X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w bloku jest trójka małych dzieci, trzy dziewczyny. Ciekawe czy będzie czwarta. 😂

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • Larsa Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Przyszłam się do Was przywitać, co prawda termin mam na koniec sierpnia(27.08) ale to moja pierwsza ciąża, w rodzinie raczej rodzą się po terminie :)

Biorę luteinę, duphaston, neoparin i letrox także cała mieszanka :D

Jak zapatrujecie się na lato w zaawansowanej ciąży?

• Akczi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze zmieszczę się w sukienki które mam w szafie i jakoś specjalnie nie będę nic kupować 😀 No i myślę że z 2 pary legginsów ciążowych na chłodniejsze dni wystarczą, w sinsay też upatrzylam ze są fajne kolarki ciążowe tylko narazie niedostępne 🤔

domi88 lubi tę wiadomość

😮1,5 roku starań
    27.12-⏸️

28.12- beta 854
    30-12- beta 2148

20.02- prenatalne 5,6 cm bobusia🥰
    26.02- 7,44 cm
    25.03- 17+3- 166g🐥
    22.04- 415g dziewczynki🩷
    08.05- 680g 🌹
    20.05-770g
    29+3- 1348g🤯
    32+3- 1940g
    34+3- 2500g🫠
    preg.png
  • Oela91 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wizyta u ginekolog prowadzącej.

Dzieciaczek żyje i ma prawidłowa akcje serca. Dzisiaj wychodzi z usg 10t3d. 3,59cm 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2024, 23:11

marti, Kira, kleopatr4, Królowa_Śniegu lubią tę wiadomość

• Larsa Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też liczę, że większość sukienek z szafy będzie pasować 🤣

Dobrze, że można chodzić w klapkach. Ubieranie butów nie będzie problemem 🤣

domi88, blador2, Kira, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• domi88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akczi wrote:
    Ja mam nadzieje ze zmieszczę się w sukienki które mam w szafie i jakoś specjalnie nie będę nic kupować 😀 No i myślę że z 2 pary legginsów ciążowych na chłodniejsze dni wystarczą, w sinsay też upatrzylam ze są fajne kolarki ciążowe tylko narazie niedostępne 🤔

Mam podobny plan 😊 legginsy kupiłam zwykłe prążkowane, są luźne, rozciągliwe i myślę że jeszcze na długo mi wystarczą, a jak coś to będę nosiła pod brzuchem :)

W jeansy to ja się już nie mieszczę 🙈

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • MariMari Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larsa wrote:
    Cześć dziewczyny! Przyszłam się do Was przywitać, co prawda termin mam na koniec sierpnia(27.08) ale to moja pierwsza ciąża, w rodzinie raczej rodzą się po terminie :)

Czeeeść. Jak się czujesz? Jak termin na 27.08 to już zaczęłaś 2 trymestr. Super.

Nie boję się ciąży w lecie. Lekkie sukienki, słoneczko, będzie bosko. O ile w sukienki się zmieszczę 😂😂😂

Ona 37 -On 43
    2008- naturals 👶 syn 15l
    2011- 12tc 👼
    Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
    1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
    2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
    Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
    9.01.2024- naturalny cud🤰
    || kreski i beta 1751, po 48h 3266
    19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
    Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
    27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
    30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
    2.07- usg 3trym, 1600g🩵
    preg.png
  • mm02 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie lato nie nastraja, nie lubie pociawki ;-) Niech żyje klima.

Oela91 przykro mi, ze takie stresy przeżywasz. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze :-) a cc nie takie złe

Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość

• mirabellka Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larsa wrote:

Tak jak dziewczyny planuje chodzić w sukienkach, leginsach (muszę dokupić) i może jakieś materiałowe spodnie "dopasowujące się" do brzuszka. Ja mam inny problem- moje mieszkanie w bloku w którym będę mieszkać w lato jest mega ciepłe, więc planujemy z partnerem zakup klimatyzacji lub czegoś skuteczniejszego niż wiatrak bo się utopie. Jeśli któraś zna jakiś sposób na przetrwanie upałów w źle izolowanym bloku NA 3-cim piętrze bez windy to z chęcią przyjmę.
    Aaa i już teraz niestety 90% spodni poszło w odstawkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2024, 10:53

preg.png
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariMari wrote:
    Czeeeść. Jak się czujesz? Jak termin na 27.08 to już zaczęłaś 2 trymestr. Super.

Nie boję się ciąży w lecie. Lekkie sukienki, słoneczko, będzie bosko. O ile w sukienki się zmieszczę 😂😂😂
    Ja w lecie głównie zawsze nosiłam spódnice. Ciekawe czy uda się je nosić pod brzuchem czy będę się musiała przerzucić na sukienki.🤔

Na lato z brzuchem średnio się zapatruję no ale musimy dać radę. Jeszcze mieszkanie na 3-cim piętrze też mnie nie napawa optymizmem. 😆

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸

preg.png
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oela91 wrote:
    Dzisiaj wizyta u ginekolog prowadzącej.

Dzieciaczek żyje i ma prawidłowa akcje serca. Dzisiaj wychodzi z usg 10t3d.

Powiedziała, ze miała już pacjentkę z toksoplazmoza i ze urodziła zdrowe dziecko. Powiedziała ze bardzo dobrze, ze od razu włączyłam antybiotyk. Wymagam niestety stałej kontroli na patologii ciąży.
    Niestety, chodzę na Enel-Med i maja tam sporo ograniczeń jeśli chodzi o skierowania, dlatego mam przyjść w piątek do niej do poradni na NFZ po takie skierowanie, mimo ze ma full swoich pacjentek, to powiedziała ze mnie przyjmie i wypisze.

Jakby tego było mało, to mój mięśniak karmiony sowicie estrogenami, rośnie o wiele szybciej od maluszka i wpisała mi go jako przeciwwskazanie do naturalnego porodu, bo jest osadzony nisko i ma już ponad 8cm. Ciąże zaczynałam z rozmiarem 4,5cm…
    Przykro mi, że masz takie stresy w ciąży. Ale myślę, że wszystko się dobrze ułoży. Trzeba starać się myśleć pozytywnie ale wiem, ze to trudne czasem.😞

👱‍♀️28 👱‍♂️32

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸

preg.png
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirabellka wrote:
    Tak jak dziewczyny planuje chodzić w sukienkach, leginsach (muszę dokupić) i może jakieś materiałowe spodnie "dopasowujące się" do brzuszka. Ja mam inny problem- moje mieszkanie w bloku w którym będę mieszkać w lato jest mega ciepłe, więc planujemy z partnerem zakup klimatyzacji lub czegoś skuteczniejszego niż wiatrak bo się utopie. Jeśli któraś zna jakiś sposób na przetrwanie upałów w źle izolowanym bloku to z chęcią przyjmę.

Siostra ma mieszkanie z oknami na południe i w lato jest masakra 😅 póki nie mieli z mężem dziecka to jakoś sobie radzili, ale po porodzie w lipcu stwierdzili że tak się nie da żyć i wzięli taki stojący klimatyzator z rura wylotową, którą wystawiali za okno czy balkon :) dawał radę :)
    Jeszcze bym spróbowała zasłaniać okna, albo można wywiesić na balkonie np prześcieradło czy koc, żeby słońce nie padało prosto w okna i się nie nagrzewalo mieszkanie :)

mirabellka lubi tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja mieszczę się w spodnie i brzucha u mnie nie widać na razie ale to może dlatego, że jestem dopiero w 9 tygodniu plus mam ok 10 kg nadwagi więc brzuch ogólnie płaski nie był przed ciążą.😂

👱‍♀️28 👱‍♂️32

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸

preg.png
  • domi88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonassola wrote:
    Siostra ma mieszkanie z oknami na południe i w lato jest masakra 😅 póki nie mieli z mężem dziecka to jakoś sobie radzili, ale po porodzie w lipcu stwierdzili że tak się nie da żyć i wzięli taki stojący klimatyzator z rura wylotową, którą wystawiali za okno czy balkon :) dawał radę :)
    Jeszcze bym spróbowała zasłaniać okna, albo można wywiesić na balkonie np prześcieradło czy koc, żeby słońce nie padało prosto w okna i się nie nagrzewalo mieszkanie :)

Potwierdzam, zasłony dużooo zmieniają! My też mamy słoneczne i bardzo ciepłe mieszkanie, inwestycja w dobre zasłony bardzo się opłaciła!

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirabellka wrote:
    Tak jak dziewczyny planuje chodzić w sukienkach, leginsach (muszę dokupić) i może jakieś materiałowe spodnie "dopasowujące się" do brzuszka. Ja mam inny problem- moje mieszkanie w bloku w którym będę mieszkać w lato jest mega ciepłe, więc planujemy z partnerem zakup klimatyzacji lub czegoś skuteczniejszego niż wiatrak bo się utopie. Jeśli któraś zna jakiś sposób na przetrwanie upałów w źle izolowanym bloku NA 3-cim piętrze bez windy to z chęcią przyjmę.
    Teraz mieszkamy w domu i mamy klimatyzację, ale jeszcze 5lat temu również mieszkaliśmy w bloku na 3 piętrze. Założyliśmy klimatyzację normalną na ścianę w salonie a cała ta skrzynka z wiatrakiem była na balkonie (nie wiem jak to się nazywa). Dziewczyny luksus... 3 tysiące i zupełnie inne życie. Nie warto się męczyć. Tym bardziej, że w lato też trzeba robić obiady i to był dramat... Polecam wszystkim. Klimatyzatory takie do postawienia na podłogę też kosztują a nie dają rady.

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są też klimatyzatory stojące gdzie musisz jakieś nieestetyczne rury wywalać przez okno. Naprawdę warto dołożyć tysiąc czy dwa i mieć estetyczną klimę i co najważniejsze efektywnie chłodzącą :)

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciążę w lato to poprzednią tak spędziłam i było super. Spódniczki, sukienki. Rodziłam w październiku :) no i dziewczyny nie musimy się odchudzać przed sezonem 😅❤️ ani wciągać brzuchów 🤙
    A pierwsze spacery z maluszkiem jesienią są cudowne. Dla mnie sto razy lepiej niż męczyć takiego malca w upały, później pierwsze potówki itp itd

Oela91, kleopatr4, marti, bonassola, domi88 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te jesienne słoneczko, spadające liście.. i spacerek. Cudo.

blador2, kleopatr4, marti, domi88 lubią tę wiadomość

preg.png
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bebzon jak w 4-5 miesiącu, jedynie w dwie pary spodni się zmieszczę. Mam jakieś +2kg od początku ciąży. Marzę już o ciepełku, żeby nie nosić rajstop i wskoczyć już w kiecki 😁

mirabellka, domi88 lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Larsa Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariMari wrote:

Czuję się już super, od około 12 tygodnia rzadko mam mdłości, ból piersi raz jest większy raz mniejszy i czuję przypływ energii! Mam wrażenie że brzuch troszkę rośnie, w jeansach już jest ciasno. Teraz się zastanawiam czy ostatnie 3 miesiące mi się przyśniły, bo mam taką poprawę samopoczucia :)

Ja ogólnie początek ciąży leżałam bo miałam jakieś nieokreślone krwawienia więc dopiero po prenatalnych oddycham ;)

Oela91, domi88, Puszek♡ lubią tę wiadomość

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ