X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ale Ty masz równiutkie te wyniki, kropeczki jak w szeregu! Jeden pomiar lekko odchylony o niczym nie świadczy, wyrzuć złe myśli z głowy :)

Ja co prawda nie mam jeszcze z 3 trymestru ale połówkowe mam strasznie rozjechane, nie jak u Ciebie troszeczkę kropka bliżej ale jeden pomiar całkiem z prawej (na krawędzi), drugi całkiem z lewej a 2 wychodzą wogóle spoza tego obszaru! Każdy dzieciak i każda część organizmu rośnie swoim tempem i tego się trzymam :)

zubii, natalka1988, Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Cameline- uspokoilas mnie:):)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to widzę nazwisko lekarza i kuzynka do niego jezdzi (ponad 70 km) i sobie go bardzo chwali, aczkolwiek nie wiem czemu prenatalne chciała u kogoś innego.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie takie dziwne palenie w gardle? Kurde połknęłam tabletkę pregny i jakoś teraz mnie tak dziwnie pali jakby ta tabletka gdzieś mi w gardle "stanęła" :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline ja u tego lekarza robilam tylko usg orenatalne, bo ciaze mi prowadzi inna ginekolog, ale nie moge narzekac na dr Jackiewicza- widac bylo ze dokladnie usg roni i jest bardzo.uprzejmy

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest tu ktoś kto nie robi prenatalnego usg 3 trymestru?
    Mi wypada na 31+2 echo serca płodu i powiedziani mi że pani dr robi też usg całości i poszczególnych narządów. Nie zapisywałam się na oddzielne usg a teraz mam wątpliwości czy nie powinnam.
    Od 16tc czekam na echo bo chciałam bardzo do tej lekarki, z całej Polski ma pacjentki.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2017, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    A jest tu ktoś kto nie robi prenatalnego usg 3 trymestru?
    Mi wypada na 31+2 echo serca płodu i powiedziani mi że pani dr robi też usg całości i poszczególnych narządów. Nie zapisywałam się na oddzielne usg a teraz mam wątpliwości czy nie powinnam.
    Od 16tc czekam na echo bo chciałam bardzo do tej lekarki, z całej Polski ma pacjentki.
    wiesz co ja byłam ostatnio na wizycie w terminie prenatalnych i lekarz zrobił tylko standardowe badania. Oczywiście olśniło mnie jak już wyszłam z gabinetu ;) Kolejną wizytę mam za dwa tygodnie więc na prenatalne będzie trochę za późno ale zapytam i zobaczę co powie.

• Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline ja nie robiłam.
    Zapytalam lekarza - on spojrzał na wiek, wyniki wcześniejszych badań, to że byłam na tym dodatkowym usg serduszka i stwierdził, że nie widzi takiej potrzeby. Zresztą on co wizytę porządnie ogląda Szymka także ufam Mu.

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline ja robilam tylko dlatego, ze ja innych usg oprocz prenatalnych nie mam. Wiec jakbym sie nie zdecydowala na te trzecie to ostatnie usg byl miala w 22 tygodniu. Ale tak to jestem spokojna i przynajmniej widzialam buzke synusia

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam takiego specjalnego prenatalnego USG 3 trymestru. Lekarz stwierdził, że on i tak co wizytę bada i dokładnie ogląda to, co najważniejsze, a poza tym póki co wszystko przebiega bardzo dobrze, więc nie ma takiej potrzeby.

Dziewczyny, czy któraś z Was kupowała (albo miała wcześniej i używała) butelki Lovi? Jeśli tak to które wybrałyście? Bo już mam mętlik w głowie i nie wiem, którą wziąć...

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    wiesz co ja byłam ostatnio na wizycie w terminie prenatalnych i lekarz zrobił tylko standardowe badania. Oczywiście olśniło mnie jak już wyszłam z gabinetu ;) Kolejną wizytę mam za dwa tygodnie więc na prenatalne będzie trochę za późno ale zapytam i zobaczę co powie.

Ja mam taka sama sytuacje i wizyte 31 lipca.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Ja też nie miałam takiego specjalnego prenatalnego USG 3 trymestru. Lekarz stwierdził, że on i tak co wizytę bada i dokładnie ogląda to, co najważniejsze, a poza tym póki co wszystko przebiega bardzo dobrze, więc nie ma takiej potrzeby.

Dziewczyny, czy któraś z Was kupowała (albo miała wcześniej i używała) butelki Lovi? Jeśli tak to które wybrałyście? Bo już mam mętlik w głowie i nie wiem, którą wziąć...
    Ja kupiłam 120ml Lovi Medical. Drugą mam Avent Natural i zobaczę która małej będzie bardziej pasowała bo jednak Lovi ma bardziej miękki i elastyczny smoczek niż Avent.

miffy lubi tę wiadomość

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz to ten co robi prenatalne wiec co wizyte mam bardzo dokladne usg.
    Wczorajszy dzien w ikea wykonczyl mnie,dobrze ze nie zostawiłam to ma pozniejsze tygodnie!

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • miffy Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii, widzę, że idziemy równo, bo znowu mamy wizytę w ten sam dzień :D

Bacardi, dzięki! Też właśnie zastanawiałam się nad Aventem, ale Lovi mają lepsze opinie.
    A nie wiecie czy ten patent, że butelki są samosterylizujące jest cokolwiek wart, czy to tylko takie marketingowe gadki?

Justa, u mnie to samo - chodzę na każdą wizytę do lekarza, który robi prenatalne, więc on twierdzi, że na każdej wizycie bada wszystko, co potrzeba. Ja mu wierzę.

Oo, i zaczynamy dziś 32 tydzień! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 10:13

zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam butelke z lovi i smoczki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5515f03f1561.jpg

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dotarł dziś do mnie fotelik, więc cały travel system mam już w domu. Mam pytanie do doświadczonych odnośnie zapinania w foteliku. Nie powinno się tego robić na grubym kombinezonie, kurtce itp. tak? więc jak sobie radzić zimą? Rozbierać malucha w aucie i potem na nowo ubierać przed wyjściem? Czy wystarczy tylko porozpinać co się da?

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 34 tydzien :-) powaznie sie robi

iza776, Princesska, Lisa85, zubii, Bacardi90, ⚘Kwiatuszek, Annie1981 lubią tę wiadomość

0d1yskjosr8efb7s.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko będziesz zapinać pewnie na własne wyczucie :)
    Kiedy jechałam tylko do lekarza bliziutko to nie rozbierałam, ewent.czapeczke zdjęłam i rozpinałam.
    Zależy też od temp. bo jeśli było -15 to przecież nie rozbiorę dziecka bo tak wypada. Kilka/kilkanaście minut trzeba grzać auto by było cieplej ale jak sama jechałam to przecież nie szłam 10min wcześniej włączać silniki.
    Na dalsze trasy (rzadkość i dziecko było większe) to jechała w kurtkach, my też, a jak się w aucie nagrzało to zatrzymywaliśmy samochód i się rozbieraliśmy.
    Sama będziesz wiedziała co robić :) nie ma ogólnych zasad :)

perfectangel85 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytałam opinie o butelkach Lovi to przy krztuszenia h dziecka bardziej sprawdziła się Lovi aktywne ssanie (różowe opakowanie). Teraz chciał ją kupić to wycofane są i jest tylko Medical. Ale wtedy były aktywne ssanie i medical też. Ktoś wie czy to ta sama butelka czy ujednolicili do jednej? Bo teraz mam dylemat.
    Samą butelkę aktywne ssanie można jeszcze gdzieś znaleźć ale potem może być problem z dokupieniem smoczków

Agaciora lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Gdziejestmieszko będziesz zapinać pewnie na własne wyczucie :)
    Kiedy jechałam tylko do lekarza bliziutko to nie rozbierałam, ewent.czapeczke zdjęłam i rozpinałam.
    Zależy też od temp. bo jeśli było -15 to przecież nie rozbiorę dziecka bo tak wypada. Kilka/kilkanaście minut trzeba grzać auto by było cieplej ale jak sama jechałam to przecież nie szłam 10min wcześniej włączać silniki.
    Na dalsze trasy (rzadkość i dziecko było większe) to jechała w kurtkach, my też, a jak się w aucie nagrzało to zatrzymywaliśmy samochód i się rozbieraliśmy.
    Sama będziesz wiedziała co robić :) nie ma ogólnych zasad :)
    u mnie jak u Cameline :)

ex2bi09k5z8riyq7.png
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ