SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lovele a do płukania jelpa i zrobilam dwa prania i nic mi nid pachnie i sie wkurzam!!! Malo tego doznalam szoku bo ogolnie do prania uzywam kapsułek a lovele kupilam w płynie, nie wiedząc, ze moja pralka do aplikacji płynów do prania powinna mieć jakas specjalna wkładkę, której nie bylo w zestawie bo nie kazdy model dostaje w zestawie. Dodam, ze pralka nowa z kwietnia 2017 samsung eco bubble. Wybierajac sprzęty do mieszkania w zyciu bym nie pomyslala ze pralka nie bedzie miala funkcji prania płynem do prania. Zrobilam to staropolskim sposobem. Mianowicie wlalam a korek i wrzucilam z ciuszkami w bęben. No ale nie pachnie..i teraz nie wiem czy przez ta aplikacje płynu czy to lovela taka bezwonna.

16udvfxmplx8ab54.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Ja mam lovele a do płukania jelpa i zrobilam dwa prania i nic mi nid pachnie i sie wkurzam!!! Malo tego doznalam szoku bo ogolnie do prania uzywam kapsułek a lovele kupilam w płynie, nie wiedząc, ze moja pralka do aplikacji płynów do prania powinna mieć jakas specjalna wkładkę, której nie bylo w zestawie bo nie kazdy model dostaje w zestawie. Dodam, ze pralka nowa z kwietnia 2017 samsung eco bubble. Wybierajac sprzęty do mieszkania w zyciu bym nie pomyslala ze pralka nie bedzie miala funkcji prania płynem do prania. Zrobilam to staropolskim sposobem. Mianowicie wlalam a korek i wrzucilam z ciuszkami w bęben. No ale nie pachnie..i teraz nie wiem czy przez ta aplikacje płynu czy to lovela taka bezwonna.
    Lovela tez jest dostępna w kapsułkach :) ja akurat wole gdy noworodek pachnie noworodkiem, a nie praniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 22:51

Marcia1989 lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza776 wrote:
    MatkaRocku moze polecasz jakas doradczynie laktacyjna w Trojmiescie?

To straszne, ze mimo takiej swiadomosci waznosci KP jest taka olewka ze strony personelu w szpitalu, a przeciez nic ich to nie kosztuje, pokazac jak przystawic dziecko, nakarmic ze strzykawki.

Niestety nie orientuję się w Trójmieście, mimo że z niego pochodzę, mieszkałam większość życia i bywam u rodziców. Pierwszy synuś urodził się w Warszawie, a obecnie mieszkam w zachodniopomorskim.
    Ale myślę, że znajdziesz bez problemu.

Często to nie wynika z olewki, tylko niewiedzy/braku aktualnej wiedzy. Położne za szpitala Bielańskiego w Warszawie były święcie przekonane o swoich kompetencjach w zakresie laktacji. Szkoda, że ich wiedza była rodem z prl-u. :/ Tylko mi zaszkodziły, zamiast pomóc.
    I z tego co widzę i czytam nadal tak jest w wielu szpitalach.
    Ale też bywa, że zmienia się na lepsze. Pisałam, że jak byłam na rozmowie z położną w szpitalu na gdańskiej Zaspie, to mile zaskoczyła mnie informacja, że w tej chwili u nich standardowe postępowanie w przypadku konieczności dokarmienia noworodka to zastosowanie strzykawki/sondy, a nie butelki ze smoczkiem.

Justaw wrote:
    ja akurat wole gdy noworodek pachnie noworodkiem, a nie praniem :)
    Ja też! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 22:54

• Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wlasnie te dwie pralki poprasowalam.prawie 2 h stalam orzy desce. Nogi mi w dupe wlazly za przeproszeniem. A to chyba nawet nie 1/3...
    W ogole zauważyłam ze sa jakies lajki postów niektorych od jakichs nickow totalnie nieznanych mi;) ktos nas podczytuje;)
    Jutro wizytuje, ciekawe ile juz Nikuś waży. 27.06 mial 1450. Wiec rowny msc jutro. Ciekawe; )

candela lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Lovela tez jest dostępna w kapsułkach :) ja akurat wole gdy noworodek pachnie noworodkiem, a nie praniem :)
    Wiem kochana na drugi raz wezme kapsułki ale poki co przeciez nie wyleje do zlewu 2 dyszek..:D

Justaw lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zaczyna wątpić w kompetencje lekarzy... dziś urodziła dziewczyna z mojej rodziny. Ogólnie termin na 5 sierpnia czyli ciąża donoszona już a dzis po urodzeniu okazało się (nie wiem jak), że to był jej 36 tydzień. Malutka waży 2400 i ma 46 cm. Była sina i nie miała praktycznie wód płodowych. A ona mówiła lekarzowi, że biega non stop siku i słabo czuje dziecko i temu nawet przez myśl nie przeszło żeby zrobić usg czy cokolwiek... Dobrze, że pojechała do szpitala i tam zrobili usg i od razu pod nóż...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://doulavita.pl/

to doradczyni laktacyjna z pomocy której korzystały moje koleżanki i bardzo chwalą (3miasto)

U mnie w szpitalu położna położna naukczyła mnie karmić ze strzykawki i pomagała przystawiać małego bo rzeczywiscie mleka nie miałam. Z czasem się rozkręciło i odstawiłam mm zupełnie.

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano pytalam sie czy macie bole krzyza. U mnie to byly bole porodowe.4 cm rozwarcia , papiery na cc podpiasane bo ulozenie posladkowe. Proba wyciszenia skurczy kiepska chociaz na jednej rece mam dwa wenflony.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • espoir Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz trzymaj się tam! odzywaj się w miarę możliwości...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurka aleksandra jestesmy z Tobą!

16udvfxmplx8ab54.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz az normalnie wrocilam do porannych watkow. Jedna dziewczyna napisala ze bole krzyzowe byly bolami porodowymi, w ogole bolow z brzucha nie miala. Jak sie czujesz, co lekarze mowia?

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Wiecie co zaczyna wątpić w kompetencje lekarzy... dziś urodziła dziewczyna z mojej rodziny. Ogólnie termin na 5 sierpnia czyli ciąża donoszona już a dzis po urodzeniu okazało się (nie wiem jak), że to był jej 36 tydzień. Malutka waży 2400 i ma 46 cm. Była sina i nie miała praktycznie wód płodowych. A ona mówiła lekarzowi, że biega non stop siku i słabo czuje dziecko i temu nawet przez myśl nie przeszło żeby zrobić usg czy cokolwiek... Dobrze, że pojechała do szpitala i tam zrobili usg i od razu pod nóż...
    Masakra.
    Dlatego kontroluję podwójnie - i na NFZ i prywatnie. A jak tylko coś mi nie pasuje, czy wzbudza moje podejrzenia, to zmieniam lekarza.
    Mam przykład z rodziny mojej koleżanki. W 30 tygodniu okazało się, że dziecko waży 500 g. Coś było nie tak z przepływami. Skończyło się cc i kilkunastoma tygodniami w inkubatorze. Dziecko żyje i ma się nadzwyczaj dobrze jak na to co przeszło, ma w tej chwili rok i niewiele odstaje od rówieśników.
    Ale mogło się skończyć źle.

• espoir Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja pisałam o tym, że bóle z krzyża to były moje porodowe...

ech, a Ty nie miałaś pessara?

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • setti Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazz, trzymaj się dzielnie! Szkoda, że maleństwo pośladkowo (pewnie nie zdążyło się jeszcze obrócić). Trzymamy kciuki! A może jeszcze skurcze ustaną...

Monako, Ty też się trzymaj!

Pomału robi się u nas gorąco... ;)

Mnie też się uszy zatykają (w pierwszej ciąży również to miałam).

Rozpoczęłam dziś segregację ciuszków, ale przez gości, remont i wakacyjny wyjazd jeszcze długo będę "w lesie". Przypuszczam, że dopiero pod koniec sierpnia wszystko będzie przygotowane.

jgf871u.png

t6748sh.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pierwszy porod to tez bole krzyzowe identyczne jak te , mialam nadzieje ze to przepowiadajace ale po poludniu odszedl czop i wiedzialam ze to juz. Tak mialam pessar ale juz jest zdjety. No nic z jednej strony jestem przerazona z drugiej ciesze sie ze chociaz prawie wytrzymalam do tego 32 skonczonego.Mam wyrzuty sumienia ze za malo lezalam i teraz wiem ze trzecie dziecko dopiero jak dziewczyny beda samodzielne i lezenie bo jak widac pessar nie daje gwarancji.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie i daj znac!

Ja kolejna noc nie moge spac...
    Faktycznie po malu robi sie tutaj goraco.
    Tak mysle czy sobie juz nie siasc na tylku i troche odpuscic tego lazenia, ale przede mna jeszcze tyle rzeczy do zrobienia..

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie mogę spać. Tak mnie to wkurza, usnęłam o 1 i co chwila się budzę. Jeszcze dziś mam odwiedziny siostry z jej 1,5 roczną córką, i nie mam na to siły..

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazzz trzymajcie się!Będzie dobrze.

dqpri09k6uedld97.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz - kochana trzymam kciuki za Ciebie i maluszka :*

Jeju faktycznie robi się u nas gorąco...

Ja też mam bezsenność... chyba natura przygotowuje nas na mniejsze ilości snu...

Matka Rocku - no ja to byłam zszokowana taką sytuacją... Ale dobrze, ze ta dziewczyna ruszyła głowa i pojechała do szpitala, bo już było zagrożenie życia dziecka i dziecko sine po urodzeniu...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem na co szykuje mnie natura, bo Józek śpi. Wczoraj o tej porze robiłam kakao i jajecznicę;-)ale i tak nie zalogowałam się od razu, z 1,5h pospacerowałam.

Marcia1989 lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ