🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze... Może to nie głupie spróbować zaoszczędzić i jeszcze przed latem założyć klimatyzację🤔 Myśleliśmy o tym już 2 lata temu, ale nie było jakoś konkretnego powodu. Niby gorąco , ale damy radę. Może teraz to jest to? Mam w salonie 4 ogromne okna balkonowe i słońce większość dnia w nie świeci. W sypialniach na piętrze nie założymy, ale może chociaż na dole 🤔
-
No ja zamówiłam 2 pary jeansów ciążowych z hm i M są ideolo, ale boję się, że za 2/3 tyg. Tyłek mi się w nie nie zmieści, a w L się topię. No i jak myślę o tym które zostawić to chce mi się płakać🤣👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
nutella_ wrote:Kurcze... Może to nie głupie spróbować zaoszczędzić i jeszcze przed latem założyć klimatyzację🤔 Myśleliśmy o tym już 2 lata temu, ale nie było jakoś konkretnego powodu. Niby gorąco , ale damy radę. Może teraz to jest to? Mam w salonie 4 ogromne okna balkonowe i słońce większość dnia w nie świeci. W sypialniach na piętrze nie założymy, ale może chociaż na dole 🤔
Dodam, że nie ma przy zakładaniu prawie w ogóle bałaganu! Myślałam inaczej. Jest to kwestia przewiercenia dwóch dziur przez ścianę -
Klarara wrote:Mieliśmy to samo. Zawsze chcieliśmy i co roku odkładaliśmy to na kolejny bo damy radę... Aż walnęłam pięścią w stół i sama ogarnęłam ekipę od klimy. Teraz mąż częściej włącza niż ja a twierdził że damy radę 😅
Dodam, że nie ma przy zakładaniu prawie w ogóle bałaganu! Myślałam inaczej. Jest to kwestia przewiercenia dwóch dziur przez ścianę -
blador2 wrote:No ja zamówiłam 2 pary jeansów ciążowych z hm i M są ideolo, ale boję się, że za 2/3 tyg. Tyłek mi się w nie nie zmieści, a w L się topię. No i jak myślę o tym które zostawić to chce mi się płakać🤣
Zostaw obie 😇Anuszka28 lubi tę wiadomość
-
nutella_ wrote:Wiem, że to pewnie zależy od lokalizacji, sprzętu i metrażu, ale jaki to mniej więcej koszt?
nutella_ lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, niesamowita rzecz przytrafiła mi się dziś rano. Wiem, że to mega wcześnie, ale czy to możliwe, że czułam pierwsze ruchy dziecka? Obudziłam się z twardym brzuchem, ale jakby to powiedzieć, miejscowo, częściowo. Przyłożyłam rękę i odniosłam wrażenie, jakby to było dziecko i obracało się lekko, zmieniało położenie, czy nacisk. Jeszcze u siebie pomyslalabym, że może mi się wydaje, ale mój twardo stąpający po ziemi mąż też przyłożył dłoń i czuł "muskanie", ciezko mi to nawet opisać.
To moja pierwsza ciąża, więc wolę spytać Was, czy to według Was jest możliwe, że to faktycznie były pierwsze ruchy dziecka? Teraz dla przykładu mam mięciutki brzuch i nic nie czuć. Wtedy to odczułam jakby dziecko się ułożyło typowo przy przedniej ścianie brzucha.kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Layla wszystko możliwe, tyle że najpierw to takie "motylki", te pod ręką pojawiają się później, ale zobaczysz, jak będzie się powtarzało to będzie pewne😁
Layla205, kleopatr4 lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
Najczęściej ruchy czuć dopiero od 16 t.c najwcześniej a większość czuję ok. 20.
Ale to też zależy jaką masz sylwetkę. Ja mam skrajną niedowagę i w pamiętam jak w pierwszej ciąży nikt mi nie wierzył ale ja byłam pewna że ok 14-15t czułam.
Czasem też jelita tak mocno pracują że wydaje się że to dzieckoLayla205, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Layla205 wrote:Dziewczyny, niesamowita rzecz przytrafiła mi się dziś rano. Wiem, że to mega wcześnie, ale czy to możliwe, że czułam pierwsze ruchy dziecka? Obudziłam się z twardym brzuchem, ale jakby to powiedzieć, miejscowo, częściowo. Przyłożyłam rękę i odniosłam wrażenie, jakby to było dziecko i obracało się lekko, zmieniało położenie, czy nacisk. Jeszcze u siebie pomyslalabym, że może mi się wydaje, ale mój twardo stąpający po ziemi mąż też przyłożył dłoń i czuł "muskanie", ciezko mi to nawet opisać.
To moja pierwsza ciąża, więc wolę spytać Was, czy to według Was jest możliwe, że to faktycznie były pierwsze ruchy dziecka? Teraz dla przykładu mam mięciutki brzuch i nic nie czuć. Wtedy to odczułam jakby dziecko się ułożyło typowo przy przedniej ścianie brzucha.
Ja stawiam, że raczej to ruchy jelit które przez powiększającą się macice zmieniają położenie i czasem się rusza w najmniej oczekiwanym miejscu. Pierwsza ciąża to raczej nie możliwe, żebyś poczuła tak wcześnie 😉
Ja w pierwszej poczułam 16+0 i to i tak dziwiło wszystkich ze szybko. I to były typowe malutkie kopniaczki 😍
Ale może się mylę i dziewczyny mnie poprawią 😁Layla205 lubi tę wiadomość
-
mirabellka wrote:Tak jak dziewczyny planuje chodzić w sukienkach, leginsach (muszę dokupić) i może jakieś materiałowe spodnie "dopasowujące się" do brzuszka. Ja mam inny problem- moje mieszkanie w bloku w którym będę mieszkać w lato jest mega ciepłe, więc planujemy z partnerem zakup klimatyzacji lub czegoś skuteczniejszego niż wiatrak bo się utopie. Jeśli któraś zna jakiś sposób na przetrwanie upałów w źle izolowanym bloku NA 3-cim piętrze bez windy to z chęcią przyjmę.
Aaa i już teraz niestety 90% spodni poszło w odstawkęBaby #1 Wrzesień 2024 -
Haha, jeśli zromantyzowałam ruchy jelit w ciąży to będę wspominać ze śmiechem 😉 pewnie na tygodniach łatwiej bedzie stwierdzic co to było. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!
Jeśli chodzi o sylwetkę to niedowagi nie mam, ale jestem szczupła, raczej przy dolnej granicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 13:18
MariMari, Kira, Oela91 lubią tę wiadomość
-
Gdyby to była moja pierwsza ciąża, to bym też pisała, że czuję. A to jelita nam płatają figle🙈🙊🙉
Layla zobaczysz, że jak poczujesz pierwsze ruchy to będziesz pewna. Jest to uczucie nie do pomylenia z niczym innym. Niesamowite🥰
Inne mamy potwierdzą, prawda?
Zwykle 16-18tc. Już niedlugo😘Layla205, Kira, Puszek♡ lubią tę wiadomość
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Też ostatnio czułam jakieś małe kopniaczki, a to były moje flaki😃 Pytałam nawet pani doktor czy to możliwe, to mówiła mi, że jeszcze za wcześnie , bo dziecko jest jeszcze za małe żeby dawać popalić 🫣
Layla205 lubi tę wiadomość
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Layla205 - w poprzedniej ciąży 15t3d leżąc poczułam jakby skurcz powieki od środka tego nie da się pomylić z jelitami , potem bardzo szybko się nasiliło i ok 17tc przykładając rękę dało się wyczuć przez skórę.
Teraz wiem na co czekam ale jeszcze nie poczułam małe ma w 13tc ok 7cm więc chyba trochę za wcześnie jeszczeLayla205 lubi tę wiadomość
-
Ja już się nie mogę doczekać ruchów i brzuszka🥰 póki co delikatnie tylko się powiększył
Kira, Layla205 lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie, krew na Panoramę oddana i dziś leci do stanów, wynik za 7-10 dni
Maluszek ma się dobrze, 4,48cm czyli odpowiada 11+2, na ten moment wszystko u niej/niego dobrze, rozwija się książkowo, między nóżkami jeszcze nic nie widać ale dowiemy się z panoramy
Słyszałam serduszko - bardzo wzruszający moment 🥹
Ale ja... muszę nad sobą popracować 🙈 mam receptę na żelazo, dodatkowo zalecenia brania magnezu i muszę zrobić krzywą cukrową, glukoza jest lekko ponad normę, ale na wszelki wypadek do sprawdzenia. Myślę że to węglowodany proste które jadłam przez te mdłosci wpłynęły na ten wynik, no ale zobaczymy 🙄 dodatkowo infekcja się rozpoczyna więc też mam włączone leczenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 15:25
Layla205, MariMari, marti, Nowanna lubią tę wiadomość
-
Klarara wrote:Dołączam się do teamu galareta zamiast mózgu. Wracałam z córką ze szkoły - 400zł mandat za prędkość 😵💫
Layla205 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023