Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
iza776 wrote:Mi te badaniach zleca hematolog, gin się nie wtrąca ani w dawkę ani w zasadność clexane. Chcę tylko żebym odstawila go przed porodem, ale decyzję na podjąć hematolog.
Oliwcia anty xa nie ma znaczenia w kwestii odstawienia.
Mi gin powiedziała że przez dwa tyg bez clexane nic się nie stanie dziecku, a mi również zakrzepica się nie zdąży rozwinąć. Ze większe ryzyko to cc przy clexane.
A postawienie na 24 h przed porodem to bzdura, bo jak to przewidzieć?
A i najważniejsze po porodzie koniecznie powrót do clexane na 6tyg, w naszym przypadku to podłóg jest najniebezpieczniejszy jeżeli chodzi i ryzyko zakrzepicy.
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Dziewczyny ile wasze dzieci ważą ok 31tygodnia? tzn 31+
Mój tydzień temu ważył niecałe 1700, dzisiaj 1720 - biorę pod uwagę błąd pomiaru no to nawet niech będzie przybór na poziomie 100g. To źle?
i Wg 1700-1800g na 31tc+ to mało?
Bo mnie dziś zestresowali...
Byłam na skanie i lekarka mówi, ze dziecko jest za małe, że jest poniżej 10centyla.. A tydzien temu było w normie wg polskich lekarzy no to się zastanawiam o co chodzi.Daniel
-
Kochana u mnie Małgosia od samego poczatku pierw nie mieściła się w centylach teraz jest na najniższym poziomie według USG jest o 9 dni do tylu w 27+5 TC wazyla tylko 917 g kolejna wizyta u nas 31 lipca będzie wtedy dokladnie 32+0 TC
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Viriki wrote:Dziewczyny ile wasze dzieci ważą ok 31tygodnia? tzn 31+
Mój tydzień temu ważył niecałe 1700, dzisiaj 1720 - biorę pod uwagę błąd pomiaru no to nawet niech będzie przybór na poziomie 100g. To źle?
Byłam na skanie i lekarka mówi, ze dziecko jest za małe, że jest poniżej 10centyla.. A tydzien temu było w normie wg polskich lekarzy no to się zastanawiam o co chodzi.
Eee..pewnie zle zmierzyli czy cos.Nie przejmuj sie.Ja mam odwrotnie bo maluch moj wykracxa poza wszelkie centyle i wg usg
tyje na potege.W 32 t i 1 wazyl ok.2600.ja sie tymi pomiarami nie przejmuje☺z tego co kojarxe dziecko powinno przybierac ok.200 g tygodniowo wiec pewnie o to sie lekarka przyczepila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 16:35
-
nick nieaktualnyViriki wrote:Dziewczyny ile wasze dzieci ważą ok 31tygodnia? tzn 31+
Byłam na skanie i lekarka mówi, ze dziecko jest za małe, że jest poniżej 10centyla.. A tydzien temu było w normie wg polskich lekarzy no to się zastanawiam o co chodzi. -
Wiecie co no zgłupiałam, bo wszelkie internety podają wagę na 31tc 1700g jako 50centyl czyli tak akuracik.
Tydzien temu w szpitalu nie podali mi wagi tylko powiedzieli "prawie 1,7kg" czyli zakladam, że mogłoby być o 100g mniej niż dziś plus zakres błędu no to dzieciak przybrał ok 100-200gram na tydzień. No to źle? Bo wg internetów to tak ksiązkowo.
Np tutaj sprawdzałam. http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
Daniel
-
Viriki wrote:Dziewczyny ile wasze dzieci ważą ok 31tygodnia? tzn 31+
Byłam na skanie i lekarka mówi, ze dziecko jest za małe, że jest poniżej 10centyla.. A tydzien temu było w normie wg polskich lekarzy no to się zastanawiam o co chodzi.
Mój 31+4 1780g. Lekarka mówiła że piękna wagawięc nie wiem czemu Ci tak powiedzieli.
-
Ja to myślę, że lekarze w ogóle nie powinni podawać tych wymiarów.. kiedyś nie było takich cudów i o ile mniej nerwów, a teraz dają skany z tymi wymiarami centylami i tylko bezsensu porównywanie. Dziś moja koleżanka pyta ile ma maluszek,ja mówię że teraz to już pewnie z 1900g a ona, że ona się urodziła z tak a waga w 38tc. I co ? Zdrowa dziewucha tylko chuda do tej pory jak patyk
-
Dokładnie, nie mam zamairu panikowac. To są irlandzcy lekarze, a oni - mówię wam, - szkoleni są chyba na bydlętach a nie ludziach
Dla ciekawych, znalazłam fajny kalkulatur - i wg niego młody jest na 50 centylu a nie poniżej normy więc już nie mam zamairu tego roztrząsać.
http://mediweb.pl/interactive/calc28.php
Marcia1989 lubi tę wiadomość
Daniel
-
aswalda wrote:Oj też niestety został mi w bonusie problem nietrzymania moczu i nawracające hemoroidy. Teraz po tej ciazy- już ostatniej, zamierzam zadziałać w kierunku zniwelowania tych problemów
AsiaPoli ależ różnica wieku między dziećmiczasami myślę że może i bym chciała jeszcze kiedyś za kilkanaście lat ale szybko mnie Mąż odwodzi od tego pomysłu
perfectangel85, aswalda lubią tę wiadomość
-
Viriki ja też myślę że nie ma co się stresować tą waga, wiadomo kilka mm na usg inaczej zaznaczone i już inaczej wychodzi. U mnie z kolei teraz wychodzi bardzo duża waga Ale też mam nadzieję że to błąd pomiaru.
O jakiej lampce wy piszecie, może ktoś wstawić zdjęcie? Też czegoś szukam ale chce by było w miarę "niedziecinne"
Pochwalę się że ruszyłam z wyprawka - zamówiłam kołyske i koszule do karmienia. Zdecydowałam się na granatOVO - trochę droga, ale ma świetne opinie i wygląda fajnie. -
Niesia86 wrote:Viriki ja też myślę że nie ma co się stresować tą waga, wiadomo kilka mm na usg inaczej zaznaczone i już inaczej wychodzi. U mnie z kolei teraz wychodzi bardzo duża waga Ale też mam nadzieję że to błąd pomiaru.
O jakiej lampce wy piszecie, może ktoś wstawić zdjęcie? Też czegoś szukam ale chce by było w miarę "niedziecinne"
Pochwalę się że ruszyłam z wyprawka - zamówiłam kołyske i koszule do karmienia. Zdecydowałam się na granatOVO - trochę droga, ale ma świetne opinie i wygląda fajnie. -
Mi już jakieś 2 miesiące leci siara z obydwóch piersi i przez dzień zakładam wkładki laktacyjne a na noc czasami ubieram biustonosz sportowy żeby wkładki się trzymały
Dziewczyny ponoć spanie na lewym boku jest bardzo polecane w czasie ciąży,ja lubie spać najbardziej na prawym ale staram się jak najczęściej na lewym boku. Od dwóch dni zauważyłam że jak się kładę na lewym boku to mały jest bardzo ruchliwy,nawet bardziej niż w dzień a jak się położę na prawym boku to już mniej się rusza,czy któraś z was tak ma? Czy to na którym boku leżę wpływa na dziecko? Boję się że coś jest nie tak. -
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/66529931a38e.jpg
a my tak rośniemyNiesia86, Lisa85, 0202oliwcia, Cameline, Marcia1989, perfectangel85, Emma 32, Maja83, shelby*, miffy, ⚘Kwiatuszek, Bąbelek1980, Karooolcia :), zubii, Gdziejestmieszko, Karolka12345, Annie1981, Gosia1989, aswalda, wisienka1212, falka, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
-
Maja ja tez wole na prawym boku spac. idac spac usypiam na lewym ale budze sie juz na prawym;] ale nie zauwazylam zeby bardziej intesywnie mały mi sie ruszał na lewym boku
bacardi super wygladasz;] laska z Ciebie- tylko brzuszek rosnie;]Bacardi90, Maja83 lubią tę wiadomość