🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w bloku jest trójka małych dzieci, trzy dziewczyny. Ciekawe czy będzie czwarta. 😂
-
Cześć dziewczyny! Przyszłam się do Was przywitać, co prawda termin mam na koniec sierpnia(27.08) ale to moja pierwsza ciąża, w rodzinie raczej rodzą się po terminie
Biorę luteinę, duphaston, neoparin i letrox także cała mieszanka
Jak zapatrujecie się na lato w zaawansowanej ciąży?
-
Ja mam nadzieje ze zmieszczę się w sukienki które mam w szafie i jakoś specjalnie nie będę nic kupować 😀 No i myślę że z 2 pary legginsów ciążowych na chłodniejsze dni wystarczą, w sinsay też upatrzylam ze są fajne kolarki ciążowe tylko narazie niedostępne 🤔
domi88 lubi tę wiadomość
-
Akczi wrote:Ja mam nadzieje ze zmieszczę się w sukienki które mam w szafie i jakoś specjalnie nie będę nic kupować 😀 No i myślę że z 2 pary legginsów ciążowych na chłodniejsze dni wystarczą, w sinsay też upatrzylam ze są fajne kolarki ciążowe tylko narazie niedostępne 🤔
Mam podobny plan 😊 legginsy kupiłam zwykłe prążkowane, są luźne, rozciągliwe i myślę że jeszcze na długo mi wystarczą, a jak coś to będę nosiła pod brzuchem
W jeansy to ja się już nie mieszczę 🙈 -
Larsa wrote:Cześć dziewczyny! Przyszłam się do Was przywitać, co prawda termin mam na koniec sierpnia(27.08) ale to moja pierwsza ciąża, w rodzinie raczej rodzą się po terminie
Czeeeść. Jak się czujesz? Jak termin na 27.08 to już zaczęłaś 2 trymestr. Super.
Nie boję się ciąży w lecie. Lekkie sukienki, słoneczko, będzie bosko. O ile w sukienki się zmieszczę 😂😂😂Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Larsa wrote:Cześć dziewczyny! Przyszłam się do Was przywitać, co prawda termin mam na koniec sierpnia(27.08) ale to moja pierwsza ciąża, w rodzinie raczej rodzą się po terminie
Aaa i już teraz niestety 90% spodni poszło w odstawkęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 10:53
-
MariMari wrote:Czeeeść. Jak się czujesz? Jak termin na 27.08 to już zaczęłaś 2 trymestr. Super.
Nie boję się ciąży w lecie. Lekkie sukienki, słoneczko, będzie bosko. O ile w sukienki się zmieszczę 😂😂😂
Na lato z brzuchem średnio się zapatruję no ale musimy dać radę. Jeszcze mieszkanie na 3-cim piętrze też mnie nie napawa optymizmem. 😆 -
Oela91 wrote:Dzisiaj wizyta u ginekolog prowadzącej.
Dzieciaczek żyje i ma prawidłowa akcje serca. Dzisiaj wychodzi z usg 10t3d.
Powiedziała, ze miała już pacjentkę z toksoplazmoza i ze urodziła zdrowe dziecko. Powiedziała ze bardzo dobrze, ze od razu włączyłam antybiotyk. Wymagam niestety stałej kontroli na patologii ciąży.
Niestety, chodzę na Enel-Med i maja tam sporo ograniczeń jeśli chodzi o skierowania, dlatego mam przyjść w piątek do niej do poradni na NFZ po takie skierowanie, mimo ze ma full swoich pacjentek, to powiedziała ze mnie przyjmie i wypisze.
Jakby tego było mało, to mój mięśniak karmiony sowicie estrogenami, rośnie o wiele szybciej od maluszka i wpisała mi go jako przeciwwskazanie do naturalnego porodu, bo jest osadzony nisko i ma już ponad 8cm. Ciąże zaczynałam z rozmiarem 4,5cm… -
mirabellka wrote:Tak jak dziewczyny planuje chodzić w sukienkach, leginsach (muszę dokupić) i może jakieś materiałowe spodnie "dopasowujące się" do brzuszka. Ja mam inny problem- moje mieszkanie w bloku w którym będę mieszkać w lato jest mega ciepłe, więc planujemy z partnerem zakup klimatyzacji lub czegoś skuteczniejszego niż wiatrak bo się utopie. Jeśli któraś zna jakiś sposób na przetrwanie upałów w źle izolowanym bloku to z chęcią przyjmę.
Aaa i już teraz niestety 90% spodni poszło w odstawkę
Siostra ma mieszkanie z oknami na południe i w lato jest masakra 😅 póki nie mieli z mężem dziecka to jakoś sobie radzili, ale po porodzie w lipcu stwierdzili że tak się nie da żyć i wzięli taki stojący klimatyzator z rura wylotową, którą wystawiali za okno czy balkon dawał radę
Jeszcze bym spróbowała zasłaniać okna, albo można wywiesić na balkonie np prześcieradło czy koc, żeby słońce nie padało prosto w okna i się nie nagrzewalo mieszkaniemirabellka lubi tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Powiem Wam, że ja mieszczę się w spodnie i brzucha u mnie nie widać na razie ale to może dlatego, że jestem dopiero w 9 tygodniu plus mam ok 10 kg nadwagi więc brzuch ogólnie płaski nie był przed ciążą.😂
-
bonassola wrote:Siostra ma mieszkanie z oknami na południe i w lato jest masakra 😅 póki nie mieli z mężem dziecka to jakoś sobie radzili, ale po porodzie w lipcu stwierdzili że tak się nie da żyć i wzięli taki stojący klimatyzator z rura wylotową, którą wystawiali za okno czy balkon dawał radę
Jeszcze bym spróbowała zasłaniać okna, albo można wywiesić na balkonie np prześcieradło czy koc, żeby słońce nie padało prosto w okna i się nie nagrzewalo mieszkanie
Potwierdzam, zasłony dużooo zmieniają! My też mamy słoneczne i bardzo ciepłe mieszkanie, inwestycja w dobre zasłony bardzo się opłaciła! -
mirabellka wrote:Tak jak dziewczyny planuje chodzić w sukienkach, leginsach (muszę dokupić) i może jakieś materiałowe spodnie "dopasowujące się" do brzuszka. Ja mam inny problem- moje mieszkanie w bloku w którym będę mieszkać w lato jest mega ciepłe, więc planujemy z partnerem zakup klimatyzacji lub czegoś skuteczniejszego niż wiatrak bo się utopie. Jeśli któraś zna jakiś sposób na przetrwanie upałów w źle izolowanym bloku NA 3-cim piętrze bez windy to z chęcią przyjmę.
Aaa i już teraz niestety 90% spodni poszło w odstawkę -
Jeśli chodzi o ciążę w lato to poprzednią tak spędziłam i było super. Spódniczki, sukienki. Rodziłam w październiku no i dziewczyny nie musimy się odchudzać przed sezonem 😅❤️ ani wciągać brzuchów 🤙
A pierwsze spacery z maluszkiem jesienią są cudowne. Dla mnie sto razy lepiej niż męczyć takiego malca w upały, później pierwsze potówki itp itdOela91, kleopatr4, marti, bonassola, domi88 lubią tę wiadomość
-
Ja mam bebzon jak w 4-5 miesiącu, jedynie w dwie pary spodni się zmieszczę. Mam jakieś +2kg od początku ciąży. Marzę już o ciepełku, żeby nie nosić rajstop i wskoczyć już w kiecki 😁
mirabellka, domi88 lubią tę wiadomość
-
MariMari wrote:Czeeeść. Jak się czujesz? Jak termin na 27.08 to już zaczęłaś 2 trymestr. Super.
Nie boję się ciąży w lecie. Lekkie sukienki, słoneczko, będzie bosko. O ile w sukienki się zmieszczę 😂😂😂
Czuję się już super, od około 12 tygodnia rzadko mam mdłości, ból piersi raz jest większy raz mniejszy i czuję przypływ energii! Mam wrażenie że brzuch troszkę rośnie, w jeansach już jest ciasno. Teraz się zastanawiam czy ostatnie 3 miesiące mi się przyśniły, bo mam taką poprawę samopoczucia
Ja ogólnie początek ciąży leżałam bo miałam jakieś nieokreślone krwawienia więc dopiero po prenatalnych oddychamOela91, domi88, Puszek♡ lubią tę wiadomość