X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa dzieki za kciuki☺ja na zaparcia popijam kompot z suszu☺

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Justa dzieki za kciuki☺ja na zaparcia popijam kompot z suszu☺
    Jak go robisz?

bf6b47d663.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwi nie mogę jeść przez wzgląd na niską kwasowość żołądka, podobnie z piciem takiej ilości wody - u mnie to nie przejdzie :/

bf6b47d663.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Harmiah wrote:
    O jak miło:) a do jakiego lekarza będziesz chodzić? Ja jestem zapisana do Gowkielewicza na ten czwartek
    Ja prywatnie chodzę do dr Frąckowiaka a dziś na NFZ byłam u Saczonka, co prawda w Stawigudzie, ale przyjmuje też w NO. Frąckowiaka bardzo cenię bo jest też endokrynologiem, po trzech latach starań (w tym ponad 2 u innej ginki) doprowadził mnie do ciąży :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pierwszych wizytach z facetami byłyście ?
    Gratuluje wszyskich pomyślnych wizyt. Ja mam pierwszą dopiero w piątek 20.01

Dreamy lubi tę wiadomość

• Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Melduję że odebrałam dzisiaj wynik badania krwi i 5t+2 i Beta 1045 - myśle ze jest nie źle. Progesteron mi wyszedł bardzo niski ale sie nie przejmuje, juz w czwartek ide do lekarza i mam nadzieję ze przepisze mi jakieś wspomagacze. Ciąża przebiega u mnie bezobiawowo a jak u Was? Jakie macie Bety ?

Mika
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M wrote:

Ja z mężem pójdę dopiero kiedy bedzie można określić płeć :)

Mika
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale macie tępo pisania :)

Harmiah- trzymam kciuki za czwartek. Brak objawów to nawet ja mam w ciąży bliźniaczej więc spokojnie, myślę że wszystko jeszcze przed nami. Mnie zmarwiło tylko to że miałam nabrzmiałe piersi i bolące sutki przy dotyku a od wczoraj nic- piersi wydają mi się takie jak przed ciążą. Wolałabym jednak cały czas je czuć.

Czy Wy też macie zanikające bóle piersi/sutków??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Harmiah- trzymam kciuki za czwartek. Brak objawów to nawet ja mam w ciąży bliźniaczej więc spokojnie, myślę że wszystko jeszcze przed nami. Mnie zmarwiło tylko to że miałam nabrzmiałe piersi i bolące sutki przy dotyku a od wczoraj nic- piersi wydają mi się takie jak przed ciążą. Wolałabym jednak cały czas je czuć.

Monako dokładnie mam to samo!! Wcześniej miałam ból sutków i były bardzo wrażliwe, a teraz przeszło zupełnie, no chyba ze bede bardzo uciskać. Ktory masz dokładnie dzień ciąży ?

Mika
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Mnie najbardziej bolały piersi w okolicy @. A teraz już nic. Może są trochę bardziej wrażliwe

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M wrote:
    Ja mojego zabiorę po 12 tyg. Bo wcześniej to raczej usg jest robione dowcipnie ;)

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maju nie stresuj się brakiem serduszka. Mogło być za wcześnie. Możliwe że gdybyś poszła jutro/pojutrze to widziałabyś piękny pulsujący punkcik. Na pewno będzie wszystko dobrze!!
    Co do witamin ja biorę femibion 1. Na pewno witaminy w ciąży nie zaszkodzą.

Emma32, gratuluję serduszka :) Przed poniedziałkową wizyta miałam identyczne myśli- czy serduszko nadal biło. Nie dość że biło jedno to zabiło też drugie. Obiecałam sobie że od ostatniej wizyty zero czarnych myśli. Walczyłyśmy długo o ciąże więc musimy się z niej cieszyć!
    U mnie o ciąży wiedą 4 moje koleżanki, rodzice, teściowa i szwagier. Kiedyś też nie chciałam zapeszać ale przestałam w to wierzyć. Jeśli ma być dobrze to będzie. Bez wzglęgu na to czy małe grono znajomych się dowie czy też nie :)

miffy piękna beta :) :)

Izabell2016 gratuluję bety. Nie przejmuj się brakiem objawów. Dużo nas tu chyba bez objawów na forum :)

Azorczynka- na zaparcia można czopki glicerynowe. Na pewno są bezpieczne, pytałam wczoraj gina. U mnie to bedzie ostateczność ale przynajmniej wiem co mogę zastosować w razie problemu.

Izabell2016, nowamamusia lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też swojego zabiorę po 12 tygodniu i jak lekarz się zgodzi to i córkę.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia gratuluję serduszka :)
    I faktycznie byłam też na wątku Medart bo przez chwilę się u nich leczyłam. Zmieniałam klinikę i lekarza. Jestem u dr Derwicha, chodzę prywatnie i na pewno on bedzie prowadził moją ciążę. Tym bardziej że miał już dwie ciąże trojacze jednokomórkowe, jednokosmówkowe. Mam do niego ogromne zaufanie, do tego pracuje na oddziale na Polnej i tam będę rodzić. Tym bardziej że u mnie prawie pewny jest wcześniejszy poród przez cc ( mam nadzieję że 34 -36 tc nie wcześniej) a tam jest neonatologia.

kiciakocia, Karolka12345 a Wy macie już lekarza prowadzącego i wybrany szpital?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako dzieki☺ja mam w sobie tyle lekow ze ciezko mi je przelamac.mysle ze dopiero po 10tc sie troche uspokoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 20:50

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUsta ja kupuje suszone gruszki,jablka i sliwki wrzucam do gara i gotuje poki smaki sie nie przegryza ☺
    Moj maz byl ze mna na 1 usg i jak zobaczyl serducho to sie poplakal.jeszcze rok temu nikt nie dawal mu szansy na dziecko wiec dla niego to przezycie bylo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 20:54

zubii lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Monako dokładnie mam to samo!! Wcześniej miałam ból sutków i były bardzo wrażliwe, a teraz przeszło zupełnie, no chyba ze bede bardzo uciskać. Ktory masz dokładnie dzień ciąży ?

U mnie dziś 7t3d. Pierwszy raz ból piersi ustąpił mi tydzień po pozytywnej becie. Więc poleciałam ją powtórzyć i było ok. Ból sutków wrócił więc to mnie uspokoiło. I powtórkę miałam właściwie już w niedzielę...Stres ogromny cze serducho biję. Ale wszystko dobrze więc chyba to u mnie żaden wyznacznik i nie mogę się tym sugerować...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ale super ze będziesz miała bliźniaki !!! Gratulacje !! Tez jestem zdania ze trzeba myślec pozytywnie a wszystko bedzie dobrze. Nie ma co sie nakręcać i stresować.
    Dlatego tez miedzy innymi staram sie nie czytać wszystkiego bo pózniej tylko sam stres...

MoNaKo, zubii lubią tę wiadomość

Mika
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cycochy ciaza..takie obrzmiale sa no i rozstepy zaczynaja mi sie robic..

010idqk3hkbcgs9f.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Monako dzieki☺ja mam w sobie tyle lekow ze ciezko mi je przelamac.mysle ze dopiero po 10tc sie troche uspokoje.
    Emma32, ja mam pewnie niewiele mniej. Różnica taka że u mnie było transfer na naturalnym cyklu ale jestem obstawiona progesteronem, do tego clexane, euthyrox i kwas foliowy 5mg. Zastanawiam się czy te ilości progesteronu nie wpływają na mniejsze odczuwanie objawów ciążowych...?

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ