X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ale Ty masz równiutkie te wyniki, kropeczki jak w szeregu! Jeden pomiar lekko odchylony o niczym nie świadczy, wyrzuć złe myśli z głowy :)

Ja co prawda nie mam jeszcze z 3 trymestru ale połówkowe mam strasznie rozjechane, nie jak u Ciebie troszeczkę kropka bliżej ale jeden pomiar całkiem z prawej (na krawędzi), drugi całkiem z lewej a 2 wychodzą wogóle spoza tego obszaru! Każdy dzieciak i każda część organizmu rośnie swoim tempem i tego się trzymam :)

zubii, natalka1988, Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Cameline- uspokoilas mnie:):)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to widzę nazwisko lekarza i kuzynka do niego jezdzi (ponad 70 km) i sobie go bardzo chwali, aczkolwiek nie wiem czemu prenatalne chciała u kogoś innego.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie takie dziwne palenie w gardle? Kurde połknęłam tabletkę pregny i jakoś teraz mnie tak dziwnie pali jakby ta tabletka gdzieś mi w gardle "stanęła" :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline ja u tego lekarza robilam tylko usg orenatalne, bo ciaze mi prowadzi inna ginekolog, ale nie moge narzekac na dr Jackiewicza- widac bylo ze dokladnie usg roni i jest bardzo.uprzejmy

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest tu ktoś kto nie robi prenatalnego usg 3 trymestru?
    Mi wypada na 31+2 echo serca płodu i powiedziani mi że pani dr robi też usg całości i poszczególnych narządów. Nie zapisywałam się na oddzielne usg a teraz mam wątpliwości czy nie powinnam.
    Od 16tc czekam na echo bo chciałam bardzo do tej lekarki, z całej Polski ma pacjentki.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2017, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    A jest tu ktoś kto nie robi prenatalnego usg 3 trymestru?
    Mi wypada na 31+2 echo serca płodu i powiedziani mi że pani dr robi też usg całości i poszczególnych narządów. Nie zapisywałam się na oddzielne usg a teraz mam wątpliwości czy nie powinnam.
    Od 16tc czekam na echo bo chciałam bardzo do tej lekarki, z całej Polski ma pacjentki.
    wiesz co ja byłam ostatnio na wizycie w terminie prenatalnych i lekarz zrobił tylko standardowe badania. Oczywiście olśniło mnie jak już wyszłam z gabinetu ;) Kolejną wizytę mam za dwa tygodnie więc na prenatalne będzie trochę za późno ale zapytam i zobaczę co powie.

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline ja nie robiłam.
    Zapytalam lekarza - on spojrzał na wiek, wyniki wcześniejszych badań, to że byłam na tym dodatkowym usg serduszka i stwierdził, że nie widzi takiej potrzeby. Zresztą on co wizytę porządnie ogląda Szymka także ufam Mu.

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline ja robilam tylko dlatego, ze ja innych usg oprocz prenatalnych nie mam. Wiec jakbym sie nie zdecydowala na te trzecie to ostatnie usg byl miala w 22 tygodniu. Ale tak to jestem spokojna i przynajmniej widzialam buzke synusia

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam takiego specjalnego prenatalnego USG 3 trymestru. Lekarz stwierdził, że on i tak co wizytę bada i dokładnie ogląda to, co najważniejsze, a poza tym póki co wszystko przebiega bardzo dobrze, więc nie ma takiej potrzeby.

Dziewczyny, czy któraś z Was kupowała (albo miała wcześniej i używała) butelki Lovi? Jeśli tak to które wybrałyście? Bo już mam mętlik w głowie i nie wiem, którą wziąć...

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    wiesz co ja byłam ostatnio na wizycie w terminie prenatalnych i lekarz zrobił tylko standardowe badania. Oczywiście olśniło mnie jak już wyszłam z gabinetu ;) Kolejną wizytę mam za dwa tygodnie więc na prenatalne będzie trochę za późno ale zapytam i zobaczę co powie.

Ja mam taka sama sytuacje i wizyte 31 lipca.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Ja też nie miałam takiego specjalnego prenatalnego USG 3 trymestru. Lekarz stwierdził, że on i tak co wizytę bada i dokładnie ogląda to, co najważniejsze, a poza tym póki co wszystko przebiega bardzo dobrze, więc nie ma takiej potrzeby.

Dziewczyny, czy któraś z Was kupowała (albo miała wcześniej i używała) butelki Lovi? Jeśli tak to które wybrałyście? Bo już mam mętlik w głowie i nie wiem, którą wziąć...
    Ja kupiłam 120ml Lovi Medical. Drugą mam Avent Natural i zobaczę która małej będzie bardziej pasowała bo jednak Lovi ma bardziej miękki i elastyczny smoczek niż Avent.

miffy lubi tę wiadomość

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz to ten co robi prenatalne wiec co wizyte mam bardzo dokladne usg.
    Wczorajszy dzien w ikea wykonczyl mnie,dobrze ze nie zostawiłam to ma pozniejsze tygodnie!

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • miffy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii, widzę, że idziemy równo, bo znowu mamy wizytę w ten sam dzień :D

Bacardi, dzięki! Też właśnie zastanawiałam się nad Aventem, ale Lovi mają lepsze opinie.
    A nie wiecie czy ten patent, że butelki są samosterylizujące jest cokolwiek wart, czy to tylko takie marketingowe gadki?

Justa, u mnie to samo - chodzę na każdą wizytę do lekarza, który robi prenatalne, więc on twierdzi, że na każdej wizycie bada wszystko, co potrzeba. Ja mu wierzę.

Oo, i zaczynamy dziś 32 tydzień! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 10:13

zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam butelke z lovi i smoczki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5515f03f1561.jpg

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dotarł dziś do mnie fotelik, więc cały travel system mam już w domu. Mam pytanie do doświadczonych odnośnie zapinania w foteliku. Nie powinno się tego robić na grubym kombinezonie, kurtce itp. tak? więc jak sobie radzić zimą? Rozbierać malucha w aucie i potem na nowo ubierać przed wyjściem? Czy wystarczy tylko porozpinać co się da?

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 34 tydzien :-) powaznie sie robi

iza776, Princesska, Lisa85, zubii, Bacardi90, ⚘Kwiatuszek, Annie1981 lubią tę wiadomość

0d1yskjosr8efb7s.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko będziesz zapinać pewnie na własne wyczucie :)
    Kiedy jechałam tylko do lekarza bliziutko to nie rozbierałam, ewent.czapeczke zdjęłam i rozpinałam.
    Zależy też od temp. bo jeśli było -15 to przecież nie rozbiorę dziecka bo tak wypada. Kilka/kilkanaście minut trzeba grzać auto by było cieplej ale jak sama jechałam to przecież nie szłam 10min wcześniej włączać silniki.
    Na dalsze trasy (rzadkość i dziecko było większe) to jechała w kurtkach, my też, a jak się w aucie nagrzało to zatrzymywaliśmy samochód i się rozbieraliśmy.
    Sama będziesz wiedziała co robić :) nie ma ogólnych zasad :)

perfectangel85 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytałam opinie o butelkach Lovi to przy krztuszenia h dziecka bardziej sprawdziła się Lovi aktywne ssanie (różowe opakowanie). Teraz chciał ją kupić to wycofane są i jest tylko Medical. Ale wtedy były aktywne ssanie i medical też. Ktoś wie czy to ta sama butelka czy ujednolicili do jednej? Bo teraz mam dylemat.
    Samą butelkę aktywne ssanie można jeszcze gdzieś znaleźć ale potem może być problem z dokupieniem smoczków

Agaciora lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Gdziejestmieszko będziesz zapinać pewnie na własne wyczucie :)
    Kiedy jechałam tylko do lekarza bliziutko to nie rozbierałam, ewent.czapeczke zdjęłam i rozpinałam.
    Zależy też od temp. bo jeśli było -15 to przecież nie rozbiorę dziecka bo tak wypada. Kilka/kilkanaście minut trzeba grzać auto by było cieplej ale jak sama jechałam to przecież nie szłam 10min wcześniej włączać silniki.
    Na dalsze trasy (rzadkość i dziecko było większe) to jechała w kurtkach, my też, a jak się w aucie nagrzało to zatrzymywaliśmy samochód i się rozbieraliśmy.
    Sama będziesz wiedziała co robić :) nie ma ogólnych zasad :)
    u mnie jak u Cameline :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ