X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz będzie dobrze :) oszczędzaj się :)

Spakowalyscie już torby do szpitala?

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powoli pakuje walizkę :P Co trochę coś wkładam i chce maksymalnie do końca następnego tygodnia zamknąć już gotową walizkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 19:31

perfectangel85 lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perfectangel no coś Ty :) Ja jeszcze nie mam kupione, a co dopiero spakowane :P

perfectangel85, zubii lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandraz trzymaj się!

Ja korzystam z pobytu u mamy w Polsce i piorę to co tu kupiłam i jesli któraś planuje zakup otulaczy bambusowych to zdecydowanie odradzam te http://www.smyk.com/lulujo-gwiazdki-kocyk-bambusowy.html Kupiłam 2, wyprałam dziś w 30 stopniach (wirowanie 800) i obydwa otulacze wyglądaja mega kiepsko :/ Brzegi chyba były za płytko wszyte i się popruły, sama tkanina tez słaba.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandraz 3maj sie mocno! Ja jeszcze nie pakuje bo nie mam czym! Mam tylko kilka rzeczy! :D Gemini zrobie moze w tym tygu jeszcze dopiero, tak mysle, ze pod koniec lipca sie spakuje.

perfectangel85 lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz oszczędzaj się, wszystko dibrze się skończy; 3mam kciuki! :)

Justaw nawet nie strasz z tymi otulaczami. Ja zamówiłam z tej samej firmy tylko muślinowy. Miały dobre opinie i cena też mocno obniżona w smyku to wzięłam, w pt odbiorę paczkę to się przekonam. Nam w domu z lulalove i będę miała porównanie choć cena też jest inna.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam czego pakować. Powinnam zabrać się za zakupy ale jakoś nie mam głowy do tego choć z drugiej strony przeraża mnie że nie mam większość rzeczy i w domu jakoś ciągle daleko do porządków to nie chce mi się najzyczajniej, jakiegoś lenia dostałam :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis zamowienie z gemini zrobilam, teraz powoli pranie i prasowanie i pakowanie (tzn od pzszlego tygodnia bo ma byc cieplo i ladnie poschnie :))
    chcialabym w polowie sierpnie brzuchem do goey lezec i miec wszystko gotowe
    poki co jeszcze nic nie mam zrobionego
    tez sie czuje coraz ciezej wiec postanowilam powoli ogarniac :P
    ale tez nie wszytsko na raz bo nie chce synkowi pokoju zagracac wyprawka nowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 20:15

Marcia1989 lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz trzymam kciuk za krótki pobyt w szpitalu. Mam nadzieję, że leczenie szybko zadziała i będziesz mogła wrócić do domu.

Ja za pakowanie walizki zabiorę się na początku sierpnia. U mnie nie zapowiada się abym miała urodzić przed terminem.

Skurcze mam kilka razy dziennie ale na tym etapie ciąży to normalne. Macica przygotowuje się do porodu.

Czy poza usg 3 trymestru macie mieć jakieś dodatkowe usg? Mi gin. mówił że zrobi mi dodatkowe usg po skończonym 37 tc, żeby sprawdzić wielkość malucha.

Kilka dni temu lekarz kazał mi odstawić acard i trochę się boję czy to nie wpłynie na przepływy.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandraz trzymaj sie. Ja dzis bylam na badaniach i jak wracalam to mi sie slabo zrobilo i sie przewrocilam. Strasznie rozbilam kolano. Dzieci sie wystraszyly i ja tez. Mam nadzieje ze sie to nie powtorzy

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra trzymam kciuki

Justa ja juz to.nie bede miec usg, chyba ze w szpitalu przed porodem.
    Mialam 3 usg prenatalne tydzien temu i tylko tyle, wiec jak.niektore z Was maja co wizyte usg to zazdroszcze, ja nie mam takiej mozliwosci

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia współczuję, dobrze że tylko na strachu i stłuczonym kolanie się skończyło.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Aleksandraz trzymaj się!

Ja korzystam z pobytu u mamy w Polsce i piorę to co tu kupiłam i jesli któraś planuje zakup otulaczy bambusowych to zdecydowanie odradzam te http://www.smyk.com/lulujo-gwiazdki-kocyk-bambusowy.html Kupiłam 2, wyprałam dziś w 30 stopniach (wirowanie 800) i obydwa otulacze wyglądaja mega kiepsko :/ Brzegi chyba były za płytko wszyte i się popruły, sama tkanina tez słaba.

Oo, to kiepsko - ja kupiłam jakiś czas temu muślinowe z tej firmy, prałam w 40 stopniach z wirowaniem 1200 i nic im się nie stało, są miękkie i materiał wygląda na raczej wytrzymały.

Ja torby też nie mam spakowanej, ale myślę, że w najbliższych dniach zrobię w końcu zamówienie w Gemini, więc będę mogła się już zacząć przymierzać do pakowania.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jeszcze spakowanej torby dzisiaj z koleżanką ubilam interes ciuszkow ale już na rozmiar 68 i jeszcze mi nie wysłała tego od 56 więc jeszcze będę miała pranie. Jak się pogoda poprawi to popiore leżaczek a w sierpniu odświeżymy wózek (gondola leży w worku u babci w mieszkaniu)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czemu chcecie tak szybko torby pakować?Z moich znajomych każda pakowała mniej więcej w 36t dopiero.

• Justaw Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Aleksandrazz oszczędzaj się, wszystko dibrze się skończy; 3mam kciuki! :)

Justaw nawet nie strasz z tymi otulaczami. Ja zamówiłam z tej samej firmy tylko muślinowy. Miały dobre opinie i cena też mocno obniżona w smyku to wzięłam, w pt odbiorę paczkę to się przekonam. Nam w domu z lulalove i będę miała porównanie choć cena też jest inna.

Gdybym kupiła jeden to bym pomyslala, ze trafilam na jakis felerny egzemplarz, ale kupiłam 2 różne wzory :/ Na zdjęciu słabo widac, ale w materiale porobiły sie takie prześwity i zaciągnięcia,których przed praniem nie było i mam wrażenie, ze jeszcze 2 prania i się po prostu rozlecą... Co do Lullalove, to ja mam jeszcze po starszej córce takie grubsze otulacze, z lamówką doookoła i mimo wieeelu prań wciąż wyglądaja jak nowe. A te to niestety jakieś nieporozumienie :/

21l2245.jpg

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Skoro masz wybor i wolisz sn to dlaczego masz byc glupia ? Ja mam wybor i wole cc a nikomu nic do tego...nasze cialo nasze dzieci i nasz wybor.

No wlasnie o to chodzi ze generalnie jak dziewczyny maja wybor to wybierają cesarki... :)

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • falka Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zamierzam sie zacząć pakowac za jakieś 2tyg co najmniej. :)

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw rzeczywiście wygląda to kiepsko, i jeszcze te poprucia wzdłuż szwu. Za tą cenę spodziewałam się nieomal niezniszczalnego materiału.
    Z Lullalove mam też z lamówką otulacz- kocyk bambusowy i otulacz muślinowy. Są mięciutkie i wyglądają porządnie choć jeszcze nie prałam.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    No wlasnie o to chodzi ze generalnie jak dziewczyny maja wybor to wybierają cesarki... :)

Ostatnio jest inaczej także nie zgadzam się z tym. Pytanie dlaczego ktoś decyduje się na cc a inna na sn. Moja koleżanka urodziła synka sn ale to co przeszła rodząc sn sprawia że na samą myśl wpada w panikę i nie da się jej uspokoić poród był okropny bo musieli użyć kleszczy mieszka za granicą więc teraz wybrała CC. Ja także wole ponownie CC przez to co przeżyłam przy pierwszym porodzie (przez to mój mąż nie bardzo chciał szybko starać się o drugie) także moim zdaniem dużo zależy od tego co się przeżyło ale i na ile jest się silnym psychicznie.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ