🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Kira wrote:Wgl śmiałam się teraz do siebie, ze tylko kobieta będzie siedzieć i rozkminiac 3dni nad wyższością tetry nad flanelą 😂❤️❤️❤️
Tetra też tetrze nie równa bo mają różne gramatury. W praniu wyjdzie😅Kira lubi tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Kira wrote:Wgl śmiałam się teraz do siebie, ze tylko kobieta będzie siedzieć i rozkminiac 3dni nad wyższością tetry nad flanelą 😂❤️❤️❤️
Kira lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Jutro po prawie 3,5 tygodniach mam wizytę u swojego ginekologa zobaczymy co tam słychać Bombelka ❤️
Wizyta dopiero o 17.15 ale to na spokojnie się ogarnę.Layla205, Kira, nutella_, marti lubią tę wiadomość
-
Ja miałam cc planowaną ale w dniu zabiegu dostałam skurczy więc w sumie idealna sytuacja bo dziecko chociaż częściowo było dzięki temu przygotowane na wyjście. No i cóż pierwsze 3 miesiące bajka -kp w nocy co 3 h, jadł i spał a potem się za przeproszeniem zje_ało i do dziś (w czerwcu kończy 7lat!) przespał cięgiem 6nocy🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Blador mój też dostał sterydy na rozwój płuc więc podejrzewam jakiś grubszy spisek😛😂blador2 lubi tę wiadomość
-
Klarara, Nutella wy już macie uzupełnione na pierwszej stronie. Blador napisz tutaj imię jak nie możesz na prezce. Wyjątkowe i pojedyncze przypadki jestem w stanie sama dopisać. Ale jakby nagle 10 dziewczyn chciało naraz to nie, bo głowa tak nie śmiga sprawnie jak przed ciążą . ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 21:11
nutella_ lubi tę wiadomość
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
WeraAnna wrote:Ja miałam cc planowaną ale w dniu zabiegu dostałam skurczy więc w sumie idealna sytuacja bo dziecko chociaż częściowo było dzięki temu przygotowane na wyjście. No i cóż pierwsze 3 miesiące bajka -kp w nocy co 3 h, jadł i spał a potem się za przeproszeniem zje_ało i do dziś (w czerwcu kończy 7lat!) przespał cięgiem 6nocy🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Blador mój też dostał sterydy na rozwój płuc więc podejrzewam jakiś grubszy spisek😛😂
To jak to, budzi się w nocy i nie śpi?! -
blador2 wrote:Tym bardziej, że to nie zakup rzędu 100 zł😆 czyli Ty też liczysz, że drugie będzie bardziej łaskawe😉 mój może nie był płaczkiem ale nie spał, pierwszą noc przespał całą gdzieś w okolicach 5 r.ż i to też były epizody
Nołp. Nastawiam się na wojnę 😂 Możliwe ze się pozytywnie zaskoczę, ale nie liczę na to haha
Z pierworodnym mówiłam ze chce tylko żeby lubił jeździć w wózku. Chryste jakie lamenty w gondoli odstawiał. Może z 10 razy wyszłam z nim na spacer i za każdym razem wracałam na sygnale kurwiąc pod nosem, ze zdechniemy w domu a nigdzie już nie będziemy wychodzić 😂🙈lady_in_black, marti lubią tę wiadomość
-
Budzi się kilka razy. Chodzi siku. Przychodzi do nas do łóżka potem wraca do siebie i znowu się wybudza. Ostatnio częściej ma koszmary i wtedy trzeba włączać światła i z nim rozmawiać. No dramat. Jak mi koleżanka ostatnio powiedziała że jest zmęczona bo od dwóch lat nie śpi to zaśmiałam jej się w twarz
-
WeraAnna wrote:Budzi się kilka razy. Chodzi siku. Przychodzi do nas do łóżka potem wraca do siebie i znowu się wybudza. Ostatnio częściej ma koszmary i wtedy trzeba włączać światła i z nim rozmawiać. No dramat. Jak mi koleżanka ostatnio powiedziała że jest zmęczona bo od dwóch lat nie śpi to zaśmiałam jej się w twarz
O kurde to nieciekawie to wygląda. Nie obraź się proszę, bo nie piszę tego złośliwie, ale próbowaliście może to jakoś diagnozować? Np u psychologa? Sen jest niezwykle ważny i istotny w rozwoju małego człowieka, jak i w regeneracji organizmu. Rozumiem, że mogą zdarzać się takie nieprzespane nocki raz na jakiś czas, ale nie non stop. Trzeba mieć końskie zdrowie.
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
WeraAnna wrote:Budzi się kilka razy. Chodzi siku. Przychodzi do nas do łóżka potem wraca do siebie i znowu się wybudza. Ostatnio częściej ma koszmary i wtedy trzeba włączać światła i z nim rozmawiać. No dramat. Jak mi koleżanka ostatnio powiedziała że jest zmęczona bo od dwóch lat nie śpi to zaśmiałam jej się w twarz
Moje dzieci zasypiają u siebie a potem i tak pobudka i przychodzą do naszego łóżka. Rozwalone, Stary chrapie a mnie kur...coś bierze no bo jest mi za ciepło, za duszno, za ciasno. I potem oni wyspani a ja jak to zombie. Jeszcze jak pójdę siku to już nawet nie mam do czego wracać 🙈🙈🙈🤣 -
Anuszka28 wrote:Moje dzieci zasypiają u siebie a potem i tak pobudka i przychodzą do naszego łóżka. Rozwalone, Stary chrapie a mnie kur...coś bierze no bo jest mi za ciepło, za duszno, za ciasno. I potem oni wyspani a ja jak to zombie. Jeszcze jak pójdę siku to już nawet nie mam do czego wracać 🙈🙈🙈🤣
Po prostu wracaj po sikanku do łóżka dzieciaków 😁 Tamci niech się kiszą w jednym pokoju 😁 A Ty jak królowa sama 😍 -
Już do zasypiania było cudowanie gdy była młodsza a to muzyka relaksacyjna, a to lampa z projektorem, a to czytanie i masa różnych rzeczy. Wychodzenie z pokoju i zostawianie jej samej gówno dawało bo potrafiła tak godzinę leżeć i przychodzić do nas z rykiem, że nie może zasnąć a jak się z nią położę to 15min i śpi.
-
Moje dziecko w brzuchu to dzisiejszego wieczora chyba już do maratonu trenuje😅
Aaga, blador2, Anuszka28, Kira, Nowanna, marti lubią tę wiadomość
-
Akczi wrote:Moje dziecko w brzuchu to dzisiejszego wieczora chyba już do maratonu trenuje😅
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Blador zdecydowanie też czuje pokrewieństwo dusz w tych naszych ciążach 😅 ale licze że to będzie zwiastować spokojny poród w 40 tygodniu i słodkie aniołki!
U nas do 6msc dziecko anioł, pięknie spało. Potem szarpane nocki tak do2-3 roku, raz lepiej raz gorzej. Ogólnie to ja niecierpie spać z moją córką bo się tak wierci, że można dostać do głowy, a raczej w głowę, brzuch, plecy, oko... w zasadzie od urodzenia śpi w łóżeczku, od jakiegoś czasu w swoim pokoju i jest ok. Na siku zawoła jak potrzebuje i w zasadzie śpi do 6-7 ciągiem. Zasypia też sama, ale w dziwnych momentach😅 jak coś je albo się bawi na dywanie 😅 No i absolutnie pod żadnym pozorem nie może być przykryta 🤦♀️
WeraAnna nie będę już narzekać 😱 jak Ty funkcjonujesz???
Co do drugiego dziecka to mam przeczucie, że da nam w kość zachowaniem. Córka anioł, kochana, mało krzyczy czy się obraża, ale z nią podżyliśmy w kwestiach zdrowotnych więc teraz pewnie synek będzie zdrów jak ryba ale niegrzeczny 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 05:38
blador2 lubi tę wiadomość
-
Ja myślę, że czekam teraz na śpiącą ale temperamentną królewnę, trochę mnie usg w tym utwierdzają bo każdy lekarz mówi jaka ruchliwa🫣
Klarara u nas usypianie zakończyło się przez delikatny szantaż, albo kończy zabawę na placu zabaw ze swoimi funflami godzinę wcześniej i go usypiam, albo kończymy jak oni ale zasypia sam, a że to jego przyjaciele od pampersa i mimo przeprowadzki każdego dnia wakacji chodzimy na stare osiedle do nich to przyjaźń wygrała.
No i do tej pory gdy Stary ma nocki to niby raz w tygodniu ze mną śpi, a praktycznie to ile razy przyjdzie, ale rozpycha się i 2 razy dostałam delikatnego kopa w plecy więc lipa.
Po porodzie przeżyłam szok, że noworodek i niemowlę mogą tyle nie spać... co ja nie cudowałam. Może mój organizm już sobie to przypomina i robi ciążowe treningi w bezsennosci😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 05:21
Aaga lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
blador2 wrote:Ja myślę, że czekam teraz na śpiącą ale temperamentną królewnę, trochę mnie usg w tym utwierdzają bo każdy lekarz mówi jaka ruchliwa🫣
Klarara u nas usypianie zakończyło się przez delikatny szantaż, albo kończy zabawę na placu zabaw ze swoimi funflami godzinę wcześniej i go usypiam, albo kończymy jak oni ale zasypia sam, a że to jego przyjaciele od pampersa i mimo przeprowadzki każdego dnia wakacji chodzimy na stare osiedle do nich to przyjaźń wygrała.
No i do tej pory gdy Stary ma nocki to niby raz w tygodniu ze mną śpi, a praktycznie to ile razy przyjdzie, ale rozpycha się i 2 razy dostałam delikatnego kopa w plecy więc lipa.
Po porodzie przeżyłam szok, że noworodek i niemowlę mogą tyle nie spać... co ja nie cudowałam. Może mój organizm już sobie to przypomina i robi ciążowe treningi w bezsennosci😅
Szantaż też nie działa. Teraz mówię, że nie pomalujemy jej pokoju dopóki nie będzie zasypiała sama to ona na to, że będzie zasypiała sama jak pomalujemy jej pokój i takie odbijanie piłeczki.lady_in_black lubi tę wiadomość
-
blador2 wrote:Lady ja miałam na zimno, plus sterydy ma rozwój płuc🫣 A te sterydowe też mówią, że trudniejsze dzieci.
Moja sterydowa, wcześniak. W szpitalu musiałam nastawiać budzik aby ją budzić na jedzenie. Jak była starsza to kładłam do łóżeczka i sama zasypiała. Ogólnie dziecko idealne było. Dziś jako nastolatka daje popalić, choć ogólnie jest grzeczna i nie sprawia problemow wychowawczych. Jedyne na co mogę narzekać to to, że jest strasznie uparta. Coraz częściej mam problem by ją złamać.Aaga lubi tę wiadomość