🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Na prenatalnych podają płeć ? Mam za tydzień pierwsze prenatalne ale to chyba za wcześnie żeby poznać płeć.🤔
-
Ja poznałam na prenatalnych płeć, parę dni później miałam usg u prowadzącej i potwierdziła. Ale też myślę, że to dość wcześnie i jeszcze się nie nastawiam na 100%. Za dwa tygodnie mam wizytę i jak mi znowu potwierdzi to już będę myślę pewna 😁
Berry123 lubi tę wiadomość
-
Berry123 wrote:Na prenatalnych podają płeć ? Mam za tydzień pierwsze prenatalne ale to chyba za wcześnie żeby poznać płeć.🤔
Layla205, Berry123, Juliakk lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
To ja dzisiaj bekałam jak głupia po shaku z maka.
Co do jeansów to już nie noszę bo wszystko mi się wrzyna w brzuch, jest mi ciasno i czuję się jak szynka w siatce do wędzenia.
Chodzę w getrach, spódniczkach, spodniach w gumkę itp. nie planuję kupować typowo ciążowych spodni, bo mi się nie podobają. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych. Chodziłam w spódniczkach, sukienkach i właśnie legginsach czy spodniach sportowych.Oela91, Juliakk, marti lubią tę wiadomość
-
Berry123 wrote:Na prenatalnych podają płeć ? Mam za tydzień pierwsze prenatalne ale to chyba za wcześnie żeby poznać płeć.🤔
Mi lekarz określił płeć w 11 tygodniu 😲Berry123, Layla205, nutella_, Juliakk, Oela91 lubią tę wiadomość
-
Ja to pomimo rzygania dość częstego ,na wadzę mam + 3 kg i ogromne rozstępy na bebzonie, czyli ogólnie moich fałdach kochanego ciałka 🤣🤣
Ja to nie wiem czy nie zacznę sobie tak z ciekawości mierzyć obwodu raz na tydzień i nie notować w aplikacji tak z ciekawości ☺️
Jeśli chodzi o ubrania to chodzę tylko w spodniach na gumkę a jak będzie cieplej oraz jak wyzdrowieje ( narazie takie przeziębienie mnie wzięło że jestem na antybiotyku) to będę zakładać sukienki
W swoje wcześniejsze spodnie wogóle się nie mieszczę,mogę pomarzyć o ich domknięciu,a jeszcze miesiąc temu to mi spadały 🤣🤣🤣
Jeszcze wspomnę o tym że nie mieszczę się w moje staniki i muszę kupić w większym rozmiarze.
Wczoraj przyszedł mi detektor tętna( kupiłam dla testów za 20 zł tak o ) ,ale nie było dane mi go sprawdzić bo nie miałam pasujących baterii więc muszę kupić na tygodniu
Co do bekania i gazowania starego pod kołdrą narazie jestem mistrzem,wyprzedzam nawet go w ten ciężkiej dziedzinie sportu🤣🤣 ,tak samo jak w czasie spędzonym na kibelku
Oela91, Juliakk, kleopatr4, Aaga lubią tę wiadomość
-
Nowanna mi po 12 tyg przeszło i jest okej, teraz częściej czuje podbrzusze.
Ostatnio pies mi zrobił niespodzianke i przy sprzątaniu 💩 zrobiło mi się naprawdę niedobrze, ale tak mocno mocno, że już byłam w drodze do łazienki a nigdy mnie to nie ruszało...
Ogólnie też mam wzdęcia i gazy, z załatwianiem nie mam większych problemów albo normalnie albo biegunka xD
przed ciążą kichałam tylko na chorobę albo jak spojrzałam na słońce a teraz praktycznie codziennie po kilka razy
U mnie już jeansy odpadają (a tylko 2kg na plusie), pojechaliśmy do galerii na zakupy, ja z zamiarem obkupienia się a stary stwierdził że nic nie potrzebuje i skończyło się tak że on ma ciuchów na rok a ja płaszcz i t-shirt 😂
Okazało się że we wszystkich sklepach zlikwidowali działy ciążowe...
U mnie dobrze leżą leginsy z Gym Glamour, nie cisną i wgl ale do pracy ich nie założę a na sukienki jednak nie codziennie jeszcze jest pogoda więc zostaje mi zamówić jakieś jeansy na necie, zobaczymy czy to wygodne, myślę że jedna para i jakieś leginsy wystarczą żeby przechodzić do lepszej pogody
Powiem wam że gdzieś tam czekałam na ten brzuszek i wgl ale jak przymierzam ciuchy i na siebie patrzę.... radości nie czuje a potem mam wyrzuty sumienia, że się nie cieszę, nie wiem, któraś z was też tak ma?
Co do cery to jest różnie, czasem coś wyskoczy ale z cery mieszanej zrobiła się sucha, najgorzej jest na ramionach, tam to nie wiem co dzieje 😆Oela91, Nowanna, Juliakk, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Królowo, proszę o zmianę na pierwszej stronie terminu 15.09 oraz wpisanie 🩵
Czekamy na Synka 🥰marti, Layla205, nutella_, Puszek♡, Królowa_Śniegu, bonassola, Oela91, lady_in_black, Anuszka28, MariMari, Fomyart, Juliakk, Kapa, Kira, karola_b, kleopatr4, Inhabituel, Kil lubią tę wiadomość
-
Marti, mnie też podbrzusze boli gdzieś od 5 dni. Trochę się wystraszyłam, ale to pewnie normalne.
Dziś pobolewa mnie głowa, ale poza tym wszystko okej 🫣.
I tak, rzeczywiście to USG to się prenatalne nazywa 😅. Za dużo tych nazw dla mnie 😃.Berry123 lubi tę wiadomość
-
Takie rozpierające bóle podbrzusza, szczególnie trochę po bokach są normalne 🙂 czasem też pobolewa od jelit 🙄
Żeby sobie pomóc można łykać magnez codziennie i nospę doraźnie (ja się staram nie brać, ale raz wjechała).Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2024, 18:48
Berry123, Nowanna, Juliakk lubią tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
O nie boli mnie gardło i mam stan podgorączkowy. 😔Już wiem czemu wczoraj byłam taka wykończona, coś mnie już brało. Mam nadzieję, że to tylko przeziębienie i szybko minie.
-
marti wrote:Nowanna mi po 12 tyg przeszło i jest okej, teraz częściej czuje podbrzusze.
Ostatnio pies mi zrobił niespodzianke i przy sprzątaniu 💩 zrobiło mi się naprawdę niedobrze, ale tak mocno mocno, że już byłam w drodze do łazienki a nigdy mnie to nie ruszało...
Ogólnie też mam wzdęcia i gazy, z załatwianiem nie mam większych problemów albo normalnie albo biegunka xD
przed ciążą kichałam tylko na chorobę albo jak spojrzałam na słońce a teraz praktycznie codziennie po kilka razy
U mnie już jeansy odpadają (a tylko 2kg na plusie), pojechaliśmy do galerii na zakupy, ja z zamiarem obkupienia się a stary stwierdził że nic nie potrzebuje i skończyło się tak że on ma ciuchów na rok a ja płaszcz i t-shirt 😂
Okazało się że we wszystkich sklepach zlikwidowali działy ciążowe...
U mnie dobrze leżą leginsy z Gym Glamour, nie cisną i wgl ale do pracy ich nie założę a na sukienki jednak nie codziennie jeszcze jest pogoda więc zostaje mi zamówić jakieś jeansy na necie, zobaczymy czy to wygodne, myślę że jedna para i jakieś leginsy wystarczą żeby przechodzić do lepszej pogody
Powiem wam że gdzieś tam czekałam na ten brzuszek i wgl ale jak przymierzam ciuchy i na siebie patrzę.... radości nie czuje a potem mam wyrzuty sumienia, że się nie cieszę, nie wiem, któraś z was też tak ma?
Co do cery to jest różnie, czasem coś wyskoczy ale z cery mieszanej zrobiła się sucha, najgorzej jest na ramionach, tam to nie wiem co dzieje 😆
Ja jeszcze nie przytyłam nic ale trochę się obawiam, że dużo przytyję jakoś tak podświadomie szczególnie, że mam już nadwagę. -
Ja niestety mam ogromne problemy z zaparciami i wzdęciami. W tym tygodniu na tyle mi się polepszyło, że chociaż bąki zaczęły wychodzić, ale też nie bezproblemowo🫤
Wczoraj rano po czopku się załatwiłam i opróżniłam brzuch i okazało się, że mam oficjalny ciążowy brzuszek😳 nie spożywczy, nie wzdęciowy. Brzuch u mnie był mały, nie mam dużo tłuszczu, ale mięśnie słabe. Teraz ewidentnie piłeczka.
No wygląda jak 4-miesięczny🤷🏼♀️
Ja już od miesiąca niestety nie chodzę w spodniach tylko rajtki+spódnice. Dostałam od mamy spodnie 2 rozmiar ry większe niż ja noszę na codzień i one są zapinane na 5 guzików prawie pod cycki i są zajebiste. Do roboty przeważnie w nich chodzę bo inaczej nie mogę wytrzymać.
W domu w samych gaciach bo tak jak piszecie nie znalazłam stacjonarnie działów z ciążową odzieżą i nic nie psuje po prostu nawet dresy.
Cieszy mnie to z jednej strony, ale niestety skóra może nie nadążyć z regeneracją a tego się nie spodziewałam… mogą się pojawić rozstępy jak w takim tempie będę rosła.
Ogólnie na wadze -400g chociaż nie wymiotowałam, nie jadłam mniej.Juliakk lubi tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Nowanna wrote:Marti, mnie też podbrzusze boli gdzieś od 5 dni. Trochę się wystraszyłam, ale to pewnie normalne.
Dziś pobolewa mnie głowa, ale poza tym wszystko okej 🫣.
I tak, rzeczywiście to USG to się prenatalne nazywa 😅. Za dużo tych nazw dla mnie 😃.
Też na tym etapie bolał mnie brzuch, dość mocno. Ale już się uspokoiło, więc chyba faktycznie to normalne.
I od kilku dni czuje ruchy, systematycznie. Oczywiście nie są to jeszcze kopniaki. Bardziej określiłabym to uczucie jak przemieszczenie się sporego robaka🤣 nie trzepot skrzydeł motyla jak to zwykle się określa😍Juliakk, Layla205, WeraAnna, marti lubią tę wiadomość
-
mimi_m wrote:kleopatr4 - na tym etapie to nie tyle ciążowy a wnętrzności się przesunęły a jak masz słabe mięśnie to tym bardziej widać, sama macice masz wielkości pięści i siedzi w spojeniu łonowym
Swoją droga wybieram się do fizjo uroginekologicznej, bo odczuwam ból spojenia. Może to być również od więzadeł, jednak czasem przy wstawaniu lub obróceniu się w łóżku czuję jakby zrywało mi cokolwiek tam jest w środku. I unieruchamia mi nagle dalszy ruch🫤Baby #1 Wrzesień 2024 -
Dawno się nie odzywałam dostałam już wyniki prenatalnych po pappie, wszystkie ryzyka bardzo niskie ❤️ weszliśmy już spokojni w drugi trymestr ❤️
Co do problemów gastrycznych - przed ciążą NIGDY nie bekałam, mówię to z ręką na sercu. Dlatego nie mogłam np pić gazowanych napoi w dużej ilości, niestety miałam po nich straszne duszności. A teraz? Bekam jak stary chłop po golonce przepitej piwem 😅 mąż się ze mnie, ale ja przez to dostałam małej traumy i boję się jeść przy innych... Ogólnie czuję się ostatnio bardzo ciężko. Póki co jest mnie 5kg mniej, a czuję się jakbym była 10kg cięższa. Mdłości zmniejszyły się już 2 tygodnie temu, był problem z apetytem, ale już jest co raz lepiej. Póki co staram się jeść zdrowo, ale różnie z tym bywa 😅
No i już nie wchodzę we wszystkie spodnie 😅 mam jedne ciążowe z vinted, i jedne jeansy które były na mnie za duże, czekam już na cieplejsze dni żeby przerzucić się w pełni na sukienki ogólnie 2 dni temu chyba pojawił się faktycznie ciążowy brzuszek, bo był już z rana na czczo, a jak jeszcze coś zjem to już wgl, w tym tygodniu muszę już sobie dać spokój z ukrywaniem go i się pochwalić współpracownikom
Oela91, marti, Layla205, Juliakk lubią tę wiadomość
-
Ja jestem w szpitalu, po 19 poczułam jakbym się zesikała, leci ze mnie dużo różowego płynu, mam dużego krwiaka 5x4, w tamtym tyg. Byłam na dwóch usg, nie było mowy o żadnym krwiaku... poinformuję Was gdy będę wiedziała co dalej ale póki co znikam👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...