X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • miffy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Jakiego koloru ? Bardziej chłopięce czy dziewczęcę? Pytam bo uniwersalność trudno ostatnio...nawet jak cos jest białe to albo jest koronka albo nie , albo maly kwiatuszek lub autko....
    Ja dziś byłam na becie ale wynik poznam dopiero w czw rano (jak pojade na kolejna bete)

A mnie bardzo zaskoczyło dziś nowe laboratorium, do którego poszłam - dostałam kartę pacjenta i wyniki bety robionej dziś rano będę mogła zobaczyć w systemie internetowym dziś wieczorem. Super sprawa.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    jak wam fajnie każda ma już 6 tydzień praktycznie a ja nad 4:(
    I jeszcze do wizyty w huk
    ja dopiero 5 zaczęłam ale wiem co czujesz, w ubiegłym tyg miałam tak samo. Lada moment dojdą dziewczyny z młodszą ciążą niż Twoja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 13:40

• Viola999 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha a mówisz da się czymś zawsze pocieszyć...:)

Miffy kochanie ja ide 21 stycznia ..

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Jakiego koloru ? Bardziej chłopięce czy dziewczęcę? Pytam bo uniwersalność trudno ostatnio...nawet jak cos jest białe to albo jest koronka albo nie , albo maly kwiatuszek lub autko....
    Ja dziś byłam na becie ale wynik poznam dopiero w czw rano (jak pojade na kolejna bete)
    Zwykle białe uniwersalne także mogą być i dla chłopca i dla dziewczynki . Taki trojpak był.

Gosiaczek lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola jeszcze dojdą na pewno dziewczyny z terminem na sam koniec września także będziesz idealnie w środku :)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    ha a mówisz da się czymś zawsze pocieszyć...:)

Miffy kochanie ja ide 21 stycznia ..

Ja jak nie wytrzymam to też pewnie pójdę wcześniej... Zobaczymy czy mi cierpliwości wystarczy :D Będę się umawiać jak już będę mieć oba wyniki bety.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co dziś smacznego macie na obiad? mam takiego głoda, że konia z kopytami i wozem bym wciągnęła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 13:52

• buka03 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Zwykle białe uniwersalne także mogą być i dla chłopca i dla dziewczynki . Taki trojpak był.
    Też mam zamiar kupić malutkie skarpetko, w pierwszej ciąży kupilam gładkie żołte, potem schowalam je synkowi na pamiątkę :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    co dziś smacznego macie na obiad? mam takiego głoda, że konia z kopytami i wozem bym wciągnęła ;)
    U mnie chinszczyna ale wersja bez miesa, a wieczorem tak myśle o jakimś kebabie z dużą iloscią frytek... juz od kilku dni mi ślinka cieknie a samą myśl

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chinol omniommmm... ale mi smaka narobiłaś... u mnie buraczkowa i schab pieczony na obiad a zaraz się zabieram za koktajl z dynią bo po zupie to tylko bardziej zgłodniałam :D

• zubii Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    jak wam fajnie każda ma już 6 tydzień praktycznie a ja nad 4:(
    I jeszcze do wizyty w huk

Nie jesteś sama ;) w sumie to już zaczęty 5 tc :)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie zaczety

Ja dziś na obiadek z kateringu miałam rosołek i zraziki z kaszą jeczmienną:0

• mnk Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie juz jakies przypuszczenia co do plci? Jak w poprzedniej bylam tak przekonana od samego poczatku ze będzie chłopak i chyba bym się poplakala wtedy jakby mi na usg powiedzieli ze będzie dziewczynka:D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnk ja mam przeczucie na dziewczynkę. Silne mdłości, straszna mi się cera zrobiła i jakoś tak ogólnie czuje, że tam dziewczynka siedzi. Ale płeć mi obojętna ;)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    U mnie dziś na szybko spaghetti

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ho ho ja jeszcze musze potwierdzić, że w ciąży jestem:) by do płci przypuszczać:)

zubii lubi tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    A macie juz jakies przypuszczenia co do plci? Jak w poprzedniej bylam tak przekonana od samego poczatku ze będzie chłopak i chyba bym się poplakala wtedy jakby mi na usg powiedzieli ze będzie dziewczynka:D

W pierwszej bałam się że będzie chłopiec bo marzyłam o córce i też miałam takie przeczucie. Teraz patrząc na to że pewnie trafiliśmy w owulke to będzie chłopiec i chyba też mam takie przeczucie. W sumie już mi z lekka obojętne ale będziemy przeszczesliwi jeżeli będzie druga córka.

W sumie na razie pierwsza ciąża różni się od drugiej tym, że nie mam mdłości które już na tym etapie miałam. Cerę mam taką jak z córką więc nie wiem.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Suri_ Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da się was nadrobić ;)

Ja czuję się inaczej niż w poprzedniej ciąży więc możliwe, że będzie chłopak ;)

MRr5p1.png
    xxGcp2.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :)
    Ja mam dziś kiepski dzień, dokuczają mi plecy i ból brzucha, normalnie czuję jak się wszystko tam przeciska. Jeszcze 3h w pracy i zalegnę na kanapie. Na obiad nie mam pomysłu, brakuje mi ostatnio weny do gotowania

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze bedzie u Nas chlopak. Mam takie przeczucie :D wiem kiedy byla owulka, staranka byly, w owulke ,dzien przed, dzien po :D bedzie chlopak :D

nowamamusia lubi tę wiadomość

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ