Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGdziejestmieszko wrote:Dzień dobry
Mój mąż był ze mna podczas poronienia, pomagał mi zakładać wielkiego pampersa.. Po tym co wtedy widział usg dowcipne to pikuś.
Na co bierzecie Acard? W czym on pomaga? -
nick nieaktualny
-
Azorczynka no wlasnie nie wiem co z tymi rozstępami. To moja druga ciaza w pierwszej popekalam prawie wszędzie szczególnie na biodrach i piersiach i teraz widze powtorka z rozrywki:/
Dreamy chociaż rzyganko przypomina Ci o ciąży,ja tam nic nie czuje,wydaje mi się nawet ze to usg to mi się przyśniło. Do meza poki co tez nic nie dochodzi;-)
Gdziejestmieszko ja tez poki co nie umiem się cieszyc tylko wciąż rysuje czarne scenariusze...
Monako jesteś na zwolnieniu? Twoja ciaża to podwyższonego ryzyka,musisz leżec??Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:02
-
nick nieaktualnyGdziejestmieszko wrote:Bacardi u nas jest podobnie. Ciężko się ucieszyć, cały czas gdzieś z tyłu głowy nastawiam się na porażkę. To chyba taka reakcja obronna, spodziewany upadek mniej boli.
Myślę, że u nas taki nastrój utrzyma się aż do rozwiązania.Dlatego powiemy wszystkim jak już mi brzuszek wyskoczy i będzie go ciężko ukryć. -
Ja86 wrote:
Czy na l4 jest zaznaczone gdzies ze to ciaza, bo to l4 100% platne?
I czy trzeba od razu mowic o tym pracodawcy jak sie jest na l4 ze to ciaza?
Dziewczyny, czemu tak dużo z Was chce iść tak wcześnie na l4? -
Ja86 wrote:Witam sie, ja bylam wczoraj na wizycie z moim M, o wszystko pytal i odpowidal jalby mnie noe bylo a potem noe mogl wytrzymac i powiedzilismy najblizszej rodzinie ile bylo wzruszen bezcenne
Czy na l4 jest zaznaczone gdzies ze to ciaza, bo to l4 100% platne?
I czy trzeba od razu mowic o tym pracodawcy jak sie jest na l4 ze to ciaza? -
Bacardi90 wrote:chyba tak
Myślę, że u nas taki nastrój utrzyma się aż do rozwiązania.Dlatego powiemy wszystkim jak już mi brzuszek wyskoczy i będzie go ciężko ukryć.
My też siedzimy cicho jak długo się da, moi rodzina ciężko zniosła tamtą stratę, wszyscy sie o mnie martwili bo długo nie byłam w stanie z nimi rozmawiać. Najchętniej bym się uśpiła na 2 mc i obudziła dopiero w 2 trymestrze a do wizyty taaak dalekoMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Justa ja teraz mam tydzień zwolnienia i wracam do pracy:-) chociaż nie będę tyle myslec jak teraz gdy siedze w domu. Jak wszystko potoczy się zgodnie z planem na zwolnienie pójdę pod koniec czerwca najwcześniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:28
-
nick nieaktualnyu nas było podobnie. Moja mama na lekach i z potworną migreną a teściowa plakała codziennie. Ojcowie podobnie. Jeszcze my musieliśmy ich pocieszać. Całe szczęście, że mieszkamy daleko więc od września mieliśmy spokój bo telefonów nie trzeba zawsze odbierać
z tym uśpieniem to dobry pomysł, jak coś wymyślisz to ja tez zamawiam! Tylko kroplówkę ktoś nam bedzie zmieniał dwa razy dziennie heheWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:31
-
nick nieaktualnyjusta. wrote:Tak, na l4 ciążę oznacza się konkretnym kodem. Tak więc nawet jeśli Ty nic nie powiesz pracodawca i tak będzie wiedział, że jesteś w ciąży.
Dziewczyny, czemu tak dużo z Was chce iść tak wcześnie na l4?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 10:44
-
justa. wrote:Tak, na l4 ciążę oznacza się konkretnym kodem. Tak więc nawet jeśli Ty nic nie powiesz pracodawca i tak będzie wiedział, że jesteś w ciąży.
Dziewczyny, czemu tak dużo z Was chce iść tak wcześnie na l4?
Bo wcześniej myślałam, że jak mi mdłości przejdą to wrócę do pracy ale teraz po rozmowie z szefem to chyba jednak nie. -
nick nieaktualnyEmma 32 wrote:Dziewczyny może głupie pytanie ale jak wysokie jest ryzyko poronienia jeśli echo serca już zostało wykryte a ciaża jest wczesna? Bo czytałam, że do 11 ego tygodnia jest najwyższe ale po wykryciu bicia trochę spada,mam rację?
jeżeli od miesiączki minie 6 tygodni ryzyko spada do ok 15%
jeżeli w 8 tyg można zobaczyć bijące serce na USG to ryzyko poronienia wynosi ok 3%
po 12 tygodniu ryzyko poronienia spada do ok. 1%