🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
WeraAnna wrote:Oj Blador to leż i staraj się nie wstawać.
To prawda z tymi imionami, jak się już osłucha to wydają się naturalne nawet najdziwniejsze imiona. Mój siostrzeniec ma na imię po naszym dziadku- Henryk. Kiedyś mi się wydawało że to tylko do dziadka pasuje a teraz normalka że biega mały Henio.
Konstancja i Julianna pięknie 🥰
Ja też jestem zakochana w imieniu Henryk 😍 ale mąż już nie podziela mojej miłości ;PAaga lubi tę wiadomość
-
Ojejku to może delikatnie zwolnij i bierz magnez? Ogólnie to trzeba to zgłaszać lekarzowi, żeby miał na uwadze szyjkę bo może, a nie musi ją skracać. Ja w pierwszej ciąży,nagle poczułam ze 3 takie bolesne spięcia, brzuch jak kamień, następnego dnia była wizyta, szyjka poleciała na łeb na szyję i zrobiło się rozwarcie. Tyle, że to było takie gwałtowne i mocne.
Ojejku lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Piękne te niektóre imiona, które wymieniacie. Henryk, Konstanty, Róża, Nadzieja też śliczne!
U nas niezmiennie Miłosz 🙈 mały Miloszek, Minio. Ale znamy przypadki, że całą ciążę dziecko miało już imię, a pod koniec ciąży „zbrzydło” i była zmiana.
U nas również nie będzie drugiego imienia, ja mam, mąż nie i w sumie nie wiem po co mi one 😃.
Ojejku, Aaga lubią tę wiadomość
-
Nowanna wrote:Piękne te niektóre imiona, które wymieniacie. Henryk, Konstanty, Róża, Nadzieja też śliczne!
U nas niezmiennie Miłosz 🙈 mały Miloszek, Minio. Ale znamy przypadki, że całą ciążę dziecko miało już imię, a pod koniec ciąży „zbrzydło” i była zmiana.
U nas również nie będzie drugiego imienia, ja mam, mąż nie i w sumie nie wiem po co mi one 😃.Nowanna lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
blador2 wrote:Ojejku to może delikatnie zwolnij i bierz magnez? Ogólnie to trzeba to zgłaszać lekarzowi, żeby miał na uwadze szyjkę bo może, a nie musi ją skracać. Ja w pierwszej ciąży,nagle poczułam ze 3 takie bolesne spięcia, brzuch jak kamień, następnego dnia była wizyta, szyjka poleciała na łeb na szyję i zrobiło się rozwarcie. Tyle, że to było takie gwałtowne i mocne.
Dziękuję za radę ❤️ zgłoszę to lekarzowi na wizycie w przyszłym tygodniu.
A faktycznie w ostatnie dni codziennie robiłam sobie długie, dwugodzinne spacery, żeby skorzystać z pięknej pogody, może troszkę przesadziłam... -
Te skurcze to moga być już te przepowiadające Braxtona Hicksa, lekarze pewnie Wam wspominali.
Moja prowadząca mówiła, że od 18tyg się zaczyna stawianie i twardnienie brzucha na kilka sekund i żeby się nie bać jak to poczuje.
Mówiła też ,żeby zapisywać w telefonie czy kalendarzu, jak się będę te różne twardnienia brzucha czuła, bo to pomoże w diagnostyce na kolejnej wizycie.lady_in_black lubi tę wiadomość
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
U Was też taki ładny dzień?
Sukienka bez rajstop to jest złoto.Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Ja twardnienie brzucha jakoś jestem w stanie olać, bo wiem ze w poprzedniej ciazy tez było. Natomiast od kilku dni mam kłucie, pieczenie w szyjce. W poniedziałek na wizycie lekarz palpacyjnie zbadała i po jej reakcji jak szybko złapała za usg wywnioskowałam, ze coś się tam dzieje. Natomiast jak zmierzyła to jednak ze niby ok. Nast wizyta dopiero 8.05 wiec oszaleje do tego czasu 😁
Dziś jak wstałam to nie czułam nic, a teraz po tym jak trochę się pokręciłam po domu i leżę właśnie to czuje znowu to pieczenie… -
Puszek♡ wrote:U nas córka wybrała imię Konstancja, ogólnie bardzo mi się podoba ale nie wiem jak zdrabniać. Ma w szkole koleżankę, jedna na całą szkołę i wszyscy mówią do niej Kosia. To mi nie leży Tosia i Kosia... Ale Konstanty,/ Kostek mega mi się podoba. Codziennie takie rozkminy.... Dla syna nie mieliśmy imienia do dnia narodzin. Mi się żadne nie podobało, mąż zaproponował Nikodema ale jak się urodził i zobaczyłam jakiś taki rudy odcień włosów to powiedziałam, że nie dość, że rudy to jeszcze Nikodem? Ale koniec końców włosy ma blond, imię zostało i lubię je właśnie za zdrabnianie Niko, Nikoś, Niki u nas jest Nitek bo sam się tak nazywał i tak zostało, że w domu jest Nitkiem 😃
I zrobnień też trochę jest ☺Puszek♡ lubi tę wiadomość
-
Kira wrote:Ja twardnienie brzucha jakoś jestem w stanie olać, bo wiem ze w poprzedniej ciazy tez było. Natomiast od kilku dni mam kłucie, pieczenie w szyjce. W poniedziałek na wizycie lekarz palpacyjnie zbadała i po jej reakcji jak szybko złapała za usg wywnioskowałam, ze coś się tam dzieje. Natomiast jak zmierzyła to jednak ze niby ok. Nast wizyta dopiero 8.05 wiec oszaleje do tego czasu 😁
Dziś jak wstałam to nie czułam nic, a teraz po tym jak trochę się pokręciłam po domu i leżę właśnie to czuje znowu to pieczenie… -
Kira wrote:Ja twardnienie brzucha jakoś jestem w stanie olać, bo wiem ze w poprzedniej ciazy tez było. Natomiast od kilku dni mam kłucie, pieczenie w szyjce. W poniedziałek na wizycie lekarz palpacyjnie zbadała i po jej reakcji jak szybko złapała za usg wywnioskowałam, ze coś się tam dzieje. Natomiast jak zmierzyła to jednak ze niby ok. Nast wizyta dopiero 8.05 wiec oszaleje do tego czasu 😁
Dziś jak wstałam to nie czułam nic, a teraz po tym jak trochę się pokręciłam po domu i leżę właśnie to czuje znowu to pieczenie…
A mocz masz ok? Ogólny i posiew?
Problemu z pecherzem dają podobne objawyOna 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Dziś cały dzień boli mnie brzuch tak jakby coś mnie rozciągało od środka i to tak w okolicach dzieci
Nie wiem czy mam padać w paranoję czy uznać to za normalne i się nie przejmować
-
Fomyart Ty masz tam dwójkę więc pewnie u Ciebie wszystko pracuje 2 x intensywniej. Mi w poprzedniej ciaży mówili, że jeśli to nie są bóle skurczowe lub okresowe to ok. Jeśli są silne trzeba wziąć nospę, jeśli nie przejdzie kontaktować się z lekarzem. Oczywiście jeśli przechodzi po nospie i jest to cykliczne to też.
Fomyart lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
My właśnie po wizycie i na 100% synek 🥹 Pokazał siusiak i jajka a babcia się śmiała, że pewnie w Wielkanoc zniósł 😆
138g pięknego bobasa, jeszcze nam pomachał i pokazał kciuk 👍🏻🥰
Pogoda u nas piękna i slonce jest więc można pospacerować.
Cieszę się, że już w sumie znamy napewno płeć, bo rozłożył nogi na start i nie pozostawił wątpliwości nikomu, ponieważ mówimy do Brzucha ciągle Harry i już tak może zostać. Narzeczony mnie namawiał na poród w uk ale nie wiem czy jestem aż tak odważna tam teraz lecieć, ponieważ całe życie tam mieszkał za dzieciaka i młody też by zgarnął obywatelstwo po tatusiu ale chyba nie zdecyduje się i polecimy po porodzie już do teścia w odwiedziny a kiedyś może wyjazd za granicę na stałe.
Jestem bardzo szczęśliwa, bo marzyłam o synku i naprawdę cieszę się, że mogę się podzielić tym z wami 🥹
Przepraszam ale jestem rozczulona 🥹🥹🩵blador2, Akczi, nutella_, Klarara, Adek2, bonassola, Aaga, Marta36, Layla205, Puszek♡, MariMari, Anuszka28, Nowanna, Kira, kleopatr4, domi88, Oela91, marti lubią tę wiadomość
-
Miałam dzisiaj tą wizytę na nfz. Jakbym tylko prowadziła ciążę w poradni to psychiatryk na 100%.
Wizyta nie licząc przygotowania do "badania" trwała 2 minuty.
USG nie robił, bo robił 3 tygodnie temu, więc nie trzeba. 30 sekund na samolocie i tyle. Na pytanie co z polipem i czy jest, czy odpadł dostałam odpowiedź - a skąd mam wiedzieć, jeśli był to jest 🥴
Skierowanie na morfologię i coś jeszcze i do widzenia 🙈 -
Klarara a najlepsze, że na ikp cena takiej wizyty nfz to 244, 60 zł🤯 gdzie ja prywatnie za 250 zł siedziałam prawie godzinę bo taka była potrzeba i jeszcze pytał czy mam komórkę żeby dzwonić gdyby coś
Inhabituel lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
blador2 wrote:Klarara a najlepsze, że na ikp cena takiej wizyty nfz to 244, 60 zł🤯 gdzie ja prywatnie za 250 zł siedziałam prawie godzinę bo taka była potrzeba i jeszcze pytał czy mam komórkę żeby dzwonić gdyby coś