Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Harmiah wrote:O jak miło:) a do jakiego lekarza będziesz chodzić? Ja jestem zapisana do Gowkielewicza na ten czwartek
-
Hej dziewczynki! Melduję że odebrałam dzisiaj wynik badania krwi i 5t+2 i Beta 1045 - myśle ze jest nie źle. Progesteron mi wyszedł bardzo niski ale sie nie przejmuje, juz w czwartek ide do lekarza i mam nadzieję ze przepisze mi jakieś wspomagacze. Ciąża przebiega u mnie bezobiawowo a jak u Was? Jakie macie Bety ?Mika
-
Wow ale macie tępo pisania
Harmiah- trzymam kciuki za czwartek. Brak objawów to nawet ja mam w ciąży bliźniaczej więc spokojnie, myślę że wszystko jeszcze przed nami. Mnie zmarwiło tylko to że miałam nabrzmiałe piersi i bolące sutki przy dotyku a od wczoraj nic- piersi wydają mi się takie jak przed ciążą. Wolałabym jednak cały czas je czuć.
Czy Wy też macie zanikające bóle piersi/sutków??
-
MoNaKo wrote:Wow ale macie tępo pisania
Harmiah- trzymam kciuki za czwartek. Brak objawów to nawet ja mam w ciąży bliźniaczej więc spokojnie, myślę że wszystko jeszcze przed nami. Mnie zmarwiło tylko to że miałam nabrzmiałe piersi i bolące sutki przy dotyku a od wczoraj nic- piersi wydają mi się takie jak przed ciążą. Wolałabym jednak cały czas je czuć.
Czy Wy też macie zanikające bóle piersi/sutków??
Monako dokładnie mam to samo!! Wcześniej miałam ból sutków i były bardzo wrażliwe, a teraz przeszło zupełnie, no chyba ze bede bardzo uciskać. Ktory masz dokładnie dzień ciąży ?
Mika -
MoNaKo wrote:Wow ale macie tępo pisania
Czy Wy też macie zanikające bóle piersi/sutków??Stella
-
maju nie stresuj się brakiem serduszka. Mogło być za wcześnie. Możliwe że gdybyś poszła jutro/pojutrze to widziałabyś piękny pulsujący punkcik. Na pewno będzie wszystko dobrze!!
Co do witamin ja biorę femibion 1. Na pewno witaminy w ciąży nie zaszkodzą.
Emma32, gratuluję serduszka Przed poniedziałkową wizyta miałam identyczne myśli- czy serduszko nadal biło. Nie dość że biło jedno to zabiło też drugie. Obiecałam sobie że od ostatniej wizyty zero czarnych myśli. Walczyłyśmy długo o ciąże więc musimy się z niej cieszyć!
U mnie o ciąży wiedą 4 moje koleżanki, rodzice, teściowa i szwagier. Kiedyś też nie chciałam zapeszać ale przestałam w to wierzyć. Jeśli ma być dobrze to będzie. Bez wzglęgu na to czy małe grono znajomych się dowie czy też nie
miffy piękna beta
Izabell2016 gratuluję bety. Nie przejmuj się brakiem objawów. Dużo nas tu chyba bez objawów na forum
Azorczynka- na zaparcia można czopki glicerynowe. Na pewno są bezpieczne, pytałam wczoraj gina. U mnie to bedzie ostateczność ale przynajmniej wiem co mogę zastosować w razie problemu.
Izabell2016, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
kiciakocia gratuluję serduszka
I faktycznie byłam też na wątku Medart bo przez chwilę się u nich leczyłam. Zmieniałam klinikę i lekarza. Jestem u dr Derwicha, chodzę prywatnie i na pewno on bedzie prowadził moją ciążę. Tym bardziej że miał już dwie ciąże trojacze jednokomórkowe, jednokosmówkowe. Mam do niego ogromne zaufanie, do tego pracuje na oddziale na Polnej i tam będę rodzić. Tym bardziej że u mnie prawie pewny jest wcześniejszy poród przez cc ( mam nadzieję że 34 -36 tc nie wcześniej) a tam jest neonatologia.
kiciakocia, Karolka12345 a Wy macie już lekarza prowadzącego i wybrany szpital? -
JUsta ja kupuje suszone gruszki,jablka i sliwki wrzucam do gara i gotuje poki smaki sie nie przegryza ☺
Moj maz byl ze mna na 1 usg i jak zobaczyl serducho to sie poplakal.jeszcze rok temu nikt nie dawal mu szansy na dziecko wiec dla niego to przezycie bylo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 20:54
zubii lubi tę wiadomość
-
Izabell2016 wrote:Monako dokładnie mam to samo!! Wcześniej miałam ból sutków i były bardzo wrażliwe, a teraz przeszło zupełnie, no chyba ze bede bardzo uciskać. Ktory masz dokładnie dzień ciąży ?
U mnie dziś 7t3d. Pierwszy raz ból piersi ustąpił mi tydzień po pozytywnej becie. Więc poleciałam ją powtórzyć i było ok. Ból sutków wrócił więc to mnie uspokoiło. I powtórkę miałam właściwie już w niedzielę...Stres ogromny cze serducho biję. Ale wszystko dobrze więc chyba to u mnie żaden wyznacznik i nie mogę się tym sugerować... -
Monako ale super ze będziesz miała bliźniaki !!! Gratulacje !! Tez jestem zdania ze trzeba myślec pozytywnie a wszystko bedzie dobrze. Nie ma co sie nakręcać i stresować.
Dlatego tez miedzy innymi staram sie nie czytać wszystkiego bo pózniej tylko sam stres...MoNaKo, zubii lubią tę wiadomość
Mika -
Emma 32 wrote:Monako dzieki☺ja mam w sobie tyle lekow ze ciezko mi je przelamac.mysle ze dopiero po 10tc sie troche uspokoje.