Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jesli chodzi o noce to zostawialyscie zaswiecone swiatlo przez cala noc czy spalyscie po ciemku?
Tak sie zastanawiam bo przeciez gdy jest calkiem ciemno to nie da sie zobaczyc czy maluszek oddycha, a chyba robia to bardzo cicho prawda?
Jak to jest u was i jakich lampek uzywacie do robienia polmroku? -
wisienka1212 wrote:Dziewczyny a jesli chodzi o noce to zostawialyscie zaswiecone swiatlo przez cala noc czy spalyscie po ciemku?
Tak sie zastanawiam bo przeciez gdy jest calkiem ciemno to nie da sie zobaczyc czy maluszek oddycha, a chyba robia to bardzo cicho prawda?
Jak to jest u was i jakich lampek uzywacie do robienia polmroku?No ale z drugiej strony nie wyobrazam sobie też nie widzieć malucha w nocy, tzn w jakiej jest pozycji, czy mu się nie ulało itd. Ja mam lampkę Beaba, w dodatku jest podlączona w takim miejscu, ze daje tylko delikatną poświatę i dla mnie jest to wystarczające
Przy karmieniu czy przewijaniu tez się sprawdzała, a nie wybudzała młodej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 15:30
-
wisienka1212 wrote:Dziewczyny a jesli chodzi o noce to zostawialyscie zaswiecone swiatlo przez cala noc czy spalyscie po ciemku?
Jak to jest u was i jakich lampek uzywacie do robienia polmroku?
U szpitalu mialysmy przygaszone swiatlo na noc w domu tylko pierwsza noc poznoej jak do niej wstawalam to sobie swiecilam lampke ktora postawilam na podlodze dawalo to polmrok. -
MoNaKo wrote:Hej mamuśki melduję się po wizycie- wszystko u nas w jak najlepszym porzadku, dziewczynki rosną równo ( 2220 i 2280 ) więc noszę już 4,5 kg dzieci.
Ogólnie to przytyłam 14.
Kolejna wizyta za tydzień, pobierzemy wymaz na paciorkowaca i dostanę skierownie.
Na oddział idę 24 lipca a dzień wcześniej dr w gabinecie zdejmie mi pessar, Na oddziale od razu podadzą mi sterydy i od nich bedzie zależało co dalej- bo czesto po sterydach wystepują skurcze i zobaczymy czy nie bedzie rozwarcia po zdjęciu pessara. Tak więc jak bedą skurcze to może już być cc a jesli ich nie bedzie to poczekamy do skończonego 36 tc -
iza776 wrote:Na zgage zbawienne działa zimne mleko. Moja mama cała ciążę że mna tylko tym się ratowała. Ja naszczescie mam żadko ptfu ptfu, ale jak już mam to zimne mleko koło łóżka, małe łyki i ulga natychmiastowa. Ono bardzo szybko zmienia pH w przełyku. Tylko minus taki ze sikam po nim jeszcze więcej, więc że spaniem ciężko ale przynajmniej nie pali
-
Zorganizowana:) wrote:natalka1988 wrote:mamy taką samą wagę u maluszków;]
u mnie w 30 tyg i 0 dni było 1502g:)
napiszesz może jakie ma wymiary?
Napisze, jak będę w domu wieczorem:)
Natalka 1988, przepraszam ze dopiero teraz, ale odebraliśmy mieszkanie i zaczęły się remonty;)
Wymiary naszej Gwiazdki:
BPD 7,99 cm
HC 29,09 cm
AC 25,26 cm
FL 5,76 cm
To chyba tyle:) -
Justaw wrote:Też tak mialam
Permanentna zgaga od 35tc do samego końca. Nawet na chwilę mnie nie opuszczała
Ciekawe czy w tej ciązy tez mnie dopadnie, oby nie
[/QUOTE
Życzę Ci oby Cie oszcedzila; )
5h bylam na dworzu w kiecce bo ciepło, troche pochodzilam i kuzwa otarcia mi sie zrobily na udach bo jestem tak gruba ze idac udo o udo ociera. .. bozeeee jedyny.. ten moj Narzeczony to będzie mial niezle zadanie za jakis czas mnie na druga ciaze namówić -
Marcia1989 wrote:Justaw wrote:Też tak mialam
Permanentna zgaga od 35tc do samego końca. Nawet na chwilę mnie nie opuszczała
Ciekawe czy w tej ciązy tez mnie dopadnie, oby nie
[/QUOTE
Życzę Ci oby Cie oszcedzila; )
5h bylam na dworzu w kiecce bo ciepło, troche pochodzilam i kuzwa otarcia mi sie zrobily na udach bo jestem tak gruba ze idac udo o udo ociera. .. bozeeee jedyny.. ten moj Narzeczony to będzie mial niezle zadanie za jakis czas mnie na druga ciaze namówićUda też mi się obcierają, ale ja mam taką budowe, ze nawet jak ważyłam 53 kg to i tak się obcieraly heh. Sukienki nosze tylko z rajstopami
Marcia1989 lubi tę wiadomość
-
Zorganizowana:) wrote:Natalka 1988, przepraszam ze dopiero teraz, ale odebraliśmy mieszkanie i zaczęły się remonty;)
Wymiary naszej Gwiazdki:
BPD 7,99 cm
HC 29,09 cm
AC 25,26 cm
FL 5,76 cm
To chyba tyle:)
Dzieki;) praktycznie takie same wymiaryZorganizowana:) lubi tę wiadomość
-
U mnie niestety nie jest za wesolo. Plamienie prawdopodobnie od skracajacej sie szyjki , mimo pessara sie skraca. Mam jakis zamiennik tokolizy w pompie i sterydy w tylek. Zaczelam normalnie funkcjonowac ale widocznie nawet z pessarem musze lezec.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
aleksandrazz wrote:U mnie niestety nie jest za wesolo. Plamienie prawdopodobnie od skracajacej sie szyjki , mimo pessara sie skraca. Mam jakis zamiennik tokolizy w pompie i sterydy w tylek. Zaczelam normalnie funkcjonowac ale widocznie nawet z pessarem musze lezec.
Ja bylam na kontroli u kardiologa bo jestem po operacji i dr mówił ze jestem calkiem zdrowa i moge rodzic naturalnie ale jak chce to moze mi wpisac ze mam miec cc. Nie chciałam. Chce sprobowac sn skoro nie ma przeciwwskazan. Ale moze głupia jestem...?! -
aleksandrazz wrote:U mnie niestety nie jest za wesolo. Plamienie prawdopodobnie od skracajacej sie szyjki , mimo pessara sie skraca. Mam jakis zamiennik tokolizy w pompie i sterydy w tylek. Zaczelam normalnie funkcjonowac ale widocznie nawet z pessarem musze lezec.
Ale zostawiają Cię w szpitalu?
Dziś miałam wizytę, szyjka się skróciła i doktorek kazał się mocno oszczędzać, dostaliśmy też bana na seksyMieliśmy jechać do teścia w weekend ale też odradza, a to raptem 3 h jazdy... Poza tym to dziwił się, że nie narzekam, nie pytam, nic mnie nie boli
Za 2 tygodnie wymaz na gbs.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 18:09
-
falka wrote:Uwazaj na siebie! Skoro do szpitala Cie nie kieruje to chyba znaczy ze nie jest zle nie?
Ja bylam na kontroli u kardiologa bo jestem po operacji i dr mówił ze jestem calkiem zdrowa i moge rodzic naturalnie ale jak chce to moze mi wpisac ze mam miec cc. Nie chciałam. Chce sprobowac sn skoro nie ma przeciwwskazan. Ale moze głupia jestem...?!
Skoro masz wybor i wolisz sn to dlaczego masz byc glupia ? Ja mam wybor i wole cc a nikomu nic do tego...nasze cialo nasze dzieci i nasz wybor.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 18:35
Princesska, espoir lubią tę wiadomość
-
HejkA.
Aleksandrazz trzymaj sięnajważniejsze że jesteś pod opieką
My dzisiaj kupiliśmy fotelik axkid babyfixtakże z dużych rzeczy już wszystko pozostanie apteka butelki smoczki etc no i dla mnie do szpitala podkłady etc.
Mi też się uda obcieraja...straszne to bo poza Ciążami girki mam chudezubii, smeg lubią tę wiadomość