X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Klarara a najlepsze, że na ikp cena takiej wizyty nfz to 244, 60 zł🤯 gdzie ja prywatnie za 250 zł siedziałam prawie godzinę bo taka była potrzeba i jeszcze pytał czy mam komórkę żeby dzwonić gdyby coś
    Płacę 250 lub 300, ale siedzę ile jest potrzeba. Np. badanie połówkowe wiem, że trwa najkrócej 40minut u mojego lekarza.

Po dzisiejszej wizycie na następną w poradni zapisałam się do jakiejś Ukrainki, zobaczymy. Może będzie bardziej zainteresowana.

1;20716;93
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie przykre to jest co piszecie. Zero empatii:(

Słuchajcie miałam Wam jakiś czas temu pisać że jutro idę na USG piersi. Robię bardzo regularnie ale moja gin kazała mi iść bo mówi że wg najnowszych zaleceń trzeba zrobić w ciąży. Więc dzielę się najnowszą wiedzą 😉

Layla205, lady_in_black lubią tę wiadomość

preg.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhabituel wrote:
    My właśnie po wizycie i na 100% synek 🥹 Pokazał siusiak i jajka a babcia się śmiała, że pewnie w Wielkanoc zniósł 😆
    138g pięknego bobasa, jeszcze nam pomachał i pokazał kciuk 👍🏻🥰
    Pogoda u nas piękna i slonce jest więc można pospacerować.

Cieszę się, że już w sumie znamy napewno płeć, bo rozłożył nogi na start i nie pozostawił wątpliwości nikomu, ponieważ mówimy do Brzucha ciągle Harry i już tak może zostać. Narzeczony mnie namawiał na poród w uk ale nie wiem czy jestem aż tak odważna tam teraz lecieć, ponieważ całe życie tam mieszkał za dzieciaka i młody też by zgarnął obywatelstwo po tatusiu ale chyba nie zdecyduje się i polecimy po porodzie już do teścia w odwiedziny a kiedyś może wyjazd za granicę na stałe.
    Jestem bardzo szczęśliwa, bo marzyłam o synku i naprawdę cieszę się, że mogę się podzielić tym z wami 🥹
    Przepraszam ale jestem rozczulona 🥹🥹🩵
    Inhabituel super gratulacje! :) idealby moment żeby się cieszyć i celebrować :)

Inhabituel lubi tę wiadomość

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inhabituel wrote:
    My właśnie po wizycie i na 100% synek 🥹 Pokazał siusiak i jajka a babcia się śmiała, że pewnie w Wielkanoc zniósł 😆
    138g pięknego bobasa, jeszcze nam pomachał i pokazał kciuk 👍🏻🥰
    Pogoda u nas piękna i slonce jest więc można pospacerować.

Cieszę się, że już w sumie znamy napewno płeć, bo rozłożył nogi na start i nie pozostawił wątpliwości nikomu, ponieważ mówimy do Brzucha ciągle Harry i już tak może zostać. Narzeczony mnie namawiał na poród w uk ale nie wiem czy jestem aż tak odważna tam teraz lecieć, ponieważ całe życie tam mieszkał za dzieciaka i młody też by zgarnął obywatelstwo po tatusiu ale chyba nie zdecyduje się i polecimy po porodzie już do teścia w odwiedziny a kiedyś może wyjazd za granicę na stałe.
    Jestem bardzo szczęśliwa, bo marzyłam o synku i naprawdę cieszę się, że mogę się podzielić tym z wami 🥹
    Przepraszam ale jestem rozczulona 🥹🥹🩵
    Cudownie, gratuluję całego serducha. Jednak marzenia się spełniają ☺☺
    Mam nadzieję, że i moje się spełni i będzie upragniona córeczka. Dowiem się może już na 100% na połówkowych, ale to dopiero 15.05 🙈

Inhabituel lubi tę wiadomość

preg.png
  • Layla205 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Miałam dzisiaj tą wizytę na nfz. Jakbym tylko prowadziła ciążę w poradni to psychiatryk na 100%.
    Wizyta nie licząc przygotowania do "badania" trwała 2 minuty.
    USG nie robił, bo robił 3 tygodnie temu, więc nie trzeba. 30 sekund na samolocie i tyle. Na pytanie co z polipem i czy jest, czy odpadł dostałam odpowiedź - a skąd mam wiedzieć, jeśli był to jest 🥴
    Skierowanie na morfologię i coś jeszcze i do widzenia 🙈

Co za gbur! Współczuję wizyty :( ja chodzę na NFZ i jest fantastycznie, zawsze USG i pełno informacji, więc jak widać - zależy na kogo się trafi. A kiedy kolejna wizyta (nie w tej przychodni)?

preg.png
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Miałam dzisiaj tą wizytę na nfz. Jakbym tylko prowadziła ciążę w poradni to psychiatryk na 100%.
    Wizyta nie licząc przygotowania do "badania" trwała 2 minuty.
    USG nie robił, bo robił 3 tygodnie temu, więc nie trzeba. 30 sekund na samolocie i tyle. Na pytanie co z polipem i czy jest, czy odpadł dostałam odpowiedź - a skąd mam wiedzieć, jeśli był to jest 🥴
    Skierowanie na morfologię i coś jeszcze i do widzenia 🙈
    Współczuję. Lekarz lekarzowi nie równy. Ja chodzę tylko na Nfz i jestem bardzo zadowolona. Każdorazowo moja wizyta trwa 40-50 min I usg zawsze zrobi. Ile potrzebuje , tyle tam siedzę.

Aaga lubi tę wiadomość

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Layla205 wrote:
    Co za gbur! Współczuję wizyty :( ja chodzę na NFZ i jest fantastycznie, zawsze USG i pełno informacji, więc jak widać - zależy na kogo się trafi. A kiedy kolejna wizyta (nie w tej przychodni)?
    W tej przychodni, bo innej nie ma (poradnie przyszpitalne) tylko u innego lekarza. ☺️ 17 maja a 6 maja mam prywatnie ☺️

1;20716;93
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanko.
    Twardo wbijacie bez kolejki w labolatorium?
    Dzisiaj byłam i grzecznie czekałam, bo nic mi nie dolega w tej ciąży. Poza tym boję się odezwać gdy się naprawdę śpieszę, że mnie Ci emeryci zjedzą wzrokiem..
    Ale przyszła dziewczyna w ciąży niewidocznej i od razu pytanie czy jest jakaś kobieta w ciąży. Jedna się odezwała i poprostu powiedziała, że jest za nią.
    Ktoś się tam obruszył, że przesadza i to dotyczy kobiet, które są w zaawansowanej ciąży. Odpowiedziała tylko, że ją to nie interesuje i takie ma prawo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 19:25

Kira lubi tę wiadomość

1;20716;93
  • Królowa_Śniegu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi imionami to zrobimy tak jak z terminami porodów - założymy plik i każda się wpisze, bo ja nie ogarniam przez baby brain, czy mowa o imionach dzieci, psów czy babci 🤣 także ten.

blador2, Klarara, Aaga, Puszek♡, Nowanna, kleopatr4, lady_in_black, Oela91, marti lubią tę wiadomość

age.png

👩🏼’89
    AMH 9,2
    Drożność jajowodów 👍
    Kariotypy 👍

👱🏻‍♂️’84
    Nasienie 👍
    Kariotypy 👍

Niepłodność idiopatyczna

☀️05.2023 - 1 procedura IVF
    2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌

☀️09.2023 - 2 procedura IVF
    17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy

05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔

27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
    1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
    2.01 - 20,2 beta hcg
    5.01 - 105,6 beta hcg
    15.01 - 5541 beta hcg 🤩
    23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
    6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
    23.02 - 4,2cm ❤️
    4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
    22.03 - 145g szczęścia 🫶
    19.04 - 315g 🩷
    6.05 - połówkowe - 450g
    07.06 - 1.15kg
    12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️❄️
  • lady_in_black Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    A jeszcze pytanko.
    Twardo wbijacie bez kolejki w labolatorium?
    Dzisiaj byłam i grzecznie czekałam, bo nic mi nie dolega w tej ciąży. Poza tym boję się odezwać gdy się naprawdę śpieszę, że mnie Ci emeryci zjedzą wzrokiem..
    Ale przyszła dziewczyna w ciąży niewidocznej i od razu pytanie czy jest jakaś kobieta w ciąży. Jedna się odezwała i poprostu powiedziała, że jest za nią.
    Ktoś się tam obruszył, że przesadza i to dotyczy kobiet, które są w zaawansowanej ciąży. Odpowiedziała tylko, że ją to nie interesuje i takie ma prawo.

Zależy 🙂 jeśli nie ma dużo ludzi a ja czuję się dobrze, czekam 🙂 jeśli jest tłum albo czuje się kiepsko wbijam bez skrupułów 🙂 nie mam ochoty zemdleć albo złapać jakiejś grypy. Takie nasze prawo. Tylko trzeba pamiętać, że są jeszcze inni z pierwszeństwem (np. honorowi dawcy krwi)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 19:58

preg.png
    ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
    12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
    08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
    05.01.24- ⏸️cień cienia
    07.01.24 beta 66 :)/09.01.24 beta 161 :)
    24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
    01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
    21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
    01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
    06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
    14.04.24 250 g :)
    25.04.24 300 g: )
    15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g :)
    05.06.24 830 g :)
    5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_in_black wrote:
    Zależy 🙂 jeśli nie ma dużo ludzi a ja czuję się dobrze, czekam 🙂 jeśli jest tłum albo czuje się kiepsko wbijam bez skrupułów 🙂 nie mam ochoty zemdleć albo złapać jakiejś grypy

O tym, że ktoś może być chory nawet nie pomyślałam 🤦

1;20716;93
  • Kira Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Kira może infekcja?? Robiłaś może mocz?
    W pon byłam u gina to zbadali mocz tak standardowo papierkiem i później obejrzała pod mikroskopem co tam się na rękawiczce zebrało i nic nie wyszło. Także nie wiem 🙈
    Mam nadzieje, że to tylko z przemęczenia i ze jak sie będę bardziej oszczędzać to przestanie bo jest to dosyć uciążliwe. W sumie najbardziej dla głowy bo jakieś czarne myśli przyciągam

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz skorzystałam jak musiałam zrobić badania naczczo, czułam się fatalnie, a była kolejka na godzine. Wtedy skorzystałam z pierwszeństwa. Na codzień mam honorowego dawce krwii i w kolejkach zawsze czekam, korzystam z przywileju przy zapisach do specjalistów. Nie ukrywam, że to mega fajna sprawa bo muszą Cię zapisać w przeciągu 7 dni co w Polsce jest niemożliwe i przejazdy kolejami śląskimi za 10zł miesięcznie 😁

Nowanna lubi tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara nie wbijam. Jakoś tak nie umiem🤷‍♀️ tzn. Umiem jak się zdenerwuję to wióry lecą i wtedy byłaby afera na całą przychodnię😉 poza tym ja po pierwszej ciąży sama nie przepuszczałam ciężarnych🙈 tzn. Jak zapytała w kolejce w sklepie to tak, ale myślałam że skoro ma siłę iść do sklepu to niech stoi, tym bardziej że ma czas. A to dlatego, że moja ciąża obchodziła się bardzo łagodnie i przyjęłam, że wszyscy tak mają. Sory byłam młoda i głupia🤦‍♀️

Poczułam moją bejbę, w poniedziałek poczułam rybki, we wtorek sekundę też. A dzisiaj tylko raz ale za to nie miałam wątpliwości, że to Ona 😍 czekam już z 5 min. Ale uparciuszek teraz nie daje o sobie znać🥺🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 20:45

Kira, Klarara lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w diagnostyce pobiera się numerek. Z kodem P dla zwykłych pacjentów, G dla osób na krzywą cukrową i K dla kobiet w ciąży i dzieci do lat 3. Biorę kod K 😊 kody G i K są wywoływane w pierwszej kolejności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 21:17

Layla205, Kira, Aaga, Akczi, lady_in_black, Klarara, kleopatr4, Puszek♡, marti lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W enel medzie ciężarne chyba się im wyświetlają jakoś na czerwono, bo nie zdążam nigdy kurtki do szafy odłożyć, a już mnie wywołują 😂
    Ale taki luxus to jak jestem w pl. Tu nie ma litości dla babek w dwupaku 🙈

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Ojejku Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek mam w planie pierwszy raz skorzystać z prawa pierwszeństwa na badaniach :) zawsze jest dużo ludzi, a ostatnio widzę że jest natarcie wirusówek, nie chcę się zarazić. Chodzę na pobranie do szpitala i tu też jest to super rozwiązane, pani pielęgniarka wychodzi i pyta czy jest ktoś uprawniony, jak nikt się nie zgłasza to prosi osobę z kolejki. Ostatnio opierdziliła mnie, że czekałam normalnie, a nie przyszłam jak prosiła osoby uprawnione 🙈

Puszek♡ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    U mnie w diagnostyce pobiera się numerek. Z kodem P dla zwykłych pacjentów, G dla osób na krzywą cukrową i K dla kobiet w ciąży i dzieci do lat 3. Biorę kod K 😊 kody G i K są wywoływane w pierwszej kolejności
    No i to rozumiem 👌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 22:19

1;20716;93
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam na pierwszych badaniach w labie w ciąży i się babeczka dowiedziała, żem w ciąży i to ukryłam, to mnie za to jeszcze opierniczyla 😅 od tego momentu od razu mówię że ja na badania w ciąży i kierują mnie do kolejki z pierwszeństwem, dla dzieciaków, honorowych dawców itd. Wzrok emerytów bezcenny, ale się tym nie przejmuję. Trochę ich rozumiem, bo sami nie mieli przywilejów, nie szanowano ludzi np w szpitalach tak jak teraz itd, ale czy dlatego ja mam teraz nie korzystać że swojego prawa? 🤷🏻‍♀️ nie mam zamiaru się grypa czy innym covidem zarazić w gigantycznej kolejce ludzi generalnie chorych. W sklepie nie korzystam z tego, chodzę w takich porach że nie ma tłumów i zazwyczaj idę do kas samoobsługowych, tam kolejek raczej nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 23:00

Fomyart, Layla205, Królowa_Śniegu lubią tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • Fomyart Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2024, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać już wam brzuszki?

🤱19 lat🧑‍🍼24 lat
    Starania od 5 maja 2023
    7. Lutego 2024⏸️
    8 lutego 2024 USG o dwa maluszki 5 tygodni
    👶1.35 cm
    👶1.52cm
    23.02 USG ,maluszki 7 tygodni,dwa bijące serduszka ❤️❤️
    15.03 USG
    👶4.33 cm
    👶4.10cm
    03.04 USG
    Znamy płeć 🩵🩵
    Termin porodu 15-17 września 🥹
    preg.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ