X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=SCBhh7vfB90
    kto może niech ćwiczy, wydaje się ok

dqpri09k6uedld97.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana :( :( :( Byłam dziś na wizycie omówić USG tych kanalików nerkowych i niestety lekarz był niepocieszony. Powiedział, że te poszerzenia są duże. Ja patrzył na zdjęcia usg to był taki zły na babeczke, która je robiła bo nie dośc, że zdjęcia były bardzo niewyraźne to i opis jakiś dziwny i stwierdził, że za tydzień mam jechać do niego do szpitala i on mi porządnie zrobi to usg i zdecydujemy co dalej. Ogólnie to powiedział, ze jeżeli będzie to się znacznie poszerzało to skieruje mnie do lekarza, który zrobi mi zabieg wewnatrzmaciczny, zeby te kanaliki usprawnić. Bierze też pod uwage szybsze wywołanie porodu. Ale powiedział, że narazie mam się na nic nie nastawiać, bo sam musi jeszcze te kanaliki obejrzeć. Dodatkowo mam jeszcze jakieś bakterie w moczu. Mam jeszcze luteine wybrać ostatni listek i odstawić.

Z dobrych wieści to to, że szyjka jak to powiedział sprężysta i ma z ok. 2,5 cm i w środku jest wszystko ok.

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trudny ten tydzień, ale będzie lepiej, nagrody w tym konkursie są gwarantowane;-)inaczej byśmy nie dały rady. Wszystkim niepocieszonym posyłam uściski.

⚘Kwiatuszek, wisienka1212 lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Jestem Majową Mamą 2017, wiem, że troszkę Wam teraz przeszkodzę, ale Mam na sprzedanie MEGA PAKE ubranek dla dziewczynki w rozmiarze 56 za na prawdę niską cenę, ubranka są z Zary, HM, smyk - wszystkie dobre jakościowo, niektóre rzeczy nie były noszone ani razu! Może któraś Mamusia się zainteresuje, a mi bardzo zależy na sprzedaniu tych rzeczy :) pozdrawiam i życzę nudnych ciąż! :)

https://www.olx.pl/oferta/mega-paka-ubranek-dla-dziewczynki-CID88-IDnC0Yu.html

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubi wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, żeby wysłać na priv maila.

Karolcia musimy być dobrej myśli :* Na pewno wszystko będzie dobrze. Czy lekarz mówił z czym może wiązać się to poszerzenie?

zubii lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Zubi wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, żeby wysłać na priv maila.

Karolcia musimy być dobrej myśli :* Na pewno wszystko będzie dobrze. Czy lekarz mówił z czym może wiązać się to poszerzenie?

Najgorsze, ze nic nie powiedział konkretnego a próbowałam wypytać... Tak był zły na to usg i jego wykonanie, że szok... Powiedział, że mam się na nic nie nastawiać, bo dopiero jak on zobaczy co i jak to dopiero zdecydujemy. Ja się tylko modlę, żeby obyło się bez większych poszerzeń i zabiegu. Wolałabym, żeby np. poczekać jeszcze 3 tyg. i bym miała już ciążę donoszona i niech wywołają poród bo wtedy porzadnie urolog dziecięcy go zbada i zazwyczaj po pierwszym siku to ustaje i jest do obserwacji...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Princesska Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolacia to naturalne ze się stresujesz, ale może lekarz nie chciał niepotrzebnie Cię nakręcać, może aż tak zle nie jest. Napewno nie czytaj w necie bo się naczytasz najgorszego. Pamiętaj ze teraz jest tal rozwinięta medycyna ze to tylko droga pod górkę do szczęścia ! Trzeba być dobrej myśli i się nie nakręcać. ❤️

perfectangel85 lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska - staram się właśnie nie czytać w necie... Stresuję się cholernie ale mam cicha nadzieje, ze on zrobi to usg i okaże się, ze nie ma większych poszerzen i dotrzymam do porodu a potem dadza mu leki na to (a podobniez sa leki na unormowanie tego) i będzie do kontroli...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii, ja też wysłałam zaproszenie, wolę podać maila na pw.

Gdziejestmieszko, super ten filmik, zapisuję sobie ten link.
    Już na samym początku jest pokazane, że jeśli sutek jest uchwycony za płytko, to nic nie leci, a złapany odpowiednio - mleko aż sika.
    To się wydaje wręcz nieprawdopodobne, ale sutek musi się znaleźć dosłownie w gardle dziecka.
    Wyobraźcie sobie, patrząc na ten film, gdzie w buzi dziecka znalazłby się smoczek i jaka to różnica. To dlatego, jeśli chce się karmić piersią, należy zrobić wszystko co w naszej mocy, żeby smoczka i butelki uniknąć (na początku, dopóki się kp nie opanuje i nie utrwali).
    Generalnie, gdy sutek jest złapany odpowiednio głęboko, wtedy nic nie powinno boleć i sutek nie masakruje się do krwi.
    Jestem pewna, że większość z Was w pierwszej ciąży ma wrażenie, że sutki tych kobiet na filmie są gigantyczne w porównaniu do naszych.
    Nie martwcie się, nasze ciało jest niesamowite i szybko się dostosowuje do karmienia. Sutki powiększają się i wyciągają, a potem, po zaprzestaniu karmienia wracają do poprzedniej formy.
    I nie wiem jak inne z tutaj obecnych, które już kp doświadczyły, ale u mnie generalnie wszystko wróciło do poprzedniego stanu, mimo że mam bardzo duże piersi i karmiłam 1,5 roku. Nic mi nie zwisło i nie opadło, moje piersi wyglądają jak kiedyś.

Wstawiam ten link jeszcze raz, działający do kliknięcia:

https://www.youtube.com/watch?v=pwAtTde1DJ4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 22:44

zubii, ⚘Kwiatuszek, baassiia, Milenka~11, Annie1981 lubią tę wiadomość

• ewelus Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dziś rano urodziłam wczesniaczka. Odeszły mi wody i niestety nie dało juz sie noc zachamoeac. Malutka wazy 2300 i ma 48cm , dostała 10 pkt także jest narazie wszystko dobrze, ale leży w inkubatorze. Trzymajcie sie jak najdłużej

Princesska, ⚘Kwiatuszek, zubii, shelby*, Justaw, espoir, perfectangel85, Marcia1989, Bąbelek1980, Karolka12345, justa., KasiaHaBe, aswalda, iza776, poppy, AllishiiA, Zorganizowana:), Karooolcia :), Emila92, Agaciora, dobuska, Zołzimagic, Milenka~11, Ja86, majju, Cameline, Gosia1989, Lisa85, bizona, Viriki, Bacardi90, Julia2015, Annie1981, Kinga13, Ylya, falka lubią tę wiadomość

ckai9jcg5eo88o8b.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelus wrote:
    Dziewczyny, ja dziś rano urodziłam wczesniaczka. Odeszły mi wody i niestety nie dało juz sie noc zachamoeac. Malutka wazy 2300 i ma 48cm , dostała 10 pkt także jest narazie wszystko dobrze, ale leży w inkubatorze. Trzymajcie sie jak najdłużej
    Mam nadzieje ze wszysyko będzie dobrze :) dużo zdrówka dla was :*

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelus gratulacje, w szoku jestem że już się rozpakowuje forum ale takie wiadomości o silnych Mamach i Bobasach strasznie cieszą <3 mówili co moglo być powodem odejścia wód? Sn czy cc? Jak się czujesz? Super waga Małej :)

zubii lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • zubii Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelus wrote:

Gratulacje :* zdrówka dla małej

O matko ! Jestem przerażona tym co się tutaj dzisiaj dzieje już 3 wrześniowy maluch się pospieszył...

Ja dziś dokupiłam parę rzeczy i mam torbę spakowana w razie gdyby coś się działo.

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelus gratulacje i zrowka dla malutkiej.

74709jcgjiz14w6b.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już trzeci poród dziś, szok...

gratuluję i zdrówka dla dzidzi :)

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piernicze! Jutro jadę kupić torbę i się pakuje . Jak widać nigdy niewiesz kiedy może się zacząć. A ja na lajcie ciuszki składam,przeglądam . Ciągle poprawiam listę zakupów. Zdrówka i siły dla maleństw ,które się pospieszyly i dużo cierpliwości dla mamusiek

zubii, Princesska lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    jakich konkretnie bzdur? gdzie jest powiedziane, że masz się orać czymkolwiek? to są fakty i dobrze, że o nich mówią, Babka pokreśliła że jeśli przez 3 tygodnie nie będzie wychodziło karmienie piersią, odpuścić, nikt do niczego nie namawiał ani nie straszył.

Kiedyś nie było mleka modyfikowanego i wszystkie matki karmiły piersią, bo innej możliwości nie miały, także wydaje mi się że to kwestia nastawienia, niestety żyjemy w takich czasach gdzie podświadomie wiemy, że jak się nie uda piersią to jest inne wyjście dlatego wielu mamom nie wychodzi karmienie piersią
    No takich bzdur o jakich Ty piszesz.. jakie fakty o tym mówią? To dziwie sie, ze nie wycofali bebilonów, bebiko, nanów itd, bo z tego co piszesz każdy z nich to cichy zabójca... jesli chodzi o Twoją wypowiedź co do kwestii nastawienia i innych wyjsciach matek myślę, że ani Ty ani ja nie mamy prawa oceniac matek którym nie wyszło i szukac przyczyn bo to ich sprawa. Ty masz poczecie z in vitro tak? tez nikt nie moze tego oceniac i teraz jakby ktos Ci powiedzial, ze dzieci z in vitro czesciej zapadaja na smierc lozeczkową, sorrki za porównanie, oczywiście zeby nie bylo ja jestem za in vitro nie przeciw, taki przykład tylki podaje.. no kuzwa nie widzisz nonsensu w tym co uslyszalas na tej sn? Serio? Ja zawsze bronie swojego zdania, jesli mam konkretne podstawy obrony a nie bo mi ktos tak powiedzial.. kiedys nie bylo pampersow, laktatorow i 100 innych udogodnień ale to nie znaczy ze mamy z tego nie korzystać bo kiedys tego nie bylo. Kolejny bezsensowny argument. Amen

zubii, różowo, Princesska, iza776, baassiia, Lisa85 lubią tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszej stronie już zacznie się zapelniac danymi, kto, kiedy... Już trzecia z dziewczyn. Robi się poważnie... Dziewczyny trzymajcie się!

⚘Kwiatuszek, zubii lubią tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelus wrote:
    Kochana gratuluję! Duzo zdrówka dla Was!;) fajnie, ze wszystko oki.

16udvfxmplx8ab54.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak patrzę, co się już zaczyna dziać, to jak w totolotka. Każda zagłada na forum I czyta... która następna. :) Oby kolejne porody były już w terminie. Coś czuje, że kolejna nieprzespana noc... :/

zubii lubi tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ