X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Klarara a najlepsze, że na ikp cena takiej wizyty nfz to 244, 60 zł🤯 gdzie ja prywatnie za 250 zł siedziałam prawie godzinę bo taka była potrzeba i jeszcze pytał czy mam komórkę żeby dzwonić gdyby coś
    Płacę 250 lub 300, ale siedzę ile jest potrzeba. Np. badanie połówkowe wiem, że trwa najkrócej 40minut u mojego lekarza.

Po dzisiejszej wizycie na następną w poradni zapisałam się do jakiejś Ukrainki, zobaczymy. Może będzie bardziej zainteresowana.

1;20716;93
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie przykre to jest co piszecie. Zero empatii:(

Słuchajcie miałam Wam jakiś czas temu pisać że jutro idę na USG piersi. Robię bardzo regularnie ale moja gin kazała mi iść bo mówi że wg najnowszych zaleceń trzeba zrobić w ciąży. Więc dzielę się najnowszą wiedzą 😉

Layla205, lady_in_black lubią tę wiadomość

preg.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhabituel wrote:
    My właśnie po wizycie i na 100% synek 🥹 Pokazał siusiak i jajka a babcia się śmiała, że pewnie w Wielkanoc zniósł 😆
    138g pięknego bobasa, jeszcze nam pomachał i pokazał kciuk 👍🏻🥰
    Pogoda u nas piękna i slonce jest więc można pospacerować.

Cieszę się, że już w sumie znamy napewno płeć, bo rozłożył nogi na start i nie pozostawił wątpliwości nikomu, ponieważ mówimy do Brzucha ciągle Harry i już tak może zostać. Narzeczony mnie namawiał na poród w uk ale nie wiem czy jestem aż tak odważna tam teraz lecieć, ponieważ całe życie tam mieszkał za dzieciaka i młody też by zgarnął obywatelstwo po tatusiu ale chyba nie zdecyduje się i polecimy po porodzie już do teścia w odwiedziny a kiedyś może wyjazd za granicę na stałe.
    Jestem bardzo szczęśliwa, bo marzyłam o synku i naprawdę cieszę się, że mogę się podzielić tym z wami 🥹
    Przepraszam ale jestem rozczulona 🥹🥹🩵
    Inhabituel super gratulacje! :) idealby moment żeby się cieszyć i celebrować :)

Inhabituel lubi tę wiadomość

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhabituel wrote:
    My właśnie po wizycie i na 100% synek 🥹 Pokazał siusiak i jajka a babcia się śmiała, że pewnie w Wielkanoc zniósł 😆
    138g pięknego bobasa, jeszcze nam pomachał i pokazał kciuk 👍🏻🥰
    Pogoda u nas piękna i slonce jest więc można pospacerować.

Cieszę się, że już w sumie znamy napewno płeć, bo rozłożył nogi na start i nie pozostawił wątpliwości nikomu, ponieważ mówimy do Brzucha ciągle Harry i już tak może zostać. Narzeczony mnie namawiał na poród w uk ale nie wiem czy jestem aż tak odważna tam teraz lecieć, ponieważ całe życie tam mieszkał za dzieciaka i młody też by zgarnął obywatelstwo po tatusiu ale chyba nie zdecyduje się i polecimy po porodzie już do teścia w odwiedziny a kiedyś może wyjazd za granicę na stałe.
    Jestem bardzo szczęśliwa, bo marzyłam o synku i naprawdę cieszę się, że mogę się podzielić tym z wami 🥹
    Przepraszam ale jestem rozczulona 🥹🥹🩵
    Cudownie, gratuluję całego serducha. Jednak marzenia się spełniają ☺☺
    Mam nadzieję, że i moje się spełni i będzie upragniona córeczka. Dowiem się może już na 100% na połówkowych, ale to dopiero 15.05 🙈

Inhabituel lubi tę wiadomość

preg.png
  • Layla205 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Miałam dzisiaj tą wizytę na nfz. Jakbym tylko prowadziła ciążę w poradni to psychiatryk na 100%.
    Wizyta nie licząc przygotowania do "badania" trwała 2 minuty.
    USG nie robił, bo robił 3 tygodnie temu, więc nie trzeba. 30 sekund na samolocie i tyle. Na pytanie co z polipem i czy jest, czy odpadł dostałam odpowiedź - a skąd mam wiedzieć, jeśli był to jest 🥴
    Skierowanie na morfologię i coś jeszcze i do widzenia 🙈

Co za gbur! Współczuję wizyty :( ja chodzę na NFZ i jest fantastycznie, zawsze USG i pełno informacji, więc jak widać - zależy na kogo się trafi. A kiedy kolejna wizyta (nie w tej przychodni)?

preg.png
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Miałam dzisiaj tą wizytę na nfz. Jakbym tylko prowadziła ciążę w poradni to psychiatryk na 100%.
    Wizyta nie licząc przygotowania do "badania" trwała 2 minuty.
    USG nie robił, bo robił 3 tygodnie temu, więc nie trzeba. 30 sekund na samolocie i tyle. Na pytanie co z polipem i czy jest, czy odpadł dostałam odpowiedź - a skąd mam wiedzieć, jeśli był to jest 🥴
    Skierowanie na morfologię i coś jeszcze i do widzenia 🙈
    Współczuję. Lekarz lekarzowi nie równy. Ja chodzę tylko na Nfz i jestem bardzo zadowolona. Każdorazowo moja wizyta trwa 40-50 min I usg zawsze zrobi. Ile potrzebuje , tyle tam siedzę.

Aaga lubi tę wiadomość

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Layla205 wrote:
    Co za gbur! Współczuję wizyty :( ja chodzę na NFZ i jest fantastycznie, zawsze USG i pełno informacji, więc jak widać - zależy na kogo się trafi. A kiedy kolejna wizyta (nie w tej przychodni)?
    W tej przychodni, bo innej nie ma (poradnie przyszpitalne) tylko u innego lekarza. ☺️ 17 maja a 6 maja mam prywatnie ☺️

1;20716;93
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanko.
    Twardo wbijacie bez kolejki w labolatorium?
    Dzisiaj byłam i grzecznie czekałam, bo nic mi nie dolega w tej ciąży. Poza tym boję się odezwać gdy się naprawdę śpieszę, że mnie Ci emeryci zjedzą wzrokiem..
    Ale przyszła dziewczyna w ciąży niewidocznej i od razu pytanie czy jest jakaś kobieta w ciąży. Jedna się odezwała i poprostu powiedziała, że jest za nią.
    Ktoś się tam obruszył, że przesadza i to dotyczy kobiet, które są w zaawansowanej ciąży. Odpowiedziała tylko, że ją to nie interesuje i takie ma prawo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 19:25

Kira lubi tę wiadomość

1;20716;93
  • Królowa_Śniegu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi imionami to zrobimy tak jak z terminami porodów - założymy plik i każda się wpisze, bo ja nie ogarniam przez baby brain, czy mowa o imionach dzieci, psów czy babci 🤣 także ten.

blador2, Klarara, Aaga, Puszek♡, Nowanna, kleopatr4, lady_in_black, Oela91, marti lubią tę wiadomość

age.png

👩🏼’89
    AMH 9,2
    Drożność jajowodów 👍
    Kariotypy 👍

👱🏻‍♂️’84
    Nasienie 👍
    Kariotypy 👍

Niepłodność idiopatyczna

☀️05.2023 - 1 procedura IVF
    2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌

☀️09.2023 - 2 procedura IVF
    17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy

05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔

27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
    1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
    2.01 - 20,2 beta hcg
    5.01 - 105,6 beta hcg
    15.01 - 5541 beta hcg 🤩
    23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
    6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
    23.02 - 4,2cm ❤️
    4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
    22.03 - 145g szczęścia 🫶
    19.04 - 315g 🩷
    6.05 - połówkowe - 450g
    07.06 - 1.15kg
    12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️❄️
  • lady_in_black Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    A jeszcze pytanko.
    Twardo wbijacie bez kolejki w labolatorium?
    Dzisiaj byłam i grzecznie czekałam, bo nic mi nie dolega w tej ciąży. Poza tym boję się odezwać gdy się naprawdę śpieszę, że mnie Ci emeryci zjedzą wzrokiem..
    Ale przyszła dziewczyna w ciąży niewidocznej i od razu pytanie czy jest jakaś kobieta w ciąży. Jedna się odezwała i poprostu powiedziała, że jest za nią.
    Ktoś się tam obruszył, że przesadza i to dotyczy kobiet, które są w zaawansowanej ciąży. Odpowiedziała tylko, że ją to nie interesuje i takie ma prawo.

Zależy 🙂 jeśli nie ma dużo ludzi a ja czuję się dobrze, czekam 🙂 jeśli jest tłum albo czuje się kiepsko wbijam bez skrupułów 🙂 nie mam ochoty zemdleć albo złapać jakiejś grypy. Takie nasze prawo. Tylko trzeba pamiętać, że są jeszcze inni z pierwszeństwem (np. honorowi dawcy krwi)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 19:58

preg.png
    ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
    12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
    08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
    05.01.24- ⏸️cień cienia
    07.01.24 beta 66 :)/09.01.24 beta 161 :)
    24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
    01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
    21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
    01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
    06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
    14.04.24 250 g :)
    25.04.24 300 g: )
    15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g :)
    05.06.24 830 g :)
    5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_in_black wrote:
    Zależy 🙂 jeśli nie ma dużo ludzi a ja czuję się dobrze, czekam 🙂 jeśli jest tłum albo czuje się kiepsko wbijam bez skrupułów 🙂 nie mam ochoty zemdleć albo złapać jakiejś grypy

O tym, że ktoś może być chory nawet nie pomyślałam 🤦

1;20716;93
  • Kira Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Kira może infekcja?? Robiłaś może mocz?
    W pon byłam u gina to zbadali mocz tak standardowo papierkiem i później obejrzała pod mikroskopem co tam się na rękawiczce zebrało i nic nie wyszło. Także nie wiem 🙈
    Mam nadzieje, że to tylko z przemęczenia i ze jak sie będę bardziej oszczędzać to przestanie bo jest to dosyć uciążliwe. W sumie najbardziej dla głowy bo jakieś czarne myśli przyciągam

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz skorzystałam jak musiałam zrobić badania naczczo, czułam się fatalnie, a była kolejka na godzine. Wtedy skorzystałam z pierwszeństwa. Na codzień mam honorowego dawce krwii i w kolejkach zawsze czekam, korzystam z przywileju przy zapisach do specjalistów. Nie ukrywam, że to mega fajna sprawa bo muszą Cię zapisać w przeciągu 7 dni co w Polsce jest niemożliwe i przejazdy kolejami śląskimi za 10zł miesięcznie 😁

Nowanna lubi tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara nie wbijam. Jakoś tak nie umiem🤷‍♀️ tzn. Umiem jak się zdenerwuję to wióry lecą i wtedy byłaby afera na całą przychodnię😉 poza tym ja po pierwszej ciąży sama nie przepuszczałam ciężarnych🙈 tzn. Jak zapytała w kolejce w sklepie to tak, ale myślałam że skoro ma siłę iść do sklepu to niech stoi, tym bardziej że ma czas. A to dlatego, że moja ciąża obchodziła się bardzo łagodnie i przyjęłam, że wszyscy tak mają. Sory byłam młoda i głupia🤦‍♀️

Poczułam moją bejbę, w poniedziałek poczułam rybki, we wtorek sekundę też. A dzisiaj tylko raz ale za to nie miałam wątpliwości, że to Ona 😍 czekam już z 5 min. Ale uparciuszek teraz nie daje o sobie znać🥺🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 20:45

Kira, Klarara lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w diagnostyce pobiera się numerek. Z kodem P dla zwykłych pacjentów, G dla osób na krzywą cukrową i K dla kobiet w ciąży i dzieci do lat 3. Biorę kod K 😊 kody G i K są wywoływane w pierwszej kolejności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 21:17

Layla205, Kira, Aaga, Akczi, lady_in_black, Klarara, kleopatr4, Puszek♡, marti lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W enel medzie ciężarne chyba się im wyświetlają jakoś na czerwono, bo nie zdążam nigdy kurtki do szafy odłożyć, a już mnie wywołują 😂
    Ale taki luxus to jak jestem w pl. Tu nie ma litości dla babek w dwupaku 🙈

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Ojejku Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek mam w planie pierwszy raz skorzystać z prawa pierwszeństwa na badaniach :) zawsze jest dużo ludzi, a ostatnio widzę że jest natarcie wirusówek, nie chcę się zarazić. Chodzę na pobranie do szpitala i tu też jest to super rozwiązane, pani pielęgniarka wychodzi i pyta czy jest ktoś uprawniony, jak nikt się nie zgłasza to prosi osobę z kolejki. Ostatnio opierdziliła mnie, że czekałam normalnie, a nie przyszłam jak prosiła osoby uprawnione 🙈

Puszek♡ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    U mnie w diagnostyce pobiera się numerek. Z kodem P dla zwykłych pacjentów, G dla osób na krzywą cukrową i K dla kobiet w ciąży i dzieci do lat 3. Biorę kod K 😊 kody G i K są wywoływane w pierwszej kolejności
    No i to rozumiem 👌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 22:19

1;20716;93
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam na pierwszych badaniach w labie w ciąży i się babeczka dowiedziała, żem w ciąży i to ukryłam, to mnie za to jeszcze opierniczyla 😅 od tego momentu od razu mówię że ja na badania w ciąży i kierują mnie do kolejki z pierwszeństwem, dla dzieciaków, honorowych dawców itd. Wzrok emerytów bezcenny, ale się tym nie przejmuję. Trochę ich rozumiem, bo sami nie mieli przywilejów, nie szanowano ludzi np w szpitalach tak jak teraz itd, ale czy dlatego ja mam teraz nie korzystać że swojego prawa? 🤷🏻‍♀️ nie mam zamiaru się grypa czy innym covidem zarazić w gigantycznej kolejce ludzi generalnie chorych. W sklepie nie korzystam z tego, chodzę w takich porach że nie ma tłumów i zazwyczaj idę do kas samoobsługowych, tam kolejek raczej nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 23:00

Fomyart, Layla205, Królowa_Śniegu lubią tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • Fomyart Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać już wam brzuszki?

🤱19 lat🧑‍🍼24 lat
    Starania od 5 maja 2023
    7. Lutego 2024⏸️
    8 lutego 2024 USG o dwa maluszki 5 tygodni
    👶1.35 cm
    👶1.52cm
    23.02 USG ,maluszki 7 tygodni,dwa bijące serduszka ❤️❤️
    15.03 USG
    👶4.33 cm
    👶4.10cm
    03.04 USG
    Znamy płeć 🩵🩵
    Termin porodu 15-17 września 🥹
    preg.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ