z dnia ostatniej @ możesz sobie policzyć tak orientacyjnie termin porodu ;) według USG pewnie się zmieni trochę

<3 Stella <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Też właśnie miałam Was pytać o suplementy. Ja biorę tylko kwas foliowy (już od ponad 2 miesięcy) i staram się raczej rozsądnie odżywiać, więc zastanawiam się czy jakiekolwiek inne wspomagacze są jeszcze potrzebne.

Dostałam wynik bety, poziom zgodny z normą, uff. Jeszcze tylko w czwartek drugie badanie :)
    A jaki ten wynik bety? Bo robiłam chyba w podobnym czasie :-)

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Hmm wyliczylam ze wychodxi mi 6 tyd.jak Nowamamusia.na kiedy masz termin?☺
    Ja mam na 4. A według usg na 2
    Dopisze cię do naszej listy. Jest na 1 stronie tego wątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:50

<3 Stella <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Właśnie pisałam, że mi dziś gin (na NFZ) kazał brać tylko kwas foliowy i w miarę zdrowo się odżywiać, mówił że to tylko ładne opakowania. Z kolei gin u którego byłam w sobotę od razu mówił żebym zaczęła brać jakiś kompleks, polecił mi Pregna Plus.
    no właśnie co lekarz to inna koncepcja. Ja się odżywiam dosyć zdrowo tzn. mnóstwo warzyw i owóców itp. dlatego myślę, że skończę to opakowanie i jak z okruszkiem bedzie wszystko w porządku to będę brała tylko kwas foliowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś przeczytałam w książce o ciąży bardzo budującą myśl. Zeby się nie przejmować jak np. odrzuca kobietę od jedzenia albo ma silne wymioty bo dziecko i tak dostanie wszystko czego mu potrzeba. Kobieta może mieć niedobór i czuć się fatalnie a mimo wszystko jej organizm i tak na pierwszym miejscu zadowoli małego mieszkańca :) albo dwóch hehe taka fizjologiczna matczyna miłość ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:55

miffy lubi tę wiadomość

• Suri_ Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Powiedzialyscie juz o ciazy rodzinie???u mnie nikt nic jeszcze nie wie.nie wiem kiedy powiedziec.boje sie zapeszyc..
    My powiemy chyba dopiero po prenatalnych :)
    Co do braku objawów to ja też nie mam żadnych.
    Chociaż w poprzedniej ciąży zaczęły mi się strasznie mdłości od 6 tygodnia a teraz nic

Witam nowe mamusie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:56

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też po prenatalnych albo jak Lewandowscy po 4 miesiącu ;)

• nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    My zapraszamy w niedzielę naszych rodziców i już im powiemy. Mam tylko nadzieję, że w sb nadal będzie piękne bijace serduszko bo jeszcze w sb mam wizytę też.

<3 Stella <3
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki ;) gratuluję serduszek i bliźniaków <3

Ja biorę Pregnacare + kw.fol + wit D. U mnie permanentny brak słońca więc suplementacja zalecana wszystkim. Mi się wydaje, że nie jestem w stanie z pożywienia wszystkiego dostarczyć, całość się nie wchłania, część znika podczas obrubki jedzenia, do tego picie kawy niedosypianie, dużo soli więc wole brać :)

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • miffy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 wrote:
    A jaki ten wynik bety? Bo robiłam chyba w podobnym czasie :-)

1749,10, przy podanej laboratoryjnej normie na 4-5 tydzień 1000-50000.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 19:04

Gosia1989 lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia no właśnie nie wiadomo. Ja biorę masę leków, bo jestem po ivf i może to jakieś naczynko.Krwiaka nie ma w każdym razie

Do 12 tc to powinnyśmy pilnowac kwasu foliowego i witaminy d.Kompleks witamin najlepiej od 2 trymestru, a że zalecają wcześniej to wiadomo dlaczego ;)

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ