🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa i ja żałuje ze kupiłam jakakolwiek flanelową 😁
W to miejsce kupiłabym teraz bambusowe 😍 Ale już mam cały arsenał po młodym to wystarczy. Jedyne co to muszę upolować dostawkę do łóżka. Chociaż nadal nie wiem jaką 😁 I pampersy of course..
I koniec mojej wyprawki, bo wszystko już mam po pierworodnym 😎 Piękna sprawa 😂
Pranie będzie trzeba zrobić i to chyba najbardziej boląca mnie rzecz. Tym razem nie popełnię tego błędu i nie zostawię prasowania na lipcowe upały 😅domi88, kleopatr4, Anuszka28, marti lubią tę wiadomość
-
WeraAnna wrote:Hej. A u nas dzisiaj cudowna chwila bo po raz pierwszy poczułam ruchy dzidzi po zewnętrznej stronie brzucha. Nawet mąż się załapał i też poczuł😍
Tylko że był bardzo nisko. Myślicie że to normalne??
Mnie od rana boli głowa strasznie. Paracetamol działa na chwilę. Już nie wiem co robić. W piątek też miałam taki ból głowy ale poszłam spać i przeszło a dzisiaj nic nie pomaga.
.
Co do bólów głowy to wspolczuje. Męczyłam się 3 tygodnie z takimi migrenami że ledwo funkcjonowałam, lekarz mówił że jedynie paracetamol, ale na mnie też wcale nie działa
Jeśli chodzi o pieluchy to ja miałam że 40 tetrowych i to było mało, prałam co 2 dzień żeby starczyło, bo prac codziennie to też bez sensu, ale moje dziecko ulewalo przeogromne ilości i długi czas.. wszystko zależy jaki trafi się egzemplarzdomi88 lubi tę wiadomość
-
Byłam u położnych środowiskowych.
Zapisały mnie kobietki i za 3 tygodnie mogę zacząć chodzić na "Zajęcia edukacyjne przygotowujące do porodu".
Poznałam też położną, która będzie miała mnie pod opieką. ☺️Ojejku, lady_in_black, Nowanna, blador2, kleopatr4, bonassola, marti lubią tę wiadomość
-
U mnie też już mąż poczuł pierwszego kopniaka jednak dalej to są bardzo delikatne odczucia, z tym, że teraz nie mam już wątpliwości że to na pewno ruchy bąbla, a nie jelit ;P
Dziewczyny, czy nosicie zawsze ze sobą kartę ciąży?Aaga, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Klarara ja się cieszyłam w piątek, że mnie moja położna nie przychaczyła bo te wizyty patronażowe po urodzeniu to były porady w stylu przepajanie glukozą.
Ojejku no gin mi kazał zawsze i wszędzie mieć ze sobą, ale szczerze to nie noszę tzn. Nie nosiłam bo moja aktywność jest mocno ograniczona.Ojejku lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
blador2 wrote:Klarara ja się cieszyłam w piątek, że mnie moja położna nie przychaczyła bo te wizyty patronażowe po urodzeniu to były porady w stylu przepajanie glukozą.
Ojejku no gin mi kazał zawsze i wszędzie mieć ze sobą, ale szczerze to nie noszę tzn. Nie nosiłam bo moja aktywność jest mocno ograniczona.
U mnie są cudowne położne, nie jakieś stare prukwy z praktykami z kamienia łupanego 😅
A te zajęcia raz w tygodniu, na które chodziłam 9 lat temu w poprzedniej ciąży i będę chodziła teraz wspominam super pozytywnie. No i serduszko mogłam usłyszeć co tydzień. Także głowa spokojna. 👌Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 09:24
-
Ojejku wrote:U mnie też już mąż poczuł pierwszego kopniaka jednak dalej to są bardzo delikatne odczucia, z tym, że teraz nie mam już wątpliwości że to na pewno ruchy bąbla, a nie jelit ;P
Dziewczyny, czy nosicie zawsze ze sobą kartę ciąży?
Ja mam cały czas teczkę w samochodzie, więc tak, mam przy sobie zawsze kartę ciąży ☺️Ojejku lubi tę wiadomość
-
Wczoraj mój chłop trzymam rękę z jakieś pół godziny aż w końcu nie poczuł kopniaka 🤣🤣🤣
Jaki on był szczęśliwy i mówił że to raczej z główki było bo za mocne na kopaAaga, Ojejku, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Ja nie noszę karty ciąży przy sobie. Na początku ciąży nosiłam, a teraz nie 🙈.
Co do ruchów, to wczoraj poczułam takie mega przekręcanie się trochę nad spojeniem łonowym. Takie dziwne uczucie, jakby całe jelita się obkręcaly , ale bez tego nieprzyjemnego uczucia 😅. Tak pomyślałam, że to te ruchy.
Z trzy dni temu miałam spory brzuszek, a na następny dzień już dużo mniejszy i do dzisiaj mniejszy 🤷🏼♀️. -
Po miesiącu dzisiaj wreszcie miałam wizytę 🩷
170 g szczęścia. Ponownie potwierdzona Zosia 🩷Ojejku, MariMari, lady_in_black, domi88, Akczi, blador2, Kira, Fomyart, Nowanna, Layla205, bonassola, kleopatr4, Królowa_Śniegu, Anuszka28, marti lubią tę wiadomość
-
Zazdroszczę Wam ruchów! Ja CHYBA czasem coś czuję, ale nie jestem pewna, czy to nie jelita 🙈
Ja biorę kartę ciąży jak przypuszczam, że może mi się przydać np. żeby wepchać się gdzieś w kolejkę 😉 tak to nie. Leży w dokumentacji medycznej, ale w sumie jakby się coś stało i nagły szpital, to lepiej byłoby mieć ją ze sobą 🤷
Boszzz jaki dzisiaj miałam sen 🙈 śniło mi się, że mój mąż miał dorosłego nieślubnego syna, o którym nie wiedziałam 🙈 (jesteśmy razem od szkoły średniej 🤪😅)kleopatr4 lubi tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Ja kartę ciazy mam zawsze ze sobą. To najbardziej chodzi o grupe krwi, która powinna być tam wpięta. W razie wypadku czy coś przeszukają torbę to wiedzą, ze A) jestem w ciąży właśnie jaką krew podać.
Tfu tfu oby się nie przydała, ale mam 😉
Ja ruchy czuje już elegancko, nawet udało mi się nagrać kopniaka. Mój mąż jeszcze nie poczuł, ale synka kopnął braciszek 🥰 Myślałam, że się posram ze wzruszu 😂🥹Fomyart, Nowanna, Ojejku, kleopatr4, nutella_, marti lubią tę wiadomość
-
Ja się nie mogę przyzwyczaić jeszcze do tych ruchów teraz jak już jestem pewna, że to one, to za każdym razem jak Synek daje popis, to aż mnie ciarki przechodzą, automatycznie się uśmiecham i czuję taką niesamowitą wdzięczność, że mogę tego doświadczać... ah, aż mi się łzy wzruszenia pojawiły jak to piszę... 🥰
Kira, MariMari, kleopatr4, lady_in_black, nutella_, marti lubią tę wiadomość
-
O tak, mnie też to wzrusza jak pomyślę, że tam jest człowieczek i dbam o niego całą sobą.
😍
W czwartek mam wizytę, to zobaczymy ile już waży.Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵