X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze w labo na krzywej cukrowej, mimo tego lepku co wypilam jestem juz glodna, oby tylko badania wyszly dobrze

Mi na zaparcia pomogla kawa inka, odstawilam juz naturalna sypana kawe bo chyba nie mozna pic takiej

0d1yskjosr8efb7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Dzień dobry :)

Mój mąż był ze mna podczas poronienia, pomagał mi zakładać wielkiego pampersa.. Po tym co wtedy widział usg dowcipne to pikuś.
    Na co bierzecie Acard? W czym on pomaga?
    U nas było dokładnie to samo a że Francuzi wierzą w mądrość matki natury to wszystko przeżywaliśmy wspólnie w domowej łazience. Wtedy do mnie dotarło jak bardzo musi mnie kochać skoro w takich chwilach nie odstępował mnie nawet na krok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi kawa strasznie śmierdzi teraz. wczoraj jak M zrobił to się zastanawiałam jak ja mogę to coś pić w ogóle :D normalnie nie wyobrażam sobie dnia bez porannej kawy do łóżka

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 kochana wszystko ok zatem czemu się nie chwalić.. pracodawcy musisz powiedzieć do 3 msc ale jak jest niezbyt uprzejmy radze poczekać jeszcze:0
    A pracujesz u prywaciarza czy państwowa instytucja?

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi u nas jest podobnie. Ciężko się ucieszyć, cały czas gdzieś z tyłu głowy nastawiam się na porażkę. To chyba taka reakcja obronna, spodziewany upadek mniej boli.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka no wlasnie nie wiem co z tymi rozstępami. To moja druga ciaza w pierwszej popekalam prawie wszędzie szczególnie na biodrach i piersiach i teraz widze powtorka z rozrywki:/
    Dreamy chociaż rzyganko przypomina Ci o ciąży,ja tam nic nie czuje,wydaje mi się nawet ze to usg to mi się przyśniło. Do meza poki co tez nic nie dochodzi;-)
    Gdziejestmieszko ja tez poki co nie umiem się cieszyc tylko wciąż rysuje czarne scenariusze...
    Monako jesteś na zwolnieniu? Twoja ciaża to podwyższonego ryzyka,musisz leżec??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:02

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w budzetowce, a kierownik jest to gbur i prostak, wiec mu nie powiem jak nie musze na razie :-)

0d1yskjosr8efb7s.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 86 czemu tak wcześnie robisz cukier? Kazali ci?
    Przed ciaża bralas cos na cukier np. metforminę?

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Ja 86 czemu tak wcześnie robisz cukier? Kazali ci?
    Przed ciaża bralas cos na cukier np. metforminę?

Tak bralam metformax 500, przez miesiac i podzialalo, gin kazal odstawic :-), a teraz wyszla mi glukoza podwyzszona i kazal zrobi

0d1yskjosr8efb7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Bacardi u nas jest podobnie. Ciężko się ucieszyć, cały czas gdzieś z tyłu głowy nastawiam się na porażkę. To chyba taka reakcja obronna, spodziewany upadek mniej boli.
    chyba tak
    Myślę, że u nas taki nastrój utrzyma się aż do rozwiązania.Dlatego powiemy wszystkim jak już mi brzuszek wyskoczy i będzie go ciężko ukryć.

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:
    Ja w budzetowce, a kierownik jest to gbur i prostak, wiec mu nie powiem jak nie musze na razie :-)
    To nie musisz mówić narazie.. a jak wrażenia u lekarza?
    Zmieniasz czy zostajesz u Dzikiego?

• justa. Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:

Czy na l4 jest zaznaczone gdzies ze to ciaza, bo to l4 100% platne?
    I czy trzeba od razu mowic o tym pracodawcy jak sie jest na l4 ze to ciaza?
    Tak, na l4 ciążę oznacza się konkretnym kodem. Tak więc nawet jeśli Ty nic nie powiesz pracodawca i tak będzie wiedział, że jesteś w ciąży.

Dziewczyny, czemu tak dużo z Was chce iść tak wcześnie na l4?

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja86 wrote:
    Witam sie, ja bylam wczoraj na wizycie z moim M, o wszystko pytal i odpowidal jalby mnie noe bylo :-) a potem noe mogl wytrzymac i powiedzilismy najblizszej rodzinie ile bylo wzruszen bezcenne

Czy na l4 jest zaznaczone gdzies ze to ciaza, bo to l4 100% platne?
    I czy trzeba od razu mowic o tym pracodawcy jak sie jest na l4 ze to ciaza?
    Tak bo na l4 w ciąży bedziesz miała literkę b i to oznacza ciążę

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    chyba tak
    Myślę, że u nas taki nastrój utrzyma się aż do rozwiązania.Dlatego powiemy wszystkim jak już mi brzuszek wyskoczy i będzie go ciężko ukryć.

My też siedzimy cicho jak długo się da, moi rodzina ciężko zniosła tamtą stratę, wszyscy sie o mnie martwili bo długo nie byłam w stanie z nimi rozmawiać. Najchętniej bym się uśpiła na 2 mc i obudziła dopiero w 2 trymestrze :) a do wizyty taaak daleko

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja teraz mam tydzień zwolnienia i wracam do pracy:-) chociaż nie będę tyle myslec jak teraz gdy siedze w domu. Jak wszystko potoczy się zgodnie z planem na zwolnienie pójdę pod koniec czerwca najwcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:28

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas było podobnie. Moja mama na lekach i z potworną migreną a teściowa plakała codziennie. Ojcowie podobnie. Jeszcze my musieliśmy ich pocieszać. Całe szczęście, że mieszkamy daleko więc od września mieliśmy spokój bo telefonów nie trzeba zawsze odbierać ;)
    z tym uśpieniem to dobry pomysł, jak coś wymyślisz to ja tez zamawiam! Tylko kroplówkę ktoś nam bedzie zmieniał dwa razy dziennie hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:31

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może głupie pytanie ale jak wysokie jest ryzyko poronienia jeśli echo serca już zostało wykryte a ciaża jest wczesna? Bo czytałam, że do 11 ego tygodnia jest najwyższe ale po wykryciu bicia trochę spada,mam rację?

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Tak, na l4 ciążę oznacza się konkretnym kodem. Tak więc nawet jeśli Ty nic nie powiesz pracodawca i tak będzie wiedział, że jesteś w ciąży.

Ja pracuje z dziećmi z autyzmem. Dzieciaki czasami się denerwują i potrafią wtedy kopać, popychać i bić. do tego co chwila szaleje jakąś jelitówka, ospa, różyczka i inne choroby wieku dziecięcego. U nas automatycznie dyrekcja każe na L4 iść by mamie i dziecku krzywda się nie stała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:44

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:

U mnie z powodu wymiotów i mdłości. Wczoraj rozmawialam z szefem i już mają osobę na zastępstwo więc powiedział mi, że jak mam możliwość to już być dalej na l4. Bo bez sensu jak wrócę to ona znowu będzie musiała pójść. A potem znowu jak pójdę na l4 to by musieli kogoś szukać.
    Bo wcześniej myślałam, że jak mi mdłości przejdą to wrócę do pracy ale teraz po rozmowie z szefem to chyba jednak nie.

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Dziewczyny może głupie pytanie ale jak wysokie jest ryzyko poronienia jeśli echo serca już zostało wykryte a ciaża jest wczesna? Bo czytałam, że do 11 ego tygodnia jest najwyższe ale po wykryciu bicia trochę spada,mam rację?
    Tak to prawda. W mojej książce ciążowej napisali:
    jeżeli od miesiączki minie 6 tygodni ryzyko spada do ok 15%
    jeżeli w 8 tyg można zobaczyć bijące serce na USG to ryzyko poronienia wynosi ok 3%
    po 12 tygodniu ryzyko poronienia spada do ok. 1%

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ