X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • miffy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Jakiego koloru ? Bardziej chłopięce czy dziewczęcę? Pytam bo uniwersalność trudno ostatnio...nawet jak cos jest białe to albo jest koronka albo nie , albo maly kwiatuszek lub autko....
    Ja dziś byłam na becie ale wynik poznam dopiero w czw rano (jak pojade na kolejna bete)

A mnie bardzo zaskoczyło dziś nowe laboratorium, do którego poszłam - dostałam kartę pacjenta i wyniki bety robionej dziś rano będę mogła zobaczyć w systemie internetowym dziś wieczorem. Super sprawa.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    jak wam fajnie każda ma już 6 tydzień praktycznie a ja nad 4:(
    I jeszcze do wizyty w huk
    ja dopiero 5 zaczęłam ale wiem co czujesz, w ubiegłym tyg miałam tak samo. Lada moment dojdą dziewczyny z młodszą ciążą niż Twoja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 13:40

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha a mówisz da się czymś zawsze pocieszyć...:)

Miffy kochanie ja ide 21 stycznia ..

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Jakiego koloru ? Bardziej chłopięce czy dziewczęcę? Pytam bo uniwersalność trudno ostatnio...nawet jak cos jest białe to albo jest koronka albo nie , albo maly kwiatuszek lub autko....
    Ja dziś byłam na becie ale wynik poznam dopiero w czw rano (jak pojade na kolejna bete)
    Zwykle białe uniwersalne także mogą być i dla chłopca i dla dziewczynki . Taki trojpak był.

Gosiaczek lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola jeszcze dojdą na pewno dziewczyny z terminem na sam koniec września także będziesz idealnie w środku :)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    ha a mówisz da się czymś zawsze pocieszyć...:)

Miffy kochanie ja ide 21 stycznia ..

Ja jak nie wytrzymam to też pewnie pójdę wcześniej... Zobaczymy czy mi cierpliwości wystarczy :D Będę się umawiać jak już będę mieć oba wyniki bety.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co dziś smacznego macie na obiad? mam takiego głoda, że konia z kopytami i wozem bym wciągnęła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 13:52

• buka03 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Zwykle białe uniwersalne także mogą być i dla chłopca i dla dziewczynki . Taki trojpak był.
    Też mam zamiar kupić malutkie skarpetko, w pierwszej ciąży kupilam gładkie żołte, potem schowalam je synkowi na pamiątkę :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    co dziś smacznego macie na obiad? mam takiego głoda, że konia z kopytami i wozem bym wciągnęła ;)
    U mnie chinszczyna ale wersja bez miesa, a wieczorem tak myśle o jakimś kebabie z dużą iloscią frytek... juz od kilku dni mi ślinka cieknie a samą myśl

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chinol omniommmm... ale mi smaka narobiłaś... u mnie buraczkowa i schab pieczony na obiad a zaraz się zabieram za koktajl z dynią bo po zupie to tylko bardziej zgłodniałam :D

• zubii Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    jak wam fajnie każda ma już 6 tydzień praktycznie a ja nad 4:(
    I jeszcze do wizyty w huk

Nie jesteś sama ;) w sumie to już zaczęty 5 tc :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie zaczety

Ja dziś na obiadek z kateringu miałam rosołek i zraziki z kaszą jeczmienną:0

• mnk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie juz jakies przypuszczenia co do plci? Jak w poprzedniej bylam tak przekonana od samego poczatku ze będzie chłopak i chyba bym się poplakala wtedy jakby mi na usg powiedzieli ze będzie dziewczynka:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk ja mam przeczucie na dziewczynkę. Silne mdłości, straszna mi się cera zrobiła i jakoś tak ogólnie czuje, że tam dziewczynka siedzi. Ale płeć mi obojętna ;)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    U mnie dziś na szybko spaghetti

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ho ho ja jeszcze musze potwierdzić, że w ciąży jestem:) by do płci przypuszczać:)

zubii lubi tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    A macie juz jakies przypuszczenia co do plci? Jak w poprzedniej bylam tak przekonana od samego poczatku ze będzie chłopak i chyba bym się poplakala wtedy jakby mi na usg powiedzieli ze będzie dziewczynka:D

W pierwszej bałam się że będzie chłopiec bo marzyłam o córce i też miałam takie przeczucie. Teraz patrząc na to że pewnie trafiliśmy w owulke to będzie chłopiec i chyba też mam takie przeczucie. W sumie już mi z lekka obojętne ale będziemy przeszczesliwi jeżeli będzie druga córka.

W sumie na razie pierwsza ciąża różni się od drugiej tym, że nie mam mdłości które już na tym etapie miałam. Cerę mam taką jak z córką więc nie wiem.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da się was nadrobić ;)

Ja czuję się inaczej niż w poprzedniej ciąży więc możliwe, że będzie chłopak ;)

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :)
    Ja mam dziś kiepski dzień, dokuczają mi plecy i ból brzucha, normalnie czuję jak się wszystko tam przeciska. Jeszcze 3h w pracy i zalegnę na kanapie. Na obiad nie mam pomysłu, brakuje mi ostatnio weny do gotowania

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze bedzie u Nas chlopak. Mam takie przeczucie :D wiem kiedy byla owulka, staranka byly, w owulke ,dzien przed, dzien po :D bedzie chlopak :D

nowamamusia lubi tę wiadomość

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ