X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    czy Was też już zaczyna mleko zalewać? U mnie do tej pory były brudzenia a dziś to już wyciek, że rano dwie wielkie plamy na piżamie. Musiałam wkładki laktacyjne włożyć do stanika.

W pierwszej ciąży tak mi strasznie leciało teraz tylko kropla raz na jakiś czas.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o podgrzewaczach a ja się zastanawiam czy butelkę kupić !!!

74709jcgjiz14w6b.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma - to rzeczywiście Cię nie przebiję ☺
    Tez mam nadzieję, że ciało coś tam pamięta.

U mnie zero mleka póki co.

qb3chdgezj308xv3.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    A ja pochwale sie fotelikiem :)

Jestem bardzo zadowolona :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a463b7e4eb7a.jpg

Hej. Masz już może adaptery do stelaża? Ja mam adaptery że starego wózka adamex, do którego podpinalam maxi cosi. Wydaje mi się, ze.cybex. ma takie same i że w.tych adapterqch chodzi głównie o końcowke do nosidelka. Nie byłam jeszcze w sklepie a chciałabym już wiedzieć czy będę mogła użyć starych adapterow przy nowym foteliku.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:

Wózek - ja juz pewnie to pisałam, ale - dziewczyny! te co jeszcze nie kupiły. Naprawdę zastanówcie się czy jest sens kupować wózek 3w1 czy tam 2w1 nowy i za miliony. Z doświadczenia wiem, ze po 8-9mcach i tak się przeklada dziecko do czegoś lżejszego i kompaktowszego ;) u nas akurat to bedzie lato 2018 wiec nie sądze by w maju któraś nie myslala o spacerowce lzejszej. Gondola to naprawde ma krótki użytek i wg mnie warto kupic najtansza używkę a dopiero potem zainwestować w porządną spacerówkę. No ale każda wybiera sama ;) ja nie wyobrazam sobie wakacji z wielką spacerówką od kompletu 2w1 wiec kasa w błoto bo i tak sie skonczy na kupnie nowej i tak.
    Teraz mamy espiro vector, uzywkę za 300zł a na maj mam zamiar kupić coś fajnego, spacerowego - co tam mi się spodoba i będzie wygodne do podróży.

To akurat zależy. Znam dwa przypadki, gdzie mimo próby przesiadki na lekką spacerówkę okazywało się, że wygodniejszy jest wózek z zestawu. Albo dziecko dużo w wózku spało i większa spacerówka była dla niego bardziej wygodna, albo mama chodziła na długie spacery po terenie, gdzie liczyła się dobra amortyzacja itd. Wiadomo, że tani, mało komfortowy wózek będzie wymagał szybszej wymiany niż coś solidniejszego.

Sama kupiłam używkę za niecałe 900 zł, ale mam nadzieję, że nie skończy się na kupnie nowego wózka tak szybko.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Hej. Masz już może adaptery do stelaża? Ja mam adaptery że starego wózka adamex, do którego podpinalam maxi cosi. Wydaje mi się, ze.cybex. ma takie same i że w.tych adapterqch chodzi głównie o końcowke do nosidelka. Nie byłam jeszcze w sklepie a chciałabym już wiedzieć czy będę mogła użyć starych adapterow przy nowym foteliku.

Niestety nie mam adapterów :( ale mogę ci wysłać foto jak wyglądają bo mam zdjęcie z aukcji:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd6824f4eaa3.jpg

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma ta lampka snoby daje wystarczajaca ilosc światla? Bo ładna skubana ;) a tam porody, ja sie na nic nie nastawiam, bo to moj pierwszy takze co bym sobie nie wybierała (ale nie mam zadnego wyboru, a raczej możliwości)to i tak NIE WIEM CO MNIE CZEKA! ;)

16udvfxmplx8ab54.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam lampkę księżyc z ikei za 20 zł :) swieci dostatecznie jasno by zmienić pieluchę a na tyle ciepło i subtelnie ze nie rozbudzi dziecka - swieci na ciepły żółty odcień :) i jestem z niej zadowolona póki co :)

Strasznie jestem przewrażliwiona na punkcie wcześniaków. Ciagle myśle wkraczając w nowy tydzień czy by teraz przeżył, jakie by miał szanse itp. Cały czas się boje ze się coś przez tą szyjkę stanie, każde wyjście z domu to jeden wielki stres :/ mimo ze lekarz wyraźnie powiedziała ze leżeć plackiem nie trzeba i można iść na mały spacer. Ale psychika robi swoje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 13:41

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za inspirację co do lampy :) jakoś kusi mnie ta solna i chyba taką kupię :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    To standardowa procedura po cc ;) chociaz miesiac to chyba bardzo długo jeśli nie było wskazań. Ja mialam tylko 5 zastrzyków.
    ja po cc - nie wiem czy clexane- ale przeciwzakrzepowe zastrzyki robiłam przez 10 dni. 2 dni jezdziłam do szpitala do zabiegowego a potem sama robiłam na ślepo trochę bo nienawidzę patrzeć na igłę i mi słabo się robi ale dałam radę :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam lampke chmurke w ikei i to powinno wystarczyć:)
    O podgrzewaczu myslalam ale jest jeszcze czas bo na poczatku chce tylko kp wiec w razie czego takie gadzety mozna dokupic. Caly czas mysle nad laktatorem tez...boje sie czy mi ruszy laktacja od razu.
    Mi nic z piersi nie wypływa poki co :)

Princesska lubi tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Emma ta lampka snoby daje wystarczajaca ilosc światla? Bo ładna skubana ;) a tam porody, ja sie na nic nie nastawiam, bo to moj pierwszy takze co bym sobie nie wybierała (ale nie mam zadnego wyboru, a raczej możliwości)to i tak NIE WIEM CO MNIE CZEKA! ;)

Dzieki,wlasnie mi tez sie podoba☺mam nadzieje ze za ciemna ani zbyt jasna nie bedzie,napisali ze dla niemowlakow sie nadaje a tym samym daje rozproszone,cieple swiatlo,tym sie zasugerowalam przy zakupie.
    za kilka dni powinna dojsc to ja przetestuje☺
    Wiem tylko ze jest nieduza i na baterie a to akurat na plus ,nie bede sie o kable w nocy potykac.
    Tez myslalam o chmurkach z ikeii ale nie cierpie tego sklepu i po 1 rzecz nie chce mi sie jechac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:10

010idqk3hkbcgs9f.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poppy wrote:
    A czy są dziewczyny, które rodziły SN po dłuższej przerwie? U mnie będzie to 9 lat. Zastanawiam się czy szyjka będzie "pamiętała" co i jak czy po tylu latach to raczej szykować się na przebieg porodu jak u pierwiastki?
    P.S. Wiem, że każdy poród inny i nie ma reguły, ale ciekawa jestem jak to było u dziewczyn, które rodziły po długiej przerwie.

też jestem ciekawa, ja rodzilam w kwietniu 7 lat temu...

i zle wspominam porod naturalny, wywoływany po 10 dniach, najpierw w srode, pozniej w piatek, lezenie pod kroplowka caly dzien, od switu do wieczora. bylam bardzo slaba przez 2 tygodnie po porodzie naturalnym, to ze hemoglobina na poziomie 9 jak nie mniej, do tego stracenie duzo krwi, to tez ciezko krocze mi sie goilo, wiec ja bym sprobowala cc, nie bede stala w zaparte ze nie chce, jak bedzie trzeba to bez obawy podejde

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Niestety nie mam adapterów :( ale mogę ci wysłać foto jak wyglądają bo mam zdjęcie z aukcji:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd6824f4eaa3.jpg

Dzięki, widzę że jest zupełnie inny niż ten który mam. Tylko tam.jest napisane że to adaptery do wózka cybex, a.moze do innych wózków wyglądają inaczej? Sprawdzę na dniach w sklepie bo już też muszę kupić :)

• Julia2015 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam sn 1.5 roku temu i lekko nie było ale od początku jakoś źle tego nie wspominam. Akcja nie postępowała prawdopodobnie przez duza główkę która nie zeszła prawidłowo do kanału rodnego. Podawali mi oxy chyba przez 9h na porodowce, parte znikały i skończyło się vacuum. Byłam jednak tak zmęczona i naszprycowana lekami (bez zzo) że chyba nie pamiętam bolu dokladnie. Teraz możliwe że będę mieć cc bo dziecko duże i znów głowa wielką, lekarz powiedział że jeśli z pomiarów wychodzi dziecko 4.5 kg kieruje na cc, którego jakoś bardziej się obawiam bo wydaje mi się że ma się mniejsza kontrole.nad tym co sie z Tobą dzieje.

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby przy kolejnym porodzie nie jest juz tak zle, ale czy to prawda? niektore z nas sie na pewno przekonaja juz niedlugo.

ja mam znajome po cc ktore super sie czuly i szybko doszly do siebie i mam tez takie ktore sie juz na cc nie chca decydowac i zle wspomianaja.

kazda z nas jest inna i kazda z nas bedzie inaczej przechodzic i cc i porod naturalny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:57

zubii lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba pamiętać że cc to jednak poważna operacja a nie nacięcie, wyjęcie dziecka i zaszycie. Przy cc może być o wiele więcej powikłań i problemów, zarówno dla matki jak i dziecka.
    Dzieci u których są problemy napięcia mięśniowego (bez uszkodzonych centralnych układów nerwowych i mijające do roku po rehabilitacji) to w większości dzieci po cc bo przy nagłym znalezieniu się po tej stronie brzucha przeżywają szok.
    Ale na nic nie ma reguły.
    Ja pierwsze bardzo chciałam sn to położenie dziecka zmusiło mnie do cc - choć przeżyłam skurcze aż do pełnego rozwarcia, teraz mam wybór i wybieram jednak cc. Głównie dlatego że mam z problemami jedno dziecko i jeżdząc po turnusach widzę ciężkie przypadki mózgowego porażenia a ich przyczyną było albo skrajne wcześniactwo albo ciężkie porody sn. Gdybym nie miała tylu znajomych z takimi historiami wybrałabym sn. Ale wybieram znów cc z pełną świadomością że dziecko może z tego powodu być rehabilitowane.

Najważniejsze by być zgodnym sam ze sobą, nie może się decydować wbrew swoim przekonaniom bo zagrożenia i komplikacje mogą wystąpić podczas każdego porodu a przy cc dodatkowo po porodzie.

zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poppy ja rodzilam 20 mies temu po 20stu latach,zeby nie to ze w UK i tu niema usg na koncu ciazy,pewnie porod bylby taki jak pierwszy 1,5 h,bo bole parte byly moment po tym jak przyjechalam do szpitala,i trwaly 13 h zanim zdecydowali mnie wziac na sale,ale ze dziecko bylo juz tak daleko w kanale rodnym zdecydowali sie na kleszcze.mala byla ulozona na pleckach i niemogla przejsc do konca.wiec mysle ze taka nasza natura i szyjka bedzie wiedziala co robic ;),teraz mysle o cc,probuje przekonac lekarza ,ale ten niechce sie zgodzic,sama juz niewiem co robic,boje sie zeby nie przechodzic podobnego porodu i tych kleszczy,mam opadajace narzady plciowe i klopoty z utrzymaniem moczu,po tym wszystkim,klopoty od lat z dolnym kregoslupem i chce zabieg sterylizacji,ktory mozna zrobic od razu [rzy cc,ale te powody nie sa dla lekarza wystarczajace.

mi mleko nie leci,nic jeszcze nie zauwazylm,ale przy poprezdnich ciazach tez tak bylo ,a potem karmilam,wiec to chyba niema znaczenia.
    dzis zaczal sie 31tydz u mnie SZOK!
    pozdrowki

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Ja kupilam lampke chmurke w ikei i to powinno wystarczyć:)
    O podgrzewaczu myslalam ale jest jeszcze czas bo na poczatku chce tylko kp wiec w razie czego takie gadzety mozna dokupic. Caly czas mysle nad laktatorem tez...boje sie czy mi ruszy laktacja od razu.
    Mi nic z piersi nie wypływa poki co :)

falka, przeglądając dziś lampki w necie też trafiłam na ta chmurkę i pojadę ją w weekend zobaczyć. Ona jest na baterie??
    Japodgrzewaczy i sterylizatorów nie kupuję. Też nastawiam się na kp. Ale laktator kupie w przyszłym tygodniu bo wiem, że może się przydać.
    Co do piersi nic mi nie wypływa jak nacisnę ale na koniec dnia mam takie białe zaschnięte grudki na sutkach.

Karooolcia :) lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj też niestety został mi w bonusie problem nietrzymania moczu i nawracające hemoroidy. Teraz po tej ciazy- już ostatniej, zamierzam zadziałać w kierunku zniwelowania tych problemów :/
    AsiaPoli ależ różnica wieku między dziećmi :) czasami myślę że może i bym chciała jeszcze kiedyś za kilkanaście lat ale szybko mnie Mąż odwodzi od tego pomysłu :D

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ