X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jesli chodzi o noce to zostawialyscie zaswiecone swiatlo przez cala noc czy spalyscie po ciemku?
    Tak sie zastanawiam bo przeciez gdy jest calkiem ciemno to nie da sie zobaczyc czy maluszek oddycha, a chyba robia to bardzo cicho prawda?
    Jak to jest u was i jakich lampek uzywacie do robienia polmroku? ;)

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Dziewczyny a jesli chodzi o noce to zostawialyscie zaswiecone swiatlo przez cala noc czy spalyscie po ciemku?
    Tak sie zastanawiam bo przeciez gdy jest calkiem ciemno to nie da sie zobaczyc czy maluszek oddycha, a chyba robia to bardzo cicho prawda?
    Ja w poprzedniej ciązy natrafiłam na jakiś artykuł, w którym było napisane, ze zupełna ciemność może być jednym z czynników wywołujących SIDS i tak to sobie wkręciłam, ze lampka była zapalona całą noc ;) No ale z drugiej strony nie wyobrazam sobie też nie widzieć malucha w nocy, tzn w jakiej jest pozycji, czy mu się nie ulało itd. Ja mam lampkę Beaba, w dodatku jest podlączona w takim miejscu, ze daje tylko delikatną poświatę i dla mnie jest to wystarczające :) Przy karmieniu czy przewijaniu tez się sprawdzała, a nie wybudzała młodej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 15:30

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:

U szpitalu mialysmy przygaszone swiatlo na noc w domu tylko pierwsza noc poznoej jak do niej wstawalam to sobie swiecilam lampke ktora postawilam na podlodze dawalo to polmrok.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Hej mamuśki melduję się po wizycie- wszystko u nas w jak najlepszym porzadku, dziewczynki rosną równo ( 2220 i 2280 ) więc noszę już 4,5 kg dzieci.
    Ogólnie to przytyłam 14.
    Kolejna wizyta za tydzień, pobierzemy wymaz na paciorkowaca i dostanę skierownie.
    Na oddział idę 24 lipca a dzień wcześniej dr w gabinecie zdejmie mi pessar, Na oddziale od razu podadzą mi sterydy i od nich bedzie zależało co dalej- bo czesto po sterydach wystepują skurcze i zobaczymy czy nie bedzie rozwarcia po zdjęciu pessara. Tak więc jak bedą skurcze to może już być cc a jesli ich nie bedzie to poczekamy do skończonego 36 tc :)
    Oj oj Monako to już nieco ponad 2 tyg!! Ależ będą emocje :)

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza776 wrote:
    Na zgage zbawienne działa zimne mleko. Moja mama cała ciążę że mna tylko tym się ratowała. Ja naszczescie mam żadko ptfu ptfu, ale jak już mam to zimne mleko koło łóżka, małe łyki i ulga natychmiastowa. Ono bardzo szybko zmienia pH w przełyku. Tylko minus taki ze sikam po nim jeszcze więcej, więc że spaniem ciężko ale przynajmniej nie pali
    Kochana mi juz tylko poród pomoże. Naprawdę; ) nic innego nie działa.

16udvfxmplx8ab54.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w pokojach sa takie przyciemniacze. Nie zwykle kontaktu do pstrykania swiatlem. I jak chce to mam polmrok w pokoju imysle ze to mi wystarczy w nocy z malym i lampka minie bedzie potrzebna

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Kochana mi juz tylko poród pomoże. Naprawdę; ) nic innego nie działa.
    Też tak mialam :D Permanentna zgaga od 35tc do samego końca. Nawet na chwilę mnie nie opuszczała :D Ciekawe czy w tej ciązy tez mnie dopadnie, oby nie ;)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d567622459d.jpg

mój wynik anty xa, zobaczycie dziewczyny z problemami krzepnięcia?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana:) wrote:
    natalka1988 wrote:
    mamy taką samą wagę u maluszków;]
    u mnie w 30 tyg i 0 dni było 1502g:)

napiszesz może jakie ma wymiary?

Napisze, jak będę w domu wieczorem:)

Natalka 1988, przepraszam ze dopiero teraz, ale odebraliśmy mieszkanie i zaczęły się remonty;)
    Wymiary naszej Gwiazdki:
    BPD 7,99 cm
    HC 29,09 cm
    AC 25,26 cm
    FL 5,76 cm

To chyba tyle:)

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Też tak mialam :D Permanentna zgaga od 35tc do samego końca. Nawet na chwilę mnie nie opuszczała :D Ciekawe czy w tej ciązy tez mnie dopadnie, oby nie ;)[/QUOTE
    Życzę Ci oby Cie oszcedzila; )
    5h bylam na dworzu w kiecce bo ciepło, troche pochodzilam i kuzwa otarcia mi sie zrobily na udach bo jestem tak gruba ze idac udo o udo ociera. .. bozeeee jedyny.. ten moj Narzeczony to będzie mial niezle zadanie za jakis czas mnie na druga ciaze namówić :D

16udvfxmplx8ab54.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Justaw wrote:
    Też tak mialam :D Permanentna zgaga od 35tc do samego końca. Nawet na chwilę mnie nie opuszczała :D Ciekawe czy w tej ciązy tez mnie dopadnie, oby nie ;)[/QUOTE
    Życzę Ci oby Cie oszcedzila; )
    5h bylam na dworzu w kiecce bo ciepło, troche pochodzilam i kuzwa otarcia mi sie zrobily na udach bo jestem tak gruba ze idac udo o udo ociera. .. bozeeee jedyny.. ten moj Narzeczony to będzie mial niezle zadanie za jakis czas mnie na druga ciaze namówić :D
    ja dziś się męzowi żaliłam, ze jestem hipopotamem i, ze całe szczescie, ze to ostatnia ciąża, bo ja już mam dość ;) Uda też mi się obcierają, ale ja mam taką budowe, ze nawet jak ważyłam 53 kg to i tak się obcieraly heh. Sukienki nosze tylko z rajstopami ;)

Marcia1989 lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana:) wrote:
    Natalka 1988, przepraszam ze dopiero teraz, ale odebraliśmy mieszkanie i zaczęły się remonty;)
    Wymiary naszej Gwiazdki:
    BPD 7,99 cm
    HC 29,09 cm
    AC 25,26 cm
    FL 5,76 cm

To chyba tyle:)

Dzieki;) praktycznie takie same wymiary

Zorganizowana:) lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nie jest za wesolo. Plamienie prawdopodobnie od skracajacej sie szyjki , mimo pessara sie skraca. Mam jakis zamiennik tokolizy w pompie i sterydy w tylek. Zaczelam normalnie funkcjonowac ale widocznie nawet z pessarem musze lezec.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • falka Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    U mnie niestety nie jest za wesolo. Plamienie prawdopodobnie od skracajacej sie szyjki , mimo pessara sie skraca. Mam jakis zamiennik tokolizy w pompie i sterydy w tylek. Zaczelam normalnie funkcjonowac ale widocznie nawet z pessarem musze lezec.
    Uwazaj na siebie! Skoro do szpitala Cie nie kieruje to chyba znaczy ze nie jest zle nie?

Ja bylam na kontroli u kardiologa bo jestem po operacji i dr mówił ze jestem calkiem zdrowa i moge rodzic naturalnie ale jak chce to moze mi wpisac ze mam miec cc. Nie chciałam. Chce sprobowac sn skoro nie ma przeciwwskazan. Ale moze głupia jestem...?!

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • majju Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Kurcze to nie fajnie :/ Ale zostawiają Cię w szpitalu?

Dziś miałam wizytę, szyjka się skróciła i doktorek kazał się mocno oszczędzać, dostaliśmy też bana na seksy :( Mieliśmy jechać do teścia w weekend ale też odradza, a to raptem 3 h jazdy... Poza tym to dziwił się, że nie narzekam, nie pytam, nic mnie nie boli :) Za 2 tygodnie wymaz na gbs.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 18:09

qdkkqps67blqh0e0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Uwazaj na siebie! Skoro do szpitala Cie nie kieruje to chyba znaczy ze nie jest zle nie?

Ja bylam na kontroli u kardiologa bo jestem po operacji i dr mówił ze jestem calkiem zdrowa i moge rodzic naturalnie ale jak chce to moze mi wpisac ze mam miec cc. Nie chciałam. Chce sprobowac sn skoro nie ma przeciwwskazan. Ale moze głupia jestem...?!

Skoro masz wybor i wolisz sn to dlaczego masz byc glupia ? Ja mam wybor i wole cc a nikomu nic do tego...nasze cialo nasze dzieci i nasz wybor.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 18:35

Princesska, espoir lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jestem w szpitalu i nie wiadomo kiedy wyjde , mam miec 9 kroplowek w pompie i potem jeszcze jakis magnez.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3maj się tam Aleksandrazz! Wszystko będzie dobrze !

74709jcgjiz14w6b.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizytę... Powiem szczerze, że w ostatnim czasie czuję się coraz cięższa i twardnieje mi brzuch... mam nadzieję, że szyjka mi się nie skraca...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejkA.

Aleksandrazz trzymaj się :) najważniejsze że jesteś pod opieką :)

My dzisiaj kupiliśmy fotelik axkid babyfix :) także z dużych rzeczy już wszystko pozostanie apteka butelki smoczki etc no i dla mnie do szpitala podkłady etc.

Mi też się uda obcieraja...straszne to bo poza Ciążami girki mam chude ;)

zubii, smeg lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ