X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa dzieki za kciuki☺ja na zaparcia popijam kompot z suszu☺

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Justa dzieki za kciuki☺ja na zaparcia popijam kompot z suszu☺
    Jak go robisz?

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwi nie mogę jeść przez wzgląd na niską kwasowość żołądka, podobnie z piciem takiej ilości wody - u mnie to nie przejdzie :/

bf6b47d663.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harmiah wrote:
    O jak miło:) a do jakiego lekarza będziesz chodzić? Ja jestem zapisana do Gowkielewicza na ten czwartek
    Ja prywatnie chodzę do dr Frąckowiaka a dziś na NFZ byłam u Saczonka, co prawda w Stawigudzie, ale przyjmuje też w NO. Frąckowiaka bardzo cenię bo jest też endokrynologiem, po trzech latach starań (w tym ponad 2 u innej ginki) doprowadził mnie do ciąży :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pierwszych wizytach z facetami byłyście ?
    Gratuluje wszyskich pomyślnych wizyt. Ja mam pierwszą dopiero w piątek 20.01

Dreamy lubi tę wiadomość

• Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Melduję że odebrałam dzisiaj wynik badania krwi i 5t+2 i Beta 1045 - myśle ze jest nie źle. Progesteron mi wyszedł bardzo niski ale sie nie przejmuje, juz w czwartek ide do lekarza i mam nadzieję ze przepisze mi jakieś wspomagacze. Ciąża przebiega u mnie bezobiawowo a jak u Was? Jakie macie Bety ?

Mika
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M wrote:

Ja z mężem pójdę dopiero kiedy bedzie można określić płeć :)

Mika
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale macie tępo pisania :)

Harmiah- trzymam kciuki za czwartek. Brak objawów to nawet ja mam w ciąży bliźniaczej więc spokojnie, myślę że wszystko jeszcze przed nami. Mnie zmarwiło tylko to że miałam nabrzmiałe piersi i bolące sutki przy dotyku a od wczoraj nic- piersi wydają mi się takie jak przed ciążą. Wolałabym jednak cały czas je czuć.

Czy Wy też macie zanikające bóle piersi/sutków??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Harmiah- trzymam kciuki za czwartek. Brak objawów to nawet ja mam w ciąży bliźniaczej więc spokojnie, myślę że wszystko jeszcze przed nami. Mnie zmarwiło tylko to że miałam nabrzmiałe piersi i bolące sutki przy dotyku a od wczoraj nic- piersi wydają mi się takie jak przed ciążą. Wolałabym jednak cały czas je czuć.

Monako dokładnie mam to samo!! Wcześniej miałam ból sutków i były bardzo wrażliwe, a teraz przeszło zupełnie, no chyba ze bede bardzo uciskać. Ktory masz dokładnie dzień ciąży ?

Mika
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Mnie najbardziej bolały piersi w okolicy @. A teraz już nic. Może są trochę bardziej wrażliwe

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M wrote:
    Ja mojego zabiorę po 12 tyg. Bo wcześniej to raczej usg jest robione dowcipnie ;)

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maju nie stresuj się brakiem serduszka. Mogło być za wcześnie. Możliwe że gdybyś poszła jutro/pojutrze to widziałabyś piękny pulsujący punkcik. Na pewno będzie wszystko dobrze!!
    Co do witamin ja biorę femibion 1. Na pewno witaminy w ciąży nie zaszkodzą.

Emma32, gratuluję serduszka :) Przed poniedziałkową wizyta miałam identyczne myśli- czy serduszko nadal biło. Nie dość że biło jedno to zabiło też drugie. Obiecałam sobie że od ostatniej wizyty zero czarnych myśli. Walczyłyśmy długo o ciąże więc musimy się z niej cieszyć!
    U mnie o ciąży wiedą 4 moje koleżanki, rodzice, teściowa i szwagier. Kiedyś też nie chciałam zapeszać ale przestałam w to wierzyć. Jeśli ma być dobrze to będzie. Bez wzglęgu na to czy małe grono znajomych się dowie czy też nie :)

miffy piękna beta :) :)

Izabell2016 gratuluję bety. Nie przejmuj się brakiem objawów. Dużo nas tu chyba bez objawów na forum :)

Azorczynka- na zaparcia można czopki glicerynowe. Na pewno są bezpieczne, pytałam wczoraj gina. U mnie to bedzie ostateczność ale przynajmniej wiem co mogę zastosować w razie problemu.

Izabell2016, nowamamusia lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też swojego zabiorę po 12 tygodniu i jak lekarz się zgodzi to i córkę.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia gratuluję serduszka :)
    I faktycznie byłam też na wątku Medart bo przez chwilę się u nich leczyłam. Zmieniałam klinikę i lekarza. Jestem u dr Derwicha, chodzę prywatnie i na pewno on bedzie prowadził moją ciążę. Tym bardziej że miał już dwie ciąże trojacze jednokomórkowe, jednokosmówkowe. Mam do niego ogromne zaufanie, do tego pracuje na oddziale na Polnej i tam będę rodzić. Tym bardziej że u mnie prawie pewny jest wcześniejszy poród przez cc ( mam nadzieję że 34 -36 tc nie wcześniej) a tam jest neonatologia.

kiciakocia, Karolka12345 a Wy macie już lekarza prowadzącego i wybrany szpital?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako dzieki☺ja mam w sobie tyle lekow ze ciezko mi je przelamac.mysle ze dopiero po 10tc sie troche uspokoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 20:50

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUsta ja kupuje suszone gruszki,jablka i sliwki wrzucam do gara i gotuje poki smaki sie nie przegryza ☺
    Moj maz byl ze mna na 1 usg i jak zobaczyl serducho to sie poplakal.jeszcze rok temu nikt nie dawal mu szansy na dziecko wiec dla niego to przezycie bylo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 20:54

zubii lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Monako dokładnie mam to samo!! Wcześniej miałam ból sutków i były bardzo wrażliwe, a teraz przeszło zupełnie, no chyba ze bede bardzo uciskać. Ktory masz dokładnie dzień ciąży ?

U mnie dziś 7t3d. Pierwszy raz ból piersi ustąpił mi tydzień po pozytywnej becie. Więc poleciałam ją powtórzyć i było ok. Ból sutków wrócił więc to mnie uspokoiło. I powtórkę miałam właściwie już w niedzielę...Stres ogromny cze serducho biję. Ale wszystko dobrze więc chyba to u mnie żaden wyznacznik i nie mogę się tym sugerować...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ale super ze będziesz miała bliźniaki !!! Gratulacje !! Tez jestem zdania ze trzeba myślec pozytywnie a wszystko bedzie dobrze. Nie ma co sie nakręcać i stresować.
    Dlatego tez miedzy innymi staram sie nie czytać wszystkiego bo pózniej tylko sam stres...

MoNaKo, zubii lubią tę wiadomość

Mika
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cycochy ciaza..takie obrzmiale sa no i rozstepy zaczynaja mi sie robic..

010idqk3hkbcgs9f.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Monako dzieki☺ja mam w sobie tyle lekow ze ciezko mi je przelamac.mysle ze dopiero po 10tc sie troche uspokoje.
    Emma32, ja mam pewnie niewiele mniej. Różnica taka że u mnie było transfer na naturalnym cyklu ale jestem obstawiona progesteronem, do tego clexane, euthyrox i kwas foliowy 5mg. Zastanawiam się czy te ilości progesteronu nie wpływają na mniejsze odczuwanie objawów ciążowych...?

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ