Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalka ale Ty masz równiutkie te wyniki, kropeczki jak w szeregu! Jeden pomiar lekko odchylony o niczym nie świadczy, wyrzuć złe myśli z głowy
Ja co prawda nie mam jeszcze z 3 trymestru ale połówkowe mam strasznie rozjechane, nie jak u Ciebie troszeczkę kropka bliżej ale jeden pomiar całkiem z prawej (na krawędzi), drugi całkiem z lewej a 2 wychodzą wogóle spoza tego obszaru! Każdy dzieciak i każda część organizmu rośnie swoim tempem i tego się trzymamzubii, natalka1988, Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
A jest tu ktoś kto nie robi prenatalnego usg 3 trymestru?
Mi wypada na 31+2 echo serca płodu i powiedziani mi że pani dr robi też usg całości i poszczególnych narządów. Nie zapisywałam się na oddzielne usg a teraz mam wątpliwości czy nie powinnam.
Od 16tc czekam na echo bo chciałam bardzo do tej lekarki, z całej Polski ma pacjentki. -
nick nieaktualnyCameline wrote:A jest tu ktoś kto nie robi prenatalnego usg 3 trymestru?
Mi wypada na 31+2 echo serca płodu i powiedziani mi że pani dr robi też usg całości i poszczególnych narządów. Nie zapisywałam się na oddzielne usg a teraz mam wątpliwości czy nie powinnam.
Od 16tc czekam na echo bo chciałam bardzo do tej lekarki, z całej Polski ma pacjentki.Kolejną wizytę mam za dwa tygodnie więc na prenatalne będzie trochę za późno ale zapytam i zobaczę co powie.
-
Ja też nie miałam takiego specjalnego prenatalnego USG 3 trymestru. Lekarz stwierdził, że on i tak co wizytę bada i dokładnie ogląda to, co najważniejsze, a poza tym póki co wszystko przebiega bardzo dobrze, więc nie ma takiej potrzeby.
Dziewczyny, czy któraś z Was kupowała (albo miała wcześniej i używała) butelki Lovi? Jeśli tak to które wybrałyście? Bo już mam mętlik w głowie i nie wiem, którą wziąć... -
Bacardi90 wrote:wiesz co ja byłam ostatnio na wizycie w terminie prenatalnych i lekarz zrobił tylko standardowe badania. Oczywiście olśniło mnie jak już wyszłam z gabinetu
Kolejną wizytę mam za dwa tygodnie więc na prenatalne będzie trochę za późno ale zapytam i zobaczę co powie.
Ja mam taka sama sytuacje i wizyte 31 lipca. -
nick nieaktualnymiffy wrote:Ja też nie miałam takiego specjalnego prenatalnego USG 3 trymestru. Lekarz stwierdził, że on i tak co wizytę bada i dokładnie ogląda to, co najważniejsze, a poza tym póki co wszystko przebiega bardzo dobrze, więc nie ma takiej potrzeby.
Dziewczyny, czy któraś z Was kupowała (albo miała wcześniej i używała) butelki Lovi? Jeśli tak to które wybrałyście? Bo już mam mętlik w głowie i nie wiem, którą wziąć...miffy lubi tę wiadomość
-
Moj lekarz to ten co robi prenatalne wiec co wizyte mam bardzo dokladne usg.
Wczorajszy dzien w ikea wykonczyl mnie,dobrze ze nie zostawiłam to ma pozniejsze tygodnie!Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Zubii, widzę, że idziemy równo, bo znowu mamy wizytę w ten sam dzień
Bacardi, dzięki! Też właśnie zastanawiałam się nad Aventem, ale Lovi mają lepsze opinie.
A nie wiecie czy ten patent, że butelki są samosterylizujące jest cokolwiek wart, czy to tylko takie marketingowe gadki?
Justa, u mnie to samo - chodzę na każdą wizytę do lekarza, który robi prenatalne, więc on twierdzi, że na każdej wizycie bada wszystko, co potrzeba. Ja mu wierzę.
Oo, i zaczynamy dziś 32 tydzień!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 10:13
zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
dotarł dziś do mnie fotelik, więc cały travel system mam już w domu. Mam pytanie do doświadczonych odnośnie zapinania w foteliku. Nie powinno się tego robić na grubym kombinezonie, kurtce itp. tak? więc jak sobie radzić zimą? Rozbierać malucha w aucie i potem na nowo ubierać przed wyjściem? Czy wystarczy tylko porozpinać co się da?
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Gdziejestmieszko będziesz zapinać pewnie na własne wyczucie
Kiedy jechałam tylko do lekarza bliziutko to nie rozbierałam, ewent.czapeczke zdjęłam i rozpinałam.
Zależy też od temp. bo jeśli było -15 to przecież nie rozbiorę dziecka bo tak wypada. Kilka/kilkanaście minut trzeba grzać auto by było cieplej ale jak sama jechałam to przecież nie szłam 10min wcześniej włączać silniki.
Na dalsze trasy (rzadkość i dziecko było większe) to jechała w kurtkach, my też, a jak się w aucie nagrzało to zatrzymywaliśmy samochód i się rozbieraliśmy.
Sama będziesz wiedziała co robićnie ma ogólnych zasad
perfectangel85 lubi tę wiadomość
-
Jak czytałam opinie o butelkach Lovi to przy krztuszenia h dziecka bardziej sprawdziła się Lovi aktywne ssanie (różowe opakowanie). Teraz chciał ją kupić to wycofane są i jest tylko Medical. Ale wtedy były aktywne ssanie i medical też. Ktoś wie czy to ta sama butelka czy ujednolicili do jednej? Bo teraz mam dylemat.
Samą butelkę aktywne ssanie można jeszcze gdzieś znaleźć ale potem może być problem z dokupieniem smoczków
Agaciora lubi tę wiadomość
-
Cameline wrote:Gdziejestmieszko będziesz zapinać pewnie na własne wyczucie
Kiedy jechałam tylko do lekarza bliziutko to nie rozbierałam, ewent.czapeczke zdjęłam i rozpinałam.
Zależy też od temp. bo jeśli było -15 to przecież nie rozbiorę dziecka bo tak wypada. Kilka/kilkanaście minut trzeba grzać auto by było cieplej ale jak sama jechałam to przecież nie szłam 10min wcześniej włączać silniki.
Na dalsze trasy (rzadkość i dziecko było większe) to jechała w kurtkach, my też, a jak się w aucie nagrzało to zatrzymywaliśmy samochód i się rozbieraliśmy.
Sama będziesz wiedziała co robićnie ma ogólnych zasad