Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w bloku jest trójka małych dzieci, trzy dziewczyny. Ciekawe czy będzie czwarta. 😂

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • Larsa Koleżanka

Wysłany: 28 lutego, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Przyszłam się do Was przywitać, co prawda termin mam na koniec sierpnia(27.08) ale to moja pierwsza ciąża, w rodzinie raczej rodzą się po terminie :)

Biorę luteinę, duphaston, neoparin i letrox także cała mieszanka :D

Jak zapatrujecie się na lato w zaawansowanej ciąży?

• Akczi Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze zmieszczę się w sukienki które mam w szafie i jakoś specjalnie nie będę nic kupować 😀 No i myślę że z 2 pary legginsów ciążowych na chłodniejsze dni wystarczą, w sinsay też upatrzylam ze są fajne kolarki ciążowe tylko narazie niedostępne 🤔

domi88 lubi tę wiadomość

😮1,5 roku starań
    27.12-⏸️

28.12- beta 854
    30-12- beta 2148

20.02- prenatalne 5,6 cm bobusia🥰
    26.02- 7,44 cm
    25.03- 17+3- 166g🐥
    22.04- 415g dziewczynki🩷
    08.05- 680g 🌹
    20.05-770g
    29+3- 1348g🤯
    32+3- 1940g
    34+3- 2500g🫠
    preg.png
  • Oela91 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wizyta u ginekolog prowadzącej.

Dzieciaczek żyje i ma prawidłowa akcje serca. Dzisiaj wychodzi z usg 10t3d. 3,59cm 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 23:11

marti, Kira, kleopatr4, Królowa_Śniegu lubią tę wiadomość

• Larsa Koleżanka

Wysłany: 28 lutego, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też liczę, że większość sukienek z szafy będzie pasować 🤣

Dobrze, że można chodzić w klapkach. Ubieranie butów nie będzie problemem 🤣

domi88, blador2, Kira, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• domi88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akczi wrote:
    Ja mam nadzieje ze zmieszczę się w sukienki które mam w szafie i jakoś specjalnie nie będę nic kupować 😀 No i myślę że z 2 pary legginsów ciążowych na chłodniejsze dni wystarczą, w sinsay też upatrzylam ze są fajne kolarki ciążowe tylko narazie niedostępne 🤔

Mam podobny plan 😊 legginsy kupiłam zwykłe prążkowane, są luźne, rozciągliwe i myślę że jeszcze na długo mi wystarczą, a jak coś to będę nosiła pod brzuchem :)

W jeansy to ja się już nie mieszczę 🙈

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • MariMari Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larsa wrote:
    Cześć dziewczyny! Przyszłam się do Was przywitać, co prawda termin mam na koniec sierpnia(27.08) ale to moja pierwsza ciąża, w rodzinie raczej rodzą się po terminie :)

Czeeeść. Jak się czujesz? Jak termin na 27.08 to już zaczęłaś 2 trymestr. Super.

Nie boję się ciąży w lecie. Lekkie sukienki, słoneczko, będzie bosko. O ile w sukienki się zmieszczę 😂😂😂

Ona 37 -On 43
    2008- naturals 👶 syn 15l
    2011- 12tc 👼
    Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
    1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
    2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
    Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
    9.01.2024- naturalny cud🤰
    || kreski i beta 1751, po 48h 3266
    19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
    Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
    27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
    30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
    2.07- usg 3trym, 1600g🩵
    preg.png
  • mm02 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie lato nie nastraja, nie lubie pociawki ;-) Niech żyje klima.

Oela91 przykro mi, ze takie stresy przeżywasz. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze :-) a cc nie takie złe

Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość

• mirabellka Koleżanka

Wysłany: 28 lutego, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larsa wrote:

Tak jak dziewczyny planuje chodzić w sukienkach, leginsach (muszę dokupić) i może jakieś materiałowe spodnie "dopasowujące się" do brzuszka. Ja mam inny problem- moje mieszkanie w bloku w którym będę mieszkać w lato jest mega ciepłe, więc planujemy z partnerem zakup klimatyzacji lub czegoś skuteczniejszego niż wiatrak bo się utopie. Jeśli któraś zna jakiś sposób na przetrwanie upałów w źle izolowanym bloku NA 3-cim piętrze bez windy to z chęcią przyjmę.
    Aaa i już teraz niestety 90% spodni poszło w odstawkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 10:53

preg.png
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariMari wrote:
    Czeeeść. Jak się czujesz? Jak termin na 27.08 to już zaczęłaś 2 trymestr. Super.

Nie boję się ciąży w lecie. Lekkie sukienki, słoneczko, będzie bosko. O ile w sukienki się zmieszczę 😂😂😂
    Ja w lecie głównie zawsze nosiłam spódnice. Ciekawe czy uda się je nosić pod brzuchem czy będę się musiała przerzucić na sukienki.🤔

Na lato z brzuchem średnio się zapatruję no ale musimy dać radę. Jeszcze mieszkanie na 3-cim piętrze też mnie nie napawa optymizmem. 😆

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸

preg.png
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oela91 wrote:
    Dzisiaj wizyta u ginekolog prowadzącej.

Dzieciaczek żyje i ma prawidłowa akcje serca. Dzisiaj wychodzi z usg 10t3d.

Powiedziała, ze miała już pacjentkę z toksoplazmoza i ze urodziła zdrowe dziecko. Powiedziała ze bardzo dobrze, ze od razu włączyłam antybiotyk. Wymagam niestety stałej kontroli na patologii ciąży.
    Niestety, chodzę na Enel-Med i maja tam sporo ograniczeń jeśli chodzi o skierowania, dlatego mam przyjść w piątek do niej do poradni na NFZ po takie skierowanie, mimo ze ma full swoich pacjentek, to powiedziała ze mnie przyjmie i wypisze.

Jakby tego było mało, to mój mięśniak karmiony sowicie estrogenami, rośnie o wiele szybciej od maluszka i wpisała mi go jako przeciwwskazanie do naturalnego porodu, bo jest osadzony nisko i ma już ponad 8cm. Ciąże zaczynałam z rozmiarem 4,5cm…
    Przykro mi, że masz takie stresy w ciąży. Ale myślę, że wszystko się dobrze ułoży. Trzeba starać się myśleć pozytywnie ale wiem, ze to trudne czasem.😞

👱‍♀️28 👱‍♂️32

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸

preg.png
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirabellka wrote:
    Tak jak dziewczyny planuje chodzić w sukienkach, leginsach (muszę dokupić) i może jakieś materiałowe spodnie "dopasowujące się" do brzuszka. Ja mam inny problem- moje mieszkanie w bloku w którym będę mieszkać w lato jest mega ciepłe, więc planujemy z partnerem zakup klimatyzacji lub czegoś skuteczniejszego niż wiatrak bo się utopie. Jeśli któraś zna jakiś sposób na przetrwanie upałów w źle izolowanym bloku to z chęcią przyjmę.

Siostra ma mieszkanie z oknami na południe i w lato jest masakra 😅 póki nie mieli z mężem dziecka to jakoś sobie radzili, ale po porodzie w lipcu stwierdzili że tak się nie da żyć i wzięli taki stojący klimatyzator z rura wylotową, którą wystawiali za okno czy balkon :) dawał radę :)
    Jeszcze bym spróbowała zasłaniać okna, albo można wywiesić na balkonie np prześcieradło czy koc, żeby słońce nie padało prosto w okna i się nie nagrzewalo mieszkanie :)

mirabellka lubi tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja mieszczę się w spodnie i brzucha u mnie nie widać na razie ale to może dlatego, że jestem dopiero w 9 tygodniu plus mam ok 10 kg nadwagi więc brzuch ogólnie płaski nie był przed ciążą.😂

👱‍♀️28 👱‍♂️32

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸

preg.png
  • domi88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonassola wrote:
    Siostra ma mieszkanie z oknami na południe i w lato jest masakra 😅 póki nie mieli z mężem dziecka to jakoś sobie radzili, ale po porodzie w lipcu stwierdzili że tak się nie da żyć i wzięli taki stojący klimatyzator z rura wylotową, którą wystawiali za okno czy balkon :) dawał radę :)
    Jeszcze bym spróbowała zasłaniać okna, albo można wywiesić na balkonie np prześcieradło czy koc, żeby słońce nie padało prosto w okna i się nie nagrzewalo mieszkanie :)

Potwierdzam, zasłony dużooo zmieniają! My też mamy słoneczne i bardzo ciepłe mieszkanie, inwestycja w dobre zasłony bardzo się opłaciła!

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirabellka wrote:
    Tak jak dziewczyny planuje chodzić w sukienkach, leginsach (muszę dokupić) i może jakieś materiałowe spodnie "dopasowujące się" do brzuszka. Ja mam inny problem- moje mieszkanie w bloku w którym będę mieszkać w lato jest mega ciepłe, więc planujemy z partnerem zakup klimatyzacji lub czegoś skuteczniejszego niż wiatrak bo się utopie. Jeśli któraś zna jakiś sposób na przetrwanie upałów w źle izolowanym bloku NA 3-cim piętrze bez windy to z chęcią przyjmę.
    Teraz mieszkamy w domu i mamy klimatyzację, ale jeszcze 5lat temu również mieszkaliśmy w bloku na 3 piętrze. Założyliśmy klimatyzację normalną na ścianę w salonie a cała ta skrzynka z wiatrakiem była na balkonie (nie wiem jak to się nazywa). Dziewczyny luksus... 3 tysiące i zupełnie inne życie. Nie warto się męczyć. Tym bardziej, że w lato też trzeba robić obiady i to był dramat... Polecam wszystkim. Klimatyzatory takie do postawienia na podłogę też kosztują a nie dają rady.

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są też klimatyzatory stojące gdzie musisz jakieś nieestetyczne rury wywalać przez okno. Naprawdę warto dołożyć tysiąc czy dwa i mieć estetyczną klimę i co najważniejsze efektywnie chłodzącą :)

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciążę w lato to poprzednią tak spędziłam i było super. Spódniczki, sukienki. Rodziłam w październiku :) no i dziewczyny nie musimy się odchudzać przed sezonem 😅❤️ ani wciągać brzuchów 🤙
    A pierwsze spacery z maluszkiem jesienią są cudowne. Dla mnie sto razy lepiej niż męczyć takiego malca w upały, później pierwsze potówki itp itd

Oela91, kleopatr4, marti, bonassola, domi88 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te jesienne słoneczko, spadające liście.. i spacerek. Cudo.

blador2, kleopatr4, marti, domi88 lubią tę wiadomość

preg.png
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bebzon jak w 4-5 miesiącu, jedynie w dwie pary spodni się zmieszczę. Mam jakieś +2kg od początku ciąży. Marzę już o ciepełku, żeby nie nosić rajstop i wskoczyć już w kiecki 😁

mirabellka, domi88 lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • Larsa Koleżanka

Wysłany: 28 lutego, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariMari wrote:

Czuję się już super, od około 12 tygodnia rzadko mam mdłości, ból piersi raz jest większy raz mniejszy i czuję przypływ energii! Mam wrażenie że brzuch troszkę rośnie, w jeansach już jest ciasno. Teraz się zastanawiam czy ostatnie 3 miesiące mi się przyśniły, bo mam taką poprawę samopoczucia :)

Ja ogólnie początek ciąży leżałam bo miałam jakieś nieokreślone krwawienia więc dopiero po prenatalnych oddycham ;)

Oela91, domi88, Puszek♡ lubią tę wiadomość

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ