Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Perfectangel zamówiłam taką zwykłą
http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-kolyska-3w1-filip-2-materac-i6787257431.html
bo mi bardziej zależy na małym łóżeczku niż samej kołysce. Chodzi o to, że będzie ona stać w salonie przez jakiś czas a nie chce z niego robić pokoju dziecięcego. Więc pewnie i tak stanie jako małe łóżeczko bez tych ploz a po około pół roku jak się uda dzieć ląduje w pokoiku z bratem w normalnym łóżeczku. Oby...
Maja niby polecane jest spanie na lewym boku Ale jeśli jest ci wygodnie na prawym, nie tracisz tchu to nie ma przeciwskazan byś tak spała. Nie ma co dać się zwariować. Ja też preferuje prawy bok i częściej na nim śpię. Młody raz się buntuje i musze zmienić pozycję tak kopie, innym razem jest spokojny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 17:41
Maja83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynatalka1988 wrote:Maja ja tez wole na prawym boku spac. idac spac usypiam na lewym ale budze sie juz na prawym;] ale nie zauwazylam zeby bardziej intesywnie mały mi sie ruszał na lewym boku
bacardi super wygladasz;] laska z Ciebie- tylko brzuszek rosnie;]
a z leżeniem mam tak samotak mnie żebra bolą jak się kładę na lewym boku, że nie ma szans żebym usnęła
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/100a78249809.jpg
Podobno u mnie tez wszystko w brzuch poszlo- ale od tygodnia mam wiekszy apetyt, jutro lekarz i wazenie, zobaczymy ile w 2 tygodnie przytylam...Bacardi90, Cameline, Maja83, Niesia86, zubii, Annie1981, Gosia1989, aswalda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95c5eb04f2fa.jpg
Tamte zdjecie sprzed tygodnia, te aktualne.
Jak z Waszym apetytem? I jak to jest z ttm przybieraniem na wadze? Teraz sie bedzie tyc najbardziej czy juz najgorsze za nami?
U siebie zauwazylam ze mam od tygodnia wiekszy apetyt, wczesniej jadlam.tak normalnie, jak zawszeMarcia1989, Cameline, Niesia86, ⚘Kwiatuszek, Annie1981, Lisa85, aswalda lubią tę wiadomość
-
Chyba u każdej inaczej
Ja, tak jak i w poprzedniej ciąży, straciłam apetyt. Od początku zmuszam się do jedzenia i jem trochę mniej niż przed ciążą. Słodycz czasem jakiś zjem. Poprzednio waga ruszyła na koniec bo do 24 tc ani gram a potem +15kg nagle do 36tc. Do 40tc pewnie bym ważyła drugie tyle
Teraz widzę podobne skłonności bo co wizyta 3 tyg.to 2-3 kg więcej. A nie jem więcej, jak nie mniej. -
Ja jak Cameline, nie mam apetytu teraz wcale. Najbardziej mialam zachcianki tak w polowie ciaży a teraz co zjem to zaraz zgaga albo brzuch mnie boli. Jakos tak nie po drodze mi. Jedynie co to sobie dogadzam a to jakimś fast foodem albo pizzą albo słodyczem - w miarę rozsądku. Jak w Pl byłam to jagodzianki i bułki z truskawkami pochłaniałam!
Daniel
-
Niesia ja też mam nadzieję że jak najszybciej małego przeniesiemy do pokoju starszego. Ja kupuje kołyska coneco i też bardziej w roli małego łóżeczka. Będzie stało u nas w sypialni, ale pewnie będę nim jeździć po całym mieszkaniu przez pierwsze miesiące.
Oliwcia ja nie jestem taka szczuplutka jak dziewczynyjuż 76 kilo! A jeszcze minimum 3 przybędzie. Ehh potem dieta.
Laseczki z Was dziewczyny. Podziwiam i zazdroszczę
A mój apetyt mniejszy niż na początku ciąży bo wtedy był niepohamowany...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 18:20
-
nick nieaktualny
-
no to ja mam inaczej niż Wy, mi teraz dopiero apetyt się pokazuje.
Tylko, że u mnie w ogole od początku nie bylo zadnych wymiotów i zgagi, ciąża bezproblemowa.
Więc na konkretne dodatkowe kilogramy muszę się przyszykować, bo co 2 godziny robię sie głodna...;/
-
Bacardi90 wrote:u mnie już 10kg+ startowałam z 56 ale teraz mam straaaszny apetyt nie mogę przespać nocy spokojnie bo się budzę z głodu 3:00-4:00 nad ranem
Bacardi ja nocki przesypia, jem jeszcze jakąś grahamkę po 22 i śniadanie jem dopiero kolo 9 rano.
Ale u mnie też juz gdzies koło 10 kg na plusie- 2 tygodnie temu było 8 kg więc coś czuje że jutro będzie albo więcej
-
Bacardi90 wrote:u mnie już 10kg+ startowałam z 56 ale teraz mam straaaszny apetyt nie mogę przespać nocy spokojnie bo się budzę z głodu 3:00-4:00 nad ranem
U mnie z apetytem bywa różnie, czasem nie mam ochoty zupełnie na nic, ale miewam dni, kiedy pochłaniam wszystko jak odkurzacz - natomiast dzisiaj właśnie obudziłam się przed 4 tak głodna, że nie mogłam już zasnąć, Mała zaczęła mnie kopać i musiałam iść zjeść śniadanie o tej porzeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 18:36
Bacardi90 lubi tę wiadomość
-
Co do przybywania na wadze to ja np. mam apetyt i na słodkie i na fast food (ale też w miarę rozsądku) a na plusie mam 6,5 kg i sama sie dziwię, bo do jakiś drobnych i chudzin nie należę, raczej taka standardowa figura
Ja już po wizycieSzyjka i macica w porządku, lekarz mówił, że nie ma się do czego doczepić bo wszystko ładnie się trzyma. Co do poprzedniego usg i poszerzonych kanalików to powiedział, że nadal jest to do diagnostyki i za dwa tygodnie mam mieć usg. Dał mi skierowanie też na krew i mocz. Śmiał się, że dawno nie widział tak energicznej kobitki w ciąży, która nie narzeka na dolegliwości itp.
A my z moim D. złożyliśmy wózek i jestem absolutnie zachwycona!Niesia86, 0202oliwcia, Bąbelek1980, Annie1981, Lisa85, Cameline, Gosia1989, aswalda lubią tę wiadomość
-
U mnie 5kg + no ale niestety waga jest kiepska startowa ....
i zauwazyłam ze teraz waga zaczyna mi sie dopiero piąć w gore co mnie przeraża
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/126c3b1bbc1e.jpg[/urlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 18:56
Karooolcia :), zubii, perfectangel85, Bacardi90, Niesia86, ⚘Kwiatuszek, Annie1981, Lisa85, Cameline, AllishiiA, Gosia1989 lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe