Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie suplementuję specjalnie DHA, a mój młody 1700g ważył w 28+5
Ja w poniedziałek byłam na ciążowych zakupach... Bluzek mam dużo takich co się w nie mieszczę, ale sukienek zero, bo nawet jak wejdę to już za krótkie, spodnie miałam ciążowe, ale długie, a krótkich nic, myślałam, że się ugotuję. Kupiłam sobie krótkie spodenki ciążowe i 3 ciążowe kiecki, a jeszcze 2 sukienki znalazłam w normalnych sklepach, ale przymierzyłam chyba wszystko co było.. Ogólnie byłam wykończona, przerzuciłam chyba z tonę łachów na tych zakupach, ale myślę, że starszy mi do końca.⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dzięki dziewczyny uspokoiłyście mnie
Staram się spać na lewym boku ale i tak potem "przerzucam" się na prawy bo mi wygodniej i szybciej zasypiam
Mam nadzieję,że maleństwu to nie zaszkodzi.
Dziewczyny śliczne macie brzuszki i wózki
Moja waga też już podskoczyła, w sumie nie ważyłam się już jakiś czas ale z 80 pewnie już będziea startowałam z 72kg
A apetyt teraz też mam większy, na słodkie mnie fest wzięło ale potem zagryzam ogórkami kiszonymi, które sobie kilka tygodni temu zrobiłam a już mi się kończąTrzeba będzie kolejną porcję ukisić
-
Odnośnie porodów to ja mam wybór i wybieram CC
Mleko u mnie jeszcze nie leci.
Apetyt mam raczej taki sam. W II trymestrze tyłam 1kg na tydzień. Teraz w III jakoś to się zmniejszyło. W jednym tygodniu przytyłam tylko 0,5kg a w tym tygodniu nic! Mam nadzieję, że mniejsze tempo się utrzyma jak najdłużejAktualnie mam 9kg na plusie.
Dziś miałam USG, Emilka waży 1413g, serduszko bije 133, ilość płynu owodniowego prawidłowa. Pytałam jak szacuje wagę dziecka na dzień urodzenia. Powiedział, że bardziej pewny byłby po 35 tygodniu, ale na dziś to myśli około 3500g
Dostałam 5 fotek 4D w państwowej służbie zdrowia! Jestem w szoku, bo myślałam, że takie fotki to tylko prywatnieW ogóle cieszę się, że zrobili USG, bo wszyscy mówią, że tu w UK po 20 tygodniu już nic nie robią.
Za 6 tygodni dostanę konkretną datę CC
A tak wygląda moja Emilka, lekarz powiedział, że ma już włoski!
Niesia86, Bacardi90, Princesska, Lisa85, perfectangel85, zubii, ⚘Kwiatuszek, Cameline, Karooolcia :), Gdziejestmieszko, Emila92, Bąbelek1980, Marcia1989, MrsKiss, aswalda, AllishiiA, Milenka~11, Ja86, bizona, Gosia1989, falka lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie sliczna ta Twoja Emilka;)
A to moj synus❤❤
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb690a466916.jpg
Bacardi90, perfectangel85, zubii, ⚘Kwiatuszek, Cameline, Karooolcia :), Emila92, Bąbelek1980, Lisa85, MrsKiss, aswalda, AllishiiA, Milenka~11, Niesia86, Gosia1989, Annie1981, falka lubią tę wiadomość
-
Sliczne macie zdjecia dzieciatek:) zazdroszcze Wam;)
Mamusie, ktore maja juz dzieci, tez tak macie chwile zwatpienia czy bedziecie potrafily te malenstwa pokochac jak to pierwsze? I czy nie bedzie faworyzowania?
Mnie to bardzo niepokoi, ale mysle ze jak zobacze coreczke to bede smiala sie z siebie samej.. -
Ehh powiem Wam że mój brzuch ma największe godziny aktywności od 22 do 24 i od 4 do 6... Ciekawe czy zostanie tak po porodzie. Zapowiada się niezła zabawa
U starszaka rytm życia plodowego miał przełożenie na czas po porodzie, choć dość szybko (ok 1,5 miesiąca) się przestawić -
Lisa to za daleko, nie jade!
u mnie juz da sie odczuć, ze maluch ma malo miejsca, bo brzuch mi faluje prawie calymi dniami, wieczorami, wygibasy sa niezle. Rano juz mam powyginany brzuch na wszysykie strony. Jezeli lezy glowkowo to nogami tak sis rozpycha tutaj na gorze brzucha, na to wychodzi; ) ojeju jak on taki aktywny po porodzie bedzie to dopiero będzie jazda;)
-
Wy jako kobiety posiadające jedno dziecko macie takie dylematy, ja jako pierworódka myśle czy nie zatęsknię nagle za poprzednim życiem, ze pewniego dnia stracę cały zapał
P.S w końcu oficjalnie z przodu 3 ! Rozpoczęty 31 tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 06:52
natty85, zubii, perfectangel85, Lisa85, falka lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Ja polubiłam sukienki, jedną kupiłam, dwie uszyłam a ze 4 pożyczyłam od koleżanek. Fajny jest sklep milk&love, kupiłam tam jedną sukienkę, a dwie na wzór uszyła mi krawcowa, bo chciałam inne kolory, krótszy rękaw, itp. Super rzecz bo one są też do karmienia i mam nadzieję, że długo ponoszę. Ze spodni, wchodzę w alladynki i dresy, w dżinsy też bym może wlazła ale pewnie się nie dopnę. W sukienkach mi najwygodniej.
-
Princeska- ja ostatnio takie przemyślenia miałam... łącznie z tym, że się zaczęłam zastanawiać czy ja dziecko wychowam na dobrego człowieka, czy dam radę, a co jak bedzie mnie denerwowało płaczem ? Heheheh ahhh te hormony
Princesska lubi tę wiadomość
-
anet90 wrote:Witajcie. My dziś po kontroli . 29+4 a synek ma 1506g . Podejrzelismy go w 3d i coś tam sobie lykał . Jest śliczny. Jak pewnie kazdycham Bobasek. Mam pytanie,czy któraś z Was decyduje się na przechowywanie krwi pepowinowej2? Jeśli tak to jaki bank? Pakiet ? Co przesadziło o tym,że się zdecydował iście?
anet ja z mężem bardzo poważnie myśleliśmy o przechowywaniu krwi w PBKM, ale po rozmowach z innymi odpuszczamy temat. Nikt wśród naszych znajomych tego nie robił. Nawet nasz wspólnik lekarz rodzinny/pediatra nam odradzał i inni lekarze znajomi.
Ginekolog mój nie wypowiedział się że tak- koniecznie trzeba to zrobić. Owszem mozna, ale i tak podobno tej krwi ( w zależności ile jej będzie ) wystarcza dla człowieka o wadze do 40 kg.
W dodatku pytanie co jeśli firma się zamknie za 5-10 lat? Albo za więcej. Czy jest jakieś zabezpieczenie na wypadek upadku takiej firmy...No mnóstwo wątków analizowaliśmy i ostatecznie jesteśmy na nie.
Jak mi podasz maila to wyślę Ci całą umowę i cennik z PBKP bo już byłam z babką umwona na spotkanie i wysłała nam materiały ale zrezygnowaliśmy zespotkania.
U nas jest też inna sprawa bo jestem w ciąży bliźniaczej jednojajowej gdzie zgodność genetyczna jest prawie taka sama.
To bardzo trudna decyzja ale wierzę, że nie będziemy żałować i że żadna z nas tutaj takiej krwi potrzebować nie będzie.