Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
⚘Kwiatuszek wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9250e8675f12.jpg To ja z moją kulką
ja mam aktualnie 11kg+,startowa waga 51kg. Mam nadzieję że nie dobije jak w pierwszej ciąży 18kg+
Matka Rocku niestety rzeczywiscie nigdzie nie ma gwarancji na zzoto gdzie bedziesz rodzic?
-
Milenka~11 wrote:My też już mamy wózek ale nie umiem wkleić zdjęcia...
to pewnie przez ten skurczony w ciąży mózg...
wejdz na zapodaj.net- wybierz na forum z lewej strony, wgraj zdjecie i wybierz kod z bbcodeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 20:09
Karooolcia :), Milenka~11 lubią tę wiadomość
-
perfectangel85 wrote:bardzo ladny
ma skretne koła?
Nie ma i to mnie bardzo cieszystrasznie źle mi sie prowadzi wózki ze skrętnymi kołami
Zawsze jakoś mi ten wózek ucieka
Już trochę sobie go prowadziłam w domu zobaczyć co i jak i serio jestem zadowolona, bo jest bardzo lekki ale stabilny
perfectangel85 lubi tę wiadomość
-
Witajcie. My dziś po kontroli . 29+4 a synek ma 1506g . Podejrzelismy go w 3d i coś tam sobie lykał . Jest śliczny. Jak pewnie kazdycham Bobasek. Mam pytanie,czy któraś z Was decyduje się na przechowywanie krwi pepowinowej2? Jeśli tak to jaki bank? Pakiet ? Co przesadziło o tym,że się zdecydował iście?
zubii, ⚘Kwiatuszek, Lisa85, Cameline, justa., aswalda, Gosia1989, falka lubią tę wiadomość
-
anet90 wrote:Witajcie. My dziś po kontroli . 29+4 a synek ma 1506g . Podejrzelismy go w 3d i coś tam sobie lykał . Jest śliczny. Jak pewnie kazdycham Bobasek. Mam pytanie,czy któraś z Was decyduje się na przechowywanie krwi pepowinowej2? Jeśli tak to jaki bank? Pakiet ? Co przesadziło o tym,że się zdecydował iście?
-
Moja w 29+5 wazy 1700 g. Mam nadzieje ze zwolni , ale gin mowi ze to przez te konskie dawki kwasow dha. Ja juz nie plamie ☺ mam nadzieje ze szybko wyjde.
⚘Kwiatuszek, Marcia1989, MoNaKo, Gosia1989, falka lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Milenka - taki właśni fajny, bo żywe te kolory. Jeju ale jak cieszy zakup takiego wózka czy fotelika
Mój D.się śmiał, że dawno tak dobrego humoru nie miałam
A ja ciesze sie jak małe dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 20:40
perfectangel85 lubi tę wiadomość
-
Monako, ja pisałam o tej lampce solnej wtedy
ostatnio gadałam z teściową, że chcę taką kupić i mi powiedziała, że też używała przy młodej i była super, teraz nie potrzebuje i odda mi tą swoją
z regulacją to ma mój mąż na biurko i ten najniższy poziom też daje fajne światło, ale za daleko mi będzie latać do biurka ją pstrykać w nocy, a solną pewnie postawię koło łóżeczka i będzie pod ręką.
Co do porodów to ja się strasznie boję CC. Ogólnie to mam bardzo wysoki próg bólu, wizja porodu mnie w ogóle nie przeraża. Znam facetów co robili drobne tatuaże i wrzeszczeli jak dzieci, ja mam wydziarane pół pleców 3x po 4h i to w odstępach 2 tygodniowych, gdzie normalnie czeka się miesiąc i mój tatuator zawsze na mnie narzeka, że nudno ze mną, bo ani nie pisnędlatego myślę, że poród będzie z pewnością ciężki i bolesny, ale nie ja pierwsza i nie ostatnia i dam sobie z tym radę. Z kolei dużo gorzej radzę sobie z przewlekłym, chronicznym bólem, totalnie nie wyobrażam sobie dochodzenia do siebie po cc i jednocześnie opieki nad dzieckiem. Liczę, że sn jakoś przeżyję, może będzie ciężko usiąść na początku, ale jeszcze będę na poporodowym hormonalnym haju, a potem to już z górki ku lepszemu. Martwię się więc tylko o to, żeby z dzieckiem było ok i żeby cesarka nie byłą konieczna. No i żeby ktoś nie wpadł na pomysł przyspieszania porodu na siłę, bo też czytałam że potrafi dać to skutek odwrotny... Skurcze bolą, ale są nieefektywne i potem przez przedłużającą się akcję na stół
Te co rodzicie po długiej przerwie i się boicie czy organizm pamięta to Was uspokoję, że pamiętamoja teściowa rodziła po 22 latach i mówi, że po porodzie wyszła się zobaczyć z mężem, a po pół godziny rozmowy zaczęła się zastanawiać jak to możliwe, że usiadła i nic ją nie boli
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Już nie mogę się doczekać lansowania się w wózku, przestałam jeść DHA bo też ginka powiedziała, że za szybko dzidzia rośnie, ale nie przejmowałabym się tak pomiarem wagi z usg, bo są duże pomyłki Jak czujesz,że Ci dha potrzebne to jedz, a jak nie, to można to brać jak się karmi piersią też. Ja zacznę dopiero wtedy z powrotem. O ile nie masz uczulenia, to metody babcine na rozwój mózgu-włoskie orzechy, bo wyglądają jak mózg. Mam nadzieję, że nie obrzydziłam nikomu.
-
Tak to normalne, nieciazowe jeansy ale mają odrobinę stretchu stąd wchodzę w nie
to druga ciąża więc jak pisała Matka Rocku nie kupuje ciążowych ciuchów tylko jak najdłużej wciskam się w co mam i się mieszcze
dzięki dziewczyny za komplementy. Czy Wam też przy myciu zębów, myciu się przy umywalce jak się lekko pochylicie brzuch opiera o nogi/uda?
-
⚘Kwiatuszek wrote:Tak to normalne, nieciazowe jeansy ale mają odrobinę stretchu stąd wchodzę w nie
to druga ciąża więc jak pisała Matka Rocku nie kupuje ciążowych ciuchów tylko jak najdłużej wciskam się w co mam i się mieszcze
dzięki dziewczyny za komplementy. Czy Wam też przy myciu zębów, myciu się przy umywalce jak się lekko pochylicie brzuch opiera o nogi/uda?
Karooolcia :), aswalda, MoNaKo, anet90 lubią tę wiadomość