X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tris30 wrote:
    czesc dziewczyny
    napisze Wam moje dziwne objawy i prosze może ktoras z Was wie czy to jest normalne:
    ostatni @ mialam 15.12 od 18.12 mialam 5 dniowa stylumacje clo. okres mam co 33-34 dni i od 07.01 mam okropne bole podbrzusza i klucie jajnika z którego była owu. Owu mialam 26.12 powiedzcie mi czy takie bole brzucha sa spowodowane clo? Bol jest taki jak na @ ale do niej jeszcze troche
    z góry dziekuje
    To może, któreś dziewczyny po clo się wypowiedza. A kiedy masz mieć @?

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • tris30 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okres powinam teraz dostać 18,01

30lat ,49 c.s, Aniołek 7tydz.2008, niedoczynność tarczycy - letrox 75, hsg - niedrożny jajowód, AMH 2.8, IUI, CLO

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, iza ja też na clexane 0,6 jestem. Całą poprzednią ciążę robiłam dzielnie w brzuch, a nawet 2 tyg po porodzie. Brzuch miałam bardzo duży przez ilość wód i dawałam radę także spokojnie Wy też dacie radę.
    Monako ja w Medart prowadzę u dr BK podobnie jak poprzednią ciążę. Poród na Polnej tak jak poprzedni i znowu cc.
    Emma ja też jestem strasznie obstawiona. Euthyrox, encorton, duphaston, aspirin cardio, vigantoleten, kwas foliowy, estrofem, glucophage, systen, no spa, a do tego zastrzyki prolutex i clexane. Jak trzeba to trzeba. Musi być dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 22:54

• Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Bąbelek odezwij się do nas jak po wizycie :)

Dreamy, miło, że pytasz ;)
    Dostałam lutkę dowcipnie, za 2 tyg. pojawić się mamy znowu. Mam nadzieję, że usłyszę serduszko i biorę od razu L4 :P
    Dzisiaj było widać jednie pęcherzyk ciążowy. To będą bardzo długie 2 tygodnie... :)

Dreamy lubi tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri_ wrote:
    Ja mojego na wizytę wezmę później jak już gin będzie robił przez brzuch. Bo czułabym się mimo wszystko niezręcznie z ręką gina tam i mężem obok :D

Ja to samo :D Z mojego męża w ogóle straszny zazdrośnik jest, więc chyba oszczędzę mu tego widoku ;)

Monako, a Tobie serdecznie gratuluję i bardzo podoba mi się Twoje pozytywne myślenie. Trzymam za Was mocno kciuki! :)

Jeśli chodzi o piersi to ja mam trochę obolałe, ale głównie z tego powodu, że się powiększyły o co najmniej rozmiar i są tak pełne jak nigdy w życiu :D

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się z takim bólem jak na @...dosyć mocnym. Wzięłam nospe i położyłam się dalej.

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tris30 wrote:
    czesc dziewczyny
    napisze Wam moje dziwne objawy i prosze może ktoras z Was wie czy to jest normalne:
    ostatni @ mialam 15.12 od 18.12 mialam 5 dniowa stylumacje clo. okres mam co 33-34 dni i od 07.01 mam okropne bole podbrzusza i klucie jajnika z którego była owu. Owu mialam 26.12 powiedzcie mi czy takie bole brzucha sa spowodowane clo? Bol jest taki jak na @ ale do niej jeszcze troche
    z góry dziekuje
    Też jestem po clo i te bóle są normalne, więc się nie przejmuj :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tris zrób test! Bo ten ból podbrzusza może oznaczać że fasolka robi sobie miejsce :-D

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dzis poszlam na bete. Bede robic tylko raz zeby potwoerdzic ciaze. Nie dala mi lekarka dwoch skierowan niestety. A moze to i lepiej bo sie bede mniej stresowac. Wizyte mam 2 lutego i to bedzie 7 + 2 wiec serducho juz bedzie. A jak po usg w 12 tc bedzie ok to wracam z wychowawczego do pracy i pojde na l4. Od 5 lat nie pracuje bo albo w ciazy jestem albo z dziecmi siedze. Juz myslalam ze we wrzesniu wroce a tu od nowa :)

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest ktos z Krakowa?

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo jakas mama wegetarianka?

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie ;)
    Gratuluję serduszek <3
    U mnie piersi są bardzo wrazliwe a o sutkach już nie mówię :P
    Mdłości nasilają się coraz bardziej a do tego moja cera się bardzo pogorszyła.

Na pierwszej wizycie mężu był że mną ale był w poczekalni ;)

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • kama333 Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "czesc dziewczyny
    z góry dziekuje"

tez mialam takie objawy po clo to normalne. Pozdrawiam

kama333
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Syn w przedszkolu, pranie wstawione to teraz kawka ;)

Co do pierwszych wizyt z Mężem - pamiętam, że w poprzedniej ciąży w ogóle nie mógł być przy badaniu do momentu jak było transwaginalne. Dopiero jak było przez brzuch mógł wejść do gabinetu.

Wydaje mi się to bardziej komfortowe faktycznie.

Na pierwszą wizytę idę wczesnym popołudniem więc i tak będzie w pracy.

Miłego dnia :)

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tris, ja po clo nie miałam żadnych bóli podbrzusza, ale jak widać każdy reaguje inaczej. Może zrób test takie bóle podbrzusza i kłucie jajników pojawia się często na początku ciąży.

Ja też biorę sporo leków w tym acard i luteinę z uwagi na wcześniejsze poronienia. Jak na razie piersi mam pełne i bolesne a do tego zaczęły pojawiać się delikatne mdłości, zwłaszcza jak jestem głodna.

Życzę wszystkim miłego i bezstresowego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 08:54

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam okropne sny w nocy blehh...trzeba szybko o nich zapomnieć.
    My na badanie idziemy we dwoje po pierwsze dlatego, że ja nie czaje jeszcze po francusku i M musi robić za tłumacza, a po drugie dlatego że w poprzedniej ciąży na ostatnie usg chciał wejść ze mną a ja w ostatniej chwili mu powiedziałam żeby poczekał na korytarzu i tym samym pozbawiłam go oglądania maluszka na zawsze. Także teraz będzie na wszystkich badaniach o ile bedzie to możliwe. Wczoraj po paru lampkach wina powiedział mi, że się nie cieszy z tej ciąż bo się boi że znów bedziemy przez to wszystko przechodzić... rozumiem go. Ja też nie skaczę z radości tylko cierpliwie czekam na ten 13 tydzień.

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po porannym rzyganko.

Czekam z niecierpliwością na sobotę

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój mąż był ze mna podczas poronienia, pomagał mi zakładać wielkiego pampersa.. Po tym co wtedy widział usg dowcipne to pikuś.
    Na co bierzecie Acard? W czym on pomaga?

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się już myśleć tylko pozytywnie. W tej ciąży mam silniejsze objawy niż w poprze więc musi być dobrze. Chociaż mam wrażenie, że Mój się bardziej przejmuje niż ja. Boi się, że będzie powtórka i martwi się o mnie.

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie, ja bylam wczoraj na wizycie z moim M, o wszystko pytal i odpowidal jalby mnie noe bylo :-) a potem noe mogl wytrzymac i powiedzilismy najblizszej rodzinie ile bylo wzruszen bezcenne

Czy na l4 jest zaznaczone gdzies ze to ciaza, bo to l4 100% platne?
    I czy trzeba od razu mowic o tym pracodawcy jak sie jest na l4 ze to ciaza?

Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość

0d1yskjosr8efb7s.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ