Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
tris30 wrote:czesc dziewczyny
napisze Wam moje dziwne objawy i prosze może ktoras z Was wie czy to jest normalne:
ostatni @ mialam 15.12 od 18.12 mialam 5 dniowa stylumacje clo. okres mam co 33-34 dni i od 07.01 mam okropne bole podbrzusza i klucie jajnika z którego była owu. Owu mialam 26.12 powiedzcie mi czy takie bole brzucha sa spowodowane clo? Bol jest taki jak na @ ale do niej jeszcze troche
z góry dziekuje -
Monako, iza ja też na clexane 0,6 jestem. Całą poprzednią ciążę robiłam dzielnie w brzuch, a nawet 2 tyg po porodzie. Brzuch miałam bardzo duży przez ilość wód i dawałam radę także spokojnie Wy też dacie radę.
Monako ja w Medart prowadzę u dr BK podobnie jak poprzednią ciążę. Poród na Polnej tak jak poprzedni i znowu cc.
Emma ja też jestem strasznie obstawiona. Euthyrox, encorton, duphaston, aspirin cardio, vigantoleten, kwas foliowy, estrofem, glucophage, systen, no spa, a do tego zastrzyki prolutex i clexane. Jak trzeba to trzeba. Musi być dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 22:54
-
Dreamy wrote:Bąbelek odezwij się do nas jak po wizycie
Dreamy, miło, że pytasz
Dostałam lutkę dowcipnie, za 2 tyg. pojawić się mamy znowu. Mam nadzieję, że usłyszę serduszko i biorę od razu L4
Dzisiaj było widać jednie pęcherzyk ciążowy. To będą bardzo długie 2 tygodnie...Dreamy lubi tę wiadomość
-
Suri_ wrote:Ja mojego na wizytę wezmę później jak już gin będzie robił przez brzuch. Bo czułabym się mimo wszystko niezręcznie z ręką gina tam i mężem obok
Ja to samo Z mojego męża w ogóle straszny zazdrośnik jest, więc chyba oszczędzę mu tego widoku
Monako, a Tobie serdecznie gratuluję i bardzo podoba mi się Twoje pozytywne myślenie. Trzymam za Was mocno kciuki!
Jeśli chodzi o piersi to ja mam trochę obolałe, ale głównie z tego powodu, że się powiększyły o co najmniej rozmiar i są tak pełne jak nigdy w życiu
-
nick nieaktualnytris30 wrote:czesc dziewczyny
napisze Wam moje dziwne objawy i prosze może ktoras z Was wie czy to jest normalne:
ostatni @ mialam 15.12 od 18.12 mialam 5 dniowa stylumacje clo. okres mam co 33-34 dni i od 07.01 mam okropne bole podbrzusza i klucie jajnika z którego była owu. Owu mialam 26.12 powiedzcie mi czy takie bole brzucha sa spowodowane clo? Bol jest taki jak na @ ale do niej jeszcze troche
z góry dziekuje -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Ja dzis poszlam na bete. Bede robic tylko raz zeby potwoerdzic ciaze. Nie dala mi lekarka dwoch skierowan niestety. A moze to i lepiej bo sie bede mniej stresowac. Wizyte mam 2 lutego i to bedzie 7 + 2 wiec serducho juz bedzie. A jak po usg w 12 tc bedzie ok to wracam z wychowawczego do pracy i pojde na l4. Od 5 lat nie pracuje bo albo w ciazy jestem albo z dziecmi siedze. Juz myslalam ze we wrzesniu wroce a tu od nowa
-
Witam nowe mamusie
Gratuluję serduszek
U mnie piersi są bardzo wrazliwe a o sutkach już nie mówię
Mdłości nasilają się coraz bardziej a do tego moja cera się bardzo pogorszyła.
Na pierwszej wizycie mężu był że mną ale był w poczekalniMoje dwa szczescia Nina i Nela
-
"czesc dziewczyny
z góry dziekuje"
tez mialam takie objawy po clo to normalne. Pozdrawiamkama333 -
Dzień dobry
Syn w przedszkolu, pranie wstawione to teraz kawka
Co do pierwszych wizyt z Mężem - pamiętam, że w poprzedniej ciąży w ogóle nie mógł być przy badaniu do momentu jak było transwaginalne. Dopiero jak było przez brzuch mógł wejść do gabinetu.
Wydaje mi się to bardziej komfortowe faktycznie.
Na pierwszą wizytę idę wczesnym popołudniem więc i tak będzie w pracy.
Miłego dnia -
Tris, ja po clo nie miałam żadnych bóli podbrzusza, ale jak widać każdy reaguje inaczej. Może zrób test takie bóle podbrzusza i kłucie jajników pojawia się często na początku ciąży.
Ja też biorę sporo leków w tym acard i luteinę z uwagi na wcześniejsze poronienia. Jak na razie piersi mam pełne i bolesne a do tego zaczęły pojawiać się delikatne mdłości, zwłaszcza jak jestem głodna.
Życzę wszystkim miłego i bezstresowego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 08:54
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Ale miałam okropne sny w nocy blehh...trzeba szybko o nich zapomnieć.
My na badanie idziemy we dwoje po pierwsze dlatego, że ja nie czaje jeszcze po francusku i M musi robić za tłumacza, a po drugie dlatego że w poprzedniej ciąży na ostatnie usg chciał wejść ze mną a ja w ostatniej chwili mu powiedziałam żeby poczekał na korytarzu i tym samym pozbawiłam go oglądania maluszka na zawsze. Także teraz będzie na wszystkich badaniach o ile bedzie to możliwe. Wczoraj po paru lampkach wina powiedział mi, że się nie cieszy z tej ciąż bo się boi że znów bedziemy przez to wszystko przechodzić... rozumiem go. Ja też nie skaczę z radości tylko cierpliwie czekam na ten 13 tydzień. -
Witam sie, ja bylam wczoraj na wizycie z moim M, o wszystko pytal i odpowidal jalby mnie noe bylo a potem noe mogl wytrzymac i powiedzilismy najblizszej rodzinie ile bylo wzruszen bezcenne
Czy na l4 jest zaznaczone gdzies ze to ciaza, bo to l4 100% platne?
I czy trzeba od razu mowic o tym pracodawcy jak sie jest na l4 ze to ciaza?Dreamy, nowamamusia lubią tę wiadomość