🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
blador2 wrote:Klarara a najlepsze, że na ikp cena takiej wizyty nfz to 244, 60 zł🤯 gdzie ja prywatnie za 250 zł siedziałam prawie godzinę bo taka była potrzeba i jeszcze pytał czy mam komórkę żeby dzwonić gdyby coś
Po dzisiejszej wizycie na następną w poradni zapisałam się do jakiejś Ukrainki, zobaczymy. Może będzie bardziej zainteresowana.1;20716;93 -
Strasznie przykre to jest co piszecie. Zero empatii:(
Słuchajcie miałam Wam jakiś czas temu pisać że jutro idę na USG piersi. Robię bardzo regularnie ale moja gin kazała mi iść bo mówi że wg najnowszych zaleceń trzeba zrobić w ciąży. Więc dzielę się najnowszą wiedzą 😉Layla205, lady_in_black lubią tę wiadomość
-
Inhabituel wrote:My właśnie po wizycie i na 100% synek 🥹 Pokazał siusiak i jajka a babcia się śmiała, że pewnie w Wielkanoc zniósł 😆
138g pięknego bobasa, jeszcze nam pomachał i pokazał kciuk 👍🏻🥰
Pogoda u nas piękna i slonce jest więc można pospacerować.
Cieszę się, że już w sumie znamy napewno płeć, bo rozłożył nogi na start i nie pozostawił wątpliwości nikomu, ponieważ mówimy do Brzucha ciągle Harry i już tak może zostać. Narzeczony mnie namawiał na poród w uk ale nie wiem czy jestem aż tak odważna tam teraz lecieć, ponieważ całe życie tam mieszkał za dzieciaka i młody też by zgarnął obywatelstwo po tatusiu ale chyba nie zdecyduje się i polecimy po porodzie już do teścia w odwiedziny a kiedyś może wyjazd za granicę na stałe.
Jestem bardzo szczęśliwa, bo marzyłam o synku i naprawdę cieszę się, że mogę się podzielić tym z wami 🥹
Przepraszam ale jestem rozczulona 🥹🥹🩵idealby moment żeby się cieszyć i celebrować
Inhabituel lubi tę wiadomość
-
Inhabituel wrote:My właśnie po wizycie i na 100% synek 🥹 Pokazał siusiak i jajka a babcia się śmiała, że pewnie w Wielkanoc zniósł 😆
138g pięknego bobasa, jeszcze nam pomachał i pokazał kciuk 👍🏻🥰
Pogoda u nas piękna i slonce jest więc można pospacerować.
Cieszę się, że już w sumie znamy napewno płeć, bo rozłożył nogi na start i nie pozostawił wątpliwości nikomu, ponieważ mówimy do Brzucha ciągle Harry i już tak może zostać. Narzeczony mnie namawiał na poród w uk ale nie wiem czy jestem aż tak odważna tam teraz lecieć, ponieważ całe życie tam mieszkał za dzieciaka i młody też by zgarnął obywatelstwo po tatusiu ale chyba nie zdecyduje się i polecimy po porodzie już do teścia w odwiedziny a kiedyś może wyjazd za granicę na stałe.
Jestem bardzo szczęśliwa, bo marzyłam o synku i naprawdę cieszę się, że mogę się podzielić tym z wami 🥹
Przepraszam ale jestem rozczulona 🥹🥹🩵
Mam nadzieję, że i moje się spełni i będzie upragniona córeczka. Dowiem się może już na 100% na połówkowych, ale to dopiero 15.05 🙈Inhabituel lubi tę wiadomość
-
Klarara wrote:Miałam dzisiaj tą wizytę na nfz. Jakbym tylko prowadziła ciążę w poradni to psychiatryk na 100%.
Wizyta nie licząc przygotowania do "badania" trwała 2 minuty.
USG nie robił, bo robił 3 tygodnie temu, więc nie trzeba. 30 sekund na samolocie i tyle. Na pytanie co z polipem i czy jest, czy odpadł dostałam odpowiedź - a skąd mam wiedzieć, jeśli był to jest 🥴
Skierowanie na morfologię i coś jeszcze i do widzenia 🙈
Co za gbur! Współczuję wizytyja chodzę na NFZ i jest fantastycznie, zawsze USG i pełno informacji, więc jak widać - zależy na kogo się trafi. A kiedy kolejna wizyta (nie w tej przychodni)?
-
Klarara wrote:Miałam dzisiaj tą wizytę na nfz. Jakbym tylko prowadziła ciążę w poradni to psychiatryk na 100%.
Wizyta nie licząc przygotowania do "badania" trwała 2 minuty.
USG nie robił, bo robił 3 tygodnie temu, więc nie trzeba. 30 sekund na samolocie i tyle. Na pytanie co z polipem i czy jest, czy odpadł dostałam odpowiedź - a skąd mam wiedzieć, jeśli był to jest 🥴
Skierowanie na morfologię i coś jeszcze i do widzenia 🙈Aaga lubi tę wiadomość
-
Layla205 wrote:Co za gbur! Współczuję wizyty
ja chodzę na NFZ i jest fantastycznie, zawsze USG i pełno informacji, więc jak widać - zależy na kogo się trafi. A kiedy kolejna wizyta (nie w tej przychodni)?
1;20716;93 -
A jeszcze pytanko.
Twardo wbijacie bez kolejki w labolatorium?
Dzisiaj byłam i grzecznie czekałam, bo nic mi nie dolega w tej ciąży. Poza tym boję się odezwać gdy się naprawdę śpieszę, że mnie Ci emeryci zjedzą wzrokiem..
Ale przyszła dziewczyna w ciąży niewidocznej i od razu pytanie czy jest jakaś kobieta w ciąży. Jedna się odezwała i poprostu powiedziała, że jest za nią.
Ktoś się tam obruszył, że przesadza i to dotyczy kobiet, które są w zaawansowanej ciąży. Odpowiedziała tylko, że ją to nie interesuje i takie ma prawo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 19:25
Kira lubi tę wiadomość
1;20716;93 -
Dziewczyny z tymi imionami to zrobimy tak jak z terminami porodów - założymy plik i każda się wpisze, bo ja nie ogarniam przez baby brain, czy mowa o imionach dzieci, psów czy babci 🤣 także ten.
blador2, Klarara, Aaga, Puszek♡, Nowanna, kleopatr4, lady_in_black, Oela91, marti lubią tę wiadomość
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Dzisiaj byłam i grzecznie czekałam, bo nic mi nie dolega w tej ciąży. Poza tym boję się odezwać gdy się naprawdę śpieszę, że mnie Ci emeryci zjedzą wzrokiem..
Ale przyszła dziewczyna w ciąży niewidocznej i od razu pytanie czy jest jakaś kobieta w ciąży. Jedna się odezwała i poprostu powiedziała, że jest za nią.
Ktoś się tam obruszył, że przesadza i to dotyczy kobiet, które są w zaawansowanej ciąży. Odpowiedziała tylko, że ją to nie interesuje i takie ma prawo.
Zależy 🙂 jeśli nie ma dużo ludzi a ja czuję się dobrze, czekam 🙂 jeśli jest tłum albo czuje się kiepsko wbijam bez skrupułów 🙂 nie mam ochoty zemdleć albo złapać jakiejś grypy. Takie nasze prawo. Tylko trzeba pamiętać, że są jeszcze inni z pierwszeństwem (np. honorowi dawcy krwi)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 19:58
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66/09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
lady_in_black wrote:Zależy 🙂 jeśli nie ma dużo ludzi a ja czuję się dobrze, czekam 🙂 jeśli jest tłum albo czuje się kiepsko wbijam bez skrupułów 🙂 nie mam ochoty zemdleć albo złapać jakiejś grypy
O tym, że ktoś może być chory nawet nie pomyślałam 🤦1;20716;93 -
Aaga wrote:Kira może infekcja?? Robiłaś może mocz?
Mam nadzieje, że to tylko z przemęczenia i ze jak sie będę bardziej oszczędzać to przestanie bo jest to dosyć uciążliwe. W sumie najbardziej dla głowy bo jakieś czarne myśli przyciągam -
Ja raz skorzystałam jak musiałam zrobić badania naczczo, czułam się fatalnie, a była kolejka na godzine. Wtedy skorzystałam z pierwszeństwa. Na codzień mam honorowego dawce krwii i w kolejkach zawsze czekam, korzystam z przywileju przy zapisach do specjalistów. Nie ukrywam, że to mega fajna sprawa bo muszą Cię zapisać w przeciągu 7 dni co w Polsce jest niemożliwe i przejazdy kolejami śląskimi za 10zł miesięcznie 😁
Nowanna lubi tę wiadomość
-
Klarara nie wbijam. Jakoś tak nie umiem🤷♀️ tzn. Umiem jak się zdenerwuję to wióry lecą i wtedy byłaby afera na całą przychodnię😉 poza tym ja po pierwszej ciąży sama nie przepuszczałam ciężarnych🙈 tzn. Jak zapytała w kolejce w sklepie to tak, ale myślałam że skoro ma siłę iść do sklepu to niech stoi, tym bardziej że ma czas. A to dlatego, że moja ciąża obchodziła się bardzo łagodnie i przyjęłam, że wszyscy tak mają. Sory byłam młoda i głupia🤦♀️
Poczułam moją bejbę, w poniedziałek poczułam rybki, we wtorek sekundę też. A dzisiaj tylko raz ale za to nie miałam wątpliwości, że to Ona 😍 czekam już z 5 min. Ale uparciuszek teraz nie daje o sobie znać🥺🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 20:45
Kira, Klarara lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
U mnie w diagnostyce pobiera się numerek. Z kodem P dla zwykłych pacjentów, G dla osób na krzywą cukrową i K dla kobiet w ciąży i dzieci do lat 3. Biorę kod K 😊 kody G i K są wywoływane w pierwszej kolejności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 21:17
Layla205, Kira, Aaga, Akczi, lady_in_black, Klarara, kleopatr4, Puszek♡, marti lubią tę wiadomość
-
W enel medzie ciężarne chyba się im wyświetlają jakoś na czerwono, bo nie zdążam nigdy kurtki do szafy odłożyć, a już mnie wywołują 😂
Ale taki luxus to jak jestem w pl. Tu nie ma litości dla babek w dwupaku 🙈 -
Ja w poniedziałek mam w planie pierwszy raz skorzystać z prawa pierwszeństwa na badaniach
zawsze jest dużo ludzi, a ostatnio widzę że jest natarcie wirusówek, nie chcę się zarazić. Chodzę na pobranie do szpitala i tu też jest to super rozwiązane, pani pielęgniarka wychodzi i pyta czy jest ktoś uprawniony, jak nikt się nie zgłasza to prosi osobę z kolejki. Ostatnio opierdziliła mnie, że czekałam normalnie, a nie przyszłam jak prosiła osoby uprawnione 🙈
Puszek♡ lubi tę wiadomość
-
nutella_ wrote:U mnie w diagnostyce pobiera się numerek. Z kodem P dla zwykłych pacjentów, G dla osób na krzywą cukrową i K dla kobiet w ciąży i dzieci do lat 3. Biorę kod K 😊 kody G i K są wywoływane w pierwszej kolejności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 22:19
1;20716;93 -
Ja jak bylam na pierwszych badaniach w labie w ciąży i się babeczka dowiedziała, żem w ciąży i to ukryłam, to mnie za to jeszcze opierniczyla 😅 od tego momentu od razu mówię że ja na badania w ciąży i kierują mnie do kolejki z pierwszeństwem, dla dzieciaków, honorowych dawców itd. Wzrok emerytów bezcenny, ale się tym nie przejmuję. Trochę ich rozumiem, bo sami nie mieli przywilejów, nie szanowano ludzi np w szpitalach tak jak teraz itd, ale czy dlatego ja mam teraz nie korzystać że swojego prawa? 🤷🏻♀️ nie mam zamiaru się grypa czy innym covidem zarazić w gigantycznej kolejce ludzi generalnie chorych. W sklepie nie korzystam z tego, chodzę w takich porach że nie ma tłumów i zazwyczaj idę do kas samoobsługowych, tam kolejek raczej nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 23:00
Fomyart, Layla205, Królowa_Śniegu lubią tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌